Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mit is nem értesz rajta pontosan?
Mondjuk mivel a nem is olyan régmúltban minden topic errõl szólt, így tényleg kb mindenki tudja. 😊))))
nemtom mit vagy úgy oda, csak válaszoltam a kérdésére.
Igen, kb mindenki, rajad kívül.
Keress rá a refreshforce nevû progira.
Keress rá a refreshforce nevû progira.
Hello!
Van egy WInXP Pro., SP1-es frissítéssel.
Valaki tudna esetleg ehhez egy serial-t?
Köszi.
Van egy WInXP Pro., SP1-es frissítéssel.
Valaki tudna esetleg ehhez egy serial-t?
Köszi.
Those who wish to follow me I welcome with my hands
Nem az a lényeg hogy elõtt vagy után. Az hogy a ME a C:-n legyen, az xp meg késõbbi partición. Az XP-s ( vagy valamilyen ) boot menü utólag is visszaállítható.
Igen, és ha figyeltél volna, ezt már elmondtam párszor itt is, és a teljes rendszermentés topicban is.
Hiába corporate az XP, akkor is "aktiválja" magát, méghozzá a winyó sorozatszámához. Ha megváltozik a winyó alatta, akkor a logon-on nem jut túl😞
A megoldás az, ha ilyenkor berakod slavere a régi winyót, igy elindul a win. Ekkor ráfrissitesz a telepitõrõl, és az elsö ujrainditáskor kiveszed a régi winyót, igy már az ujhoz rakja magát. Szivtam ezzel én is rendesen...
Hiába corporate az XP, akkor is "aktiválja" magát, méghozzá a winyó sorozatszámához. Ha megváltozik a winyó alatta, akkor a logon-on nem jut túl😞
A megoldás az, ha ilyenkor berakod slavere a régi winyót, igy elindul a win. Ekkor ráfrissitesz a telepitõrõl, és az elsö ujrainditáskor kiveszed a régi winyót, igy már az ujhoz rakja magát. Szivtam ezzel én is rendesen...
Urak!
Igaz-e hogy ha az xp-t imagebe mentem, és wincsit cserélek, újra kell telepítei, nem idul el a vissza ghostozott XP, mert a Home aktiválásának köze van a wincsihez?
Ha igen, van-e megoldás, ugyanis nemigen akarom még 1x aktiválni, és tudomásom szerint 3. után már csak telefonon keresztül lehet.
Kösz
Igaz-e hogy ha az xp-t imagebe mentem, és wincsit cserélek, újra kell telepítei, nem idul el a vissza ghostozott XP, mert a Home aktiválásának köze van a wincsihez?
Ha igen, van-e megoldás, ugyanis nemigen akarom még 1x aktiválni, és tudomásom szerint 3. után már csak telefonon keresztül lehet.
Kösz
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
kérdezd meg a microsoftot
Hát igen, vannak ilyen agyament ötleteim 😄
Tegnap feltettem az XP-t, az SP1-es angol corp-ot. Némi problémáim vannak vele, hálás lennék ötletekért:
1. a 80-as NERO-nál újabbak nem indulnak el. Bejön a kezdõkép, eltûnik és kész. A task listában sincs. A 80-as csont nélkül megy.
2. Photoshop 7 nem települ fel, 5x% körül minden hiba nélkül eldobja magát. Ugyanez ME-re, és 2000-re simán felment.
3. Szeretném, ha az ZY felcserélõdne a magyar kiosztáson - hiába, az angolt szoktam meg. Na erre semmi megoldást nem találtam - ez eddig a 9x-ME win-en még megoldható volt.
1. a 80-as NERO-nál újabbak nem indulnak el. Bejön a kezdõkép, eltûnik és kész. A task listában sincs. A 80-as csont nélkül megy.
2. Photoshop 7 nem települ fel, 5x% körül minden hiba nélkül eldobja magát. Ugyanez ME-re, és 2000-re simán felment.
3. Szeretném, ha az ZY felcserélõdne a magyar kiosztáson - hiába, az angolt szoktam meg. Na erre semmi megoldást nem találtam - ez eddig a 9x-ME win-en még megoldható volt.
Helló, van egy nem jogtiszta XP-pro-m, van egy jogtiszta CAMPUS licencem, hogyan lehet az új (legális) kóddal újraaktiválni? Kösz, ha kapok segítséget
hi all!
lenne ket kerdesem problemam:
az egyik az hogy kikapcsolasnal nem all le a gep hanem ujraindul es csak "manualisan" tudom leloni
a masik pedig hogy vannak gamek (arx fatalis,empire earth) amiknek a menujeiben es a jatekon belul sem jelennek meg a szovegek/karakterek... egy darab sem...
valami otlet?
thx
lenne ket kerdesem problemam:
az egyik az hogy kikapcsolasnal nem all le a gep hanem ujraindul es csak "manualisan" tudom leloni
a masik pedig hogy vannak gamek (arx fatalis,empire earth) amiknek a menujeiben es a jatekon belul sem jelennek meg a szovegek/karakterek... egy darab sem...
valami otlet?
thx
A pathname az az ösveny neve, mint pl. ez: C:\Programme\KaZaA Lite\My Shared Folder
es nincs engedelyezve a hosszu nevek hasznalata, de, hogy az miert van es hogy hol allithatod be, fogalmam sincs :-)
es nincs engedelyezve a hosszu nevek hasznalata, de, hogy az miert van es hogy hol allithatod be, fogalmam sincs :-)
Nemtom,Ti eszre vettetek-e,hogy sp1 telepitese utan lassabbnak tunik a net.Lassabban nyilnak az oldalak meg ilyesmi.Vagy csak nalam szarakodik?
Igen, a Magyar PC magazin CD mellékletén rajta van az angol SP1!
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Asszem erre kiadtak egy .fixet.A hardwareoc.hu-n fent van.
Aki tud segitsen!
Elinditom a XP és az üdvözlö képernyöig eljut utána semmi!!
De közben ugy tünik,hogy a vinyo lázasan dolgozik.
Ha ezután nyomok egy resetet,akkor normalisan felál a win!!
Mi a fenéért csinálja ezt???
Elinditom a XP és az üdvözlö képernyöig eljut utána semmi!!
De közben ugy tünik,hogy a vinyo lázasan dolgozik.
Ha ezután nyomok egy resetet,akkor normalisan felál a win!!
Mi a fenéért csinálja ezt???
Vajon miért lehet az, hogy detonator40.72-ö telepitése után, nyomok egyet a gf3 fülön és egy run dll hibával kivág?Ugyanezt csinálta nekem a 40.41-is, de ott azért mert rátelepitettem a régire,na ez se igy se ugy,nem megy..Mi lehet a baj?Xp-pro angolom van..
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Valaki tud egy módszert arra, hogyan lehet a Documents és Settings könyvtár helyét megváltoztatni? (Pl. másik vinyóra átteni.)
PL: application compatibily wizard. Vagyis emulálni lehet egy másik win9x vagy win2000 rendszert. Meg jobb a netes cucca.
Utálom, ha hülyeséget magyaráznak meg...
Ja nem ártana. Töltsd le a legújabb via4in1 csomagot. Én is ezt használom. Korrekt
ForceAce-nak:
Keresd meg a winnt.sif fájlt. Bele van írva.
Keresd meg a winnt.sif fájlt. Bele van írva.
Ez mind szép és jó, csak van egy aprócska hibája.
WinXP-SP1-ben elve lehet uninstallni a messengert! csak éppen nem tûnik el a géprõl még ha uninstallod akkor sem. Na erre kell megoldás, nem az uninstallra..
WinXP-SP1-ben elve lehet uninstallni a messengert! csak éppen nem tûnik el a géprõl még ha uninstallod akkor sem. Na erre kell megoldás, nem az uninstallra..
Mégis csak újrapakolom, de már most úgy csinálnám meg, hogy az összes programot ne kellen mindig újrainstallálni. Valami ötlet? Be lehet valahol állítani, hogy a Program Files és a Documents and Settings könyvtárak másik particióról érje el, mert így a programok és a start menü is megmarad.
Egy két javaslat:
1. MSN Messenger eltávolítása a Windows XP-bõl (By Rottander):
Windows\inf könyvtárban megkeresed a sysoc.inf file-t, megnyitod szerkesztésre, majd a következõ sort átírod:
-erdeti:
msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7
-módosított:
msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,,7
Ezek után Add or Remove programs - Add/Remove Windows Components alatt szépen uninstallálod a Messengert
2. A Windows XP corporate edition az a Proffesional speciális licenszû változata.
3. Windows XP aktiválása: "c:\windows\system32\oobe\msoobe.exe /a" parancs, a " jelek nélkül.
4. A home és a prof között elég sok különbség van. Néhány ezek közül (bocs az angolért, nincs kedvem most lefordítani, ha valamelyik nem tiszta, szólj!):
- Backup--XP Pro has the standard Win2K backup program; XP Home has no backup program.
- Dynamic Disks--XP Pro supports dynamic disks; XP Home doesn't.
- IIS--XP Pro includes IIS; XP Home doesn't.
- Encrypted File System (EFS)--EFS debuted in Win2K and lets you encrypt files on an NTFS partition, a very useful feature for mobile machines. XP Pro includes EFS; XP Home doesn't.
- Multiple Monitors--XP Pro supports up to nine monitors; XP Home supports only one monitor (Windows Me/Win98 supported multiple monitors).
- Multiprocessor--XP Pro supports up to two processors; XP Home supports only one (as did Windows Me/Win98).
- Remote Assistance--Both editions support Remote Assistance, which lets someone from a Help desk connect to the client desktop to troubleshoot problems.
- Remote Desktop--XP Pro adds to Remote Assistance by letting any machine running a Terminal Services client run one Terminal Services session against an XP Pro machine.
- Domain Membership--XP Pro systems can be domain members; XP Home systems can't, but they can access domain resources.
- Group Policy--XP Pro supports group policies; XP Home doesn't.
- IntelliMirror--XP Pro supports IntelliMirror, which includes Microsoft Remote Installation Services (RIS), software deployment, and user setting management; XP Home doesn't support IntelliMirror.
- Upgrade from Windows Me/Win98--Both XP Pro and XP Home support this upgrade.
- Upgrade from Win2K/NT--Only XP Pro supports this upgrade.
- 64-bit Support--Only XP Pro will have a 64-bit version that supports the Itanium systems.
- Network Support--XP Pro includes support for Network Monitor, SNMP, IP Security (IPSec), and the Client Services for NetWare (CSNW); XP Home doesn't.
5. Hidegindításnál a proci túlhúzás miatt jön be a BIOS. Vedd vissza és nem fogja csinálni többet. A "kikapcsolás helyett restarton" meg egy BIOS upgrade segít (talán).
1. MSN Messenger eltávolítása a Windows XP-bõl (By Rottander):
Windows\inf könyvtárban megkeresed a sysoc.inf file-t, megnyitod szerkesztésre, majd a következõ sort átírod:
-erdeti:
msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7
-módosított:
msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,,7
Ezek után Add or Remove programs - Add/Remove Windows Components alatt szépen uninstallálod a Messengert
2. A Windows XP corporate edition az a Proffesional speciális licenszû változata.
3. Windows XP aktiválása: "c:\windows\system32\oobe\msoobe.exe /a" parancs, a " jelek nélkül.
4. A home és a prof között elég sok különbség van. Néhány ezek közül (bocs az angolért, nincs kedvem most lefordítani, ha valamelyik nem tiszta, szólj!):
- Backup--XP Pro has the standard Win2K backup program; XP Home has no backup program.
- Dynamic Disks--XP Pro supports dynamic disks; XP Home doesn't.
- IIS--XP Pro includes IIS; XP Home doesn't.
- Encrypted File System (EFS)--EFS debuted in Win2K and lets you encrypt files on an NTFS partition, a very useful feature for mobile machines. XP Pro includes EFS; XP Home doesn't.
- Multiple Monitors--XP Pro supports up to nine monitors; XP Home supports only one monitor (Windows Me/Win98 supported multiple monitors).
- Multiprocessor--XP Pro supports up to two processors; XP Home supports only one (as did Windows Me/Win98).
- Remote Assistance--Both editions support Remote Assistance, which lets someone from a Help desk connect to the client desktop to troubleshoot problems.
- Remote Desktop--XP Pro adds to Remote Assistance by letting any machine running a Terminal Services client run one Terminal Services session against an XP Pro machine.
- Domain Membership--XP Pro systems can be domain members; XP Home systems can't, but they can access domain resources.
- Group Policy--XP Pro supports group policies; XP Home doesn't.
- IntelliMirror--XP Pro supports IntelliMirror, which includes Microsoft Remote Installation Services (RIS), software deployment, and user setting management; XP Home doesn't support IntelliMirror.
- Upgrade from Windows Me/Win98--Both XP Pro and XP Home support this upgrade.
- Upgrade from Win2K/NT--Only XP Pro supports this upgrade.
- 64-bit Support--Only XP Pro will have a 64-bit version that supports the Itanium systems.
- Network Support--XP Pro includes support for Network Monitor, SNMP, IP Security (IPSec), and the Client Services for NetWare (CSNW); XP Home doesn't.
5. Hidegindításnál a proci túlhúzás miatt jön be a BIOS. Vedd vissza és nem fogja csinálni többet. A "kikapcsolás helyett restarton" meg egy BIOS upgrade segít (talán).
Amikor le akarom állítani a gépet a Beállítások mentésénél kb 5 percet kellett várni, ma meg már lefagyott. Mi lehet a baj? Nincs kedven újratenni az egészet 😞
Hát ha jól értettelek, akkor van másik particiód.
Akkor arra rakd át fontos mentéseidet, mainpartició formáz a telepités során (hacsak nem corporate edition WinXP-d van), és install.
Frissiteni szerintem nem érdemes, mert a rengeteg szemét ottmarad, és nem gyorsul, nem lesz stabilabb a rendszered
Akkor arra rakd át fontos mentéseidet, mainpartició formáz a telepités során (hacsak nem corporate edition WinXP-d van), és install.
Frissiteni szerintem nem érdemes, mert a rengeteg szemét ottmarad, és nem gyorsul, nem lesz stabilabb a rendszered
Adott egy particio,és jo lenne felraknom ujra az XP!!Rosszalkodik!!
Mit csináljak,ha a vinyo tele van adattal,és meg akarom tartani öket,de a Windowst is ujra szeretnem rakni!!
Érdemes frissiteni,egy igen lyukas xp?
Véleményeket várok mit csinéljak!!
Mit csináljak,ha a vinyo tele van adattal,és meg akarom tartani öket,de a Windowst is ujra szeretnem rakni!!
Érdemes frissiteni,egy igen lyukas xp?
Véleményeket várok mit csinéljak!!
és az az 5MB is a kib. messenger miatt van, amit az istennek nem lehet alapból kiirtani, csak külsö segédprogival.
Nálam is megy, de azt nem mondanám, hogy minden a régi. Gyorsabb lett kicsivel a filekezelés észrevételeim szerint. A menük stb. alatti árnyékolás bekapcsolásakor pedig olyan lett mint a villám. Nálam eddig összevissza tökölt az árnyékoknál.
SP1 -el minden megy ugyanúgy. Kb. 5 Mb-tal több RAM-ot használ. ( De hát ez M$ -nél nem nagy újság ) Amúgy minden maradt ugyan olyan se jobb se rosszabb. De stabil mint az állat. NO Blue Screen.
Nekem egy formatalas es szüz telepites utan faszan megy minden es nagyon stabil. Egyebkent en csak 310 hibajavitasrol hallottam, nem 1700-rol
Sziasztok,
Magyar XP Prof-hoz kellene S/N ha valaki tudna küldeni az frankó lenne 😊)
Köszi, Bigmac
Magyar XP Prof-hoz kellene S/N ha valaki tudna küldeni az frankó lenne 😊)
Köszi, Bigmac
Sziasztok
Xp-nél hogy lehet kikapcsolni azt hogy a cd-k ne induljanak el maguk tol??
Xp-nél hogy lehet kikapcsolni azt hogy a cd-k ne induljanak el maguk tol??
Elvileg lehet jó, mint Borg írta nagy nehezen észheztérhet, de akkor sem lesz 100%-os.
ergó: reinstall
Bye
ergó: reinstall
Bye
én cseréltem egyszer alatta alaplapot (igaz majdnem -de nem- ugyanolyanra) és akkor kis szenvedgetés után beállitotta magát hozzá..
kérdés persze hogy chipset változás mit eredményezne... de próbáld ki, van rá esély.
kérdés persze hogy chipset változás mit eredményezne... de próbáld ki, van rá esély.
Köszi, már jön!
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
http://rescue.uw.hu/apps.html
kéz a kézben, kéz a másban, más a kézben, más a másban
Na csinaltam egy format c: -t es felraktam ujra a windows XP-t. A hang azert nem müködött, mert hülye fejemmel elfelejtettem a via audio drivert felrakni, a windowsos meg nem müködik gyarilag
:-))
Aztan felraktam a (crackelt) SP1-et es mivel az emailek celkönyvtarat megvaltoztattam, mostmar tudom nyitogatni a csatolt fajlokat is :-)
:-))
Aztan felraktam a (crackelt) SP1-et es mivel az emailek celkönyvtarat megvaltoztattam, mostmar tudom nyitogatni a csatolt fajlokat is :-)