Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lenne egy gondom ami elõtt abszolút tacstalanul állok: Egy pár hete, úgy döntöttem az összes vinyót át konvertálom NTFS-re, mivel ez a rendszer partíción nagyon jól mûködött. Azóta a nagyobb video és multimedia fájlok valamiért nem törölhetõk le. Hiába írtom ki az összes lehetséges taszkot a memóriából mindig azt írja ki hogy az adott fájl használatba van ezért nem törölhetõ.
Az oprendszer igaz egy kicsit régi, már rég volt formázva, de most erre nem igazán van idõm.
Másik érdekesség néha ha elcsípem a pillanatot bootolásnál akkor törölhetõ, vagy áthelyezhetõ az adott fájl. Az utóbbi néhány esetben már ez se sikerül, túl hamar foglalja le a fájlokat valami progi.
Találkozott már valaki illyennel? Mi rá a megoldás? Újratelepítés nélkül is megoldható a probléma?
A válaszokat elõre is kösz mindenkinek.
Alapesetben a 'Documents and Settings/usernév/Local Settings' alatt van (az IE beállításainál érdemes inkább törölni, valamint kisebbre venni a felhasználható területet). Ha már itt vagy, érdemes körülnézni a 'Temp' könyvtárban is, egy csomó szemét szokott bennemaradni (fõleg telepítési anyagok, log-ok).
Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp
Amikor elindítom az internet explorer böngészõt vele együtt elindul egy másik kis ablak ami rajta van ezen!Elég zavaró!Hogy lehetne kivenni?
Ennek az elõzménye az volt hogy a báttyám leszedett a crack-et valamilyen oldalról és ez annak a hírdetése gondolom!Már beállítottam hogy a kezdõlap üres legyen de akkor is bejön mit tegyek?
PLEASE!
Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp
Ha igen, akkor tedd meg ezt:
Valójában egy bugot kell manuálisan kijavítanunk.
Amikor feltelepítjük a rendszert, alapértelmezettként lesz beállítva a "scans shared files for Scheduled Tasks". Ha ez be van állítva (pedig alapjában véve ez aktivizálva van) az tapasztalható, hogy rengeteg idõt (pontosan 30 másodpercet) kell várnunk arra, hogy elérjük a megosztott file-okat a hálózaton keresztül.
Ez azért van, mert a Windows 2000-nek és az XP-nek ilyen sok idõ kell a távolban lévõ gép elérésére, holott ez nem igaz. Windows 2000/XP felhasználók ezt leginkább az Internet mail/FTP szerver böngészési sebességben érzékelték. A beállítást a következõképpen változtathatjuk meg :
Nyissuk meg a Registry-t (Start->Run->regedit): Válasszuk a
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/RemoteComputer/NameSpace bejegyzést.
Ezen belül válasszuk a
{D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}
kulcsot és töröljük.
Ezek után nem szükséges újraindítás.
Megoldható-e vahlahogyan WinXP Home alatt, az, hogy a bemappelt hálózati meghajtókhoz ne felejtse el minden alkalommal a jelszavakat a rendszer, amikor újraindul.
XP Pro alatt van egy kis jelölõnégyzet (jelszó mentése), amit ha bepipálok, akkor nem kell neki többé felhasz és jelszó az adott eszközhöz, de ez az XP Home alatt hiányízik...
Nagyon fontos lenne a dolog, mert a kollégám a haját tépi, mert minden alkalommal, amikor meg akar nyitni egy dokumentumot a gép beindítása után, akkor kéri a nevet és a jelszót a network drive-hoz...
Elõre is köszi!
Mármint a pocsék felbontású indító-kép.
.:asChil:.
Riszpekk
Mert ott belehet álítani pl., hogy milyen op. redszerrel , milyen színnel(256) stb. hozza be.
Nálam is volt ilyen a fent említett dolog miatt!
.:asChil:.
2 vezerlopult,
3 felugyeleti eszkozok,
4 szamitogep-kezeles
5 lemezkezeles,
6 adott meghajto betujele, jobb egergomb
7 tobbi szerintem egyertelmu
*** STOP: 0x00000000A (0xBC1040BC, 0x0000002,0x0000000, 0x8081810F)"
Ez mit jelenthet valaki lécci segítsen mert már nagyon idegesít hogy mi lehet a probléma 2* formáztam a winyót 1200-as celeron van benne és ASUS TUV4X alaplap. (mind ez miután elkezdi másolni a telepítõhoz szükséges fájlokat.
Na ezt én is tudtam hogy az i386-tal kell indítani de azt írja ki hogy nincsen a boot flopyn fastdrive vagy valami ilyesmi és ezzel sokáig fog tartani.Nah mondom van idõm.És 2 órát vártam!De semmi!
Mi az a fastdrive és honnan szerzek olyat vagy mi😊
Elõre is köszi!
teszteld le goldmemoryval, vagy memtest86-al, az megmondja, hogy rossz -e a ram.
CAS késleltetések hogy vannak? nyúltál hozzá? tedd by SPD-re, úgy próbáld, és a tesztet is úgy futtasd.
A medve nem játék.
Bocsi, hogy márt megint én de ha az elõzõben nem tudtok segíteni, talán ezt megtudjátok mondani.:
A START menüt hogyan lehet átnevezni?
Xp drivert keresek ehez!(még mindig):
A kormányom márkája:
TARGET FORCE FEEDBACK USB STEERING WHEEL
Lécci segítsetek! Kérlek! Nem tudom addig használni!
UI.: Mostmár minden jó csak ez nem, mert használhatatlan. Amikor megvettük csak Win98 alá való drivert adtak.
A MAYA 4.0 verziót honnan tudom leszedni?
Köszi
Vagy az Internet Temporary-ból radírozod ki az összes fájlt, vagy az internetbeállítások/általános/cookie-k, fájlok törlése.
itt kapcsold ki az automata újraindítást, és nézd meg, mit ír ki, kiír -e valamit a kékhalálban.
az alapján el lehet indulni
Kcics te, hogyan oldottad meg?
A medve nem játék.
Bármilyen 3D-s alkalmazást - pl. bármilyen game -elindítok XP alatt, "lefagy" vagy resetel vagy kidob desktopra. GF4 TI2000-em van, és nem nagyon szeretem az XP-t, fõleg 98at használok, bár régen a 2000 volt fent 2. op rendszernek. Amikor egyszer elszállt a winyóm és vettem egy újat, akkor 2. rendszernek XPt tettem fel, de nem nagyon bolygattam, fõleg az ntfs módját használtam ki.
Szóval tegnap egy játékot akartam megnézni, ami vmi miatt - mivel "biztonsági másolat" és nem patchelhetõ 😊 - nem volt hajlandó elindulni W98 alatt, de XP alatt simán elindult, viszont kivágott desktopba. Elõször azt hittem, hogy a progi a hibás, de aztán a Raven Shilednél, majd más 3D-s progiknál is ugyanezt csinálta. Szóval van valakinek vmi tippje, hogy mit kéne tennem?
Az XPt nem nagyon ismerem, de reinstall is volt tegnap - egy normálisan mûködõ NVidia 41.09, ill a legutolsó 43.51 es driver install is -, majd felkerült egy dx8.1 ill. dx9 - így sorrendben - ill. végsõ elkeseredésemben egy "nvidia_wxp_omega_14345.exe" is, hátha.
Egy tippet kaptam eddig: siliconzs. a proci alá, mert XP alatt elvileg ha túlmelegszik a proci a reset attól is lehet.
Nincs kedvem mégegyszer újrainstallálni az XP-t, de hátha ti tudtok vmit segíteni nekem.
HELP és KÖSZI ELÕRE IS!
THX!
A medve nem játék.
Ha az OnTrack így viselkedik, akkor az XP tutira felül fogja vágni.
Szóval nekem két partíció van rajta, az egyik egy 6 gigás, a másik a maradék.
Én csak arra a 6 gigásra szeretném tenni az XP-t, a többit meg úgy hagyni. Tényleg átírja a boot részt is az XP? Mert akkor inkább hagyom az egészet. 😉
Egyszer havernál telepítettem XP-t, és valami olyan rémlik, hogy a telepítõ megkérdezte: át akarom-e alakítani NTFS-re, vagy maradjon a régi fájlrendszer. Meg ha jól emléxem, volt olyan is, hogy megkérdezte, melyik partícióra akarom tenni az ikszpét.
Ez az Ontrack egyébként olyan, hogy ebben kellett partícionálni a vinyót, és ha pl. van a gépen egy másik (vindózos) winchester, és arról bootolok, akkor a 60 gigásat nem ismeri fel, mert az a kis program nem indult el indításkor...
Poncsó
\"Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.\" (Voltaire)
Ugyanilyen vidkártyám van ugyanilyen memóriával (proci, alap más), de nekem nincs ilyen jelenség.
Lehet, hogy nem jó, mert itt is kell CD!
Az XP telepítése DOS -ban.:
Sokak szerint az XP nem telepíthetõ DOS módban. Ez nem igaz! Csak rosszul kezdik a telepítést. Nem a setup.exe -t kell elíndítani, mert az tényleg nem mûködik DOS -ban, hanem az i386 könyvtáron belüli winnt.exe -t.
PL.:
A CD-meghajtó jele most x.
x:\setup.exe HELYETT---> x:\i386\winnt.exe
A Telepítés így el fog indulni.
U.I.: A setup.exe és winnt.exe fájloknál a ".exe" kihagyható a parancsból, mert a DOS automatikusan hozzáilleszti az alkalmazás kiterjesztését, az exe -t a beírt fájlnévhez.
Win XP-t hogyan lehet DOS-ból telepíteni (egyáltalán lehet)? Úgy, hogy ne kelljen CD-rõl boot-olni?
Azért lenne szükség erre, mert van egy IBM 60 gigás vinyóm, de az alaplapom nem ismerifel. Feltelepítettem egy ONTRACK nevû programot, ami rögtön boot-olás elõtt elindul, ezáltal ismeri fel a vinyót. Eddig Millenniumot használtam, szeretnék áttérni az XP-re.
Köszönettel: Poncsó
\"Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.\" (Voltaire)
Köszi, a tippet. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem fog menni (a cég sem hülye), mivel a crack oldalakon mindig egy-két verzióval korábbi törések vannak. Már hallottam mást is panaszkodni ezért. Egyáltalán másnak hogy sikerült megoldani? Most a StyleXP 1.0.10000 J verziót lehet letölteni.

1. Windows XP Home Reinstall után a hálókártya valamiért nem hajlandó rendesen kezelni a RasPPPoe-t, ezáltal nem tudok kapcsolódni az ADSL elõfizetésemhez. Letöltöttem a legújabb RAS-t, de semmi. Valami 711-es hibakóddal dob ki. Valaki?
2. A reinstall után, a Windows könyvtáramat tartalmazó C: meghajtó 1 egész gigával lett "könnyebb"!!!! Kõkemény, mi?! 😊))
\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"
Beállítottam mindent a SETTINGSBEN, DE NEM TUDOK KONNEKTÁLNI, LEDOB ÁLLANDÓAN. kIIRJA, HOGY DISCONNECT ILL, AZT, HOGY NEM ISMERT NICKNAME, MIT KELL +-BA BEÁLLÍTANOM?
köszi
[email protected] ha van valakinek ötlete azt megköszönném