25353
Whistler - Windows XP
-
#10031 Csak pár hozzászólást kéne visszaolvasni. -
Vegas #10030 http://sgtagok.srv.hu/pictures/pix_1135186742.jpg
ez ellen valami proit javasolnátok? kicsit szar ha game közben jön elő.. :S -
norbisz #10029 Start Menü - Vezérlőpult -> Hangok és audioeszközök - Hangok - Windows Indítása -
gator #10028 Azt szeretnem kerdezni hogyan lehet megvaltoztatni a winxp belejelntkezo hangjat amikor belepunk az xpbe , es ha lehet akkor milyen progival vagy hogy ?
elore is koszi -
#10027 szuper,kosz -
tomo #10026 a futtatasba ird be services.msc
aztan a szolgaltatasok kozt az "Üzenetkezelő" szolgalaltast tiltsd le.
jobb klikk rajt tulajdonsagok , inditas tipusa letiltva. -
Ezt naponta tizszer kiirja az xp, lelehet valahogy tiltani, hogy hagyjon mar beken? -
djukel #10024 Lama kerdes: Amikor ki-be teszek cd/dvd-t, az eger kurzoron egy cd ikon is megjelenik, ezalatt raadasul alig akar mast csinalni az XP (lelassul?). Lehet ezen valtoztatni? (legalabb az cd ikon tunne el) -
#10023 telepítő cd-ről bootolsz és úgy akarod? -
#10022 menj máshova -
BitSpider #10021 windows ozás közben tölts! http://www.gameslap.atw.hu -
#10020 itt a kép -
#10019 hi
az lenne a problémám,hogy ujra akarom tenni a windozt,de a telepitö azt irja ki,hogy "a telepitö nemtudta lekérdezni,vagy menteni a lemezmeghajtók információit,hozzáférés megtagadva"
és leáll...vmi tipp hogy mitkéne cisnálnom?:S -
Csaba #10018 Állítsd át a a hálókártyád tcp/ipcímét egy fix értékre. (Pl. 192.168.2.1)
Ez elvileg megoldja a problémát. -
effe #10017 HAli!
azt szertném kérdezni, hogy az mitől van, hogy a net egyszer csak megáll, mintha megszűnne minden adatforgalom, de a kapcsolat megmarad.ilyenkor megáll minden letöltés, a mozilla se jön be, az msn szintúgy kijelentkezik, csak az újrakapcsolódás nyújt megoldást.vírust nem találtam nod-dal, az Ad-Aware talált ugyan egy kémprogit, de azt eltávolítottam... lehet hogy jöhetne az XP install vagy nemtom mi, de idegesít a net szórakozása.:( -
Fen3gyerek #10016 Hali!
XP-t kéne feltenni egy 120gigás WD-re, de úgy hogy megmaradjon a 20 gigáson lévő ME is, és azt is használni lehessen.
A bios látja a 120 gigásat, de a WinME nem, és mindkét oprendszer kéne hoyg fusson, mivel tom ezt elérni?
/Azt tom,hogyha ME alól tenném fel az XP-t akko nem lenn esemmi baj, dehát nemlátj a az ME a 120Gigás wincsit./ -
#10015 Helló!
Az normális dolog, hogy a Sygate PFP minden XP indításkor "NT kernel és rendszer megváltozott, és használni szeretné a netet. Akarom-e?" üzenettel fogad? Eddig ilyet nem csinált, bár ez az első SP2-es XP-m.
Mitől lehet ez? -
#10014 LBA címzéssel kapcsolatban: okoz hibát ha, nekem egy másik partíciót tett teljesen tönkre az, hogy a 137> területre próbált meg írni. Vigyázni kell vele, mert az egész vinyó tartalma elveszhet.. -
keeper2 #10013 A 120 giga tökéletesen használható me alatt, a 137 giga az ténylegesen az lba mód címzési határa ("kicsit" csalnak a vinyó gyártók, mivel náluk 1 kbyte = 1000 byte, és nem pedig 1024). Nem vagyok bizots benne, de azt hiszem a big lba 48 bitet használ a címzéshez, ehhez kell, mint hmm is leírta legalább xp sp1, vagy 2000 sp4, mivel nem is tudja megcímezni a feljebb levő területet sima xp esetén, ez okozhat akár kék halált, vagy stb-t, ha ilyen területre akarna írni. Sőt, olyan cikket is olvastam (microsoft oldalán), ami szerint akár a vinyó is bánhatja.
Roll: nem tudom, mennyi memóriád van, de ha 4 órát ment, akkor már biztos több kör lefutott. Mivel munkaköri ártalomként naponta rengeteg memóriát kell letesztelnem, én is (többek közt) memtest 86+ 1.65-öt használom. Az alap beállítások jók, ellenben végtelenítve van, így sosem fogja befejezni. Ha van lefutott kör, akkor onnét már nagyjából elég (bár volt már olyan is, hogy otthagytam, és amikor visszamentem a gép elé, a 10. kör táján dobott hibát). Egy kör lemegy egy 512-es ramnál durván negyed óra alatt. Emellett még javasolnám a gold memory 6.64-et is lefuttatni, mivel nagyon sokszor van, hogy az egyik dob hibát, a másik nem (ez oda-vissza alapon megy), sőt, mint tapasztaltam, még ez sem jelent biztos eredményt, van, hogy hibátlannak nyilvánítja mindkettő, mégis fagyogat a memória. Meglehet, hogy a táppal van a probléma, de ezen kívül még egy vinyó tesztet is javasolnék nagyon erősen. A partition magic természetesen nem dob hibát, mivel az alapbeállítások alapján ő nem írja felül az egész vinyóterületet, csak gyorsformázást csinál, ami annyit tesz, hogy azt a területet írja csak felül, ahol az általános infók vannak (pl. fat32nél a fat táblák, boot sector). Minden egyes vinyógyártónak megvan a maga teszt programja, a weblapjáról letöltheted. Szinte mind dos alatt megy, azok megnézik a smart-ját, illetve egyéb teszteket végeznek. Mindenképp javallott egy surface test, illetve legalább egy burnin test. Na meg persze, mint írták elöttem is, a kábel cserét is ki kell próbálni. Én is beszívtam múlt hónapban pár kék halált az itthoni gépemen egy hibás ide kábel miatt. -
Csaba #10012 Esetleg a Biosban állítsd át kisebbre (vagy tedd Auto-ra) a memóriák órajelét. Egyszer állítgattam, feltettem maxra, aztán nem akarta többé betölteni a wint. De úgy, hogy még a biosban vissza sem tudtam állítani egy jó ideig, mert ott is lefagyott... Aztán nagy nehezen visszatettem autora, és a gép megint működött.
Egyébként ilyen hibát okozhat a haldokló tápegység (lehet, hogy a gyenge táp miatt nem bírta a nagyobb memóriaórajelet nekem, nem tudom, azóta nem mertem hozzányúlni) is. Nálam is mindenféle memóriahibákra hivatkozott régebben az xp, aztán placcs, úgy megfagyott, hogy csak na, de amint kicseréltem a tápot egy újra, megszűntek a fagyások. Semmi memóriahiba nem volt, hanem a gyenge táp volt a bibi. -
#10011 XPhez SP1 kell ( vagy újabb, tehát pl. SP2 is tudja),
2K hoz SP4 + big LBA -
saba30 #10010 http://www.tldp.org/HOWTO/Large-Disk-HOWTO-4.html
-
Fen3gyerek #10009 az a pecs SP2ben benne van? -
#10008 az nem az ntfs korlátja, hanem a windows IDE címzésének. ami ugye patchel javítható.
a korlátait egyhamar nem tudod elérni :P
terrabyte os korlátok vannak benne.. -
Fen3gyerek #10007 THX.
NTFS-nél mik a határok? Max fáljméret, stb..
Mert az Xp is baxkódott 137gigánál. -
saba30 #10006 A 124.55GB partíció méret korláta a FAT32-nek a Microsoft SCANDISK segédprogramjának korlátja. Más DOS verziók, melyek támogatják a FAT32 fájlrendszert, jobban megközelítik a ~2TB elméleti határt, amit a FAT32 specifikáció nevez meg. (Wikipédia)
Aztán van még egy korlát, ez pedig a max fájméret korlát ami: 4 GB (video fájlok editálásánal hamar elérhető ez a határ is. -
Fen3gyerek #10005 120 gigés HDD-t tud kezelni a Winfo$ ME? -
saba30 #10004 Eszközök>internet beállítások>biztonság>egyéni szint -
saba30 #10003 Ötletek:
- ide kábel csere
- csak 1 HD legyen bekötve (amire a Wint teszed)
- másik ide vezérlőre pakolás, legeny egyedül a HD, a DVD a másikon
- vedd a bios-ban lassabra a UDMA-t, esetleg tedd PIO4-re (de ez már nagyon lassú lesz)
A fentiek persze csak IDE HD esetén
lehet hogy az alaplapi ide vezérlőd krepált be.:)
(én továbbra is memre tippelek (nekem ez volt)) -
#10002 A minap kikapcsoltam az activex vezérlőt és nem tudom, hogy kell visszaállítani amelyik oldal igényli annál csak egy üres ablakot látok a bal felső sarokban egy kis kockával.
Ha valaki tud kérem segítsen!
THANX!!! -
#10001 gondolom a build 2600 egy későbbi verzió ami tartalmaz jónéhány frissítést a 2180-hoz képest -
Norby86 #10000 Valaki tudja mi a különbség az XP SP2 build.2180 és a build.2600 között? mindkettő magyarul van meg,csak nemtudom melyik a jobb? Vagy miben külömbözik a kettő? -
#9999 Hi! most hallotam, hogy állítolag ingyen lehet "magyarosítani" az angol nyelvű XP prof. erről tud valaki? és hogy hol? -
#9998 Az ntfs nagy hiba volt,ezt csak új particionálással tudod eltávolitani,nem Partició Magic,nem,az itt nem jó! Valszeg az ntfs filjaid kavarnak be,mitőbb,valószinü. -
#9997 Szia! Kérlexépen,jártam igy én is ,az alábbit tettem miután hótra megdiliztem.
Készits egy Win Milleneum inditó lemezt. Dosban állitsd floppy bootra és inditsd újra,mikor bejön kérd,hogy CD vezérlövel együtt. Majd utána ő betölti az adatokat .Amikor végzet kiad egy meghajtó jelet,jelen esetben A-t Beirod Format C:/q ,ez gyorsabb egyszerübb. Miután kiirta a hogy add megh a könyvtár nevét,add meg. Majd Szintén A: jelentkezik oda meg beirod xy meghajtó setup.
Vagy mind ezek után újra inditod,delete gombon a kezed és mikor bejött a konfig tábla átirod a boot elérhetöségét CD-re a megfelelöen. Ennyi. Nekem igy bejött,annó. -
Roll #9996 Ha valakinek van még ötlete ne kíméljen, mert én kifogytam belőle.
Már a memóriákat helyét felcseréltem, külön-külön megpróbáltam, de
nem akarja az igazat, FÁJL NEM MÁSOLHATÓ.
Ha rányomok win xp telepítőbe a formázás és ntfs létrehozására, nem a gyorsra, akkor mindig 30 %-on megfagy, viszont partition magic leformázza, mondjuk az villám gyorsan csinálja.
Előre is köszi! -
Roll #9995 Valaki segíthetne, hogy melyik tesztek a fontosak a memtest-ben, mert ment vagy 4:30 órát és nem végzett és kikapcsoltam mert húgom ment aludni.
De eddig semmi hibát nem írt ki.
Köszi -
#9994 telefonálsz a mikrofosnak, hogy jajjajjajj meghalt a géped de nem tudod felrakni a wint az újra mert nem fogadja el a kódot, adjanak másikat
és ha mázlid van nem olvassák ezeket a sorokat:) -
Roll #9993 Na srácok, most futtatom a memtest 1.65-öt kíváncsi vagyok. -
gomesz #9992 Hátha itt van valaki aki tud róla valamit:
Nemtudom jó helyre írok-e, de találtam egy érdekes programot ( EagleEyeOS ).
Érdekessége, hogy olyan naplózásokat tud csinálni, amit már nagyon régóta kerestem, de eddig nemtaláltam rá semmilyen megoldást. Miről beszélek: képes arra, hogy naplózzon pl másolást, copy/pastet, stb. Plusz ezeket külön/külön tudja is tíltani. Amin még kifeküdtem az az, hogy tudja intelligensen tíltani a külső eszközöket (bluetooth, infra, pendrive). Sőt arra is képes, hogy pl. csak azokat a pendriveokat tíltsa amiket nem ismer. Arról nem is beszélve, hogy eszközöket read-only-vá tud tenni.
Jahh ami még kemény az a Quarantine funkciója. Arra képes, hogy adott egy könyvtár, amibe be tud zárni, ami azon belül van azt onnan nem lehet kimásolni, sem a fájlokat magukat, sem a fájlok tartalmát (pl copy/pastevel).
Van valakinek valamilyen pozitív/negatív tapasztalata ?