Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rushman
Masik kerdes: Neha a kek halal soran a STOP() uzenetben IRQL=2 szerepel. Nem tudjatok, hogy ez milyen eszkozhoz tartozik?

ezt könnyen meg tudod nézni a vezérlõpultban, egyébként a megszakítás-kérelem sávjainak kiosztása (bár kötve hiszem ezt xp-nél, ez inkább win95-re volt jellemzõ) az oprendszer feladata.

Tûzfalból ajánlani tudom a Kerio-t vagy az Outpostot (magyar is van belõle).
Én mindkettõvel megvoltam elégedve és könnyen kezelhetõek..
Most éppen Norton Internet Security 2004 -et (angol) használok és naon Cool!
Érdemes ezeket kiprobálni.

Sziasztok,

A #4801-ben leirt kekhalal problema meg nem oldodott meg. Mivel annyira veletlenszeruen tortenik, csinaltam memtest-et, minden o.k. A masik furcsasag, hogy az MSI monitoring progijat hasznalva az alaplapi 3.3V-os feszultseg gyakran leesik 3.1V ala is, mig az 1.5V 1.2-1.3V korul jar. Nem lehet ez oka a veletlenszeruen elojovo kekhalaloknak??

Masik kerdes: Neha a kek halal soran a STOP() uzenetben IRQL=2 szerepel. Nem tudjatok, hogy ez milyen eszkozhoz tartozik? A BIOS-ban csak 3-tol 11-ig lehet allitani manualisan az IRQ line-t.

Koszi a valaszokat elore is!
units
Az xp tüzfala az csak arra jó, hogy ne hagyjon nyugodtan DCzni.
Sokféle létezik, ha még nem raktál fel ilyet akkor épp itt az ideje. Az Xp tûzfalát kapcsold ki nyugottan. Az egy nudli. Nálam a NORTON rendszere fut.
Nincs vele gondom.
Az a lényeg, hogy valami normálisat válassz és ne egy névtelen kis gagyit.
Kompatibilis legyen a rendszereddel.
És ami fontos tudd kezelni.

Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com

Sikerült a helyre állítás, csak egy bejegyzés volt módosítva a registry-ben, úgy ahogy az általad linkelt oldalon írva vagyon. Most minden OK. Tûzfal csak az XP sajátja van bekapcsolva. Ajánlott még másik is? Ha igen, akkor melyik? Kösz!

ASUS P5Q, Intel Core2 Duo E8400 3,0 GHz, ATI Radeon4850, 4GB DDR2, 2x500GB Hdd

na megvan mi volt a baj a tûzfal valamié kiakadt nortont internet securityt használok van nálla jobb is?
Melyik az

units

Itt is nézz szét.
Csak úgy megjegyzem, hogy amiket felsoroltál trójaik voltak.
Tûzfal?

Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com

sziasztok msn ent használok és a következõt írja ki hibaként
Hibakód 0x81000370
Ez mi?
Hogyan tudnám javítani?

Szerintetek melyik a legjobb virusírtó Xp hez
És melyik a legjobb tûzfal Xp hez

Szia units!

Köszi a segítséget! Talán nem a swen volt, hanem más, de a hiba hasonló képpen jön elõ, megnéztem a regisztrációs adatbázist és egy realupd.exe fil-ra van minden futtatható állomány irányítva. Ezt a vírusirtó a frissítés után leírtotta, ezért adja a hibaüzenetet a Windows. Egyébként Kaspersky féle vírusírtót használok, 2 naponta frissítem mostanában. A report filet felülírja, nemtalálom, hogy akkor miket talált, de a legutolsó bejegyzés szerint pl.:
C:\Program Files\Internet Explorer\ddroupua.exe Infected TrojanDownloader.Win32.Small.ia
C:\Documents and Settings\...\Temporary Internet Files\Content.IE5\BLLGOF2F\main<1>.chm/stream Infected TrojanDownloader.VBS.Psyme.w
C:\Program Files\Internet Explorer\update.exe Infected TrojanProxy.Win32.Mitglieder.as
C:\WINDOWS\loadnew.exe Infected TrojanDownloader.Win32.Small.hg
Ezen vírusok voltak. A shell parancs, pedig ide mutat:
"C:\WINDOWS\System32\realupd.exe" -run "%1" %*
Most próbálom helyre állítani, kösz mégegyszer! Bocs a hosszért! 😊

Segítsetek! TrojanDownloader.Stubby-t mivel tudom irtani?

sziasztok
tud valaki segiteni abban hogy megvan osztva a netem routerrel és azt szeretném hogy láthassuk a másik vincsi-ét és azon az adatokat ezt hogy lehet xp-van mindkét gépen
üdv:bob

Robb:ha nvidiad van akkor rakj fel ujabbat ozoknál jött elõ e detonator hiba.

A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!

units
A játékon belül nem lehet beállítani?

Szasztok!A problem a következõ:Nemrég raktam fel az XP-t,nagy nehezen belõttem,megy is mint állat.Ekkor gondoltam elkezdek gammázni,de sajnos nekem is elõjött a jól ismert baki,/amit régebben több fórumban olvastam,de sajnos nem jegyeztem fel a megoldást/hogy a 3D-s alkalmazásnál leveszi a képfrekit 60Hz-re.Ha jól emlékszem valahol,valamit be kell álítani,estleg egy progi segítségével.Sajnos pontosan nem tudom,kérem segítsetek mert kiég a szemem a helyérõl.Kösz szépen!
units
Még az elõbbihez szólva: nem biztos, hogy a Swen-t nyerted meg. több ilyen vírus is van mostanában. Azt írod, hogy írtottál valami férget. jó lenne, ha megadnád a nevét is.
Talán többet tudok segíteni, ha ismerem a vírusírtód.

units
Figyelmesen olvasd el: ezt meg ezt meg ezt
hirtelen erre emlékeztem a közelmúltból.

Sziasztok! Valami gáz lett az XP-mel tegnap. Sajnos nincs idõm utána nézni a NET-en, ti pedig már hátha találkoztak ilyen problémával, vagy olvastatok róla valahol, hogy van-e olyan vírus, vagy valami más, ami úgy cseszik ki a géppel, hogy nem tudok elindítani semmi EXE-t? Bármilyen ikonra kattintok, akkor azt az üzenetet kapom, hogy "A Windows nem találja a(z) 'C:\........\........\.......EXE' fájlt. Ellenõrizze, hogy helyesen írta-e be a nevét, majd próbálkozzon újra. ... stb."
Ez minden programomra bejátszik, természetesen a programok ott vannak a helyükön. Dos Navigátorból viszont elindulnak a progik, vagy ha más alkalmazásból hívom be a másik programot (pl. Outlookban linkre bejön az Explorer, de ikonból indítva hibaüzenet) Az EXPLORER.EXE-m, mint parancsértelmezõm esetleg ferõzött lenne? Vírusirtóm frissítettem, valami féreg volt talán, amit lepusztítottam, de azóta nem tudok indítani semmit. Nem akarok újra installálni, segítsen valaki please!!! Kösz!

sziasztok
tud valaki segiteni abban hogy megvan osztva a netem routerrel és azt szeretném hogy láthassuk a másik vincsi-ét és azon az adatokat ezt hogy lehet xp-van mindkét gépen
üdv:bob
lck
Próbáld ki mondjuk ezt.
sziasztok 1 progit keresek a neve winclose a windows tudnám vele 1 meghatározott idõpontba leállítani
Hol tundnám letölteni(googléba már próbáltam)?
Tudtok -e ajánlani valami hasonló progit?
Elõre is köszi a válaszotokat

Valaki segítsen!!!!!!!!!!!!!!!! légyszi!!
Hello valaki tudna segíteni sûrgõsen??? tudja valaki hogy hogyan lehet feltörni az XP-ben a jelszót vagy belépéskor jelszó nélkül belépni vagy valami ilyesmi???? elõre is kössz
NeoMaN
Nálam ugyanez 1-2 csík. Nemtom. Talán defrag...

Sziasztok! LÉgyszi, mondjátok már meg, hogy miért nem engedi magát kitörölni az oly fölösleges progi mint a gaming zone, meg ilyesmi. Manuálisan nem engedi, ha meg karbantartóval próbálkozom, az meg inkább még telepíteni akar... VAgy itt az ideje az újabb formátozásnak? Csak most annyi mindent kellene még csinálnom... MEg várom a 10 Mb-os merevlemezt akkorra terveztem... Na, jó Köszi a választ, szép napot nektek.

Köszi szépen, a legközelebbi formatálásnál kipróbálom. Most egy kicsit hagyom pihenni szegénykét. Szi, szép napot kívanok neked...

0ppika
Meg esetleg valami tûzfal sem ártana, de ezt még az xp tûzfala is megfogja...

http://epica.nl

Telepítettem azt a peccset. Izgatottan várom a holnapi napot, addigra biztos kiderül jó-e.
Nekem is ez volt.

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Ja és az Eseménynapló ezt írja ki erre: "A Távoli eljáráshívás szolgáltatás váratlanul leállt. 60000 milliszekundumon belül a következõ ellenintézkedés történik: A számítógép újraindítása."
Sziasztok! Késõn érõ típus vagyok, szóval most tettem fel az XP-t. Már rögtön ki is jött egy vacakság. Azt írja nekem a netcsatlakozás után kicsivel, hogy a Generic Host Process for Win32 Services-sel van valami baja. Meg valami távoli eljáráshibája van az NT AUTHORITY\SYSTEM-mel.Semmit nem tudok kezdeni vele, mert 1 perc után újraindítja önmagát. Tud valaki segíteni, hogyan szabadulhatnék meg ettõl a hibától?
Ha kiveszem a CD-t a meghajtóból az ikonja ott marad és hiába rakok bele másikat az ott marad amíg újra nem indítom a gépet. Hol kell buzerálni, hogy jó legyen?

PetruZ
Feltételezem, ntfs-t raktál az XP alá. Sajnos a W98 telepítõje (és az fdisk sem) nem képes felismerni ezt és nem hajlandó kezelni, ez igaz. Én azt csinálnám, hogy az XP telepítõ CD-rõl boot-olva törölném a partíciót, aztán megszakítanám a telepítést. Utána már az fdisk is felismeri a partícionálatlan területet.
PetruZ
Mi az, hogy "szerintem"? A DX felülrõl lefelé kompatibilis minden régebbi DX verzióval. Én még eddig csak egy olyan játékkal találkoztam, ami nem volt hajlandó elindulni DX9-cel (Dark Reign), de az is csak azért, mert hibásan detektálja a verziószámot. Patch után már az is mûködött. Még a Transport Tycoon Deluxe is megy, pedig annak alapból csak DX3 kell. 😊
Matthewpamer
nekem 2400-es,512ddr 400,120+80 7200-es samsung
7.csíkra tölti be,és amikor bekapcsolom a gépet berreg.szoval ugyanaz

Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!

Hi all!

Kicsit furcsállom a következõ dolgot:
Új gép: 2500+,2*256DDR 400, 80-as 7200-es SEAGATE vinyó.
Amikor az XP bootol 8. csíkra van bennt, és még ott is kb 1-2 percig töltögeti a dolgokat.
És sokat berreg.Miért van ez?
XP Prof amiben benne van az SP1

surgos segitseg kene!!😄 a lenyeg hogy felraktam ujra Xpt. felment aztan ujraindult es soha tobbet. ujraraktam aztan mar a viynomrol eltunt minden(masik vinyo). es 2 particio megmaradt. aztan egyiket nem lehet megnyitni mert hibasnak mondja a masikat meg meglehet csak a 60 giga heylett 107 megasnak ismeri fel. a konyvtarak es fileok meg betuk osszevisszasaga es a fajlrendzserre meg raw t ir ki.
aki tudna segiteni hogyan hozhatnam vissza adatok pls segiccset mert fontos lenne.
ricsi1
hmmm
hát...csak ez itt nem így megy,de kösz😄

[HUN]PAStheLoD
loálol 😄

xp telepítés .. cd betesz ... partició töröl amelyiken XP volt .. és utána partició létrehoz .. aztán arra feltenni NTFS re akár gyors formázással ;]

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

ricsi1
dehát nem kérdi!

Hát jelöld ki a könyvtárnak a C:-t!

Egyszerûen vissza szeretném tenni a win 98-at mert nyög alatta a gépem (Pentium 1) és enm tudok elég progit feltenni mert ugye a helyem is kevés....
Különben ha az XP-bõl másoltam ki driverokat azt majd felismeri a 98-as?

cicai
Azért szeretném törölni mert a régebbi játékok szerintem
nem igazán kezelik.
Felul írni a directx9-est nem lehet a 8-sal.

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

ricsi1
fdsik c?az mi?mert addig el jutottam,hogy format,de a Dre akarja telepíteni a WINT!

PetruZ
Ezen típusú hibák mellett (is) mindig szokott lenni valami 0x...valami... formájú hibakód (egy hexadecimális szám). Ezzel a kóddal és az "irq_not_less_or_equal" szöveggel le lehet támadni az M$ KnowledgeBase-t, ahol igen valószínû, hogy lesz megoldási javaslat is rá.
Beteszed boot lemezt, )XP CD) és valószínûleg felkínálja, ha nem, akkor fdisk C

ricsi1
aki tudja BIZTOSRA hogy kell XPt formázni és van msn je pls adja meg!

Sziasztok sracok, a kovetkezo lenne a kerdesem.
Bizonyos alkalmakkor az XP-m eljatsza a kekhalalt. Altalaban jatek kozben, de van, amikor CD -> HDD masolas (pld. jatek installalasa) kozben is. A hibauzenet mindig ugyanaz: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Probaltam ujratelepiteni az XP-t, fentvannak a legujabb driver-ek, sajnos, eredmenytelenek voltak a kiserleteim. Nagyon orulnek, ha adnatok egy-ket tippet, mikent lehet orvosolni a problemat. A konfig:
- MSI 845 PE MAX-L alaplap
- Intel P4 2.66 Ghz (533 FS😎proci
- 2*256 MD DDR RAM (Samsung)
- 80 G Seagate Barracuda IV.
- Powercolor ATi Radeon 9600 Pro 256 Mb RAM
- LG DVD ROM
- LG CD iro
Elore is koszi a segitseget!
ricsi1
csak a C-t akarom formázni

ricsi1
én amikor beírom,hoyg CMD nem jön be semmi,csak kiírja ,hogy nem található