Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lck
Hali !

Elég érdekes problémám akadt:
Ha a rendszermeghajtón scandisket futtatok akkor a scandisk utáni újrainduláskor a rendszer nem töltõik be, hanem a bootolás közepén bevillan egy kék képernyõ és azonnal úja indul. A kék képernyõt nincs idõm elolvasni.
Utána csökkentett módban nem indul. De az utolsó helyes konfigurációval simán betölt, és mûködik is minden rendesen.
A scandisk mikor végez, nem ír ki olyan üzenetet hogy javított valamit.
A Rendszernaplóba nincs semmilyen bejegyzés.
Használok egy Snapshot - nevû ghost programot ami úgy mûködik hogy windows alól indítva újrabootolással, windows alól állítja helyre a rendszert. ( Ugyanoda ütemezi be magát a bootnál, ahol a scandisk is lefut. ) Most ez sem mûködik, hanem valami 0xc0000043 hibával leáll.
A neten rákerestem erre az üzenetre, de nem találtam használhatót. A hibaüzenet esetleg valami rendszer-visszaállítási problémára utal - ennyit találtam.
Csináltam egy sfc /scannow - ellenõrzést, de semmi.
Ránézésre a scandisk nem javít semmit, mégis a hatására valami átíródik a boot-ban ?!?
Éredekes hogy az "utolsó helyes konfig" meg mûködik ?!?

Na ennyi.

Szerintem õ már mindent ledurt róla. Kapott egy dvd-t hozzá amin van 3.7Gb cucc. Akkor most mi lenne a legegyszerûbb megoldás, hogy mûködõképes legyen.
Csak ez is tuti, hogy nincs benne optikai meghajtó, de azért adnak hozzá egy dvd-t.

Valami olyasmit ír ki neki pölö a vga telepítése kezdetén, hogy nem lehet telepíteni, mert a számítógép nem felel meg valamilyen (asszem hardver) követelményeknek, és a telepítés le is áll.

Mert hülye azért. A gép alján ott a reset gomb és MINDENT töröl a vinyóról, majd felmásolja a vinyó elszeparált részérõl a win fájljait és indul a gyári beállításokkal. Ennyi. A saját adatokat elõtte mentse le róla.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

computerguru
mert valami olyasmit dob neki, hogy a gép nem felel meg a ......

minek is?

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Sziasztok!

Agy egyik haverom belefutott egy olyan hibába ami miatt újra kellett telepítenie az Asus Eee PC 1000HD gépét.
Ezekben a gépekben nincs optikai meghajtó, telefonon keresztül elmondtam neki, hogy miként tudja installálni a win-t. Ez sikerült is. Majd jöttek a driver-ek, és a gondok. Ismételten felhívott és elmondta, hogy 3 eszköz (LAN, VGA, a harmadik most nem jut eszembe), nem tudja feltenni (gyári cd-n lévõket használva), mert valami olyasmit dob neki, hogy a gép nem felel meg a ......
Találkozott-e már valaki ilyen problémával, és ha igen, akkor hogyan sikerült ezt megoldania, illetve mi ez?

gergely1991
miután kitörölted utána megkeresheted és kitörölheted

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

gergely1991
futtatás>regedit -ben (saját felelõsséggel,legnagyobb óvatossággal!!!!) a HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows\currentversion\run
A két két fájlt-hoz tartozó bejegyzést kitörlõd..
Itt más módosítása ismeretek hiányában Szigorúan tilos!!!

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Ez úgy néz ki, hogy vírus.
Ennek az eltávolítására a következõket futtasd le: Malwarebytes Antimalware (free) és Avira free

Csak azért ajánlom hogy futtasd le ezt a két antivírust, mert lehet, hogy még vannak kártevõk a gépeden.
Ezt a két antivírus programot ha lefuttatod, a hiba el kell tünjön.

Meg lehet úgy is oldani, hogy megkeresnéd ezt a fájlt, es manuálisan törõlnéd, miután lezárnád a feladatkezelõvel, de nem biztos, hogy sikerrel járnál.
Na megtaláltam a lassulás okát:

Itt 2 fájl van megnyitva, ami fut a háttérben, viszont arról fogalmam sincs, hogy ezek mik. Látható, hogy 100%-os a prociterhelésem, de nem tudom ezeket a futó alkalmazásokat sehogysem eltünteni, minden egyes restartnál megjelentek és terhelik a gépem.

A kérdésem, hogy mivel lehetne ezeket kilõni? Mert rohadtul idegesít, hogy mindent, amit elindítok, azt elkezd akadozni, mintha 128 v 256 MB RAMot használna, és ez bármelyik programra igaz. :'((((
Hello emberek! Lenne egy nagy problémám:

Ezt a hibát kapom mostanában állandóan:

Ez azóta van jelen, mióta az Avastot fel akartam rakni a gépemre. Egy másik "mellékhatása" a dolognak, hogy a gépem borzalmasan lelassult, sõt legtöbbször lefagyott egy olyan egyszerû dolog közben is, mint a letöltés végén a vincsire történõ mentés, vagy csak úgy lap megnyitása Mozillában.

PLZ segítsetek nekem, fogalmam sincs, hogy mit tegyek, nem akarom állandóan resetelni a gépem, mert így lehetetlen dolgozni rajta! <#falbav> Úgy mûködik, mintha az 1GBos szerény RAMocskámból csak 128 MB-ot használna, olyan lassú lett! 😞
RATCUSTOM
Megoldódott hál'istennek 😊
Negyedik próbálkozásra már bejött az aminek kellett volna elõször is.

RATCUSTOM
Sziasztok!
Nem igazán tudtam eldönteni, hogy hova írjak, végül úgy döntöttem, hogy ide. 😊
Mac-et akarok telepíteni meglévõ xp mellé, de már bootoláskor elakadok. Nem egyszer telepítettem már xp-t, illetve ubuntu-t, de most induláskor F8-at nyomogatva (ASUS alaplap) nem az jön be, hogy mirõl akarok bootolni, hanem hogy a win xp-t hogyan akarom indítani, csökkentett mód, utolsó helyes konfiguráció, stb
Valami ötlet, hogy mit csinálhatok rosszul?
Elõre is köszönöm a segítséget!

DONGUBA
Hello ezekbol mit fixaljak?,?

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE
C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\egui.exe
C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\DTLite.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\ekrn.exe
C:\WINDOWS\system32\FsUsbExService.Exe
C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\mdm.exe
C:\WINDOWS\system32\wbem\wmiapsrv.exe
C:\Program Files\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe
C:\Program Files\Windows Live\Contacts\wlcomm.exe
C:\totalcmd\TOTALCMD.EXE
F:\FTP LETOLTESEK\Új mappa (2)\Progi\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1193922969
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Hivatkozások
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: Windows Live bejelentkezési segítség - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
O2 - BHO: FDMIECookiesBHO Class - {CC59E0F9-7E43-44FA-9FAA-8377850BF205} - C:\Program Files\Free Download Manager\iefdm2.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll
O3 - Toolbar: DAEMON Tools Toolbar - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar.dll
O4 - HKLM\..\Run: nwiz.exe /installquiet
O4 - HKLM\..\Run: RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: "C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\egui.exe" /hide /waitservice
O4 - HKCU\..\Run: "C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\DTLite.exe" -autorun
O4 - HKCU\..\Run: C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - Global Startup: Update ESET's license.lnk = C:\Program Files\ESET\MiNODLogin\MiNODLogin.exe
O8 - Extra context menu item: Az összes letöltése Free Download Managerrel - file://C:\Program Files\Free Download Manager\dlall.htm
O8 - Extra context menu item: E&xportálás a Microsoft Excel programba - res://C:\PROGRA~1\MICROS~1\Office12\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Kijelölés letöltése Free Download Managerrel - file://C:\Program Files\Free Download Manager\dlselected.htm
O8 - Extra context menu item: Letöltés Free Download Managerrel - file://C:\Program Files\Free Download Manager\dllink.htm
O8 - Extra context menu item: Video letöltése a Free Download Manager-rel - file://C:\Program Files\Free Download Manager\dlfvideo.htm
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~1\Office12\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - %windir%\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe (file missing)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - %windir%\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe (file missing)
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O11 - Options group: International
O11 - Options group: Tabbed Browsing
O16 - DPF: {6E32070A-766D-4EE6-879C-DC1FA91D2FC3} (MUWebControl Class) - http://www.update.microsoft.com/microsoftupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/muweb_site.cab?1272649392718
O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - http://fpdownload2.macromedia.com/get/shockwave/cabs/flash/swflash.cab
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{8C3237C3-4570-48D4-9254-B124E5B3E851}: NameServer = 193.110.57.4 193.110.56.8
O18 - Protocol: livecall - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\WI1F86~1\MESSEN~1\MSGRAP~1.DLL
O18 - Protocol: ms-help - {314111C7-A502-11D2-BBCA-00C04F8EC294} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Help\hxds.dll
O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\WI1F86~1\MESSEN~1\MSGRAP~1.DLL
O18 - Filter hijack: text/xml - {807563E5-5146-11D5-A672-00B0D022E945} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\MICROS~1\OFFICE12\MSOXMLMF.DLL
O20 - Winlogon Notify: dimsntfy - %SystemRoot%\System32\dimsntfy.dll (file missing)
O20 - Winlogon Notify: WgaLogon - C:\WINDOWS\SYSTEM32\WgaLogon.dll
O21 - SSODL: WPDShServiceObj - {AAA288BA-9A4C-45B0-95D7-94D524869DB5} - C:\WINDOWS\system32\WPDShServiceObj.dll
O23 - Service: Eset HTTP Server (EhttpSrv) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\EHttpSrv.exe
O23 - Service: Eset Service (ekrn) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\ekrn.exe
O23 - Service: FsUsbExService - Teruten - C:\WINDOWS\system32\FsUsbExService.Exe
O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Unknown owner - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe" -service -config "C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\jqs.conf (file missing)
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (nvsvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Hát ha 70k lenne videokártya csere, gondolom új, akkor használtat kéne szerezni. Habár gondolom már körülnéztél talán.

Videokártya javítás!? kellene valami szakit keresned. Csíkozódást említed, ez, ha jól tippelem Videokártya memória hiba.
akyyy
de ha nvidiát teszek fel, lefagy a gép, vagy csikozodik, stb, mindez azért mert tönkrement a laptopba a videókártya. néha jó néha nem, csere 70k lenne, kösz nem 😊
vistán ha nincs fent driver és winupdatéba kikapcsolom a frissitést, akkor használható de akkor a gép nem használja ki a procit, memoriát, szal lassú, ezért van fent xp ezzel jó volt, de néha megmacsakolja magát.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Evin
Na ami szaggat és lassú, szerintem az a szabványos driver, amit keresel. De minél újabb a kártyád, annál rosszabb. Mondjuk régi S3-as kariknak bõven jó a Win driver, de kb GF6-7 -es szériától felfele szaggatás van.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Szabványosított vga drivert miért töltenél le? Alapból az xp telepítõben benne van, és mikor még nem raktad fel a drivert akkor azzal indítja. Szedd le rendesen a nvidia drivert, utána meglesz a szabvány vga.
akyyy
xphez nincs valami szabványosított VGA driver? ha nvidiát teszek fel, sajno scsikozodik a kép, meg van halva a videókártya, de ha nincs fent driver, müködik (csak igy lassu, pl scrollozáskor) vistán ha nincs fetn driver már nem lassul le, xp-re miért nincs ilyen? vagy ha van hol lehet letölteni?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Evin
Tudomásom szerint, ha nem szerver rendszer, egyszerre csak 1 ember lehet belépve egy gépbe. Ha már módosított, nem biztos, hogy érdemes vele szórakozni.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Üdv!

Lenne egy kérdésem!
Azt szeretném megoldani, hogy az xp-re egyidejûleg egyszerre több user is be tudjon jelentkezve lenni, mint pölö W03-ban. 1 user lokálisan, egy pedig RPD Találtam megoldásokat, de nem tudom, hogy mennyire megbízható az a módosított dll fájl?

gergely1991
Én szerintem a CD-vel lesz a gond:S

gergely1991
Ha az adatok másolása(kicsomagolása) megtörtént és ha rebootolna a gép (vagy lépj ki az F3 billentyûvel a DOS-os telepítõbõl és)akkor vedd ki a telepítõlemezt,majd utána kicsit várj majd tedd be a lemezt...

Jim Morrison
nem szoltam, de sikerult, koszi !

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

DarkSector
biosban át van egyszerûen neked állitva szerintem hogy cd-rõl bootoljon elõször, és vagy rossz vinyo vagy jó vinyo de volt már nemegyszer hogy elfelejti felismerni, és játszani kell a bios-ban a boot settings-nél.

utána jo lesz, ha beraksz lemezt akkor onnét akar majd telepiteni.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

ah,most a boot után eljutottam egy sötét képernyõig de nem csinál semmit.Mit csináljak? :S

igen arra.De azt se írja ki hogy nyomjak meg bill.-t....egyszerüen magától elindul amit sose csinált még :S Nem értem :S

gergely1991
javít:benyomtál egy billentyût "CD-rõl való indításhoz nyomjon egy billentyût" szövegnél...

gergely1991
Kék képernyõ?Nem arra gondolsz amiben a particionálást meg a OS telepítési helyét kell megadni?(akkor az a DOSszerû telepítõje lesz)
Ebben az esetben vagy automatikusra van megírva a lemez(ilyenkor ki kell venni a meghajtóból és miután elindult a GUI-s telepítõje akkor vissza tenni a lemezt)vagy ami hülyeségnek mondok de hátha:be nyomsz egy billentyût a "CD-rõl való indításhoz nyomjon egy billentyût" szövegnél...

de nincs is rajta rendszer,semmi se áll fel ha nincs benne CD.A particióba 114 GB van írva szabadterületnek de szart se tesz rá mégha sima NTFS-el formázok ami nem gyors :S
Nem értem miért csinájla ezt....újraindul és a telepítõnek kell bejönnie ahol kíirja hogy 39 perc van hátra...és nem az a kék nemtudom micsoda :S

gergely1991
Mondjuk az ubi livecdvel mentsd ki amit menteni kell aztán formázd le és úgy próbáld telepíteni az xp-t

Sziasztok.Összeomlott a Win7...és mikor elnidul a gép akokr valami Disk Boot-ot ír ki és hogy bootoljak a CD-rõl....megpróbáltam visszarakni az XP-t de azt meg nem teszi fel,állandóan behozza a telepítõt...mi lehet a baj?Amúgy a win7 kékhalálos lett......és XP-t szeretnék alá tenni,ami eddig sikerült de most nem megy :S

DarkSector
no megoldottam az asztal átirányitását.
már csak 1 dolog érdekelne. hol tárolodnak azok a beállitások, fájlok amik megjegyzik hogy az asztalra helyezett ikonok mien pozicióba voltak kikapcsoláskor?????<#help>

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
hát van mikor más is kezeli a gépem. és hozzáteszem virusok ellen véd, mert nem lehet letörölni, ergo magát is lefagyassza...😄 mivel elrejti magát, és uninstallálni csak akkor tudod, ha jelszot tudsz hozzá, és kell még a telepitõ exe is.
nincs benne a programok telepités/törlésébe....nem gyenge cucc.

persze mivel tesztelem én is kiváncsi leszek meddig bírja.

és nemutoljára, ha leszedsz valami. telepitesz. torrent, stb szemetelés, amit egyszerüen nem tudsz nyomonkövetni, bármikor elállithatsz valamit, ami nem feltétlen visszafordithatatlan, de mig másnak idõbe tellik, nekem egy resetelésbe.... 😄

pl torrentek is szemetelnek, böngészõk letárolják mien oldalakra lépsz fel...stb.

nah most gondold el, minden bekapcsoláskor megtisztul a gép ettõl.
és teszteltem már, töröltem flemásoltam a c-re, és restart után zsir ugyanaz volt.
az ablakok meg minden pöcre ugyanugy indulnak el...
nekem ez kényelmessebb...szerintem jo kis progi.

Kíváncsi vagyok ki ellen félted ennyire a géped, vagy saját magad ellen? Ha vírust kapsz be, elsõnek a windowsod fertõzi, aztán a többi partíciód, tehát így is úgyis bajod lesz. Ha meg elcseszõdik valahogy az a program... és nem tudod unlockolni...
DarkSector
le lehet zárni nekem elhiheted, a program neve: Deep Freeze.
nekem a c-m igy van blokkolva win7-en, ha csak egy pixel vagy egy bit eltérést okozok, és nyomok restartot, akkor visszaáll ahogy volt, tökéletes kártevõk és más virusok ellen 100%-os védelem, ezt irták is a mellékletében.
én csak nemrégóta ismerem ezt a szoftvert.

és vannak hátrányai ebbõl kifolyólag amit te is irsz, hogy a c-n ugye minden megmarad, ha telepitesz, vagy reg fájlok vagy stb akkor a progit elõször unlockolod, és 1 reinstalt nyomva feltelepited az adott szoftvert majd megint restart és ujra blokkol.

játék mentésekkel a c-n volt gondom, de hálisten azokra is van egy szuper megoldás ez a szimbolikus link, de xp-n sajnos ez nem mûködik a parancssorban....:S

Ez alapból hülyeség, mert bármi változás történik azt menti valahova, ha telepítesz, attól hogy d:-re telepíted, még ír c-re, ill. regisztrybe, swappel, stb. Nem tudod lezárni a c-t úgy hogy mûködõképes is maradjon. Ha ilyet akarsz, akkor rakj be egy live cd-t, vagy próbáld c-re rátenni. De nem biztos hogy utána tudsz majd bármit is telepíteni.
DarkSector
nem hanem szimbolikus link.
mklink parancs, ez vista - vin7 esetében tudom hogy mûkszik, csak nekem ez a funkció, vagy valami hasonló megoldás kellene.

a lényeg ha van más megoldás, hogy nekem az asztal cuccai, ne a c-n legyenek hanem a d-n.

át lehet irányitani más modszerrel?

vagyis hogy kirakok egy fájlt az asztalra, és az akkor a d-n foglajon helyet fizikailag.
a lényege a dolognak, hogy le akarom zárni a c-t, de az asztal mappát el akarom irányitani a d-re, hogy ott megmaradjanak a fájlok.mert a c levédés után nem fog tudni megjegyezni semmit, hanem a blokkolás állapota fog bejönni minden egyes reszet, illetve inditás után....

remélem tudtok ien modzsert, lehet hogy a környezeti változóknál is megoldható lenne.

gergely1991
Jól értelmezem mappa létrehozása?
mkdir
MD

DarkSector
hy.

van ugye a parancssor. namármost van az "mklink" parancsnak megfelelõ utasítás xp-hez?
mert szimbolikus mappát kéne létrehoznom, és nem tudom hogy oldhatnám meg.
ha valaki tud megoldást, akkor irjon hamar.... TX<#help>

Nincs mit 😊
Azért a bekötéseket nézd át, mert tud galibát okozni.
Haver gépét a szervizben úgy kötötték be, hogy a kábel fordítva volt a Master eszköz és az alaplap közt. 300 valahány hibás szektort írt ki. Kiderült azért fordította meg, mert csak úgy ért el a kábel az eszközhöz, kiszerelni és áthelyezni meg lusta volt 😊

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Kihúztam a 160-as tápkábelét míg teleptettem a windows és sikerült. köszi mindenkinek!

Aki nem dolgozik, ne is egyék! Akinek nem inge ...

Na akkor nem találós kérdésezek, hanem leírom, hogy hogyan kell lennie. Mindegy, hogy hova kötöd a vinyókat, de az alábbi szabályokat tartsd be.

Mindkét kábelnél ügyelj arra, hogy melyik vége megy az alaplapba. Ha a kábelt kiveszed és szemügyre veszed a középsõ csatlakozó nem teljesen középen van, hanem el van tolva az egyik vége felé. Amelyik végéhez közelebb van a középsõ csati, azzal vannak párban az eszközök felé, míg a tõlük távolabb esõ megy az alaplapba. Így kiszeded a kábeleket és a külön álló végû csatit rákötöd az alaplapra. A maradék két csati (a középen lévõ és a végén lévõ) fog az eszközökhöz kerülni. Mondjuk azt, hogy mindegy, hogy az így kapott 2x2 csatira mindegy, hogy hova dugod az eszközt/eszközöket, de az alábbi szabályokat tartsd be.

Egy kábel maradék végére Master-re jumperelt eszközt dugj, a kábel közepén lévõ csatira meg slave-re jumpereltet. Megnézed az eszközön, hogy a kis mûanyag pecek a seggében mikor van Master vagy Slave álláson és vagy a jumper felett vagy az eszköz tetején kell legyen egy ábra, hogy mikor van melyik állásban. Optimális eset ha van CS, azaz cable select állás, mert ha arra teszed, mindegy, hova dugod, a kábelen lévõ csatlakozó helyébõl fogja magának kiszámolni, hogy miként kell viselkednie. Mivel nem minden vinyón vagy DVD írón van ilyen, így szerintem maradj a Master és a Slave verziónál. Így mondok egy példát. A 160-as vinyón állítsd be, hogy master legyen. Ezután rádugod az egyik kábel végére. A 80-as vinyón meg beállítod a Slave-et és rádugod arra a csatira ami a 160 és az alaplap között lévõ kábel közepén van. A DVD írót, vagy ha több van a DVD írókat ugyan így a másik kábelen megcímzed, tehát a kábel végén egy Masterre jumperelt DVD író legyen, s közötte és az alaplap között egy Slave-re jumperelt egyéb eszköz ha van még. Csak megjegyzem, hogy az egyik kábelt Primary-nek, a másikat meg Secondary-nek hívják, így lesz sorban egy Primary Master-ed, egy Primary Slave-ed, egy Secondary Mastered és egy Secondary Slave-ed. Ha kész vagy, menj a BIOS-ba és nézd át, hogy biztosan felismeri-e az összes eszközödet. Ha igen, akkor jöhet az amiivel kezdtük, húzd le a 160-as vinyódat amin az Ubuntu van. Ha nincs más vinyó rádugva a gépre, errõl fog bootolni és az XP-nek nem lesz választási lehetõsége, nem fog tudni bezavarodni a két vinyó esetében.

Megnéztem, két külön kábelen van rákötve az alaplapra.

Most már nincs idõm megnézni holnap megnézem amúgy eredetileg 80-as volt benne és informatikus tette bele a 160-ast.

Nna akkor nézzük végig a bekötéseket, mert ott lesz a kutya elásva. Azonos kábeleken van a 2 vinyó?

Pedig így van, akárhányszor is próbálom, nem azt akarja formázni.
A vinyók típusai:
80GB ATA SAMSUNG SP0842N
160GB ATA MAXTOR STM3160215A

Mert a partíciós táblában is lehet hiba. Ezért ha nincs menteni való adat a vinyón, célszerû a teljes partíciós táblát törölni és újat létre hozni, majd az összes partíciót teljes formázással használhatóvá tenni 😊

gergely1991
Látom kicsit rosszul gépeltem amúgy ide ment volna (#23201)
De azt nem értem miért nem a kiválasztott particióra alkalmazná a formázást na mindegy😄

Hát nézd jó lenne tudni, hogy satás vinyók-e vagy IDE-sek vagy egyik ilyen a másik meg olyan? Mert IDE-snél simán elõ fordulhat, hogy rosszul van bekötve és/vagy jumperelve. Márpedig akkor elõ fordulhat, hogy bekavar nem is kicsit.