25353
Whistler - Windows XP
-
#7590 Még van egy olyan lehetőség, hogy bootolsz a telepítő cd-ről majd választod a helyreállító konzolt és megpróbálod kiadni azokat a parancsokat. Ha ez nem jó akkor újra kell telepíteni szintén cd-ről bootolva, de a javítótelepítést (valami ilyesmi a neve) kell választani. Ekkor minden korábbi beállítás megmarad. -
#7589 Sziasztok,
Nos, a Shaba23 altal leirt problema tulajdonosa tkp en vagyok, csak ot sikerult megkernem a het vegen, hogy segitsen (nincs otthon netem.)
Szoval, a csokkentett modu inditas sem mukodik sajnos, csokkentett mod eseteben a fekete kepernyo felso sarkaba meg kapok egy villogo kurzort (persze irni nem lehet, csak ott van).
Utolso helyes konfig visszaallitasa nem muxik, meg persze a normal mod sem. (Bejon az elso Win XP betoltokepernyo, aztan feketeseg.)
Milyen mas lehetoseg van meg? -
#7588 cookie-k engedélyezve vannak? -
#7587 -
#7586 Hi!
Mitől lehet az, hogy ha kilépek az internet explorerböl, és visszajövök az sg fórumba, akkor mindig be kell jelentkeznem, hiába nyomok arra, hogy "elraktározza" a jelszót meg a felhasznalonevet?
Az explorerrel lehet gond? -
#7585 Úristen!!!!!44 Fuss, mindjárt robban!!!!!444 -
#7584 hhmm... kicsit megilyedtem amugy :D -
#7583 Nekem is nullás mind. -
#7582 ehh.. frissen rakott xp-nél ez így megy ?! sose láttam ! -
#7581 Hát mert ez már nem 98. Nem kell neki a működéshez, de mutatja hogy használhatod őket ha akarod. Ha okosságokat akarsz írni bele, a lehetőség adott.
-
#7580 miért van az hogy az összes rendszerfájlom ami a C: rendszer partíción van az 0 bájot ?!
autoexec.bat, config.sys, io.sys, msdos.sys;
de a rendszer működik :D -
#7579 Windows reinstll előtt érdemes még kipróbálni a következöt:
1.Bebootolsz csökkentett módban.
2.Berakod az XP telepitő cd-jét.
3.Start/Futtatás: <cd-meghajtó betüjele>:\i386\winnt32 /unattend
[Nálam pl.: G:\i386\winnt32 /unattend]
4.Lefut a telepitőrutin és elméletileg minden fontos fájlt kijavít.
Valszeg menni fog, de ha mégsem akkor is van még egy lehetőség. -
#7578 próbáld meg csökkentett módban elindítani, és utána csinálni egy rendszervisszaállítást. vagy ha nem megy, akkor csökkentett módban indítás után simán frissítsd az oprendszert win alól, formázás nélkül, mert bár nem vagyok nagy guru, de ez alapján azt mondanám, hogy valami rendszerfile szállt el. -
#7577 Hali
Olyan gondom van, hogy bekapcsolásnál a win nem jut tovább az üdvözlő képernyőnél, ott kifagy. Hiába restartolom, a dolog állandósult...
a rendszer visszaállítása sem segít, mert ott is ha restartol a gép, akkor ugyanígy kifagy
volt már egyszer ilyen, de akkor 1-2 alkalom után magától megjavult, most viszont már 2 napja ilyen :( -
Csaba #7576 Jobb gomb az asztalon, tulajdonságok, megjelenés, színséma. -
#7575 Meg tudnátok mondani, hogy hol kell átálítani a tálca és az ablak színezését, klasszikus szürkére?
-
#7574 XP emulátort adjatok 98 alá!!!!!!!!!! -
#7573 Háj.
Gépen szeretném letiltani az internet forgalmat ( elég lenne csak a hogy böngészni ne lehessen ), ehhez mit kell beállítani? -
YakHead #7572 Üdv mindenkinek.
Azt szeretném kérdezni, hogy két felhasználói fiók kialakításakor, hogy lehet a nethozzáférést csak az adminisztrátor felé engedélyezni míg a másik felhasználónak le lenne tiltva?
Tudniilik a netet magam fizetem, de a gépet használhatnák mert az nem lenne probléma. Ja WinXP Professional van fenn.
A segítséget mindenkinek előre is megköszönném.
Csövedék. -
marfan #7571 Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy a HOMEDRIVE és HOMEPATH változól értékeit hogyan lehet állandóra megváltoztatni? -
#7570 Vszleg a fogadóoldal nem bírja a sebességet, a géped meg várni kezd a csomag visszajelzésekre. Azért az a 4 megabit felfelé ugyancsak durva...
-
sfec #7569 Egy újabb probléma: Az ftp feltöltésekkor rohamosan visszaesik a semessége 4Mb-ről 5kb-ra és a proci 100% terhelés lesz. MIÉRT? -
#7568 Az mitől lehet, hogy nincs az eszközkezelőben semmi, tök üres az ablak?
Igazából nem szoktam nézegetni, szóval nem tudom mióta ilyen. Xp, non sp2, egy rendszergazdai fiók van. -
Aspyrin #7567 igen, igen, igen -
szaja #7566 Sziasztok!
64 bites rendszeren műkszik a 32 bites Win XP? És ha igen, akkor rendesen, nem onlik össze, meg ilyenek? -
nagybajszu #7565 Talán segít a tanácsadásban. Minden általam ismert és használt funkció működik, csak ez az egy nem.
Kérhetném kicsit szájbarágósabban: pld.: Start-Vezérlőpult-Rendszer-...
Vagy valami hasonló.
Nem vagyok szakember. -
#7564 az energia ellátás gombra rámész, ott találsz olyat hogy monitor kikapcsolása.
én ajánlom még a készenléti módot is, ha a biosban S3 módot állítasz be akkor van értelme, kikapcsolnak a ventilátorok, meg minden, viszont fél pillanat alatt helyreáll. -
#7563 Fel sem merem tételezni, hogy ott, a legördülő menüben esetleg nincs kiválasztva semmi. :) Vagy az is inaktív?
-
nagybajszu #7562 Mi az oka annak, hogy a jobb klikk a képernyőre-Tulajdonságok-Képernyőkímélő-Várakozás sáv nem műkődik(ki van szürkítve), 2 percet mutat, de soha nem kapcsol ki a minitor, ill. mit tehetek, hogy pld. öt perc legyen, és kikapcsoljon öt perc várakozás után. A telepítés után sem működött. -
#7561 Mivel rátelepített már valamit, ezért elenyésző az esélye, hogy bármilyen adatot is vissza tudsz épségben állítani. -
#7560 A sima formázás elvileg még csak-csak menthető lett volna, de a partíciótörlés és újra létrehozás már nagyon nagy bukta. Sztem közkézen nincs ilyen szoftver, az ezzel foglalkozó cégek meg igen-igen drágák...
Hajszálnyi esély van, ha a régi és az új partíció pontosan ugyanott kezdődik (fizikailag) a diszken és a mérete (pontosabban a szektor/klaszter mérete) is ugyanolyan. Ebben az esetben meg lehet próbálni egy GetDataBack vagy vmi hasonló szoftvert ráengedni, hátha talál valamit...
-
#7559 Sziasztok. Elég Láma lesz a kérdésem, és szinte biztosan tudom a választ, de azért megkérdezem, hátha.
Szóval öcsém fel akarta rakni a gépre az XP sp2-t. Ezzel nem is lett volna gond. Ként winchester van a gépben. Mindent átmásolt a d:-re hogy majd formááza a C:-t és felrakja az új windowst. Na most a szerencsétlen a d:-t formázta, és arra rakta a windowst. ráadásul partíciót is törölt, és létrehozott egy másikat, hogy minek azt nem tudom, hiszen csak egy partíció volt, simán formázhatta volna.
Na most a kérdésem az, hogy azokat az adatokat biztosan buktam, vagy vmi lehetőségem, hogy visszaszerezzem őket. Halottam olyan helyekről, akik rossz winchesterről adatokat mentenek le. Van megoldás ilyen problémára is? -
#7558 Chipset drivert próbáld meg újrarakni. Vagy nemtudom lehet-e külön az IDE drivert. Lehetőleg win2000 kompatibilis driverrel próbálkozz. -
#7557 más oprendszer alatt megy gond nélkül mind 2 meghajtó.
csak win 2000 alatt nem megy az olvasó. beteszek egy cédét, és lemerevedik minden fél percre, közben mintha olvasná a cédét, de nem lát belőle semmit.
XP és Dos alatt megy rendesen.
egy zsír új rendszeren milyen driver baja lehetne??? -
#7556 Azt is nézd meg, hogy a master legyen a kábel végén, a slave meg a közepén, mert van olyan amikor ez sem mind1. Ha vmelyik egység CableSelect-nek van jumperelve akkor sem fog működni egyik drive se. Vagy a jumpereléssel lesz a gond vagy a kábel nincs normálisan rádugva. Ha más oprendszer alatt normálisan megy, akkor meg a driver a baja. -
#7555 Jól van jumperelve? Egyébként van olyan oprendszer, ami alatt működik (pl linux)? -
#7554 Ez csak úgy működik, ha előszőr telepíti a win98-at, utána az XP-t. -
#7553 Olyan gépen láttam ilyet, amin nem 100%-ig tudott érintkezni-csatlakozni a vinyó a rack keretébe... -
#7552 SUS szervert üzemeltet valaki? -
#7551 hi.
A win 2000 em nem hajlandó kezelni a cd olvasómat!!! Az íróval rendesen olvas, kezeli, minden. XP, és Dos alól az olvasó működik..