Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én nem látok olyat ami ezzel kapcsolatos lenne!

PetruZ
1. Kizárt, nem fogod tudni eltüntetni, mert egy halom userszintû beállítási paraméter is azokban van tárolva. Mi az, hogy "lehetetlenné" teszi az életét? Nem értem.
2. Passz.
Vorpal
Srácok van rá esély hogy a windows xp ben a felhasználói dokumentum mappákat eltüntesm? egy laikusnak ahogy azt tapasztaltam az általam menedzselt gépen teljesen lehetetlenné teszik az életét.
Van még valami .Megoldás arra ,hogy a windows explorer megnyitásakor a c: mappát mutassa?
köszi

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Felraktam ma egy gépre az xp-t és kikapcsoláskor nem áll le automatikusan,hanem kiírja hogy most már kikapcsolhatja.
A ház atx-es. Mi lehet a gond?

Xp-ben nincs, a videokártya driverben van.

PetruZ
Minden program, ami a rendszer alatt fut, természetesen erõforrást vesz el tõle. Ki kevesebbet, ki többet. Egy tûzfal közvetlenül beékelõdik a netes kommunikáció elé, egy víruskergetõ ráépül a shell filekezelésére, így természetes, hogy plusz erõforrást esznek, ezt nem tudod kivédeni. Marad az, hogy milyen biztonsági szintre mész le. Én víruskeresésre FreeAV-t használok, otthoni használatra ingyenes és nagyszerûen mûködik az internetes update-je. Bár nem egy McAfee, vagy NAV, de megbízható és sokkal kisebb az erõforrásigénye. Tûzfalnak meg a Kerio-t, ami szintén ingyenes, bár ennek beállítása már sokkal komolyabb ismereteket igényel. De ott van a ZoneAlarm is, bár én nem szeretem, mert sokmindent nem látok benne, bár állítólag jó és ez sem zabálja a gépet. 😊
Sziasztok azt hallottam, hogy a tûzfal (norton internet security vagy a norton professional fireval) és az antivirus progik(Norton) nagyon lassítják a rendszert igaz -e ez ."Szerintem igen" A kérdésem az lenne, hogy milyen tüzfalat és milyen antivirus progit kéne felrakni ami nem annyira lassítja a gépet de azé valamilyen szinten véd is
Válaszotokat elõre is köszi

PetruZ
Ez vmi interlaced felbontás lehet, XP-n sosem láttam még ilyet, ellenben W98 alatt régebbi játékoknál elõfordult, ha rossz felbontást választottam.
PetruZ
Én mindíg a legfrissebb NVidia Detonator-t szoktam felrakni (Gef4 Ti4200/128), nincs vele gondom. Bár ez XP Prof, de sztem Home alatt is ugyanúgy kell mennie. Ha nem, akkor más zûr lehet. Definiálhatnád a "szarakszik" jelentését, mert így elég tág... 😊
rushman
Osztom.
Az általános mûködéshez szükséges állományok nincsenek tömörítve (minek lennének), így a 20%-os növekedés tulajdonképpen szinte észrevehetetlen. Amellett, hogy nem összességében, hanem esetenként jelentkezhet.

Mhosah Myth
Tudnátok ajánlani windows xp home edition hoz geforce4 drivert???
Leszedtem vagy 2-õt de mindig szarakszik az xp

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

PetruZ
Sztem ne csináld, szvsz kamu az a 10-20%, elképzelhetetlen. Ami tömörített állományt használ az XP, az csak a driver alapkönyvtár ill. a Java (ha fent van). Véleményem szerint ez egy jó nagy marhaság. Kíváncsi lennék, mik azok az egyéb "tömörített fájlok és könyvtárak"...
Látom tudsz számolni! 😄

Met
Remélem nem fogod 5 hozzászólásonként berakni megint.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Valaki csinálta már ezt??? Ha igen akkor hány mega lett utána a windows-a?

A Windows XP számtalan tömörített file-ból és könyvtárból dolgozik. Elõnye, hogy így kevesebb helyet foglal merevlemezünkön, hátránya, hogy lassítja a rendszer felállását és bizonyos rendszerszintû mûveleteket is. A kérdéses rendszerállományokat csak akkor csomagolja ki egy ideiglenes mappába, amikor szükség van rájuk. Ha ezeket eleve kicsomagolva tároljuk, akkor 10-20%-os teljesítménynövekedést tapasztalhatunk e mûveletek során!

A beállítást a következõképpen változtathatjuk meg.

1. A Start/Run mezõbe írjuk be: regsvr32 /u zipfldr.dll majd nyomjunk egy Entert.

2. Újraindítás szükséges

Mhosah Myth
memtest-et hol futtasam le?
A proci húzva van....
De régebben is húzva volt és akkor nem genyózott...

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Ruffi
a gépet semmiképpen ne vágd ki
futtasd le a memtestet!
Ja és véletlenül nem huzod a procid?

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

Mhosah Myth
Remélem van valaki aki tud segíteni mert már azon gondolkodom hogy teljes egészében kivágom a gépet az ablakon...

Mhosah Myth
Lenne egy kérdésem remélem tud valaki segíteni....

Nah szóval,
Pár hete windows XP-m volt de újra akartam telepíteni mert már eléggé instabil és szar volt... Tele volt vágva minden progival satöbbi... Az elsõ dolgom az volt hogy format c:
utána beállítottam a cd-rõl boot-olást és elindult az xp elõkészítõ telepítõje... Beállítottam hová akarom telepíteni az xp-t utána pedig felrakta az alapfájlokat és ujraindult a gép... BIOS-ban beállítottam hogy mostmár ne cd-rõl boot-oljon és amikor elindítaná a rendes telepítõt akkor bevillan egy teljesen kék képernyõ és valami olyasmit ír ki a windows indítása közben helyrehozhatatlan rendszerhiba történ... Nyomok egy reset-et és elindul a telepítõ... Rendesen feltelepítem és elindul az xp!!! Utána következõ indulásnál amikor bejön az hogy tölti be a windowst akkor olyan mintha folyamatosan resetet nyomnék a gépnek.... A 98 megy semmi baja...

Valaki csinálta már ezt??? Ha igen akkor hány mega lett utána a windows-a?

A Windows XP számtalan tömörített file-ból és könyvtárból dolgozik. Elõnye, hogy így kevesebb helyet foglal merevlemezünkön, hátránya, hogy lassítja a rendszer felállását és bizonyos rendszerszintû mûveleteket is. A kérdéses rendszerállományokat csak akkor csomagolja ki egy ideiglenes mappába, amikor szükség van rájuk. Ha ezeket eleve kicsomagolva tároljuk, akkor 10-20%-os teljesítménynövekedést tapasztalhatunk e mûveletek során!

A beállítást a következõképpen változtathatjuk meg.

1. A Start/Run mezõbe írjuk be: regsvr32 /u zipfldr.dll majd nyomjunk egy Entert.

2. Újraindítás szükséges

lamase
érdemes

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

Stann
Érdemes feltenni a Service Pack1-et? Kijavit vmi. fontos dolgot, v. csak instabilabbá teszi a rendszert?

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

lamase
Megtudná nekem valaki mondani, hogy - hogy tudom megváltoztatni a start menu és a task színeit?

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

PetruZ
Mondom MSDN, azaz msdn.microsoft.com. Kapásból meg is találtam neked a kezdõlapját, itt a cím: http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/opengl/openglstart_9uw5.asp
O0D:
Egy linkel kisegíthetnél..
Annyi baromság van az MS nél ...
külön sdk visio hoz, frontpage hez, .net, dx 7.a, dx 8.0,

errefele van az OpenGLes támogatás ?
http://www.microsoft.com/downloads/results.aspx?productID=FF4C4E2E-EF15-4706-86E3-B698E6EC0BFF&freetext=SDK&DisplayLang=en

vagy ez jó hozzá?

Active Accessibility 2.0 SDK Tools

Microsoft Active Accessibility 2.0 Software Development Kit (SDK) Tools include Accessible Event Watcher, Accessible Explorer, and Inspect Objects. All of the tools are written in C++, and they are built using Microsoft Visual C++® version 4.0 or later.

Hajrá Dózsa György!

"mert vmi kulcshibát emleget."

Ilyen esetben fel kell hívni az MS Supportot. Mert ugyebár eredeti vindózod van???😊

PetruZ
Ez egy igen elterjedt worm, amit te is elkaptál. Nézz körül itt a fórumon, a "Blaster"-es topikokban ott a megoldás.
PetruZ
Ne használd az egyszerû megosztást, és így mappánként szabályozhatod, hogy milyen user-ek férhetnek hozzá és milyen jogokkal.
webspy
Hi ALL!

hogyan lehet azt megoldani, hogy a hálózatban megosztott mappákhoz, csak bizonyos felhasználók férhessenek hozzá, és csak a saját jelszavukkal???

Thx

<<< SERVICE PACK 1 >>>

Windows Update-tal probalom feltenni, de nem engedi mert valami kunja van a CD-Keyvel!!!
Valaki emlitette, hogy lehet valtoztatni (vagy valami ilyesmit)
Legyszi irjatok le nekem, hogy mit is kell tennem!!!
/olyan Xp prof-om van amit nem kell aktivalni.../
thx.

Oppika
Helló! Segítség kellene. Nem pont ide tartozik, de: Állandó problémám van az internet explorerrel. Csak úgy kiszámíthatatlanul leáll: "a program szabálytalan mûveletet hajtott végre, ezért leáll." Mióta ADSL-em van azóta csinálja, elõtte modemmel nem volt semmi gond. Most telepítettem fel újra az Xp-t, de ugyan ez. Már az explorer javítással is próbáltam, de semmi. Mi lehet?

PetruZ
Azokat, amiket lemásoltak _és_ az MS rá is jött, hogy lemásolták, igen. Bár már elég kicsi a valószínûsége, hogy másolt XP-re felmenjen az SP1. Vagy kódot cserélsz, vagy olyan verziót telepítesz, ami már tartalmazza az SP1-et.
PetruZ
Pedig ott van az, az MSDN-ben keresgélj, a teljes SDK ott van fent.
Pharaoh
Most szeretném a WinXP SP1-et feltenni, de még régebben hallottam, hogy a win serial számot meg kell elõtte változtatni, mert letiltották azokat, amiket lemásoltak. Ez igaz?

O0D:
Nem tudjátok hogy OpenGL SDK-t honnnan lehet szedni?
FreePascalhoz kéne, de az MS honlapon csak 95 höz találtam..

Hajrá Dózsa György!

PetruZ
A Control Panel - Mouse - Wheel fül létezik, jók a beállítások?
PetruZ
A 3Com baromi drága (a programozható hw chipje miatt), bár soha, semmilyen gond nem volt vele, minden Win-nel elfut. Ha nem akarsz annyit költeni rá (szvsz nincs is rá szükséged, úgysem fogod kihasználni az extráit), a másodvonalas minõségi kártyák közül a KTI-t ajánlom. Semmi probléma sincs ezzel sem és home használatra tökéletes.
Frank99
na, egyik napról a másikra nem görget az egerem.
egeret cseréltem, így sem.

Találkozott valaki ilyennel?
Mi szarhatta el az egérbeállítást?
Újratelepítettem az egeret, akkor sem görget.

?

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Frank99
a legolcsóbb 10 M-os kártya tökéletes erre....

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Tertovan
Hello
pl:3com, smc a Lenyeg hogy utp-es legyen, es ha win-hez kell akkor legyen bent az adott win hcl-jeben 😊
Udv:Tertovan

marsu
Sziasztok.
Adsl- hez milyen hálózati kártyát ajánlotok??
Név, típus, stb.
prédikátor
valamint miután megcsináltad a frissitést amit MetallicA mondott, nem árt egy tüzfalat felrakni, meg egy virus irtót

Met
Microsoft weboldala, frissítés letöltése.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Axel
Nem hiszem el!!!!
Megtámadott az msblast féreg!!!
Mit kell tennem hogy eltüntessem?
Volt v.mi parancs amivel le lehett állítani a visszaszámlálást, nem?
Segítsetek plííízzzz!

marsu
Sziasztok.
Adsl- hez milyen hálózati kártyát ajánlotok??
Név, típus, stb.
Szerintetek mitõl lehet az, hogy XP alatt a böngészõbe (explorer 6.0.2800.1106) ha beadok egy címet, akkor: A lap nem jeleníthetõ meg. hibaüzenetet kapom. Ezután ha ráfrissítek, vagy ismét beírom, akkor onnantól kezdve teljesen jó, minden lap bejön. Mitõl lehet ez?
Amúgy egy belsõ halózaton van a gép, ahol vannak Win98-as gépek is, azokkal semmi gond, csak az XP-k bakiznak.
prédikátor
letöltöttem az ad-aware6.0 - ás progit, és az bevált köszönöm a segitséget, lassan anyit fogok idejárni segitségért hogy ezt az oldalt fogom beállitani kezdõlapnak)) valamint az akiller progit is ami irtja a pop-up-okat))

prédikátor
Letöltöttem a spybot-ot, de nekem valahogy nem irtja, fogalmam sincs mit hogy kell beállitani

Mert rá van dugva a tv kimenet a TV-re, és ezt érzékelve csak 50 HZ-el frissit a Windowsos driver elindulásáig.
Húzd le a TV-t, ha zavar.

valamit a tcp-ip protokolnal kell allitani. Csomagmeretet vagy mifenet. Vannak tuningprogik, amivel lehet, de most az istenert sem ugrik be a parameter neve. MTU vagy mi a csoda.

E2180@3300mhz, 6GB RAM,ATI 4850,Gigabyte DS3