25353
Whistler - Windows XP
  • gergely1991
    vagy javítás szó alatt parancssorba beír sfc/scannow
    kb ugyanaz:)
  • kl24h
    Lehet másfajta javítást is adni.
    Egyszerűen megnyomod azt a gombot, hogy mintha telepíteni akarnád a Windows-ot és ami megjelenik, ott lesz megint egy olyan opció, hogy Repair.
  • kl24h
    Vírus szokta csinálni, főleg, ha minimum 1 órát eltér az óra a rendes időtől.
  • gergely1991
    "Firefoxot újraraktam, de még akkor se működik."
    Milyen üzenetet ír ki (ha van)?:S
    És hanyas verziójú a IE böngésződ?
  • cash888
    Próbáltam azt is, hogy bootolok windows telepítőlemezéről és rámegyek a javításra, de kéri a rendszergazda jelszavát, olyat meg nem is adtam meg a telepítésnél.
    Firefoxot újraraktam, de még akkor se működik.
  • gergely1991
    lehetséges hogy vagy fertőzött volt az állomány vagy a eltávolítód rossz adatbázist kapott és és a false-t is töröltette.
    Persze helyre lehet állítani csak a ötletekkel már megelőztek......
    Neked az IE 6.0-ás van fenn? (ha igen akkor ez esetben a jelenlegi OS telepítőlemezére lesz szükséged)
  • Zsolt01
    Tipp:

Tedd újra amik nem indulnak.
    És ha még akkor se, akkor XP javítás talán.

Végső megoldás Új XP.
  • cash888
    Trójai volt a gépemen, felraktam a Trojan Remover-t, ami ki is irtotta őket a fertőzött fájlok törlésével. Azonban valami fontosat is letörölhetett, mert nem indul sem az Internet Explorer, sem a Firefox, a Thunderbird sem frissít. Hálózati kapcsolat viszont van, az MSN és a torrent letöltés is indul.
    Mi lehet a gond? Hogy lehet helyrehozni a Windows újratelepítése nélkül?
  • Framsen
    Sziasztok !
    Abba a problémába ütköztem, hogy játék közben eltűnik csak a játék képe, tehát asztal megmarad
    - írtam is a játéknak a fórumára, és azt mondták, hogy ablakos CTD

Megkérdezhetem, hogy ez csak egy fogalom, vagy van rá megoldás

Magyarul : van megoldás, vagy valószínűleg a játékot kéne újrarakni
  • Jim Morrison
    ja, mint kiderult nem windowsos, hanem egy felhasznaloi program okozta...
  • Jim Morrison
    Hy !
    Be akartam kapcsolni a gépet, de csak a háttérkép jött be. Kikapcsoltam, majd újra bekapcsoltam, és ez a hibaüzenet fogadott(link, ha nem jönne be):

Nem tudjátok véletlenül(vagy direkt), hogy mi okozhatta ezt?
    Nagyon hálás lennék ha megmondanátok !
  • slylecz13
    Sziasztok!

Miért van az, hogy két gép közötti másolás esetén (több gigás fájlokra gondolok), bontja a kapcsolatot, majd újracsatlakoztatja és ezzel azt eredményezve, hogy a másolás sikertelen.

Mindkét gép XP-s...
  • gyikk
    vagy lemerült az alaplapi gombellem!!!!
  • gergely1991
    Az időbeállításánál nincs bekapcsolva a szinkronizálás?
  • argos
    Sziasztok! Az miért van,hogy az óra minden bekapcsolás után más időt mutat? Hiába állítom be,egy idő után újra más idő van rajta.
  • Zsolt01
    Mármint erre érted:
    ""Alaplapod megkergült"
    Próbáld meg Alaplap kiütése / nullázás / reset!
    Pl.: Áramtalanítás gép, Alaplapi elem (nagy lapos kör elem alaplapon) kivenni 1-2 percre. Majd vissza."

Nem!
  • Soundmixerz
    Nem jár kockázattal?
  • Zsolt01
    Részletekbe írók, eszembe jutnak dolgok :-)

Azt próbáltad, hogy Meghajtó lehúzása Adat Táp kábel.
    Gép bekapcsolás
    Kikapcsol
    Visszadugdosni Táp Adat kábel.
    Gép bekapcsolás
  • Zsolt01
    BIOS-ba ott van, csak XP nincs.
    Akkor XP sérülés talán!

Új XP.
  • Zsolt01
    Tipp:
    "Alaplapod megkergült"
    Próbáld meg Alaplap kiütése / nullázás / reset!
    Pl.: Áramtalanítás gép, Alaplapi elem (nagy lapos kör elem alaplapon) kivenni 1-2 percre. Majd vissza.

Alaplap 2 adatkábel foglalat, másik Alaplapi adatkábel foglalatra kötni.
  • Soundmixerz
    Hehe, ezt mondtam, a meghajtó másik gépben tökéletesen megy... Más IDE kábelt vettem már, jól is dugtam be, de ennek ellenére nem megy... Korábban volt olyan időszak, hogy csak úgy magától el kezdett működni, de kb. 1 hétig tartott, aztán megint vége... 2-3 hónap múlva megint ez... :S
  • Evin
    Az optikai meghajtó csatlakozója. Mert a régebbi XP lemezeken még nincs hozzájuk driver, és talán azért nem lehet telepíteni rendesen.

Soundmixerz
    Ha teheted másik gépben is próbáld ki a meghajtót, hátha meghalt és azért nem látszik. Vagy cserélj szalagkábelt, talán kontaktos.
  • Soundmixerz
    Hát ez nem jött be, csak egy CD-ROM device van, ami a Daemon Tools miatt települt oda, hogy a virtuális meghajtóba iso-t, meg sok imagefájlt be tudjak olvasni. DT le, reboot, frissítés Eszközkezelőbe, már nem volt ott, DT fel, reboot, már ott van a virtuális meghajtó. Mondhatni, ez sem segített. A ki- és a beszerelést is megcsináltam a meghajtóval: sikertelenül...
  • Metalich
    Érdekes dolog történt... mondhatnám inkább ''csoda''. A bátyám addig-addig erőlködött míg továbbnem jutott és be nem fejezte a telepítést! de most... a windows betöltése után fekete minden, csak a kurzor nem... erre nem tud vlaki egy megoldást?
  • Metalich
    Nem lehet hogy a Biosba van valami elálítva ami nem engedi hogy felmenjen? és mit csinál pontosan a ''még 34 per van hátra'' szövegnél?

Evin
    hogy érted azt hogy SATA-s?
  • Evin
    Csak az FDD, meg talán az ősrégi B meghajtónál van csavarás, de az FDD nem rendes 40 eres kábelt használ.
    Állítólag a szabvány 46cm, de van 91cm-es is, de az ritka.

Soundmixerz
    Menj az eszközkezelőbe, ha a DVD meghajtóknál nincs ott, akkor van ott egy Hardverváltozások keresése ikonos gomb. Ha megvan, akkor Sajátgép->kezelés->Lemezkezelés. Ha ott látod, jobb gomb rajta, 1.menüpont->Hozzáad, és választasz neki betűjelet.
    Egyelőre ez a tippem van csak.

Metalich
    Valamelyik eszközöd nem SATA-s? Bár igaz, hogy ez nem magyarázná, hogy az SP2 felmegy, a 3 meg nem. Fordítva lenne normális.
  • gergely1991
    "Ja, és a windows nem eredeti... nem tudom számít-e ez valamit..."
    viszont számíthat....
    ha lemezről indult akkor a meghajtó jól működik képes bootolni is.
    winchester -ről is azt mondhatnám mint a dvd-meghajtóról ugyanis kimásolta a lemez tartalmát mondjuk a c-re....
    szerintem driver probléma....
  • Metalich
    Üdv!
    Van egy számomra elég zavaró problémám... van egy p4-es gépem, és amikor megkaptam rajta volt egy xp... nem tom mien, nem néztem meg mert dög lassú volt... az 1. amit megtettem egy windows telepítés... 1.nek egy SP3ast akartam... nem ment, nem tudom miért... megakadt a 34. percnél... akkor arra gyanakodtam hogy talán a lemez... megpróbáltam egy SP2-est ami persze felment... később, kb fél évvel szereztem egy új windows XP SP3at, persze azonnal fel akartam rakni... a hiba ugyanaz, akkor már a gépre gyanakodtam... ma meg... Összeomlott az SP2őm, ezért go net>windows sp3>kiírás>próbálkozás>KUDARC... megint 34 perc és megált. Ha jól emlékszem... valami... eszközök keresése és telepítése volt... ha jól emlékszem, nem biztos. Akkor már okoltam a winyót is, a DVD olvasót, szal cseréltem őket... ugyanaz...
    Nem tuggya esetleg valaki hogy mi a hiba/megoldás? megköszönném...
    Ja, és a windows nem eredeti... nem tudom számít-e ez valamit... előre is kösz!
  • Soundmixerz
    Ez a DVD-író IDE kábeles...
  • BenceYCE
    Ja és ezért volt nekem méteres toronyházba való kábelem ami szabványon kívüli méret volt? Bár a FDD kábel is ilyesmi volt, lehet, h azon volt csavarás? Nemtom, már rég volt két FDD-m :)
  • BenceYCE
    Olyannyira párhuzamos, h a két csati közt még csavarás is van benne, nem?
  • Evin
    PATA kábelben 40/80 párhuzamosan futó ér van. Nincs belőle 2 verzió, mint az UTP kábelnál. Minden ér a foglalatok ugyanazon pontjába van bekötve. A kábel hosszát szabvány határozza meg, mert hosszabb esetén nagy lenne a veszteség. Az meg hogy az alaplaptól messzebb van 2 csatlakozó, csak a bekötést segítené, hiszen az alaplaptól messzebb, de egymáshoz képest közelebb lehet minden vinyót vagy optikai meghajtót beszerelni. De ettől függetlenül bárhogy rádugva működőképes a rendszer. (A közelebbi meg azért ajánlott master, mert ott a legkisebb a veszteségi lehetőség.)
    Nem akarlak meggyőzni, ha nem akarod elhinni. Én nem kétlem, hogy ott gond van ha nem úgy kötöd be, ahogy ajánlott, de én inkább a kábel hibájára gyanakszom, mintsem hogy a fizika törvényeivel dacolva az erek csak 1 irányba vinné rendesen a feszültséget/áramot.
  • BenceYCE
    Ezt én azért úgy képzelem el, h a hálózati cross kábeleknél se mindegy, h melyik a küldő ér és melyik a fogadó ér. Egy Hub/switch/router megfordítja az ereket, de ha csak két gépet akarsz egy kábellel összekötni, akkor ami az egyiknél küldő ér, annak a másik oldalon fogadó érre kell kerülnie. Ha olyan nagyon mindegy lenne akkor ugye az alaplapgyártók nem vesződtek volna a kék-szürke-fekete színkódolással sem vagy a felmatricázással. Még az is meg van határozva (elvileg), hogy a kábel végére a master-nek, a közepére meg a slave-nek kell kerülnie, a távolabb eső végére meg értelem szerűen az alaplapnak. Amúgy visszateszteltem, fordítva bekötve mindig jelezte a hibás szektorokat.
  • Evin
    Nem hiszem, hogy ott az volt a baj. A kábelben fizikailag mindegy, hogy merre halad benn az adat, csak jól legyen bedugva, mindegy melyik végén mi van.
  • BenceYCE
    Ez azért nem egészen így van. Havernak napokon át szivatott a gépe, mire meglett a hiba forrása. Beadta a gépet szervizbe, ahol átrendezték a meghajtókat. Ez addig fel se tűnt. Viszont a PATA kábelt fordítva kötötte be. Azt hitte, h mindegy, h mit hova dug. Aki tudja, annak nem újdonság de a többieknek mondom, h a PATA kábelnél a két egymáshoz közelebb eső csatlakozó megy a meghajtók felé, míg a távoli az alaplapba. Működött az csak épp 136 hibás szektort mutatott a HDD felügyelet. Már lementettünk minden adatot, mire elkezdtem kiszerelni a vinyót. Akkor tűnt fel, h a szervizesnek kényelmesebb volt fordítva bekötni a kábelt, mint a vinyót elérhető helyre költöztetni vagy megfelelő hosszúságú kábelre cserélni. Tehát a BIOS lehet, h felismeri, de van még ott buktató más is :)
  • gergely1991
    én úgy értettem hogy hogy a lemezt nem olvassa be de a meghajtót felismeri.
    ezek szerint félreértettem:(
    nem a kábelel van a baj mert a bios felismerte
  • BenceYCE
    Az alaplapi csati és/vagy a kábel rossz vagy ha PATA-s cucc, akkor a felcímzéssel lehet gond.
  • BenceYCE
    A BIOS-ban állítottál el valamit, már ha a meghajtót nem látja nem pedig a bele tett dvd-t.
  • Soundmixerz
    Rossz a lemez nem lehet, a víruskereső/irtó semmit nem talált. Másik gépben tökéletesen működik.
  • gergely1991
    például lehet hogy rossz a lemez vagy vírus