Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fm
40gigás még mehet egyben?

Frank99
beraksz mondjuk a boot floppyt, amelyiken van rencer + fdisk+ format.com .
aztán ügyesen tovább...

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Persze hogy nem. Indíts egy recovery konzolt a telepítõcd-rõl, aztán onnan.

A format c: miért nem jó?

Met
Partition Magic nevû progi kell neked. De 40 gigás nál nagyobb vinyót szerintem nem célszerû egyben hagyni.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Met
nekem nincs😊

Stann
#4215-re esetleg valami ötlet?

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

Breki33
miiseztmondtuk de látod
Met
nem akarás kérdése a formázás, meg kell csinálni egyszer normálisan

Breki33
na várj ez nem oldja meg a mostani problémáját, csak a jövendõbelit
illetve megoldaná de nem akar formázni :-)

szóval szvsz, szedje le az norton-t futassa az optimizert és utánna az általam ajánlott két programot esetleg az ie-t

bár sztem úgyis formázás lesz ebbõl
Met
Szerintem mentsd le a fontos cuccokat a c partícióról, töltsd le a norton systemworks 2003-at, írd ki cd-re, tedd be az xp telepítõ lemezét, csinálj egy restartot, válaszd azt, hogy a cd-rõl bootoljon a gép, és ott a menüben válaszd a c: formázását aztán telepítés, ha felment az xp haladj el a windows update-re és frissítsd a windows-t, állíts be mindent, tedd fel a systemworksöt és indítsd el a norton ghostot, megkérdezi, hogy melyik partícióról akarsz másolatot csinálni, melyik partícióra akarod menteni és mindent megcsinál.

zaki
nõ?

nem tom mit csináljak. kihúztam a netet is, akkó se települt.
NU Optimizer ez milyen progi, mirte szolgál?

Breki33
te nõ vagy? P

hárman mondjuk ugyanazt ami itt az sg-n naon nagy szó ám de te csakazértis :-)

szvsz jobban jársz ha kitisztitod amennyire lehet
pl NU Optimizerrel is megnézetheted PÕ
Breki33
vagy cd-re term.
Breki33
tulajdonképpen egy merevlemez-mentés cakkumpack bitröl bitre
nem kell telepítgetni, hanem felrakod egyszer rendesen és mielõtt teleszemeteled elmented egy másik particióra vagy vinyóra.

Akinek kb 50 gépen kell xp-t telepítenie garantáltan ismeri, a mérettöl függõen kb 15-20 perc alatt visszarakható

tulképp egyfajta klónozás
ZoRaL
Köszi a forumbeli hozzászólást az xp problémámhoz, de sajna ezt akartam csinálni és nem jelenik meg nekem a security része a menükne. A customize az utolsó.

Nincs véletlenül icq-d vagy nemvagy fent irc-n valahol?

Köszi

ZoRaL

zaki
1 próbát megér

zaki
nem vágom mi az a ghost

Stann
Azt nem tudjátok, hogy mért van az, h. amikor beteszem a 2.0-s pendrivomat, az XP kiirja, h. "nagy sebességû meghajtó van csatlakoztatva nem nagy seb.-û hubba", amikor az alaplap driverei telepitve vannak(legujabb Via Driver is), és a Device Managerbe is 2.0-s hubok vannak feltüntetve. Biztos, h. jóba dugtam bele, mivel az alaplapon(Asus A7V333) 2db 1.1-es és 2db 2.0-s csati van. Mi lehet a gáz?

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

Breki33
it's right
Breki33
de de ennek így semmi értelme

kb olyan mintha felraknál egy 6-os IE-t lefutattnál egy regclean-t ad-aware-t és spy-bot-ot.

Nem azzal többet érnél :-)
Harder
Régire újat rátenni (=adni a szarnak egy pofont), szerintem sincs sok értelme. Ha már csinálod, csináld rendesen 😉
A sok régi "f*szság" nem fog nyomtalanul megoldódni a módszereddel (várhatóan).
Egyébként meg ghost-olj ha már a format:c -> install macerásnak tûnik..

Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu

zaki
jól mondod, szerinted. de nekem már nagyon ráférne, mert mocskos chellos böngészõm miatt nem tom használni az IE-t, fos netszképpem van, újraindul a gép néha, ha olyanja van vmi f*szság miatt (csak akkor ha netezek, vagy neten játszok), meg ilyenek. ezért nem fogok formatálni.

pedestrian
Szerintem annak semmi értelme.

zaki
mi ebben a lol? winreinstallról még nem hallottál?

fm
😊 anélkül is 😊

Breki33
különben akadni fognak a játékok :-)
fm
belefér,de nem tanácsos..

Breki33
ezt most nem egészen értem régi XP-re újat telepiteni?
lol
Breki33
paticionálj :-)

amúgy nem értem egy új rendszer felrakásánál miért nem lehet formatálni?
fm
semmi különös,csak sztem ne úgy telepíts,hogy win alól elindítod a telepítõt,hanem indítsd újra a gépet,tedd be a cd-t és állítsd be a biosban,hogy cd-rõl bootoljon,ne winyóról elsõként..ekkor a cd-rõl fog indulni a telepítõ,ahelyett hogy elindulna a winxp-d..

zaki
aha. ne ez, amihez közöm sincs, látszik is, hogy 4-5 év alatt kb 3-4 telepítésem volt, azt is haver csinálta. nem vágom ezeket a parancsokat, meg mittudomén miket

fm
hogy nem windóz alól kezded az installt,hanem reset,majd boot a winxp cd-rõl és telepítés..

zaki
nem húztam ki. mi az, hoyg a telepítõ cd-rõl bootolok? 1Xûen elindítom a telepítõt, és nem engedi installálni a cuccot... na kihúzom mingyá a netet, és megnézem, hátha. és thx a segítséget azért

fm
netet kihúzted? lehet,hogy nem számít,de azért érdemes. és a telepítõ cd-rõl bootolsz?

zaki
próbáltam a géprõl is installálni deamon tools-sal, de kiírtam cd-re is, és úgy is ugyanez van... 😞

Fefe
A Windowsból installálsz? Ha nem probáld meg be bootolni a telepítõrõl hátha úgy menni fog

A segitségeteket szeretném kérni.
Két USB portom van. Az egyiken egy Canon szkenner a másikon egy Lexmark nyomtató. A szkennert minden gond nélkül tudtam telepiteni, a nyomtatónál meg azt irja, hogy az "RPC kiszolgáló nem elérhetõ".
Megnéztem a services.msc-ben és fut.

A másik gondom, hogy a vincsi valamiért állandóan dolgozik annak ellenére, hogy semmiféle müveletet nem csinálok. A kurzor mellett még a homokóra is néha felvillan.
A segitséget elõre is megköszönném.
zaki
segítsetek légyszíves... telepítésnél ezt a hibaüzenetet kapom, és nem vágom mit csináljak... leáll a telepítés, és nem tudom folytatni... ja, és azt, hogy formatálj meg se említsétek...

zaki
na, mexereztem, találtam 3 hubon vagy 30 embernél, le is jött nagyon gyorsan... 3 óra alatt lent is volt, thx a tippet... múltkor rossz névek kerestem, mert beírtam, hogy xp, és kiadott 4-5 embert akinek megvan, de beírta a keresõbe, hogy win xp hun, erre majdnem kiakadt a keresõ 😊

Zaki!
A KOLI HUB-on rákerestem, 9 felhasználónál fenn van
712,47 MB terjedelemben. A letöltéshez nDC++0.305x hasz-
nálj. Tudom nem a reklám helye, de a világ legnagyszerûbb
kiense, márahol támogatják a használatát!

PetruZ
Lépj be az XP-be admin jogokkal, majd a kérdéses könyvtárakon kérj egy "properties"-t, ott pedig a "security"-t válaszd ki. A felsõ listában jelöld ki az "Administrators" csoportot, alul meg pipáld be a "Full control" - "Allow" mezõt, majd jobb alul bökj az "Advanced" gombra és az új ablakon alul jelöld be a "Replace permissions..." mezõt a "Permissions" fülön. Elvileg ez az adminnak adja át a cuccost, amivel aztán szabadon garázdálkodhatsz.
Magyar XP-n (ha az van) nem tudom, hogyan vannak fordítva ezek a cimkék, de szerintem rá fogsz jönni, melyik micsoda.
zaki
nem tudtok vmi helyet, ahonnan lehúzhatnám az XP-t? a magyar kellene... DC-n nem találtam sajnos, néztem pár warez oldalt, de semmi... köszi elõre is...

ZoRaL
hi
van egz problémám az xp-vel, beszarott a hdd-m és ujranyomtam az OS-t, de ugyanugy c-re a régi mellé. Namost el is indult meg minden okosság, csakhogy a docu...settingsben nemtudom megnyitni a régi user könyvtáraimat. legfontosabb természetesen a desktopom ami ottvan elrejtve mert azon van sok sok cuccom. Le volt passwordözve a régi userem de nemtudom elérni hogy legalább azt kérje és utánna beengedjen a desktop könyvtáramba. Ja persze a többibe sem enged 😊 Még annyi hogy 0 kilósnak jelzi a könyvtárat, de ezt már megkérdeztem és állittólag igy normális. Elõre is köszi a választ Z

Igen.

Mhosah Myth
Soha nem szoktam hibernálni... Legalábbis ha atomatikusan nem hibernálja magát akkor én sose szoktam... Akkor kivehetem?

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Semmi, csak nem tudod majd hibernálni a géped.

Mhosah Myth
Ha kiveszem a hibernálást akkor mi nem lesz meg???
Vagyis bajom származhat belõle?

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Nézd meg a szerzõdésen, ami mellé kaptad azt a Campusos Office-t - rajta van.

CAMPUSOS Office xp-hez kellene serial!

Valaki help me!