Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gergely1991
Na ez félre címeztem ide akartam<#23201>

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

gergely1991
Nem annyira emlékszek rá rég telepítettem xp-t 2 OS-t még nem telepítettem...

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Pedig biztos vagyok benne, hogy a 80 vinyó volt kijelölve majd megnyomtam az entert. Szóval húzzam ki a kábelt a 160-asból, akpcsoljam be a gépet, telepítsem a windowst, majd dugjam vissza a kábelt? Vinyókkal még nem nagyon dolgoztam, szóval nem tudom, hogy ennek van-e valami következménye.

Aki nem dolgozik, ne is egyék! Akinek nem inge ...

A képeken jól látszik, hogy egy 80-asa van amin mint kiderült az XP volt eddig egy partíción (helytelenül, de ne bonyolítsuk Neki😊, plusz egy 160-as amin az XP telepítõ nem talál fogást, ezért gyanítom, hogy Ubuntu van rajta teljes terjedelmében. Marad a 80-as, amire meg mindegy mennyi partíciót csinál ha egyszerûen nem tudja rátenni, mert a 160-ast nyitja meg.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Az a probléma, hogy a 2. képen már a 160-as vinyót mutatja, amin ha jól gondolom az Ubuntu van. Na már most azon érthetõ okokból nem talál XP-vel kompatibilis partíciót. Ezért mondtam, hogy szedd ki az Ubuntus vinyót, a 160-ast, pontosabban elég az adatkábelt lehúzni az XP telepítés erejéig. Ekkor már nem fogsz szívni a meghatározással, mert csak az üres 80-ast fogja látni. Ha meg arra pályázol, hogy az XP bootmanagert varázsol a 160-as Ubuntus vinyódra, akkor ki kell ábrándítsalak, ez így már nem fog menni. Ez csak úgy menne, ha a 160-as vinyódon nem lenne semmi és mellette lenne a 80 vinyód. Telepítéskor a 160-as lenne bejelölve bootolásra, de az XP-t mégis a 80-asra telepítenéd. Ezután tennéd fel az Ubuntut a 160-asra. Így a 160-asról bootolna, de az XP-d ténylegesen a 80-ason lenne. Cserébe viszont ha kiveszed a 160-ast, nem fog menni az XP, mert a boot fájlokat a 160-ason tárolja. Tehát ha a 160-asról lehúztad az adatkábel, kezd el telepíteni az XP-t, majd törölj minden partíciót a lemezrõl és hozz létre egyet amire az xp-t teszed és a lemez teljes terjedelmét elfoglalja (már ha nem akarsz másik partíciót hagyni az adatoknak). Ezután a telepítést fogja azzal kezdeni, hogy megkérdezi, hogy formázza-e és Te az NTFS TELJES formázást választod ki. Ennyi.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

gergely1991
attól függetlenül az is lehet hogy felosztotta..
pl.: 1 winchester = 1 partició a OS és 1 a az elmentett adatok számára
mivel 2 winchesterje van és 2 OS akar használni ezért csak erre gondoltam
<#shakehead>

Nem piszkálgatom a 80GB-os vinyón újra akarom telepíteni. Törlöm, de még választási lehetõség sincs a formázásra, azt adja ki, ami a második képen látható.

Sry, ha lehülyézésnek tûnt, de teljesen úgy jött le, hogy nem konyítassz hozzá. Bár miután elfelejtetted másik Xp telepítõvel kipróbálni úgy, hogy nincs bent az Ubuntus vinyó, így azért még mindig nem értem a problémádat, mert vagy tényleg nem vágod, hogy mi van és csak sértõdõst játszol, vagy vágod csak kifejezni nem tudod magadat. Az Ubuntus rendszered jó. Minek piszkálgatod? Egy héten egyszer kibírod, hogy BIOS-ból bootvinyót váltasz. De valamit itt mégis csak elszúrtál. Ha a 80-ason volt az XP és oda is szeretnéd az új XP-t, akkor a hibaüzit egy egyszerû partíció törléssel kikerülöd. Ez után létre hozol egy partíciót és arra telepíted az XP-t természetesen teljes NTFS formázással nem gyorssal.

Nincs felosztva particiókra.
Kedves Bence! Elõször is nem vagyok hülye, tudom, hogy más fájrendszert használ a windows ezért ntfs-re csináltam az ubuntu lemezkezelõjével, de ez a sikertelen windows telepítés után történt és nem elõtte. tudom, hogy biosban kell állítani, hogy melyik vinyóról bootoljon elõször, eddig is így csináltam. Egy héten egyszer van szükségem windowsra, ezért nem fogom az adatokkal teli ubuntut letörölni.

2 vinyója van <#shakehead>

gergely1991
Ez nincs több partícióra felosztva?Mert ha nem akkor talán ellenõriztetni kell a lemezt mert lehet hogy megsérült.. különbségek miatt feltételezem mert az egyiken képen kevesebb kapacitást mutat mint a másikon.

Kezdjük az alapokkal. Az XP nem ugyan olyan fájlrendszert használ mint egy Ubuntu. Lehet olyat, hogy külön merevlemezre telepíted a két oprendszert, ilyenkor úgy néz ki a dolog, hogy BIOS-ból kell kiválasztanod, hogy melyik vinyóról kívánsz bootolni. Ez a legtisztább megoldás, viszont a BIOS-ba belépkedéssel meggyûlhet a bajod ha sûrûn váltogatsz a rendszerek közt.

A másik hogy valamelyik vinyóra feltelepíted az XP-t és utána az ubuntut egy másik partícióra vagy merevlemezre. Ezután már mindig az adott vinyóról fog bootolni, de a bootolás közben rákérdez, hogy melyik oprendszert kívánod betölteni. Vannak más forrásból származó boot manager progik is, de ha nem konyítassz hozzá, elég lesz Neked az Ubuntu választója is. Tudja ezt az XP is, csak már nem vágom, hogy Ubuntu után feltelepített XP képes-e a boot manager szerepét betölteni. Jó lenne tudni, hogy az Ubuntus vinyódon van-e valami fontos adat. Ha nincs célszerû lenne XP-t telepíteni elõször, aztán Ubuntut. Ezzel csak az a baj, hogyha ennyire nem vágod a témát problémába fogsz ütközni ha azt a vinyót kiveszed vmiért vagy behal amirõl bootol a rendszer. Ugyanis a sorrend a következõ a teljesség igénye nélkül:
A BIOS-ba beállítás szerint kiválasztható a bootolásra szánt vinyó amirõl betöltõdik, majd a vinyón kiválasztott elsõdleges partíciók közül az aktív, majd az aktívról elindul a boot manager, majd a kiválasztásnak megfelelõen elindul az az oprendszer arról az egyébként tetszõleges helyû partícióról ahova hivatkozik a bootmanager. Értelem szerûen ez elég sok variációra ad lehetõséget, hiszen egy vinyón (XP alatt) 4 elsõdleges partíció is lehet és kikapcs elõtt állítgathatod, hogy melyik legyen az aktív, így több boot managert is használhatsz.

A telepítõ lemez csinálta, de másikkal is próbáltam, azzal se volt jó.
Lefényképeztem.
http://i42.tinypic.com/11aei9v.jpg itt megnyomtam az L billentyût
http://i44.tinypic.com/123mzb8.jpg
Próbáltam úgy is, hogy NTFS-re formáztam az ubuntu lemezkezelõjével azt a vinyót de úgy sem volt jó.

gergely1991
NTFS fájlrendszert alkalmaztál? mert az tetszik neki.Vagy a telepítõ lemezzel valami nem stimmel...

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni windows xp telepítéssel kapcsolatban.
A gépemben van 2db winchester, az egyiken ubuntu van a másikon windows xp volt, de hibás verzió volt, nem lehetett aktiválni 8ezt többen is jelezték). Újra akartam telepíteni, elindítottam a telepítõt, kiválasztottam a vinyó majd jött egy hibaüzenet. Pontosan nem tudom leírni mi volt az a lényege, hogy nem megfelelõ a fájlrendszer a windowsnak, töröljem és formázzam le. Az utasítások szerint ezt megcsináltam, de akkor se volt megfelelõ. A vinyó rendben van mert másik operációs rendszert tudtam rá telepíteni.
Elõre is köszönöm!

Azt is megpróbálhatod, hogy eszközkezelõbõl kitörlöd, kikapcsolod.
Lehúzod táp/adat kábelt, indítod.
Leállítod, kábelek vissza és bekapcsolod.
Ez segíthet.. És ez mind arról szól.
Floppys változattal sikerülnie kell. Saját rendszer? Van lehetõség OS újratelepítésre? Milyen fájlokhoz szeretnél hozzáférni amik kellenek?

littleNorbi
Kösz, de csökkentett módban is le van védve az Admin...

computerguru
Próbáld meg esetleg kitörölni az eszközkezelõbõl a meghajtót, és indítsd újra a gépet. Felismeri új eszközként, és valószínüleg visszateszi.

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Jim Morrison
Hali !
Egyszerûen nem ismeri fel a cd meghajtót az xp :/ Most jött elõ a probléma és nem tudom mi a baja. Eszközkezelõben egy felkiáltó jelet mutat sárga alapon, driver frissítése sikertelen, letiltom, engedélyezem és még mindig nem jó 😞
Ha tudjátok mit kéne csinálni és el is mondjátok, nagyon megköszönném !

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

computerguru
Ezt próbáltad már:
Kapcsold be a gépet és a Boot menüt hívd elõ, F8. Ha benn vagy a Boot menüben mégegyszer nyomj F8-at. További windows indítási módokat fogsz látni. Nézd meg, és láthatod majd, hogy a rendszeradminisztrátori jelszó üres (többnyire az). Majd indítsd el a windowsot biztonsági módban, és amikor megjelenik a bejelnetkezõ ablak, válaszd a rendszeradminisztrátort és már bent is vagy, jelszó nélkül! Innetõl kezve azt módosítasz amit akarsz.

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

littleNorbi
Eddig ezzel szórakoztam, megnéztem egy jó pár videot, el is olvastam pár cikket, de nem találtam megoldást, azért nagyon köszönöm !!!!

computerguru
Azzal nem kell foglalkozni,csak a pipát vedd ki a négyzetbõl,nehogy töröld!

Ja, sry, nincs kedvem utána keresni, mondanám hogy keress rá a guglin, de sztem eddig Te is eljutottál idáig. Vagy mégsem mert lusta voltál rákeresni? Pofon egyszerû megoldások vannak rá csak ha Te lusta vagy rákeresni, én sem fogok. Itt is volt már írva, de itt a varázsszó: >katt<

littleNorbi
Azt gondoltam, most akkor jó lenne ha meg is osztanád velem a módszer lényegét !!!

Csá!
Te ez a Kaspersky nem régi egy kicsit? Van már 9-es verzió számú is. Meg a Kaspersky-nek van egy Kaspersky Virus Removal Tool nevû verziója is.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Van

littleNorbi
Hello!
Van valamilyen módszer arra, hogy az adminisztrátor jelszavát letöröljem XP-n, ha én limitált felhasználóként vagyok bejelentkezve?

Soundmixerz
Szerintem megpróbálhatsz mást is a mcafee-n, kívül, Kaspersky (bár ez eléggé erõforrászabáló) innen tölthetõ le:

http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/kaspersky-anti-virus-v7-0--magyar--LN5.html

Vagy esetleg a megbízható Avast, én is ezt használom:

http://php3.videa.t-online.hu/szoftver/avast!_home_edition_v5.0507__magyar_.html

Választhatsz. <#vigyor2>

http://www.myspace.com/soundmixerzmusic http://www.youtube.com/user/soundmixerzproject

gergely1991
Látom tudsz telepíteni akkor nem szükséges a recue cd-k használata.De ettõl függetlenül ne töröld le mert ha semmilyen AV-t nem lehet telepíteni vagy esetleg nem indulna a win akkor arra az esetleg tökéletes lenne.
Esetleg próbálkozz ezzel is.

Nem új keletû ez a helyzet.

Peetboy
Találtam serial-os Trojan Huntert, felfrissítette a legújabbra, végig futtattam és magát a progit találta virusosnak. Hát ez vicc. <#vigyor1>

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Próbáld meg a Super AntiSpyware-t és a Malwarebytes AntiMalware combot-t.

Evin
A rendszer-visszaállítást sem árt kikapcsolni.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Csá!
Én egy ismerõs gépérõl szedtem le ezt a vírust. Elõször is a Malwarebytes Antimalware-t futattam persze internet kapcsolat nélkül. Majd ezután internetkapcsolattal ismét a Mbam-ot. Ezek után az Avast5-öt felraktam, frissítés után teljes keresés. Majd egy boot keresés. Sikerült minden részét eltávolítani. Ja és mondtam neki, hogy az Internet Explorer-t felejtse el.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

computerguru
Nekem sem demo a Trojan Hunter és nem is vettem meg,csak találni kellett hozzá egy jó sorozatszámot,és már fullon mûködik,de ez már egy másik téma.

Peetboy
Nem módositotta a kezdõlapomat, böngészõ inditáskor nem jön elõ, csak böngészés közben néha. A Trojan Hunter-t csak pénzért lehet megvenni, a demók meg semmit se találnak. Torrenten kéne keresni ilyen antivirus progit.

gergely1991
látom csak böngészésközben jön elõ akkor nem a kezdõlap lesz a ludas:/

gergely1991
a böngészõdnél(pl:FF esetében)biztos módosíthatta a kezdõ lapodat.

gergely1991
Jobban át gondolva amikor megjelent a letötési párbeszéd ablak akkor mire kattintottál rá?Mert ha mégsem akkor nem hinném hogy aktiválódott, nézd meg a Beállításoknál>általános fülön ha ott más url cím van akkor írd át.....

Peetboy
A Trojan Hunter demot leszedtem, de csak 2006-os, nem talált egy virust sem.

Ha az Antivirus & Antispyware topikban kérdeznéd, sokkal de sokkal hatékonyabb megoldásokat találnál.
computerguru
Akkor további jó kinlódást! Úgy látszik feleslegesen adok tanácsot!<#vigyor2>

Peetboy
Ilyen virus:

computerguru
Látom,csak kinlódsz!Miért nem próbálod meg?
23137<#nezze>

gergely1991
Sajna igen de ha van pendrive-od akkor elég akkor az arra szánt változatot letölteni majd kicsomagolod pendrive-ra akkor a bios beállítással(ha szükséges) betudod onnan bootolni.Amúgy meg milyen security-s változatról van szó mert számos security regue progi létezik.Milyen AV-d van?Trojan huntert probáltad?(#23137)

Peetboy
Ezt az AVG Avira progit betettem Daemon Tools virtuális meghajtóba, de nem indul el. CD-re ki kell írni, onnan bootolni?

DONGUBA
van ugy 160 giga csak zavarnak azok a konyvtarak

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

gergely1991
ha más adat nincs rajta akkor próbáld meg formatálni.