Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nálam most úgy van hogy:
A C:-n van a swap ahol a windows.
A kezdeti és a max is 1024.
Ez sok?

rushman
ezt nem értem, a SWAP nem a memória telítetségekor jön létre, illetve töltõdik fel( vagy rosszul tudom)!

Úgy tudom, a SWAP mûködése és a memória foglaltsága között nincs összefüggés. A lényege az, hogy többfelhasználós rendszerekben a memória tartalmának ki-be másolásával (háttértárra) a lényegesen gyorsabb memóriát használhatóbbá teszi bizonyos idõszeletenként.

PetruZ
Ami biztosan nem kell:
-winampa: ez a WinAMP Agent, aminek semmi gyakorlati haszna
-tca vagy tcm: Ez gondolom a Moo féregvédõ. Ebbõl az egyik maga a monitor (azt hiszem, a tcm), a másikban bizonytalan vagyok. A monitor biztosan kell (ha használod).
-nerocheck: Azt hiszem, csak frissítéseket ellenõriz. Felejtõs, néha felnézel a honlapjukra és kész.
-daemon: A Daemon Tools drivere. Nem szükséges autorunba tenni, normálisan is futtatható és egyébként is megõrzi a legutolsó mount-ot (ha nem fut, akkor is).
-acrobat assistant: nincs rá szükség, ha pdf-et konvertálsz, akkor magától is elindul
-adobe gamma loader: mint fent
-microsoft office: ha ez a toolbar akar lenni, akkor lelõhetõ (szerintem haszontalan), ha a filekeresõ indexelõje, akkor azonnal lelövendõ, iszonyú galibákat tud okozni, ha beindul
-winzip: nincs rá szükség, hogy automatikusan fusson, ha kell, külön is el lehet indítani

Amit nem tudom, micsoda: avgcc32 (valami antivírus?), helper (Audigy2 kártyánál van hasonló), archem, thguard, rmctrl (a neve alapján valami Remote Control-nak tûnik -> nagyon gyanús!), optimize ccapp (???), msmsgs (ez talán a Messenger akar lenni, ha az és nem használod, akkor lelõhetõ), intervideo (valami codec-nek tûnik, ha az, akkor lelõhetõ)

Ami biztosan kell: ctfmon (a rendszer része)

A gyanús dolgoknál nézd meg, hogy pontosan milyen útvonalról indulnak el. A szolgáltatásoknál is nézd meg, mik azok, amelyek a gép indulása után started-ben vannak.
Akkor szépen leirom az összeset 😊 mivel 90%-ról az se tudom mi- tehát gyanús 😊
Automatikus inditasok: mixer, avgcc32, winampa, helper, archem, THGuard, tca, tcm, rmctrl, NeroChek, daemon, istsvc, optimize ccApp, ctfmon, msmsgs, Acrobat Assistant, Adoba Gamma loader, Intervideo, Microsoft office, winzip.
S ezek mind ki vannak pipálva. Melyeket érdemes/kell kipipálni/meghagyni?
PetruZ
Ilyen általános csodaszer nincs. Szét kell nézni az automatikusan induló progik és a futó szolgáltatások között és ami gyanús, arra esetleg rákérdezni itt. 😊
Észrevehetõen lelassult az XP-m. Bejelentkezés után is már várni kell egy csomót. Lassú
Tudtok olyan progikat mondani mely frissiti, gyorsitja, kitisztitja sz xp-met?
(service pack 1 fent van, ad-aware-t + spybot-ot használok tisztogatásra)
PetruZ
A régi W3.1/9x/Me esetén volt lehetõség egy system.ini beállítással ezt az ún. konzervatív memóriakezelést is használni. Az XP már alapból ezt teszi, de rossz diszk-kiosztással és/vagy szétaprózódással ezt is el lehet "rontani".
Ahogy én szoktam csinálni: csinálok egy kisméretû (max. 2 giga) nem extended (nem logikai) partíciót valahol a diszken és a swap-ot csak erre engedélyezem, a többirõl letiltom (Settings - System - Advanced - Performance - ...). A swap méretét az álmoskönyv szerint a fizikai RAM memória 2-2.5-szeresére optimális állítani úgy, hogy a minimum és a maximum érték megegyezik (ez az M$ ajánlás is), de 256 mega, vagy afelett elég a memóriával megegyezõ méret is (vagy amit a "Recommended" mezõben feltüntet). Így mivel a swap önálló partícióban van, semmi sem zavar bele és ha egyszer létrejött, többé már nem töredezik szét (ami nagyban javítja az írási/olvasási sebességet is).
Hi all!

Ki hogyan használja a SWAP file-t?
Mert nekem sokat "berreg".
Hallottam egy progirõl, amelyik nem enged swap-et csinálni amíg van "sima" RAM.

Nem tudja valaki melyik ez a progi?

janos666
hmmm. még most se megy...
tier
Nem okoz semmi problémát, ha hozzáadsz egy file-t winisoban, attól még ugyanúgy tudsz telepíteni róla. Nekem legalábbis mindig ment. Esetleg a cd-védelemmel lehet probléma, ha az van rajta.

I can\'t remember anything Can\'t tell if this is true or dream

Bocsi az ismétlésért, azt hittem kitudom javítani amit el-
írtam. Hiányzott egy T

Szerintem semilyen károsodást nem okoz, nem is tudom,
talán a RAR-hoz lehetne hasonlítani.
Megnyitsz egy becsomagolt fájlt, amibõl elvehetsz, vagy
hozzáadhatsz részeket anélkül, hogy kicsomagolnád.
Most, hogy ez károsítaná a fájl szerkezetét, hát nem tudom!
Talán elolvassa kérdésed aki ért is hozzá, sajnos én már
kiöregedtem a szám.tech-bõl. Nem bírom már követni ezt a rohanást 😞

Szerintem semilyen károsodást nem okoz, nem is tudom,
talán a RAR-hoz lehetne hasonlítani.
Megnyitsz egy becsomagolt fájlt, amibõl elvehetsz, vagy
hozzáadhasz részeket anélkül, hogy kicsomagolnád.
Most, hogy ez károsítaná a fájl szerkezetét, hát nem tudom!
Talán elolvassa kérdésed aki ért is hozzá, sajnos én már
kiöregedtem a szám.tech-bõl. Nem bírom már követni ezt a rohanást 😞

nagyon köszi,a winiso tökéletes!Már csak azt szeretném kérdezni hogy ez esetleg károsithatja-e a file szerkezetét?Úgy értem elronthatja e?
Ha már itt járok, na nem véletlen!
Nem látta valaki valahol a Win XP SP2 2120 2in1-est.
Megigértem a CPU-mnak hogy felteszem neki.
Köszönettel a jótevõimnek!

WinISO vagy UltraISO progival megnyitod a *.iso fájlt, a
hozzáadás opcióval, vagy az egérrel behúzod a hozzáadni kívánt mappát vagy fájlt és mentés. Ha nincs meg a két
progiból egyik sem, lásd Devids Pro #4880-as üzenetét, azzal
a kiegészítéssel, hogy a CD "label" nevét se felejtsd el
lejegyezni, majd az új kiírásnál visszaírni, mert gondot
okozhat, ha installálásnál keresi a program. A CD védelemrõl
már nem is beszélve.

Ez eddig ok. és hogy mentem el isoként ha nem akarom kiirni de azt akarom ,hogy a hozzáadott mappa meglegyen benne?
Devids Pro
berakod virtuális cd-be az isót. felmásolod a virtuális cd-n lévõ fájlokat a winyóra csinálsz egy crack mappát bele az nfot és a cracket.Utána kiírod ezt az egészet adat CD-ként.
Bocs ha Off vagyok...Van egy iso file és egy nfo file +egy crack file.Hogy irom ezt fel egy lemezre isoba?Tehát hogy teszem õket össze mondjuk alcoholba.
spatz
Mitõl van az, hogy WinXp alatt a dvd,cd-t nem tudom felisntallálni, mindig kiirja, hogy nem talál ilyen meg ilyen file, viszont ha felmásolmom a cd,dvd-t a HD-re akkor fel tudom tenni, nagyon sok 'msi' install játéknál elõfordult már, mi nem jó? (Hibakijelzés ERROR 1603)

.:Guild Wars:. Hun Spatz Ra, Nekro Hun Ne, és még sokan mások (Szolnok Knights [SzK])

janos666
Kb 1 hete újraraktam a windowst. A telepítést (többek közt az elõzõ verzióban tapasztalt problémák miatt) a tûzfallal, vírusirtóval, windows update-vel kezdtem. Szépen fel is pakolgattam mostanra mindent, de vannak bizonyos telepítõk (pl. Kazaa) amik lefagynak a filemásolás elkezdésekor és az 'elsõ cikken' állnak. Próbáltam kinyomni a tûzfalat, vírusírtót stb., de egyszerûen nem bírok néhány telepítõt lefuttatni, másokat viszont (amik komolyabban belenyúlnak mondjuk a registribe és a rendszerfileokba) viszont igen. Mit csináljak vele?
fm
win reinstall lesz és lécci írjátok le,hogy milyen javításokat töltsek le elõtte a netrõl,hogy "biztonságos" legyen az xp-m,mikor újra fellépek a netre.

köszi

bizar
honnan lehet megtudni hogy mi a PROXY cimem?

reset után se mindig jó,de ha kikapcsolom a gépet akkor utána jó
csak fekete képernyõt látok de a gép bekapcsol és gondolom a windows is indul mert egy darabig dolgozik a winyó.....
units
Tehát ha jól értem akkor már a kezdõ bios infokat se látod?
Akkor ennek semmi köze az OP rendszerhez.
Hardver probléma lehet.
Videókártya, monitor,stb.
Mozgasd meg a csatlakozókat.

Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com

0ppika
A monitor nem kapcsol be, vagy csak fekete a kép? Nincs egy villogó kurzor a bal felsõ sarokban?

http://epica.nl

Már bekapcsoláskor...Windows újratelepités már megvolt...
Devids Pro
csak winfos indulásakor (után)
units
már bekapcsoláskor vagy csak a winfos indulása után nincs kép?

Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com

Devids Pro
igen havernál volt ilyen, de nemtudom hogyan oldódott meg, asszem újrarakták windows-t
Üdv!Azt szeretném kérdezni,talán valaki tapasztalt ilyet...Win Xp Prof újrainditáskor 10-bõl 9-szer nem kapcsolja be a monitort.Tehát gép bekapcsol és nincs kép.Reset után általában minden OK.Valami ötlet?
Rosco
Sziasztok,

adott egy WinXPPro egy tartományban egy LAN-on és ua. LAN-on, de az adott tartományon kívül Mshome csoportban egy WinXPHome. A LAN szerver egy Win2003. Hogyan tudom a Home-ot láthatóvá tenni a hálózaton a Pro számára?

Köszi
Rosco

\"You choose this life, it comes with responsibilities...Teddy Roosevelt gave an entire speech once with a bullet lodged in his chest. Some things are a matter of duty.\"

Látod-látod nem vele van a baj.Sztem ez valami ujfajta féreg lesz.Igaz a panda mellett nem csinál semmit szal lehet mégiscsak a tüzfal verzio volt régi😊
Most raktam fel egy 2004-es macaffet kiváncsi vagyok mit alakit majd ezzel.

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Davidus
sp1 updatet csak windows updaterrel lehet felrakni? Az a gáz hogy nem tetszik neki a cd key😛

V9ykn8_TZL0

Spike
Hi all!!!

van egy kis problémám😞 felraktam a nerot aztán ujraindítittam a gépet de utána már tnem látta a gépem a cs meghajtóim hiába indítgattam újra szedtem le a géprõl a nerot nem találja õket ....a hardwer kezelõnél ezt írta ki:
Windows cannot start this hardware device because its configuration information (in the registry) is incomplete or damaged. (Code 19)

Tudtok valamit segyteni?!!!
sziasztok
tud valaki segiteni hogy windows commander-ben szeretnék ftp-ni de vezt irja ki hogy port parancs hibája eddig ijet nem irt még ki ezt hogy javitsam,azota irja ki hogy lefuttatam az antitrojan nevü progit
units
VÍRUS! topic #222

0ppika
Mi a fene, egy haveromnál is ugyan ez volt tegnap.

Aquli
Hello!
Légyszi segítsetek! A gépemen kijön egy ablak, hogy x sec mulva ujraindol az lsass.exe fajl miatt.
Ezt a fajlt nem tudom letorolni, mert fut, de bezárni sem tudom, mert kritikus rendszerfolyamat.
Mit tegyek?

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Ryleh
hi...bocs ,hogy idearcátlankodok de egy kis segitséget szeretnék kérni weblap ûgyben.....ok?

nem nagyon értek hozzá ugyhogy nemtom.
De sajna a panda tényleg nem engedi át a pinget,pedig be van elvileg állitva neki,hogy allow legyen.

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Nem lehet hogy csak rosszul van konfigolva a tûzfalad??

Hát behidalok.
A panda felfogja ezt a szotyi férget a mcaffe viszont nem.Lehet be kellene szerezzek egy ujabb kiadást belöle😊
Merthogy ahogy elnézem leirtani sajnos nem lehet!😞
És azért majd kiprobálom azt a bitdefendert is holnap.

BITDEFENDER tuzfal + virusirto kicsi nem fekszik be melyen a rendszerbe, jol konfigolhato. Nalam ez avn fent jatszok mellette. Amit at akarok engedni az atjon amit nem az probalkozhat barmeddig 😊
http://www.bitdefender.com/

\"Én csak egy rajzolt Heroin diler vagyok....\"

A wintüzfal több okbol is szar nekem.Nem engedi át sem a war3 kreálásokat sem más milyen játék kreálását.
Eddig a panda tüzfal volt fenn,de szotyi volt,mert nem lehetett pingelni miatt igy nem tudtam kreálni játékot!
Leszedtem és feltettem helyette a mcaffe tüzfalat,és ma reggel elkezdte a baromságait.
Fenn van mindkét microsoft által ajánlott Blaster elleni okosság,de szar sem érnek!!Nem értem mi haszna akkor.
Egy lsass.exe(windows/system32/) nevü fájl okosit nálam,ha jol sejtem mert mindig ezzel van a baj.Sajna törölni nemtom,pedig probáltam😞
Ugyhogy már teljesen nincs ötletem😞

0ppika
Nem oltogatok, hanem segiteni akarok. Érdekes módon nálam most csak a winfos tûzfal van bekapcsolva és nem engedi be a blastert, a tûzfal amit használsz tényleg jó lehet ha még ezt sem fogja meg.

Windows tûzfal egy szar,régebben sem használt ellene,és nem enged át semmit ami nekem kell.
De találtam a mirosofton valami szotyi progit ami elvileg használ ellene.Feltettem remélem jo lesz.

És van fenn rendes tüzfal,ugyhogy nem oltogatni kellene hanem segiteni!!

0ppika
Kapcsold már be legalább a windows tûzfalát, hamár egy normálisat nem tudsz feltenni.

Ujra kijött az a kis aranyos ablak,hogy 1 perc mulva restartolja a gépemet,és hiba van.A lényeg,hogy fel van telepitve az az patch ami ezt kiütné,de NEM müxik!!Hiába tettem fel mégeccer ujra elöjött és restartoltatott a genyo!!!
VAn valami uj Blaster tipusuvirus ami ugyanazt csak más patch kell neki???
Valaki plz help,mert ez igy nagyon gáz!!