Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hi mindenkinek!!!

Lenne egy gondom ami elõtt abszolút tacstalanul állok: Egy pár hete, úgy döntöttem az összes vinyót át konvertálom NTFS-re, mivel ez a rendszer partíción nagyon jól mûködött. Azóta a nagyobb video és multimedia fájlok valamiért nem törölhetõk le. Hiába írtom ki az összes lehetséges taszkot a memóriából mindig azt írja ki hogy az adott fájl használatba van ezért nem törölhetõ.
Az oprendszer igaz egy kicsit régi, már rég volt formázva, de most erre nem igazán van idõm.
Másik érdekesség néha ha elcsípem a pillanatot bootolásnál akkor törölhetõ, vagy áthelyezhetõ az adott fájl. Az utóbbi néhány esetben már ez se sikerül, túl hamar foglalja le a fájlokat valami progi.
Találkozott már valaki illyennel? Mi rá a megoldás? Újratelepítés nélkül is megoldható a probléma?

A válaszokat elõre is kösz mindenkinek.
Vezérlõpult ->hálózati eszközöknél kiválasztod az internetkapcsolatot, majd tulajdonságok, ott a speciális fülön lehet

hol lehet ki/bekapcsolni a tüzfalat xp-ben?
PetruZ
Temporary Internet Files?
Alapesetben a 'Documents and Settings/usernév/Local Settings' alatt van (az IE beállításainál érdemes inkább törölni, valamint kisebbre venni a felhasználható területet). Ha már itt vagy, érdemes körülnézni a 'Temp' könyvtárban is, egy csomó szemét szokott bennemaradni (fõleg telepítési anyagok, log-ok).
tûzfal be van kapcsolva XP-n? a gyári?
Mhosah Myth
Velem pont ugyanez van!ADSL-em van és tesómmal meg van osztva aaz internet egy ROUTER-en keresztül!Nekem se jön be sok lap!Az origo,google stb.

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Hali! Van egy problémám, gondoltam bedobom ide is, mert nagyon fontos lenne h megoldódjon... Nálam internet kapcsolatmegosztással megy a cucc, én gépemen XP, másikon Win ME fut(másikrol jön az Axelero ADSL😊 Addig nem volt probléma, míg ujra nem telepitettem mindkét gépen a rendszert, most viszon az én gépemen(XP) pár weboldal nem akar "megnyilni" pl: origo.hu, startlap.hu és a keresök sem nagyon müxenek. 1ébként a nettel minden OK. valakinek van vmi ötlete h mi lehet a gond??? plz HELP!

Mhosah Myth
Lenne egy kérdésem:

Amikor elindítom az internet explorer böngészõt vele együtt elindul egy másik kis ablak ami rajta van ezen!Elég zavaró!Hogy lehetne kivenni?
Ennek az elõzménye az volt hogy a báttyám leszedett a crack-et valamilyen oldalról és ez annak a hírdetése gondolom!Már beállítottam hogy a kezdõlap üres legyen de akkor is bejön mit tegyek?
PLEASE!

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Ugye mindkét gépen fix IP címek vannak, és a munkacsoport is azonos??
Ha igen, akkor tedd meg ezt:
Valójában egy bugot kell manuálisan kijavítanunk.

Amikor feltelepítjük a rendszert, alapértelmezettként lesz beállítva a "scans shared files for Scheduled Tasks". Ha ez be van állítva (pedig alapjában véve ez aktivizálva van) az tapasztalható, hogy rengeteg idõt (pontosan 30 másodpercet) kell várnunk arra, hogy elérjük a megosztott file-okat a hálózaton keresztül.
Ez azért van, mert a Windows 2000-nek és az XP-nek ilyen sok idõ kell a távolban lévõ gép elérésére, holott ez nem igaz. Windows 2000/XP felhasználók ezt leginkább az Internet mail/FTP szerver böngészési sebességben érzékelték. A beállítást a következõképpen változtathatjuk meg :
Nyissuk meg a Registry-t (Start->Run->regedit): Válasszuk a
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/RemoteComputer/NameSpace bejegyzést.
Ezen belül válasszuk a
{D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}
kulcsot és töröljük.
Ezek után nem szükséges újraindítás.

Gerry
Ez nem SiS chipsettel van szerelve?

Gerry
Milyen alaplapod is van?

Gerry
Üdv mindenkinek, lenne egy kérdésem:
Megoldható-e vahlahogyan WinXP Home alatt, az, hogy a bemappelt hálózati meghajtókhoz ne felejtse el minden alkalommal a jelszavakat a rendszer, amikor újraindul.
XP Pro alatt van egy kis jelölõnégyzet (jelszó mentése), amit ha bepipálok, akkor nem kell neki többé felhasz és jelszó az adott eszközhöz, de ez az XP Home alatt hiányízik...
Nagyon fontos lenne a dolog, mert a kollégám a haját tépi, mert minden alkalommal, amikor meg akar nyitni egy dokumentumot a gép beindítása után, akkor kéri a nevet és a jelszót a network drive-hoz...
Elõre is köszi!

Aschil
Ez a probléma megoldódik a Sp1 telepítésével??
Mármint a pocsék felbontású indító-kép.

.:asChil:.

FREAK
Nálam ugyanez jelentkezett, csak Office 2000 install után............... Nekem sincs tippem.

Riszpekk

Patesz
A játékok kompabililitását nem piszkáltad?
Mert ott belehet álítani pl., hogy milyen op. redszerrel , milyen színnel(256) stb. hozza be.
Nálam is volt ilyen a fent említett dolog miatt!

Aschil
Segítség!! A Win Xp a játékok indításakor felülbírálja a játék felbontását és pocsék indítóképet produkál. Van erre valami javítás???

.:asChil:.

szivesen
1 start menu,
2 vezerlopult,
3 felugyeleti eszkozok,
4 szamitogep-kezeles
5 lemezkezeles,
6 adott meghajto betujele, jobb egergomb
7 tobbi szerintem egyertelmu
vezérlõpult, adminisztratív eszközök(asszem), számítógépkezelés, és ott a lemezkezelés
Ezt is, hogy ne unatkozz, az XP szekcióban van a lényeg: http://www.extra.hu/bestof411/

hi valaki tud a winxp home service pack 1-hez müködõ képes crack-et. Ugyan megvan eredetiben TÉNYLEG csak másodoik telepítés és nincs kedvem a microsoft magyarországgal dumcsizni.
Helo valaki tudna segiteni az a problémám hogy most állítottunk össze egy új konfigot és telepiteném rá az oprendszert. A winMe a nyomjon egy entert után olyan mintha elvágták volna a WinXp pedikiírja hogy "A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelõzese éerdekében leált IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL....blabla

*** STOP: 0x00000000A (0xBC1040BC, 0x0000002,0x0000000, 0x8081810F)"

Ez mit jelenthet valaki lécci segítsen mert már nagyon idegesít hogy mi lehet a probléma 2* formáztam a winyót 1200-as celeron van benne és ASUS TUV4X alaplap. (mind ez miután elkezdi másolni a telepítõhoz szükséges fájlokat.
A smartdrive-t hiányolja, ez egy DOS-os lemezmûveletgyorsító prog volt anno. A Bootfloppyra másold fel valahonnan, szerintem a telepitõcd-n van belõle (smartdrv.exe)

Hi Patesz!

Na ezt én is tudtam hogy az i386-tal kell indítani de azt írja ki hogy nincsen a boot flopyn fastdrive vagy valami ilyesmi és ezzel sokáig fog tartani.Nah mondom van idõm.És 2 órát vártam!De semmi!
Mi az a fastdrive és honnan szerzek olyat vagy mi😊

Elõre is köszi!

google >> "reset 5"
milyen ram, ami új? külön külön megy velük az XP, csak együtt nem? simán lehet, hogy nem mennek együtt...elég gyakori 😊
lehet. 98 semmit sem használ a hwbõl szinte, ramhibák nagyon sokszor csak nt alapon jönnek elõ...
teszteld le goldmemoryval, vagy memtest86-al, az megmondja, hogy rossz -e a ram.
CAS késleltetések hogy vannak? nyúltál hozzá? tedd by SPD-re, úgy próbáld, és a tesztet is úgy futtasd.
a.carkey
Feltettem a Win2K-t helyette és bár régen azzal semmi gondom nem volt, most lett. Sõt. Olyan kékhalált kaptam, amit egyszerûen képtelen voltam helyrehozni. Szörnyû. XP és Win2K alatt is kivágott 3Ds felületrõl, a kékhalálban a memóriáról papolt. Lehetséges az, hogy egy újonnan vásárolt memóriám w98 alatt simán fut de - és - Win2K vagy XP alatt levág? Vegyek 1 db memória modult, ne kettõt? Inkompatibilitási problémák lehetnek talán a két mem között, ami w98 alatt nem jött ki, de xp és profibb op rendszerek alatt kijöhetett?

A medve nem játék.

Patesz
Hello!
Bocsi, hogy márt megint én de ha az elõzõben nem tudtok segíteni, talán ezt megtudjátok mondani.:
A START menüt hogyan lehet átnevezni?

Patesz
Hello mindenki!
Xp drivert keresek ehez!(még mindig):

A kormányom márkája:
TARGET FORCE FEEDBACK USB STEERING WHEEL

Lécci segítsetek! Kérlek! Nem tudom addig használni!

UI.: Mostmár minden jó csak ez nem, mert használhatatlan. Amikor megvettük csak Win98 alá való drivert adtak.

Help!
A MAYA 4.0 verziót honnan tudom leszedni?
Köszi
Hello!
Vagy az Internet Temporary-ból radírozod ki az összes fájlt, vagy az internetbeállítások/általános/cookie-k, fájlok törlése.
Rendszertulajdonságok/spedciális/indítás és helyreállítás.
itt kapcsold ki az automata újraindítást, és nézd meg, mit ír ki, kiír -e valamit a kékhalálban.
az alapján el lehet indulni
a.carkey
Ja és látom a #3047-nek is ue volt a problémája, bár õ 7 percig bírta 😊 a mázlista ...

Kcics te, hogyan oldottad meg?

A medve nem játék.

a.carkey
Tudnátok segíteni avagy találkoztatok már hasonló problémával?

Bármilyen 3D-s alkalmazást - pl. bármilyen game -elindítok XP alatt, "lefagy" vagy resetel vagy kidob desktopra. GF4 TI2000-em van, és nem nagyon szeretem az XP-t, fõleg 98at használok, bár régen a 2000 volt fent 2. op rendszernek. Amikor egyszer elszállt a winyóm és vettem egy újat, akkor 2. rendszernek XPt tettem fel, de nem nagyon bolygattam, fõleg az ntfs módját használtam ki.
Szóval tegnap egy játékot akartam megnézni, ami vmi miatt - mivel "biztonsági másolat" és nem patchelhetõ 😊 - nem volt hajlandó elindulni W98 alatt, de XP alatt simán elindult, viszont kivágott desktopba. Elõször azt hittem, hogy a progi a hibás, de aztán a Raven Shilednél, majd más 3D-s progiknál is ugyanezt csinálta. Szóval van valakinek vmi tippje, hogy mit kéne tennem?
Az XPt nem nagyon ismerem, de reinstall is volt tegnap - egy normálisan mûködõ NVidia 41.09, ill a legutolsó 43.51 es driver install is -, majd felkerült egy dx8.1 ill. dx9 - így sorrendben - ill. végsõ elkeseredésemben egy "nvidia_wxp_omega_14345.exe" is, hátha.

Egy tippet kaptam eddig: siliconzs. a proci alá, mert XP alatt elvileg ha túlmelegszik a proci a reset attól is lehet.

Nincs kedvem mégegyszer újrainstallálni az XP-t, de hátha ti tudtok vmit segíteni nekem.

HELP és KÖSZI ELÕRE IS!

THX!

A medve nem játék.

PetruZ
Tutira átírja a bootszektort, saját kis boot managere van, amely az egyes partíciókon lévõ felismert oprendszereket képes elindítani (még Linuxot is). Az ntfs-re való átalakítás más tészta, nem ide tartozik.
Ha az OnTrack így viselkedik, akkor az XP tutira felül fogja vágni.
A nick nevem
Elõször is kösz a segítséget! 😉
Szóval nekem két partíció van rajta, az egyik egy 6 gigás, a másik a maradék.
Én csak arra a 6 gigásra szeretném tenni az XP-t, a többit meg úgy hagyni. Tényleg átírja a boot részt is az XP? Mert akkor inkább hagyom az egészet. 😉
Egyszer havernál telepítettem XP-t, és valami olyan rémlik, hogy a telepítõ megkérdezte: át akarom-e alakítani NTFS-re, vagy maradjon a régi fájlrendszer. Meg ha jól emléxem, volt olyan is, hogy megkérdezte, melyik partícióra akarom tenni az ikszpét.

Ez az Ontrack egyébként olyan, hogy ebben kellett partícionálni a vinyót, és ha pl. van a gépen egy másik (vindózos) winchester, és arról bootolok, akkor a 60 gigásat nem ismeri fel, mert az a kis program nem indult el indításkor...

Poncsó

\"Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.\" (Voltaire)

PetruZ
Jó, de neki alapvetõen - a leírtak alapján - már eleve az gond, hogy csak egy spéci programmal képes az alaplapja a vinyót kezelni. Erre írtam azt, hogy lehet, hogy el tudja indítani a telepítést prompt-ból, de az elsõ reboot után esetleg kap egy se kép-se hang rendszert... :]
PetruZ
Milyen DirectX, milyen Detonator? XP-SP1 van fent? Milyen játékoknál akad le: az összesnél / csak D3D-snél / csak 2D-nél / csak bizonyos játékoknál? Kilép rendesen / hibaüzenettel / vagy simán lefagy?
Ugyanilyen vidkártyám van ugyanilyen memóriával (proci, alap más), de nekem nincs ilyen jelenség.
Patesz
Hello!
Lehet, hogy nem jó, mert itt is kell CD!

Az XP telepítése DOS -ban.:

Sokak szerint az XP nem telepíthetõ DOS módban. Ez nem igaz! Csak rosszul kezdik a telepítést. Nem a setup.exe -t kell elíndítani, mert az tényleg nem mûködik DOS -ban, hanem az i386 könyvtáron belüli winnt.exe -t.

PL.:

A CD-meghajtó jele most x.

x:\setup.exe HELYETT---> x:\i386\winnt.exe

A Telepítés így el fog indulni.

U.I.: A setup.exe és winnt.exe fájloknál a ".exe" kihagyható a parancsból, mert a DOS automatikusan hozzáilleszti az alkalmazás kiterjesztését, az exe -t a beírt fájlnévhez.

PetruZ
TheCleaner v3
PetruZ
Ekkora vinyót minek akarsz egyben kezelni? Teljesen értelmetlen, óriási lesz a helypazarlás a nagy blokkméretek miatt és késõbb a rendezés meg iszonyat lassú lesz. Ha ragaszkodsz hozzá, akkor is megérné az elejére rakni egy 2-3 gigás partíciót, amibe csak az XP-t rakod, ezt meg fel kellene ismernie az alaplapodnak. Ha az OnTrack a vinyó bootrészét lecserélte (nem ismerem, mit csinál), akkor készülj fel rá, hogy az XP mindenképpen felül fogja vágni és lehet, hogy a telepítés utáni elsõ reboot-nál már megint nem fog mûködni semmi.
Valaki meg tudná mondani, hogy vajon miért nem tudom bekapcsolni a gyors felhasználó váltást annak ellenére, hogy a gép nem tagja domainnek? Lehet, hogy az xp azt hiszi, hogy igen?

A nick nevem
Hi!

Win XP-t hogyan lehet DOS-ból telepíteni (egyáltalán lehet)? Úgy, hogy ne kelljen CD-rõl boot-olni?

Azért lenne szükség erre, mert van egy IBM 60 gigás vinyóm, de az alaplapom nem ismerifel. Feltelepítettem egy ONTRACK nevû programot, ami rögtön boot-olás elõtt elindul, ezáltal ismeri fel a vinyót. Eddig Millenniumot használtam, szeretnék áttérni az XP-re.

Köszönettel: Poncsó

\"Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.\" (Voltaire)

marsu
Sziasztok.

Hogyan deríthetem ki, hogy a gépemen van e trójai fa ló???
Marsu!
Köszi, a tippet. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem fog menni (a cég sem hülye), mivel a crack oldalakon mindig egy-két verzióval korábbi törések vannak. Már hallottam mást is panaszkodni ezért. Egyáltalán másnak hogy sikerült megoldani? Most a StyleXP 1.0.10000 J verziót lehet letölteni.
Egy kérdés és egy érdekesség!

1. Windows XP Home Reinstall után a hálókártya valamiért nem hajlandó rendesen kezelni a RasPPPoe-t, ezáltal nem tudok kapcsolódni az ADSL elõfizetésemhez. Letöltöttem a legújabb RAS-t, de semmi. Valami 711-es hibakóddal dob ki. Valaki?

2. A reinstall után, a Windows könyvtáramat tartalmazó C: meghajtó 1 egész gigával lett "könnyebb"!!!! Kõkemény, mi?! 😊))
Crazyn
XP alatt hogyan lehet megoldani, hogy internetmegosztásnál csak egy bizonyos sávszélességet osszon le? (pl. ADSL-nél)

\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"

sziasztoki, van egy kis problémám.
Beállítottam mindent a SETTINGSBEN, DE NEM TUDOK KONNEKTÁLNI, LEDOB ÁLLANDÓAN. kIIRJA, HOGY DISCONNECT ILL, AZT, HOGY NEM ISMERT NICKNAME, MIT KELL +-BA BEÁLLÍTANOM?
köszi
[email protected] ha van valakinek ötlete azt megköszönném