Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gergely1991
Próbáld meg a újraindítás elõtt kivenni a telepítõ lemezt egy rövid idõre hogy ne a lemezrõl bootoljon.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

TaRka0107
Szevasztok! Fel akartam tenni az XP-t a gépemre, de olyan gondom van hogy nem kezdi el telepíteni, tehát eljutok a formázásig meg a fájlok másolásához, de amikor újraindítja a gépet nem jön be a telepítés hanem újra kezdi az egészet az elejérõl! Ez mitõl lehet?

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

gergely1991
én szerintem akár le is formázhatnád...

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Sziasztok! A következõ lenne a kérdésem. A gépemen 3 merevlemez van. A 320 GB-os partícióra Win7 Pro 64 bit oprendszer van telepítve, az 500 GB-osra pedig Win XP Pro 32 bit oprendszer. A 3-ik legrégebbi merevlemezen volt eredetileg az xp, ami az 500 Gb-osra lett áttelepítve. Az lenne a kérdésem, hogy a 120 Gb-os merevlemezen lévõ Windows könyvtárat törölhetem-e, vagy a törlésével nagy problémákat okozom? Üdv
gergely1991
akkor törölheted 😊
esetleg ezt is: Nokia_PC_Suite_7_1_26_0_ALL.exe
LOL.Ennek a forráskódját nem kellett bemásolnod mert csak azért kérdeztem hogy maradt-e felesleges fájl ,amúgy ebbõl nem sokat értek mert ez egy bináris fájl (aszem unicode formátumban)😄

Szia! De találtam, Íme:
MZ   ÿÿ ¸ @ ð º ´ Í!¸LÍ!This program cannot be run in DOS mode.

$ ü EÎWEÎWEÎWb[³WWÎWb[ WpÎWb[£WŝÎW†’“WNÎWEÏW0ÎWb[¼WAÎWb[²WDÎWb[¶WDÎWRichEÎW PE L |^™I à  p ð E…  € @       %.       ,¿ x  ô| ‚  À¦ @ € ¼ .text ¬i  p  `.rdata âH € P € @ @.data  6 Ð Ð @ À.rsrc ô|  € ð @ @
gergely1991
nem találtál még egy Launcher.exe-t a gyökérkönyvtárban?

Szia Gergely 1991! Küldöm az autorun.inf fájlt:

open = Launcher.exe
icon = Nokia_PC_Suite_7_1_26_0_ALL.exe,0
label = Nokia PC Suite Installation
action = Install Nokia PC Suite From Device Memory

packageName = Nokia_PC_Suite_7_1_26_0_ALL.exe
productCode = {7694EC32-CB0E-4B35-9088-7B320CB1F4FE}
upgradeCode = {2C05C1CD-9297-4C42-B82E-9F3226718B8C}
productVersion = 7.1.26.0
kissadamvikt
Srácok!

Letöltöttem az SP3-at. 700Mb, ráteszem egy rendszerindító pd-re és nem ismeri föl? Hogy a fenébe tegyem föl így az xp-t a gépre?

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

Szia! Ha megadsz egy e-mail címet, akkor elküldöm. Üdv
gergely1991
nincs mit😄
még annyit ha az a ico fájl a program ikonját ábrázolja akkor azt is kitörölheted😄
én arra inf fájl tartalmára azért kíváncsi lettem volna(mondjuk jól jött volna nekem😄)

Szia! Az autorun.inf fájl törlése megoldotta a problémát. Köszi szépen. Üdv
gergely1991
ha az autorun tényleg a programmal kapcsolatos akkor töröld ki és indítsd újra a rendszert

Szia! Megtaláltam az E:/autorun.inf fájlt, ami a nokia pc suite programmal kapcsolatos (a total commanderrel néztem meg), találtam egy E:/windows/system32/autorun.ico fájlt is, közvetlenül a gyökérkönyvtárban lévõt nem. Most mit csináljak?
gergely1991
A meghajtó gyökérkönyvtárában:
E:\

Szia! A windows xp telepítõlemeze nincs benne a meghajtóban. Hol keressem a nevezett fájlokat?
gergely1991
nincs-e benne egy autorun.inf meg egy .ico kiterjesztésû fájl?
telepítõlemez ki van véve a meghajtóból?

Szia! Ezt a módszert már próbáltam, de nem hajlandó átnevezni a meghajtót. Kitöröltem a géprõl a Nokia PC Suite programot, hogy hátha vele együtt megszünik a meghajtó átnevezése, de sajnos ez a megoldás sem jött be. Üdv
gergely1991
meghajtó kijelöl>jobbgomb> tulajdonságok>legfelül ezt átírod

Sziasztok! egy pár napja a Nokia pc suite program segítségével fájlokat másoltam a számítógéprõl a mobilom memóriakártyájára. A mûvelet befejezése után vettem észre, hogy a gépemben lévõ 3 meghajtó (C, E, F) közül az E átnevezõdött Helyi lemez (E😊-rõl Nokia PC Suite installation (E😊-re. Csináltam egy rendszervisszaállítást a program használata elõtti idõpontra, de semmi sem változott. A jelenség csak a windows intézõben látható, máshol,pl. a tulajdonságok menüpont alatt a meghajtó neve rendesen szerepel. A meghajtó ikonja is felvette a pc suite program ikonját. Tudnátok segíteni? Elõre is nagyon szépen köszönöm Üdv
Azt hiszem nincs ilyen lehetõség alap xp-be, legalábbis ismerõs azt mondta multkór.
(De ha nem így lenne, valaki csak tudja itt, errefelé járva.)

Talán valami külön program létezik hozzá.
Toto652
Kiderült miért fagyok a Wi-fi antennától!
mert Asrock alaplapom van, és az nagyon kényes... nem lehet bármit belerakni...
Nem lehet semmivel kiküszöbölni mégis, hogy ne válogasson, vagy csak "szeresse" meg ezt a kártyát?
akyyy
nekem is segícsetek mán

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

vitymaolva
Sziasztok!
Mostanában problémák voltak a Windows indításaokr.Egyszer vmi lemezt kért,de ha a Tovább gombra kattintottam simán ment tovább a rendszer.Ma pedig olyan hibaüzenetet kaptam,hogy a rendszer súlyos hiba után állt helyre.Megnéztem a hiba technikat hátterét,és azt írta hogy a C:\Documents and Settings\Rendszergazda\Local Settings\Temp mappájának egyik "w"-vel kezdõdõ mappájában lévõ két fájlnál volt a hiba.Bekerült a számítógép-kezelés eseménynaplójánek Rendszer részébe.A kategória résznél vmi "(102)" van.Ez mit jelent?Mi volt az oka ennek a két eseménynek?Meg lehet-e oldani,ha vmi hiáról van szó?Kösz!

gergely1991
ha az admin fiók jelszavazva van semmi esélyed.(Ilyen esetben szólj a rendszergazdának és imádkozz hogy tudjon segíteni ez ügyben mert általában elutasítsák a ilyen jellegû segítséget)

gergely1991
megjelenik egy intézõ ablak?😄
1.Start>futtatás:msconfig>automatikus indítás fülön pipáld ki a (lásd:címsor) tartalmú négyzetet majd OK.
2.Regedit-ben megkeresed a run kulcsot és ha találsz egy ilyen útvonalat törlöd.

Üdv!

Probléma: céges gép, céges account, limited user accountom van. Azonnal kellene módosítanom valamit, ami admin jog alá tartozik, de az adminokat nem tudom elérni jelen pillanatban. Van rá valami mód, hogy "pár percig" admin legyek? Google azt mondta, hogy "MakeMeAdmin.cmd"...ez mit tud és milyen veszélyi vannak?

Valaki tudna válaszolni / segíteni a fenti felvetésre, azt megköszönném!

Szép napot!

\"I always dreamed about ruling the world, but now that I’m getting older I’ll settle for Hollywood\" - Ari Gold

Peetboy
Sziasztok!

A gép inditásnál mindig ez a képernyõ fogad. VGA Driver fent van.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

akyyy
xp-be hol lehet a wifit megosztani? vistában van oylan hogy ad-hoc kapcsolat, tehát ha vezetéken jön a net, akkor wifin meg lehet osztani. xp-n is van ilyen?

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Toto652
Igaz, most már ritkábban, de olykor mégis elõferdül.
Ki ért a Wi-fi antennákhoz, mert most már tuti az a ludas!
Toto652
Tévedtem, mégis fagyok >.<
Evin
Én úgy tudom a ATI programja .Net 2.0-t használ. A 4-esben csak a 4-es van. Tedd fel a 3.5sp1-et, az tartalmazza a 2-t is.
Ha fent van a 3.5sp1 és a 4, az elég lesz pár évig.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Toto652
Találtam egy frissebb drivert az antennának, úgy tûnik sikerült!
Köszönöm! 😊

Egyébként, felfedeztem egy furcsaságot... még régebben vetem a gépbe még egy 512-es DDR RAM-ot, hogy a másikkal Dualban fusson és az tök jó.
Ma vettem észre, hogy amikor betölt a rendszer, már Dual chanel helyett Single chanel-t ír.
Ezt most miért? Áttettem a másik két helyre a RAMOokat és mégis... pedig egyszínû a két port.
SirAlo
Hi, telepitettem a .Net framework 4-et es a videokartya programom (ATI-S) meg mindig Net framework errort ir ki, tul nagy hozza a 4-es vagy mi a gond ?

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

examinee
Sziasztok. tudom hogy nem ide tartozik, hanem más témába de megkérdezném ,mert itt elég nagy a zsongás és a hozzáértõ emberek száma is.

Szóval Outlook 2007-be hogy tudok saját témát(levélpapírt) betenni? Mert csak az Outlookos témák vannak, nincs új levélpapír kiválasztására lehetõség.. 2003-ba ez igen egyszerûen megoldható volt de itt...

455,5 megás, elírtam!
Keress rá a neten:
"Ophcrack Live Cd"
Windows XP-hez jelszó törõ / jelszó kiíró / jelszó felfedõ.
Nagyon egyszerû.
Letöltöd, kiírod, bebootolsz vele és pár perc múlva dobálja a felhasználóneveket és
a jelszavakat.

(Én még nem próbáltam, csak megvan. 445,5 Megás)
gergely1991
esetleg még vírusellenõrzés

gergely1991
pl.:töredezettségmentesítés, lemezellenõrzés,lemezkarbantartó.Ezek már benne vannak a win-ben, az elsõnek (tudtommal) van alternatívája.

RelakS
A melós masinámon a windows kissé be van lassulva, meg fura hibái vannak. Pl vagy winamp megy, vagy hálózati drive-on dolgozok

Ismer valaki olyan programot, amivel át lehetne nézetni a rendszert, és rendberakatni? Már ha ezt még rendbe lehet, és nem hardver, vagy más gáz.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

R420
Jóestét!
Valaki tudna adni egy kis segítséget hogy hol tudok rákeresni a routeremre az itthon hálózaton?

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"

Framsen
Sziasztok egy jóbarátom került abba a helyzetbe, hogy anyukája nem engedi számítógépezi, csak heti 2 órát asszem....
Ennek érdekében egy kódot is rakott a gépre
-Tehát a barátom nem tud új fiókot csinálni, mert feltûnõ, amikor belép az annya, meg minden kutyafüle

KÉRDÉSE : Hogyan léphetnék be kód nélkül, úgy hogy a kód azért megmaradjon ?

-Nem tudom, de segíteni szeretnék neki, és légyszi segítsetek nekünk !!!

Amúgy jó tanuló, és semmi oka hogy ne gépezzen !!!!!!!!!!!! (szegény)

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

gergely1991
esetleg telepítsd újra a driverjét

Toto652
Csakhogy az a vicces, hogy ezer éve ugyanez a felállása a gépemnek.
Leírom a lényeges jellemzõit... nem mai darab:

Intel Pentium 4 3Ghz processzor
Asrock P4V88 alaplap
1 GB DDR RAM
40 GB HDD (C meghajtó) + 500 GB külsõ winyó
Nvidia Geforce 6600 GT 256 MB videókártya (+WDM)
Integrált hangkártya: C-Media Wave device
ÚJDONSÁG: Wi-fi antenna: TP-link TL-WN651G
(Nekem õ a gyanús, mert amíg nem volt, nem volt ilyen sem)
- - -
Az összes kodek amit használok a következõ:
Quicktime - Divx - Xvid
És természetesen Flash plugin a Firefoxhoz...

Láttok valami ludas gyanúsat?
Shortstop
közben talátam megoldást

Open Notepad enter following:

Command=2
IconFile=explorer.exe,3

Command=Toggledesktop

Save the new file as Show desktop.scf then drag and drop the icon on the Quick Launch bar or whatever location you want the shortcut to appear.

Shortstop
Hello!

Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudom a gyorsindítás gomboknál visszaállítani az asztal megjelenítése funkciót?

gergely1991
látom hogy most csak a videó lejátszással kapcsolatos problémákkal szenvedsz.
Lehetséges hogy a online videód azért állhatott le mert nem töltötte be teljesen.
Lehetséges hogy codec probléma(elõttem lévõ is említette) pl.: valamilyen formátumot nem képes rendesen kezelni,vagy lehet hogy maga a videófájl megsérült stb.

biomage
hát a videó nézés leterheli a cput, mivel nincs baja a memóriának akkor az kilõve, marad a cpu, de a 3D MARKban van cpu leterhelés teszt is, így nem tudom eldönteni CPU hiba lene benne, így marad a hangkártya meg a codecec esetleg a program amivel nézed a videót.
Esetleg nézd meg hogy minden jól be van e csatlakoztatva az alaplapra.

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Toto652
Most nem fagyott le 3dmark közben...
Leginkább online video nézéskor megáll a kurzor, meghal a klaviatúra, hang nuku, kép beégve... reset gomb segít.
Még újratelepítés elõtt egyéb esetekben is fagyott de most már csak videónézéskor... nem mindig, de kb az ötödik tuti üti a rendszert.
gergely1991
Ebben az esetben kicseréled az (esetleg) meghibásodott explorer fájlt a normális eredeti fájlal.
Egyébként hibás(vagy meghibásodott) verziójú rendszerfájlok helyreállítására szolgál.