Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DONGUBA
Na megcsinaltam de meg mindig nem torolheto a mappa
Valami specko progi?

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

DONGUBA
megvan kosz

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

DONGUBA
Vezerlopulton belul hol van ez a mappa beallitas mert nem talalom?

Hát nem tudom, rég használtam xp-t. Pedig mintha ott lett volna.
lck
Vezérlõpult > Mappa beállításai > Nézet > Egyszerû fájlmegosztás használata (ajánlott) : Pipa ki.
Utána: #23148
DONGUBA
ott csak altalanos-megosztas es testreszabas pontok vannak.

Jobb egérgomb a könyvtáron - tulajdonságok - biztonság - szerkesztés - kiválasztod a felsõ kupacból a felhasználódat - alul pedig bepipálod hogy teljes hozzáférés az engedélyezésnél, és utána ha mindent jól csináltál törölheted a mappákat.
DONGUBA
Es hogy adjak jogot?Ehez meg ujonc vagyok.Koszi

Akkor próbáld meg hogy adj jogot magadnak (mert az elõzõ windowsból örökölték a jogot) azokra a könyvtárakra, és utána törölheted.
DONGUBA
A net framework telepitesenel keletkeztek de ezek nem frissek hanem mar regiek xp ujrateves utan maradtak nem a c meghajton hanem egy masikon es nincs rajuk szukseg.

Használatban vannak a mappák.. ha nem saját mappáid (tehát nem te hoztad létre) akkor ne törölgesd.
DONGUBA
olyan kerdesem lenne hogy a gepemrol nem tudom bizonyos mappakat torolni mert azt irja hogy a mappa nem torolheto.
Ez miert van?
Semmilyen programmal nem engedi...vagy van erre valamilyen specko progi?
Koszi

VirtualBox-ot próbáltam ki, arra tettem fel egy Mimi XP-t és jól megy (hálózat is). De azért ennek is van erõforrásigénye, bár picit tényleg jobb, mint a Virtual PC-nek.
Köszi az ötletet.

Evin
Ugyanolyan virtuális gép futtató programok, mint a VirtualPC, csak jobbak. Olyan hálózatuk van, amilyet te beállítasz nekik (nincs, vagy csak az igazi gépeddel áll kapcsolatban, vagy ugyanazt a hálót/netet látja mint a te géped). VirtualBox magyar is, Vmware csak angol.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

BartPE úgy tudom nem rendelkezik hálózati eléréssel, de lehet félreinformáltak.

Betöltési idõ nekem nem lenne lényeges, akár még lasabb is lehet mint egy átlagos oprendszer.

Pont ez a bajom, hogy van egy csomó live xp cd. Ez lett volna a kérdésem lényege, hogy vki tud-e konkrét példát mondani, hogy melyik van a legjobban lecsupaszítva, de mégis van rajta hálózati elérés? Ha az összeset ki akarom próbálni, hetekig vergõdhetek vele, ezért kérdeztem, hátha vkinek van ilyen tapasztalata.

VirtualBox-ot és Vmware-t nem ismerem. Köszi a tippet. Utánanézek, mik is ezek. (Alapból van net elérésük?)

Evin
Nem tudom mire kellene ilyen Xp, de én 1x a BartPE Live XP-t használtam adatkinyerésre(haldoklott a vinyó). kb ugyanannyi ideig tölt be, mint egy telepített XP, és szinte semmit sem futtat, és persze szinte csak helyreállító/javító eszközöket tartalmaz. Netet nem tudom látna-e.
De ezen felül van még egy csomó live xp. Vagy Ubuntu linux live része.

Megj.: A virtuális gépek lefoglalják a géped erõforrásának kb a felét! Én inkább a VirtualBox-ot vagy a Vmware-t ajánlanám (azt hiszem a Player ingyenes).

exodus2 és gergely1991, köszi a válaszokat,

valószínûleg a virtual pc mellett fogok kikötni, bár ezt el akartam kerülni az erõforrásigénye miatt, de úgy tûnik nincs jobb alternatíva, ha internetet is akarok, márpedig azt akarok.
A kérdés az, hogy melyik xp lenne az, ami teljesen minimálisra le van csupaszítva, tehát max 1 db kis erõforrásigényes progi futna rajta, 1 db excel(2003-as) és lényeges, hogy internetkapcsolat legyen rajta, de MINDEN más felesleges bele.
Ezt futtatnám virtual pc-ként. Kérdés, hogy melyik xp teljesíti a fenti feltételeket?

computerguru
Miért kinlódsz? Rakd fel a Trojan Hunter nevû programot,nincs olyan virus,amit meg ne találna,ha megvan,utána törlés,én is ezt használom,de futtatás elõtt ki kell kapcsolni a netet,meg a gépen lévõ virusirtót,ha kész utána visszakapcsolhatod!
De egyébként miért nem az ESETET használod,sokkal jobb!

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Peetboy
Köszi, letöltöttem az Avg Avira-t. Majd használom. A csökkentett módot is szoktam használni, általában a jobb vírusokat nem lehet úgysem letörölni. Na meg ismerni kéne a fájlokat és ahova betette õket a vírus.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

gergely1991
Még valami:A vírus lehetetlen törlése esetén is használhatod rescue-kat,állítólag vannak alternatívák csak egyet se tudok említeni.Ha nem távolítható el akkor úgyis megpróbálhatod ha csökkentett módban(a gépindulásnál F8 nyomogatása majd csökkentett mód kiválasztása) elindítasz egy keresést...

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Peetboy
Köszi, majd próbálkozok ezekkel.

gergely1991
Számos vírusirtó felismerné(pl.:avira,avast,avg,stb.) ezeket, bár némelyiket a vírus nem engedi telepíteni.Ekkor ez esetben rescue cd-kel kell próbálkozni: letölteni majd ki írni aztán onnan bootolni be(példák: Avg Avira ).Ha esetleg némelyik AV weboldala nem jönne be akkor a windos\system32\drivers\etc\host fájl tartalmából töröld ki a a AV URL/webcímét(szükség esetén a böngészõ újraindítására lehet szükség).Vagy ha értesz az Regisztrációs adatbázis kezeléséhez akkor ott azt bejegyzését kell törölni amely az adott programot akarja futtatni(a regisztrációs adatbázis hibás módosítása,törlése esetén a rendszer összeomlását okozhatja ezért csak saját felelõsséggel).A Kulcs elérési útvonalát még nem mondanám el...

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Peetboy
sziasztok!

Security-s virus rákerült a gépre. Böngészés közben néha bejön és kéri töltsem le az updatet-et, ami maga a virus. A gép amúgy stabil.
Mivel lehet eltávolitani?

gergely1991
háát nem tudok róla de ha mégis létezne akkor sokáig tarthat mire bebootol

Keress rá úgy hogy Live XP cd.
Sziasztok

Létezik mûködõképes megoldás olyan problémára, hogy cd/dvd-rõl szeretném indítani az XP-t, mint fõ operációs rendszert (tehát nem sima boot cd, backup cd, stb).

Az nem lenne probléma, ha utána használná a vinyó egy részét, mint virtuális meghajtó, tehát végülis oda írna és onnan olvasna bizonyos dolgokat, amik neki kellenek.
A lényeg, hogy a jelenleg fent lévõ XP-vel semmiféle ütközésben ne legyen. Tehát, ha bent hagyom a cd/dvd-t a meghajtóban, akkor onnan bootolna és egy alapszolgáltatásokat nyújtó oprendszert használhatnék, anélkül, hogy kárt tenne a jelenlegi oprendszerben. Ha pedig nem hagyom bent a cd/dvd-t, akkor a rendes oprendszer indulna, ami vinyón van.

Ha létezik ilyen megoldás, hol találok róla részletes install infót, egyebeket?
Ha pedig hülyeséget kérdeztem, akkor milyen megoldás lehet ezen kívül?

Elõre is köszöönm a választ, ha vki tud segíteni.

Evin
És akkor most mi a gond? Feltörted és frissül is.

sziasztok!

windows xp-t eredetiség crack.el megpiszkáltam, magától nem indul a gép, mikor betöltené a wint-t kiirja,h "not signal detected"-felvillan a 3 "lock" led és újraindul!!
Ha viszont boot-nál F8- és arra megyek,h "legutolsó helyes,mûködõ konfig betöltése"-akkor tökéletes mûködik és nem írja,h nem eredeti és frissít,mindent megcsinál......
elõre is köszi a segítséget

gergely1991
inkább vásárold ebbõl csak sok veszõdés lenne😄

Engem nem zavar az autorun.exe, a gond ott van, hogy az EASetup.exe nem telepíti fel a játékot, pedig mikor elindítom az EASetup.exe kéri a kulcsot beírni, beírom, de azután semmi ablak/telepítés.

Az autorun.exe, még el lehet intézni, hogy írta exodus2 barátunk.

Azt hiszem letöltök egy direct play félét ebbõl a játékból és akkor nem lesz gond.
akyyy
Szeretnék Media Centert futtatni xbox miatt a gépen (laptopon), de akárhova megyek, mindenhol azt írja, tegyek fel Windows 7-et. Miért nem vistát, a másik nem teszek, mert a vga már annyira tönkrement hogy nem bírja azt az OS-t, csak az xp-t úgy tünik. nem lehet valahogy letölteni, telepíteni xp-re?:S

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Akkor már egyszerûbb beállítani, hogy autorun ne fusson...
gergely1991
változik a rend, a nem lehet törölni, de támogatja a iso-t

gergely1991
azthiszem a winrar-al kitudod törölni az iso-ból az autorun.exe-t

Evin
Ha megveszed, talán nem csinálja, de a warezos ilyen. Nálam is ezt csinálta, viszont nekem az egyik exe-vel felment. De már rég nincs meg, így nem tudom mivel.

Mitõl van az, hogy egy játék (telepítés elött) Autorun.exe programja indítja újra a gépet (mintha a Reset gombot nyomnám meg)?
Letöltõttem a Medal of Honor - Airborne játékot és mikor beteszem a *.iso fájlot Daemon Tools-ba a fenti dolog tõrténik.
Nagyon sok jétékot telelpítettem, de még ilyen dologgal nem találkoztam.
Végül kiderûlt, hogy két program csinálja ezt: Autorun.exe és egy Setup.exe, az EASetup.exe nem csinál ilyent, de nem is telepíti fel a játékot.
A programok tiszták, nem vírusok, mert a Virus Total listájából egy antivírus sem jelzett.
A Change or Remove programsnál pl ne látszódjon
Helo ,
Afelõl érdeklõdnék ,hogy be lehet e azt állítani egy programnál, hogy NE mutassa a Program Vezérlõnél? (Start menü -> Set Program Access and Default)

az okot ne kérdezzétek, de kéne ,hogy ne látszódjon ott😄
RelakS
Hogyan tudnám az Arial betûtípust a Win7-féle Arial-ra lecserélni? Aszongya a vezérlõpult, hogy installálás elõtt távolítsam már el. A törlésre meg azt, hogy nem engedi (naná, isten sem tudja, hány folyamat használja)

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Evin
Ha valakit szép szóval nem tudsz meggyõzni, kár erõltetni.
Mindenki a saját kárán tanul.

gergely1991
Sajna a flash is adhat egy kis RAM fogyasztást

Én többszõr benéztem a feladatkezelõbe és több volt a Mozilla-nál, sokszo lezártam a Mozillat és mikor újraindítottam, akkor már kevesebb vol sokkal.
Amit én megfigyeltem az akkor van ha több ablak van felnyítva (vagy TA😎.
Az SP3 nem azért nem telelpítettem fel, hogy attól tartanék, hogy összeomolna a rendszer, hanem más okból.
computerguru
Ezt irtad😞Biztosra túdom, hogy az SP3 nekem nem lenne jó.)
Vajon miért? Ne aggódj nem fog összeomlani az xp-d,ha mégis,akkor mint mondtam ott más gond van.De hidd el hogy az kell!Amúgy a Mozilla egyáltalán nem fogyaszt több memóriát!Nézz be a windows feladatkezelõbe,ott látod a futó folyamatokat,ha olyan 40 körûl van,na látod ez a baj,nem a Mozilla!

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Hogy érted, hogy nem stabil a rendszer?

Megsugom, hogy fel van telepítve a Mozilla Firefox is, csak mintha több memoriát enne, mint az Internet Explorer. Ezért használok inkább Internet Explorer-t.
computerguru
Az SP3-ról meg csak annyit,hogy nem véletlenül találták ki,hogy fel kell rakni a gépre,ez a végleges pack,ami tartalmazza az összes javitást az XP-ben és a korrekciókat,ami az SP1 és SP2-bõl kimaradt.Én úgy gondolom,hogy a gép stabil mûködéséhez elengedhetetlen,nekem is fent van és érdekes,semmi gondom vele,természetesen a frissitések le vannak tiltva!
Nálad valami más miatt nem stabil a rendszer!
De ahogy gondolod,akkor ne ragd fel!
Csak magánvélemény!

computerguru
Nem tudommiért kinlódtok a IE6,meg 8-cal? Miért nem használjátok a Mozilla Firefoxot?Sokkal jobb,gyorsabb,megbizhatóbb,van hozzá adatmentõ is,ami az összes beállitást elmenti,(könyvjelzõket is)és ha valamiért elállitódik,vagy újra kell rakni a gépet,stb... akkor csak simán visszaállitod az elmentett böngészõt. Egyébként a rangsorban az IE áll az utolsó helyen.
Egy kis idézet a nibiru.hu oldalról
A teljes anyagot ott elolvashatod!

Az Internet Explorer

Általánosságban az Internet Explorerrõl

Rövid leszek: az Internet Explorert nem ajánlom. Bár rengeteget változott az utóbbi idõben, és a nyolcas verzióra egészen jól használható böngészõ lett belõle, az Internet Explorer mind a mai napig messze a leglassabb böngészõ az összes létezõ böngészõhöz képest, mindegy melyik verzióját nézem. Sõt, nem csak a leglassabb, de biztonságilag is a legsebezhetõbb. Ez a böngészõ és a hozzá valamilyen módon kapcsolódó Microsoft programok (Outlook Express, Media Player, MSN Messenger, stb) felelõsek a számítógépre kerülõ kártevõk több mint 95 százalékáért! A hatos verzió, ami már akkor elavult volt, amikor a Microsoft kijött vele, biztonsági szempontból egyenesen egy átok volt a gépen! Ez az oka annak, hogy én magam már régesrég nem használok IE-t.

A böngészõ biztonsága is rengeteget javult az utóbbi években, de az Active Sripting és az ActiveX benne maradt, mint a sebezhetõségének legfõbb okai. Ennél viszont sokkal nagyobb baj, hogy a Microsoft finoman szólva sosem igyekezett túlságosan, hogy kijavítsa az Internet Explorer hibáit. Mig az Opera csapata azonnal reagál, és a Mozilláék is gyorsan összekapják magukat az esetlegesen kiderülõ biztonsági rések kapcsán, a Microsoft nem sieti el a dolgot. Sõt, eddig minden verzióban akadtak olyan hibák is szép számmal, melyeket egyszerûen nem javítottak ki, és kész.

Az Internet Explorer tudását látva amúgy sem világos elõttem, hogy mi ösztönözhetne bárkit is, aki már áttért egy alternatív böngészõre, hogy visszatérjen a Microsoft Internet Explorerhez. Különösen ha a biztonságot vesszük górcsõ alá.

gergely1991
Azthiszem a ".NET Runtime Optimization Service, Microsoft® .NET Framework" egy keretrendszer jó néhány program (pl.:clamav) kéri e program telepítését

Evin
Már az IE6-ot is kitiltották pár oldalról, nem csoda, hogy így jársz az 5-össel. 7-nél régebbivel már nem érdemes böngészni.
Ha mágis az IE8 a ludas, szerintem térj át másik böngészõre.

Azért tettem fel az IE8, mert az eredeti IE5 egyes oldalaknál leblokkolt.
Mikor lesz kedvem leszedem az IE8 megint és kivancsi leszek, hogy ha megint leblokkol azoknál az oldalalknál.
Tényleg, hogy ha leszedem az IE8, akkor helyrejon a lent említett próbléma.

(Biztosra túdom, hogy az SP3 nekem nem lenne jó.)
Evin
Ha leszeded az IE8-at, és minden rendbe jön, akkor az a ludas.
Egyébként nem hiszem, hogy "tetszés" alapján kellene megítélni a javítások telepítésének fontosságát. De te tudod.