Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

0ppika
Csakúgy kitörölted a fájlokat?

http://epica.nl

Sziasztok.

Magyar XP alá fel lehet telepíteni angol WMP-t?
Elõbb megpróbáltam manuálisan letörölni, ki is pucoltam a könyvtárát a Program Files-ból, feltelepítettem az angol Media Playert-t, de amikor megnyílt magyar nyelvû volt, és nem lehetett hozzá feltelepíteni az angol javítást.
Most hogy van ez?

Met
Most a számítógép mûködésére vagy kíváncsi vagy arra, hogy hogyan lehet megszüntetni a problémádat?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Miért az mit csinál????
És mivel akadna az integrált kártya???

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Met
Kapcsold ki a fast write-ot a VGA-nál. Az integrált hangkártya is okozhat akadást.

Nem fut semmi sem a gépen.Egyedül a film egy winmedia playerben.És egyébként nem hiszem,hogy ez a gép nem bir el egy szotyi kazaa-t vagy dc-t a filmnézés közben.Itt valami más baj van,csak nemtom mi.

Még van 1 tippem.Mi van ha az a baj,hogy 2 különbözö tipusu ddr ram van a gépemben.A boltban aszonta az elado,hogy jolenne ha bevinném,és akkor ugy rendelne hozzá egy ugyanolyat.Én inkább elhoztam egy másikat,és ha nem megy akkor visszaviszem,és rendelhet.Namost nekem kapásbol elindult a 2 ram egymás melett ugyhogy erröl enyit,és helovan tojtam rá,mert megy rendesen semi fagyás vagy reset,illetve hibaüzenet.

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Bucser
Hát nálam ha vindóz nem találja õket csak annyit mond, hogy "valóban törölni akarja ezeket az elemeket a listából?" És én azt mondom, hogy igen és törtli.. Ezzel kész is a dolog...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
dc vagy kazaa vagy bármilyen progi ami ír közben a gépedre van??? Nálam három vinyó van a gépben. HA lelövöm Kazaa-t meg Dc++-t akkor filmnézés közben semmi baja viszont, ha mennek akkor akad mint az istenszentség szal ez is lehet a probléma forrása, bár szerintem a 7500 kevés.. nekem átlag 13000-el másol 2 vinyó közt ATA 133 mind a 3...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ricsi1
..és még annyi,h -nem ehhez kapcsolódik-a Programok hozzáadásában van egy rakás olyan cucc ,ami neincs fent a gépen,ezeket RegCleanerrel próbáltam kszedni,de félig-meddig sikertelenûl.
ezeket hogy kell eltávolítani?

ricsi1
hi!
az lenne a problémám,h mikor rámegyek a "kijelentkezés"-re akkor
egy ide ig nem csinál semmit,mej egy fekete képernyõ ugrik be.
mit lehet tenni?

Kicsit pontositok.HA elég sokáig hagyom akkor 6000 körüli a legkevesebb érték,de kb 7500 amit folyamatosan visz.

sacred.bin-re vizsgálva
1-2 mp-re 17000
utána 1-2re 13000
3-5re 11000
És utána 9-10000 körül tolja végig.

Serpa
C: --> egér jobb gomb --> tulajdonságok --> eszközök --> hibaellenõrzés

cSuwwi
Nem azt mondom, hogy szar a NOD32, vagy az Outpost (mindkettõ rendesen be volt konfigolva), bár együtt lehet, hogy nem nyújtják a legjobbat...

A noddal egyébként is gáz van a frissítések terén, mert csak érvényes acc-cal lehet, szemben a NAV-val 😊

shit happens

cSuwwi
Nekem most egy vírusírtóval gyûlt meg a bajom. Felraktam egy szûz XP-re a NOD32-t Outpost Firewallal együtt. (Elvileg tuti). Gyakorlatilag viszont nekem annyira nem volt az, hogy újratelepítés lett a vége. 😞

Jöttek a hibák dögivel.

- A Total Commander kb. 1 perc után indult el. Kiírta a startupscreent, aztán semmi. Néztem hálózattal, anélkül, semmi. Kikapcsoltam mindkettõt, akkoris ez volt. Semmilyen vírus, reklám nem volt a gépen (a spybot ill. adaware szerint). Elõzményként annyi hozzátartozik, hogy reinstall elõtt felraktam a NOD-ot, és akkor kezdõdött a Total Commander rejtélyes lassulása.

- Winamp-al csütörtök esténként meg szoktam hallgatni Armin van Buuren szokásos livesetjét egy netrádióról élõben. Most nem tudtam, mert bármelyik szerverhez kapcsolódtam, kb. 10 sec-enként 1 secre megszakadt a kapcsolat 1 pillanatra (a lejátszásban). Hiába lõttem ki a tûzfalat/vírusírtót...
Megnéztem más rádióval is, magyarral is, azokkal is ez volt. Mindig azonos idõközönként állt le.

Na itt lett elegem, reinstall. Vissza a régi NAV, ill egy új firewall: SyGate. Azóta nincs semmi bajom... 😊)

shit happens

PetruZ
Még egy kísérlet: TotalCommanderrel másolj egy nagyobb fájlt két, a vinyón lévõ partíció között. Milyen átlagos sebességet ír ki?
Devids Pro
én azt szoktam használni..
hol látsz iet? én nem találom...

Serpa
eszközök/hibaellenõrzés --> ugyanaz ?

Vagy csak nem látod!
chkdsk /f
lehet hogy ujra kell indítanod a gépet!!

Serpa
hiányzik.

0ppika
És ez baj neked?

Serpa
ha nem megfelelõen (pl.: lefagy a játék, reset) van kikapcsolva a gép, akkor nem fut le a scandisk bootlás elõtt.

Startmenü ; Futtatás
beirod: cmd
felugrik eg yfekete ablak
beírod: chkdsk /?
ez kilistázza a chkdsk kapcsolóit! ha magyar XP-d van akkor magyarul. Így megtudod hogy mit mire használhastz!
amugy mire kellene??

Serpa
a hibaellenõrzés nem az ?

az a /? --> nem értem.

No! lehet hogy tévedek, de XP-ben asszem márnincs scandisk!
Viszont van chkdsk
/? láthatod a paramétereket is.

Serpa
XPben hol találom a scandisk.exe -t (ez a neve, vagy scndisk.exe) ?

windows könyvtárba nem találom.
xscan_xp ilyet találok, de exe -ben ilyet sem.

Nem hiszem,hogy féreg mivel a panda véd mindentöl és ami "spyware" (fingom sincs mit jelent) azt egyböl blokkolom(sajna csat törlést engedélyez másik esetben).Szal a férget kizárhatjuk.
De egyszerüen nem tudok rájönni mi a baj.Eddig milleneum volt ,és gond nélkül szalagdgált minden.A haver unszolására tettem fel xp-t,merthogy gyorsabb lesz tölle a gép.Mivel nem formatáltam (kell sok dolog a gépröl) ezért nem értem,hogy miért szarakszik ez a genyo.De nagyon idegesít.

PetruZ
Nekem feleekkora erõs gépem van (XP 1700+, GF4 Ti4200), de minden film gond nélkül fut, a szoftveres dvd lejátszás is tökéletes. Egy ilyen jellegû hiba ezerféle helyen megbújhat, lehet, hogy nem is itt kellene keresgélni, hanem hogy általánosságban mi fogja a gépet. Elképzelhetõ, hogy fut egy csomó felesleges service, vagy a géped féregprogramok által fertõzött és azok ezerrel gyilkolják a netet is. Itt, ilyen fórumos formában szerintem többet már nem lehet tenni egy ennyire általános hibával.
Integrált ac97es kártya van benn szal nemtom mi baja lehet.

Bucser
Azzal is lehet gond, hogy esetleg a divx codeced van szarul beállítva... Vagy pedig Hangkártya gondod van.. Milyen hangkártyád van??? ÉS ha próbáld meg, hogy a sound hardveres gyorsítását leveszed softveresre...

Lock On-nál ez segytett Lehet gyökérül van megoldva a driver

Na megtaláltal a hardwer gyorsitást,de az maxon van.Viszont az ati kártya miatt van egy csomo beállitás a d3d meg az opengl kapcsán.Ezek valami "minöségi" megnevezésben futnak.és tolhatok a teljesitmény illetve a minöség felé a mérleg 2-2 egységnyit.Lehet itt kellene lejebb huzabb??De nem értem akkor minek az ennyire zuzos gép ,ha egy nyamvadt filmet nemtok végignézni rendesen!?

Bucser
HA netscape és opera indul akkor is csinálja😊) Szóval mik a lehetséges Hardver hibák és esetleges szoftveres beállítási lehetõségek???

Bucser
NA hatalmas PC guruk egy kis fejtörõ😊

Szóval segítség kellene. mitõl van az, hogy Kedvesem gépén kábelTV-s internetkapcsolattal ha Windows Millenium van fennt gond nélkül lehet internetezni amint Xp kerül fel az explorer megnyitásakor egyszerûen újraindul a rendszer.. RPC patch fel lett téve ami a Blaster ellen védene...

Ötletek????

PetruZ
A "másik bizgentyû" alatt írtakat nem a mediaplayer-ben kéne keresni, hanem a Vezérlõpult - Képernyõ alatt.
Ezek mind megvannak,de sajna igy is akadnak a videok.Bár ezzel a résszel
"A másik bitgentyû a hardveres gyorsítás, ez pedig a Display properties - Settings - Advanced - Troubleshooting-nál érhetõ el. Itt a Hardware acceleration csúszka a Full-on kell legyen."
kicsit bajban vagyok,mert magyar a mediaplayerem,de ahogy néztem minden "csik" a full felé van tolva teljesen.Szal egyszerüen nem értem.A dxdiag-ban meg minden enable alapbol.

Met
Miért nem töltesz le egy ingyenes szövegszerkesztõt?

Hello mindenkinek!
Nembiztos hogy jó helyre írok, de az az én nagy gondom hogy az XP wordpad-je valamiért sz*r ahogy van. És lehet-e olyan hogy a '98-as Windóz WordPad-jét valahogy megbuverálni XP-re?

Lehet hogy lehetetlent kérdeztem. (nem röhögni😊)

PetruZ
Ami a MediaPlayer-ben van sw/hw kapcsoló, az a DVD lejátszásra vonatkozik, az csak hardveres DVD dekóderrel aktiválódik. A Tools - Options-ban a Performance fülön a Video Acceleration "Full"-on legyen, az Advanced beállításoknál pedig a felsõ részben (a Video Acceleration panel) a checkboxokat be kell jelölni (a "full screen mode switch", meg a másik nem lényeges, ízlés kérdése).
A másik bitgentyû a hardveres gyorsítás, ez pedig a Display properties - Settings - Advanced - Troubleshooting-nál érhetõ el. Itt a Hardware acceleration csúszka a Full-on kell legyen.
A DxDiag-nál pedig a Display fülön a három "DirectX features" Enabled állapotban kell legyen.
köszi.

Annyit csináltam,hogy lefuttatam egy dxdiag-ot,de ott minden ok volt.

A mediaplayerben meg csak a software-es beállitás van sajna nem engedi átteni.Hogyan oldjam meg hogy át birjam rakni???
Mert elvileg ahol van ott minden be van pipálva(kivéve eggyet a felette levö 3bol,az elsö).
winmedia9 van fenn a legfrisebb verzioval.Most frissitettem.

Matthewpamer
az volt a baj,hogy volt egy 8 megás partício,ahova azokat a boot fájlokat rakta,és én letöröltem.

Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!

Met
Elárulnád, hogy tudod elcseszni fél nap alatt?

Matthewpamer
na most jó megen

Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!

Matthewpamer
vagy rossz a xp cd-m.

Frank99
béna vagy, vagy rossz a konfigod.

1,5 éve megy gond nélkül a HOme-om, pedig kap tõlem rendesen.

Registry pucolás gyakran, néha egy kis spyware írtás, meg egyéb pucolgatás.
semmi baj vele...., a legjobb az NT után....

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Matthewpamer
Mewgint elbaszódott 😞(((((((((((((((((((
már nagyon elegem van...asszem leviszem egy pc boltba,azt csinálják meg.

0ppika
Örülünk hogy ilyen jól elvagy.

Matthewpamer
na,asszem most mûködik.

Matthewpamer
valaki segítsen!!!

Matthewpamer
most MÁR KIBASZOTTUL ELEGEM VAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MOST MEG VALAMILYEN FÁJL SÉRÜLT!!!!