Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Met
Nem melegszik a procid? Nézd meg a ventijét.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Hi
Volna egy nagy problemam xp alatt, tegnap ota ha elinditom az xp-t, akkor utanna veletlenszeruen tadam-tidam csipogast hallat a fejhallgatoba veletlenszeru idopontokban, van hogy egymas utan tobbszor is, aztan fel oraig semmi, de minden alkalmazas futtatasa kozben hallatszik (persze game kozben is) es ilyenkor egy toredekmasodpercre meg is all az egesz xp a ket csipogas kozott, mintha fagyna. Nemtom mitol lehet, valoszinuleg a netrol kaphattam el valamit, de fprot szerint nincs virusom, a spybot szinte semmit se talalt, a spy sweeperrel meg leszedtem mindent amit csak talalt.
Valaki talakozott mar hasonloval? Ha igen, akkor ossza meg velem, hogy hogy lehet megszabadulni tole (mert irtora idegesito tud lenni), vagy ha valakinek van valamilyen otlete, xp-t nem igazan szeretnem ujrarakni.
Elore is koszonom a segitseget.
fm
köszi,kipróbálom ezeket. sztem is gyenge a két általam használt progi. a rendszert viszont egy winyó csere miatt is újra kell raknom...

units
Egy kezdõlap megváltozás miatt én nem raknám újra a rendszert!
A Norton rendszer az jó, de az ilyesmi "hijack" ellen nem védenek.
Olvasd át a vírus topicot.
Találsz bõven megoldást.
Két progi a vírus topicban: #353
tuti megoldja!
Telepítsd fel mind a kettõt.

Elsõ a SpySweeper legyen frissíted a netrõl (csak az adatbázist) safe mód!!! és lefuttatod.

A hijackthis (safe mód) is nagyon profi erre a célra!
DE NEM LÁMA KEZEKBEN!!!
Ne törölj (fix) mindent amit kilistáz!
Csak ami nem oda való!
A spy-bot meg az ad-aware két viccprogi!!!
semmire nem jó! (magánvélemény)
A SpySweeper talál utánuk bõven szemetet!

De ha mégis újra rakod a rendszert akkor én ezeket ajánlom.

Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com

fm
win reinstall lesz. a kezdõlapot megváltoztatta vmi tetû,meg állandóan pop-up ablakok jönnek fel,hogy "spyware detected! kill it!" stb. mos van fenn spy-bot,meg ad-aware,norton tûzfal+vírusirtó. oprendszer persze xp.

kérdés: milyen progikkal tudom megelõzni,hogy a friss rendszerem ne menjen tönkre ezek a hülyeségek miatt? köszi

Törölt felhasználó
A kérdésemre a válasz pedig itt
Törölt felhasználó
Ezek a felkiáltójeles cuccok mik? Törölhetõek?

nemcsakfeel
a nedszképben hol lehet átállítani a levél tároló könyvtárat?
a cache átállításával nem igazán megy..

*hihi ** *

units
Ezt a 3 rendszer progit mostanában szeretik a vírusok.
De ha az "ISASS.EXE" = isass.exe és nem LSASS.exe
akkor az gyanús.
Vírusírtó?

Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com

Sziasztok!
Miért van az,hogy az ISASS.EXE,CSRSS.EXE és
a SERVICES.EXE állandóan I/O mûveleteket végez
a vinyón?
Nagyon zavaró hogy állandóan villog a vinyó LED-je.
Elõzõ telepítésnél valamivel megszüntettem,csak
azt nem tudom mivel.
ötleteket várok!

Womb
Egy kérdés:Néhány hivatkozást képtelen vagyok megnyitni (pl.startlapról nemtudok elindulni,némely weblap gombjait nem tudom kapcsolni stb...).Xp sp1,!Avast antivir.,Kerio firewall-t használok.Tudnátok nekem segíteni??
Elõre is köszi
nemcsakfeel
shutdown parancs miért nem kapcsolja ki az ATX es gépet?
Alapbõl ha rámegyek a kikapcsolásra, akkor kikapcsolja teljesen, viszont ezzel csak leállítja a progikat, meg a "kérem kapcsolja ki" szöveget nyomja.,

*hihi ** *

hogy lehet magyar windows xp hun- ra T1-es fontokat feltenni hogy müködjön a hosszú õ-û ha valaki tudja légszi válaszolj
Mostanában el kezdett akadozni a windows xp. A procihasználat 22-24%, de amikor lekicsinyítek egy ablakot (vagy átváltok másra), elkezd akadni (olyan, mintha két-három másodpercenként lefagyna a gép fél másodperce) az egér és a zene, a cpu használat pedig nem növekszik meg. Gép: 800MHz AMD, 256 Ram, Voodoo3

Mi az oka ennek és hogy segíthetek rajta?

Patesz
Nálam is fent van a Zone Alarm de semmi ilyen nincs! Nálam csak kérdezget amikor fellépek a netre és enyi!

0ppika

http://epica.nl

Met
Zone Alarm uninstall

Kandurex
Hmm...help, amióta felraktam a Zone alarm -ot azóta az XPm minden indítás után fél percet "gondolkozik"...brrr....tud valaki valami megoldást?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

nemcsakfeel
de ahhoz kell egy adag szotar fajl, vagy brute force olas, ami kurva hosszu lehet. w2000 el, meg aszem lehet torolni felhasznalot, meg mindent at allitani....

*hihi ** *

a program neve: Cain & Abel 2.5, Minden jelszót kiszed.

nemcsakfeel
windows 2000 cédérõl kell bootolni, úgy kezdõdik.
persze lehet linuxról is, csak az macerásabb út.

*hihi ** *

PetruZ
Pl. nézz el a misterxp.uw.hu-ra, le van írva.
Van ra progi.

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

Nos. Rendszergazdai jelszóval használod az XP-d. De, elfelejted a jelszavad, hogyan lehetne azt megfejteni??
Kikerülni, feltörni, stb.
Egy tanár kérdezte, jó lenne, ha válaszolna, aki tud. Elõre is köszi!!!

PetruZ
Nem, olyanom nincs. Idõnként nyomok egy system backup-ot és azt elrakom.
nemcsakfeel
Ja én dehogy arra a szar beépített winfosos visszaállításra gondoltam.. az egyiken sincs. Rendszer másolat -- Partition Magic kal a rendszer partíció lemásolva és elrejtve.

*hihi ** *

0ppika
Hát akkor ghostolni simán lehet, ha tök ugyan olyan a gép.
Milyen progival próbáltad?

Ams
ez kéne nekem is...
átmásolni egyik géprõl egy másik teljesen ugyanolyanra...

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

0ppika
teljesen ugyan olyan konfigot lehet.

lck
tudtommal az xp megjegyzi a gép hardware adatait (gyáriszámait) alaplap, wincseszter meg ilyenek, és ezért nem megy át másik vinyóra. met ugye 1 gép 1 XP ( M$ ). Más oprencert lehet ghostolva átmásolmi de XP-t nem.
Met
Lehet, ghost floppyról bootolva 2 lehetõség közül választasz, vagy az egész vinyót elfoglalja a ghost vagy pontosan akkor particiót lefoglal magának amirõl le lett ghostolva.
De ha nem ugyan olyan a 2 gép alkatrésze akkor cseszheted, mert keresni fogja a régi alaplapot stb.
Több idõbe fog kerülni leszedni a régi drivereket és az újjakat felrakni, mintha a wint húztad volna fel.

0ppika
Szerintem hogy mûködjön is úgy sehogy.

Ams
hi!
azt szeretném megtudni, hogy xp-t hogy lehetne átmásolni egyik wincsirõl egy másikra?
ghostolva próbáltam, de úgy nem ment.

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

PetruZ
Lehet, hogy a félbeszakított telepítés ottmaradt valahol a kisagyában, mint befejezett? Vagy lehet, hogy a többi patch sikeresen fel is ment és az XP úgy gondolja, nincs szükség másra? Vagy maga az oprendszer telepítõ nem egybõl SP1-el van csomagolva?
Nem tudom, hogyan lehetne visszabillenteni, ehhez a gép elõtt kellene ülnöm, hogy lássam.
PetruZ
Én letiltottam, egyedül a system partíción mûködik a sima monitoring, a többire felesleges. 😊
PetruZ
Szerintem érdemes külön rakni. Ha automatikusra van állítva, akkor folyamatosan hízik meg soványodik és pillanatok alatt szétaprózódik, jól lerontva a diszkkezelés sebességét.
A méretet én biztonsági okokból vettem egy gigára, mivel az XP 512 mega memóriára alapból valami 770 megás fájlt javasolt. Beállítottam fix méretre, 980 megára, csak erre a partícióra és ennyi. Nem töredezik szét, szép, folyamatos a fájl, így gyorsabban is mûködik.
stone
Érdemes swap-nak is külön partíciót csinálni? Ha igen akkor mennyi legyen, a ram 2*-ese?

nemcsakfeel
KB nekem akkor volt ennyi meghajtóm amikor a 40 GB s vinyót felosztottam 2 GB sekre, hogy megtudjam hol van rajta hiba 😊) Amúgy meg sztem érdemes rendszer visszaállításnak is egy külön partíció.

*hihi ** *

raziel.
Igen azt az oldalt tudom nyomok is neki updatot de nem szed le semmit csak ilyen outlook frissitéseket meg ilyen kisebb progikat...

[Eydis/Marayn/Aribeth :: Neptulon]

CrucifX
Nem sikerült, a telepítés felépítésénél EGYETLEN hibás file volt, 4 órátszenvedtem, végül feladtam, partícionálgattam 2 órát, épp most telepítek mindent vissza (98). Majd szerzek SP1-es integrált XP CD-t és újra megpróbálom valamikor, de most asszem visszatérek a három héttel ezelõtt letett fogadalmamhoz: ps2 powa

PetruZ
windowsupdate.microsoft.com
PetruZ
Én legalább három partíciót ajánlok: egyet a rendszernek (max. 4-5 giga), egyet a swap-nek (1 giga), a többit meg kinek-kinek ízlése szerint. Nekem a 80 gigás vinyóm nyolcfelé van osztva (4 (sys) + 1 (swap) + 3 (temp és IE temp) + 20 (csak játékok) + 6 (csak util) + 20 (vegyes, fõleg a weboldalaim offline tükrözései és egyéb) + 10 (átmeneti tárolás kiírás elõtt) + 12 (csak letöltéseknek)). :]
raziel.
mikor feltetem elöször a wint. akkor elkezdte és leakarta szedni csak én leállitottam és azota nem kezdte el magátol szedtni és azért kérdezem hogy lelehet e tölteni valahonnét.

de tuti hogy van mert mielött feltettema win xp-t azelötti is leszedte és fel ir rakta magátol...

[Eydis/Marayn/Aribeth :: Neptulon]

lck
majd számolj be ha sikerült ( akár privátban is )
CrucifX
Sajna nincs rá fedezetem, XP Pro CDm (1) van, most délután nekiugrok és reménykedek.

lck
CrucifX!

Mostanában már nagyon sok Crac-kelt XP telepítõ van ami az SP1 et is tartalmazza és aktiválni sem kell ( én az elmúlt hónapokban 2 félévelvel is találkoztam ). Ha régi CD van SP 1 nélkül, akkor alapból nem megy fel rá az sp1. akkor bele kell nyúlni a regeditbe és egy új key-t adni neki. ( vannak rá leírások a neten + talán crac-kek is amik ezt megcsinálják )utána már fel megy rá az sp1. De azért fontold meg: ( ha anyagilag kibírnád ) XP home a botban 28000 Ft és utána nem kell parázni.

----------

Tmate6!

Sztem ez nem igaz, sõt hülyeség.
Elõtte viszont érdemes scandisk-elni is.
hi igaz hogy lemeztoredezettség mentesítés után leleassul a gép?mert elég sok helyen olvastam

CrucifX
Köszi szépen! És mi a helyzet az aktiválással ill az SP1-es csomaggal?

lck
Ha javasolhatom elõször hozz létre az XP-nek egy 5 Giga körülit, arra telepítsd fel. A maradékra kerülnek majd az adatok. A nem rendszerhez tartozó programokat ( játékok ) aztán a második ( D: ) re telepítsd.
lck
Ha nem akarsz adatokat megtartani a vinyón akkor a világ leg egyszerûbb dolga: XP cd-vel elindulsz. Bootolás után szépen mutatja a vinyód állapotát. Ott tudsz törölni, partíciókat létrehozni és NTFS-be leformázni. A lényeg hogy az elsõ particiót létrehozod a rendszernek és oda feltelepíted. XP alól meg majd a maradék helyet leformázod aminek akarod.