Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mekkmester
Ez, a még nem telepített proginál nem mükszik!
Kiírja, hogy NT W95 vagy W98 kell neki!(AutoCAD2000)
jobbgomb a progira, amit futtatni akarsz, és kompatibilitás fül.
mekkmester
Helló Mindenki!
Hol kell az XP alatt a W98 compatibilis módot beállítani?
Valahol már találkoztam vele.
Nekem is igy megy, már idétlen idök óta.
Próbáltam 1000 féle megoldást, csak 1 jött be.
Gép lekapcskor letiltom mind2 LAN kártyám (connect to>show all connections>jobbclick a kapcsolatra és disable)
AZtán inditáskor meg ugyanez enable.
Igy nem pusztul. Ez a 2 manöver 3-3 másodperc, hameg nem csinálom meg akkor 1-2percig halott a gép inditáskor, sõt a géppel induló programok be is halnak töle teljesen olykor, pl vga tuning stb..
Hi!

Az a gondom a Windows XP-vel, hogy miután bekapcsolom a gépet, és elindul, egy jó darabig szinte semmmit nem lehet csinálni! Például Windows Commandert vagy egy Worldot el lehet indítani gond nélkül, de ha pl csatlakozni akarok ADSL-el a netre, vagy csak simán az Outlook Express-t akarom megnyítni, esetleg a Vezérlõpulton belül a Hálózatokat vagy az Eszközkezelõt szeretném elindítani, egyszerûen nem indulnak el, csak megfagynak! Ilyenkor várni kell, és körülbelül egy perc mulva hírtelen minden beindul, és onnantól fogva minden OK! Eddig a Systrayen sem töltõdnek be a programok! Ha bekapcs után áll a gép kb egy percet, akkor utána már minden gond nélkül megy! Tehát valami blokkol néhány dolgot az indítás után! De mi? Egyébként frissen telepített XP-rõl van szó, persze azóta már feltettem programokat és drivereket, de semmi nem változott! Servicéket is próbáltam kilõni, meg beállítani, hogy semmi ne induljon a Windowsal együtt, de úgy sem jó!
Régebben is volt ezen a configon XP, de akkor minden simán ment! Azóta csak egy hálókártya került bele az ADSL miatt!
Jah, és amikor indul a Windows, és kiírja, hogy Windows indítása... akkor is 15 mp-t idõzik semmittevés nélkül!
Mi lehet a gond?
Lehet a hálókártya hibás?
Elõre is köszi!
Xanyi
KÁR
Dörmike
Szia!
WinXP homeban nincs ilyen lehetõség.
Sziasztok!
Hogyan felhasználót úgy különválasztani, hogy pl:a G wincsi csak Béláé, a H meg Ödöné ... legyen?
Hogy lehet megadni, hogy a felhasználó ne telepíthessen és ne törölhessen?
Hol lehet elérni az ide vonatkozó beállítást?
Z
Hogy te milyen segítõkész vagy! Baszogatni azt tudsz...mi van túl vagy pörögve? Mert a poénok csak lepattognak rólad.

"Nagyon sok ember észverette már, hogy sokkal jobb, mint bármilyen Win eddig. Ha te nem, hát nem..." ----- hol láttál olyat, hogy azt mondtam volna, hogy rosszabb, mint bármelyik eddigi windows??? Ha te láttál, hát láttál...

Amúgy meg próbáld már meg kicsit lazábban venni a dolgokat.

Ha az ilyen megnyilvánulásaiddal csak segíteni akarnál, akkor azt jól titkolod! 😊))

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Z
Van egy cd az alaplaphoz, és azon van egy driver, amit fel kell telepíteni, és akkor jó lesz az ac97.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Ha a ME után tetted az XPt, abból inditva a setupot, csinálnia kellett volna automatikusan.
De a boot.init is meg lehet editolni simán.
Fecske
Hali!
Van két vinyóm, az egyiken WinXP Pro a másikon WinME. Az XP-nek állítólag van valami boot menüje. Hogy lehet azt beállítani úgy, hogy ki lehessen választani hogy melyik rendszert indítsa el? Talán a boot.ini -t kell valahogyan átírni vagy valami?

Köszi a segítséget!
drivert feltenni hozzá?
danesz
XP az azért szar, mert kémkedik!!!
Itt a cikk: http://root.hu/?c=187
Pheel
Ne légy lusta! Már legalább 3x le lett írva ebben a fórumban is!
Pheel
Miért kaphassa be? Ha neked nem tetszik, ne használd és kész. Nagyon sok ember észverette már, hogy sokkal jobb, mint bármilyen Win eddig. Ha te nem, hát nem...
RelakS
Nekem 64 MB rammal eldöcögél, és full a grafika.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

kokas
Sziasztok!

Segitsetek, hogyan lehet a frissitést (85 Hz) beállitani D3d alatt, mert a desltopon müködik, de ha 3d alkalmazásra vált mindig 60Hz re ugrik vissza felbontástól és szinmélységtõl függetlenül!
Z
Pheel: ennyire mem igényes az XP??? akkor bekaphassa! 😄

Az XP amúgy nem rossz, mert tényleg ritkán dobálózik jégkrémekkel...

FREAK
thx!

Riszpekk

NeoMaN
OK sikerult, 384MB amugy.Meg1 kerdes:
Maximum Transfer Unit (MTU)-ot hol a budos picsaban lehet beallitani??Orak ota ezt keresgelem...

system prop, system restore fül
APM bekapcsolása XP alatt, vagy ACPI bekapcsolása biosban, vagy ha egyik se megy, akkor reinstall, és mikor scsi eszközöket akar telepíteni az elején, akkor F6 HELYETT F5-öt nyomsz, és kiválsztod, hogy ne AT comp. géped legyen.
NeoMaN
Szasztok.Most tettem fel az XP-t (angol,corporate).Meg tudnatok mondani,hol tudom kikapcsolni benne az allando winyotekergetest?(asszem restore).thnx

FREAK
kéne egy kis help

WinXP+Gigabyte 7IXE4 alaplap

és nem kapcsolja le, hanem kiírja a szokásos szöveget, mint anno az at-s lapoknál (most kikapcsolhatja....)

valaki??

Riszpekk

Sziasztok

A cégnél egyre elterjedtebbek az XP-k és van egy olyan gyanúm hogy ezeket elég jól lehet távolról figyelni. Szóval van az XP-nek olyan valamilye amivel megtudnak engem pl a rendszergazdák távolról figyelni? Hogy mit csinálok éppen, miket futtatok a gépemen vagy hasonlók?
Hali!

Hogyan változtassuk meg az XP Pro Corporate Edition Product Key-t??

Klikk
ide!!!

Pheel
Jah! Nekem is csendben van azóta 😊)))
Lehúzod az alaplapról?
Sound
kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet XP alatt tutira kikapcsolni a speakert!!! Hangerõszabályozónál nincs olyan poti, a Beállítások alatt a Tulajdonságoknál sem találtam aktiválható potot, ötlet???

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

vagy divx, meg más codec csere...
nem biztos, hogy a proci kevés neki, nekem volt olyan, hogy egy ideig ment, aztán feltettem azt a szar 5ös divX-et, és késett a hang mindenhol...
mekkmester
Hi!
Mi az a "Windows Management Instrumetation" az XP-ben (WMI-- 16.8 M😎 ?
Malakai
Hello!
Nektek volt olyan problémátok XP alatt a filmekkel (mpeg layer 3-as audio-ban), hogy a hang elcsúszott? Ha igen, akkor hogyan lehetne megcsinálni?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

nem tom 1 probat meger, mindenesetre ha csak nezegetned maradj meg fat32 mellett. nekem igy jo alaposan beallitva tokeletesen jol megy, de azert 1 700-as coppermine celeron van benne szal ilyen tuti nem lesz... ha raersz probald ki mi mindent le7 benne kikapcsolni 😊 azt viszont allitom hogy nekem a ME sokkal lassabb volt mint az xp
lck
Hali!
Szerintetek mik azok az XP tuningoló és karbantartó programok amelyeket érdemes használni?
Azért kérdezem mert már többet kipróbáltam és úgy vettem észre hogy sok inkább árt mint használ. Jelenleg csak a rendszer saját karbantartó programjait használom ( kivétel: Xp AntiSpy ),és igy is elég jól mozog. De mégis mit lenne érdemes rárakni? Vagy ezek a karbantartók csak azért vannak mert még mûködnek a régi 98-as reflexeink és azt gondoljuk hogy javítunk valamit velük?
Nekem winXP+OfficeXP, 1133 P3, 512 rammal, és 2sec sincs amig a wordot megnyitja, pedig már fut 8 expoler..
Pheel
Mennyi mem-ed van? 256? Ne csodálkozz 😊
Z
Hi!
Ilyen nekem is volt az Office Xp telepítés után, hogy miért utána.. gõzöm sincs.
Az eszközök menü -> internet beállítások -> Speciális fül -> Böngészés -> üzenet megjelenítése minden parancsfájlhibáról-t ha "un-pipázod" akkor talán nem ír ki mindig hibaüzenetet!

Z
Sziasztok!!

Nekem iszonyú lassú az XP pro hun. (NTFS)
volt egy vírus, de már rég leszedte a NAV2002, szinte mindent levettem: fiszem-faszom árnyékolások, aminációk stb.
Tweakkel letiltom az automatán induló progikat.
Zone Alarm van fent, ami mindig megy.

Hihetetlen, hogy a Word-öt 12-15 mp alatt tölti be, míg a millenium alatt kb 2 mp volt ugyanez az idõtartam. A game-k jól mennek, azzal nincs is gond. Csináltam egy defragment-et, ettõl csak minimálisabban lett gyorsabb. DMA-t ha jól láttam, automatikusan beállítja (ez teccik). Szal nem értem mi lehet, a helpet/tippeket elõre is köszönöm.

Sziasztok!

u.i.:
Amúgy nagyon szép meg minden, de visszaállítottam a hagyományos vindóz kinézetet, emiatt ugye nem lehet.

Köszönöm a tanácsokat kipróbálom 😊 Lenne még egz kérdésem : Angol xp-m van de ugye magyar billentyüzet, töröltem a angol kiosztást így csak a magyar van fent rendesen megy is ay ékezetes betük de a z-y mindig fel van cserélve 😞 mit lehet tenni? Köszi!

3 legjobb dolog a világon: Egy joint előtte és egy spangli utána! Ha ma nulla fok van és holnap kétszer olyan hideg várható, hány fok lesz holnap?

Pheel
Még egy hálókártya a sharingelõ gépbe vagy egy HUB az ADSL csatlakozóra...
Másik driver gef-hez.
Ha mégse jó, akkor nem csökkentett mód, hanem legutolsó helyes beállítás betöltése
Hello !
Tegnap ismerkedtem mag a Microsoft legujabb probálkozásával, egyenlõre tetszik 😊)
De lenne itt pár bibi - geForce 2 mx em van video kimenettel az xp felismeri a kártyát probléma nélkül. De a twin drivert nem tudom felrakni (azaz hogy a tv-n megjelenitsem a monitort tartalmát ( vagy mi)) mert ha mégis felinstallálom akkor kész halál azaz ujra indítás után nem hogy a xp de a csökkentett mod sem jön be így 1 nap alatt 3x installáltam xp (mostmár remekül megy 😊 )Nem adom egy könnyen de már unnom. És lenne még egy kérdésem hát ha tudja valaki rá a választ. Szóval van adsl-m illetve egy másik gépem mindkettöben van hálo kártya de az adsl csak az egyikre van csatlakoztatva, meg-e lehet-e az csinálni hogy mind két gép lássa egymást háloban illetve a internet is müködjön(mert most mikor melyikre van szükség az dugom be és így müködik (más csatlakozoja van a két gép között ill. az adslnek ) Elõre is köszönöm a válaszokat !!!!

3 legjobb dolog a világon: Egy joint előtte és egy spangli utána! Ha ma nulla fok van és holnap kétszer olyan hideg várható, hány fok lesz holnap?

Sziasztok, a segítségeteket kérném.

Egyszer csak behalt a CD-Romom, a CD íróm és image-et sem tudok mountolni.

A géphez nem nyúltam, csak bekapcsoltam😞

A hardver eszközök mûködnek (világít rajtuk a led)- a BIOS felismeri, de nem tudom elérni õket az XP alatt, hibát jelez az eszközkezelõmnél: (A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a rendszerleíró adatbázisban) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19))
Ha újra telepítem a cd-ket, semmi változás továbbra is hibát jelez.

Segítsetek, plíz!
1. A Registry Editorral nyissuk meg a
HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Services/CDRom nevû kulcsot.
2. Az AutoRun nevû, DWORD típusú bejegyzés értékét változtassuk 0-ra.

Vagy így is lehet..
TweakXP, Tweak for Power users...stb progik bármelyikével.
marius
Hi!
Felgyúrtam már én is az XP-t, hogy megnézzem milyen.
A C-D: meghajtóm az FAT32 az E: pedig NTFS lett. A C-re tettem a 98-at, az E:-re pedig az XP-t.
A gondom az, hogy amikor megnézek egy honlapot, akkor utána kapcsolat nélküli módban (elõzményekbõl kiválasztva), nem hajlandó semmit megmutatni a megtekintett honlapokból.
Miért csinálja ezt. Amikor legelõsször telepítettem fel, akkor simán megmutatott mindent, amit csak megnéztem a neten.
Most miért nem hajlandó erre?
Elõre is kösz.

Z
Ezt nekem írtad??? 😞
ÁÁÁÁÁÁ
köszi az infot!!

Z
Sziasztok!

Win ME-m van, és a windows/temp/sys32 könyvtárban valahogy lett ottan nekem kicsit több, mint 2 gigányi filé. Egy csomó ".exe" meg ".scr" fájl.
Segítsetek plíz, hogy mit csinálhatnék ezzel, mert letörölni nem merem, és a lemezkarbantartó meg nem látja. szóval 2G ül ott nekem, ami kicsit szákk!
Elõre is köszi
tsátsá

Campusos XP-t nem is kell aktivalni.