Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie

hello hogy tudom leformázni legegyszeruben a c: meghajtomat (NTFS)

ollie
format c:
?

Sziasztok!
Hogy lehet teljesen legyalulni a C-t?
A doksik,képek,zenék lemennek de a többi fent marad.
HEEELP!!!
Elõre is köszi.

Ehh, köszi a segítséget, fogalmam sincs hogyan, de megjavult. (Asszem lassan windows reinstall lesz ebbõl.)

\"Hard to see, the dark side is.\"

bob
Esetleg nézd meg a proci hütöbordáját hátha az csuszott el ,ugytünik tulmelegszik és leáll .

Valaki segítsen: elindul az Xp, megy rendesen kb 15 percig aztán bejön a kékhalál, és indíthatom újra, de 10-15 perc múlva megint kékhalál. Please help valaki...

\"Hard to see, the dark side is.\"

marsu
na nem is volt olyan nehéz.
Hulk
kösz! de közbe már ujra telepítettem az Xp-t...

marsu
Frank99
van-e bootolható oprencered?

ha meg nem érted mit kérdeztem, menj el valakihez a környezetedban, aki ért hozzá.

és ez nem bunkóság, hanem idõtakarékos tanács.

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Frank99
milyen oprencered van?
98 vs. XP?

Frank99
sztem ki lehet pucolni, (pl. regcleaner) elõtte uninstallálni sok xart.

bár ez nem oldja meg végleg a problémákat, néha valóban nem árt egy reinstall...
én 11 hónap után lõttem újra az XP-t.

eddig nálam még egy oprencer sem bírta.

Hulk
mert már nagyon lassú a sok szeméttõl,meg stb...

marsu
miért akarod újra feltelepíteni??
Hulk
Hali,
mivel kezdõvagyok ezért meg szeretném kérdezni hogy, hogy kell windowst ujra telepíteni?

Frank99
másokban válaszoltam, nem értem miért kell több helyen +kérdezni???

nemcsakfeel
Tehát van egy FTP szerver feltéve a gépedre, csatlakozni meg nem tud haverod rád?

*hihi ** *

azoli
Hello!
Segítsetek S.O.S
Szeretne valaki FTP-n keresztül csatlakozni a gépemhez de nem tudom beállítani, hogy elérjen. valaki letudná írni részletesen hogy kell??
Köszi

nemcsakfeel
Akkor hogy tudom másképp átírni? fizikai hozzáférésem van a partícióhoz!
(( Volt egy alap xp ( hda1 ), azt lemásoltam ( hda2 ). felpakolgattam mindent az elsõre, ami a másodikra kell, azokat oda. erre fogja a 2 es, és a swapet, meg minden szart az 1. en használ.. ezután a swapet átpakoltam rá, majd letiltottam az 1. elérését. Azóta a 2.re nem tudok bejelentkezni... )

*hihi ** *

ollie
PetruZ megmondta a frankót.

PetruZ
Kézi szerkesztéssel biztosan nem, ez nem egyszerû módon van letárolva a registry-ben, ezzel nem is érdemes próbálkozni. Parancssoros megoldásról nem tudok.
nemcsakfeel
grafikus felületrõl:
Vezérlõpult/Felügyeleti eszközök/Számítógép kezelés/ lemezkezelés fül / partícióra jobbklikk / meghajtó betûjel módosítása
itt akármilyen betûjelet hozzárendelhetsz a partíciókhoz / cd meghajtókhoz.
Nos, ugyan ezt hogy tudom karakteres szinten, ill. fájlokat szövegesen szerkesztgetve elérni?

*hihi ** *

PetruZ
Settings - Control Panel - Internet Options - Connections fül. Itt van egy hármas rádiógomb, jelöld ki az alsót ("Never dial..."). Ez egyébként sem szükséges ADSL esetén, mert azt úgyis kézzel indítod, szóval így is maradhat.
Sziasztok! Nem régen frissítettem a Win XP Professionalomat SP2 vel és azóta a másik 2 rackemet nem hajlando felismerni a Windows. A lemezkezelõ látja, de nem jelenik meg a Total Commanderben meghajtóként. Mindegyik Fat32-es. Mit tegyek?
Oké, megnézzük.
Kösz a segítséget!!!!!!!!!!

sziasztok

van egy notebook-om, amit otthon is és munkahelyen is használok
otthon van adsl-em, melóhelyen meg helyi hálózaton keresztül csatlakozom a nethez
az a gondom, hogy néhány weblap esetén (pl. hardwired, eurogamer, szal a fontosaknál 😊 a melóhelyen bejön az otthoni adsl-emnek a csatlakozó ablaka. persze innen nem tudok azon keresztül csatlakozni, de ha le-"mégse"-mezem, akkor egyáltalán nem tölti be az adott oldalt

van valami megoldás, hogy temporálisan letiltsam (törlés nélkül) az adsl-kapcsolatomat?

vagy csak az marad, hogy készítek egy work és egy home fiókot?

elõre is kösz, ha valaki tud valami okosat

ollie
Csak a windows serial számától függ, hoyg fel lehet e rakni, tehát nincs többfajta, vagy hackelt SP2. Ha nem akar felmenni, akkor meg kell változtatni a windwos serialt egy olyanra, amit elfogad.

Üdv. Mindenkinek!

Tudom, hogy téma volt sokáig, és lehet, hogy lefikáztok a kérésért, de nagyon gyors segítség kellene.

Tudna valaki linket adni olyan SP2 letöltéséhez, amit fel lehet rakni tört XP-re?

Légyszi HELP!!!!!

Elõre is köszönöm.

ollie
Sehogy, furcsa is lenne, ha csak úgy állítgatni lehet.

ibrik
Konkrétan ilyen parancs a DOS-ban nincs.
Elvileg van egy SUBST parancs, amivel egy könyvtárhoz (mappához) rendelhetünk egy meghajtónevet:
Pl. SUBST X: C:\útvonal\könyvtárnév - az "X" a meghajtó betüjel

De szerintem neked nem biztos, hogy ez kell.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

nemcsakfeel
Helló.

Parancssorból hogy tudom átállítani a partíció - betûjel hozzárendelésket?

*hihi ** *

Szióka! Mostanában elég sok emberke dolgozott a gépen azóta nem akar a neten felismerni két betqt az Q-t (Qr, Qrült, Qz, Qk...) és az q-t (qz, betq, elqz, betqr...) A wordbe viszont kiírja. Szerintetek, holy lehetne ezt beállítani, hogy megint rendesen mqködjön?
Köszi szépen a segítséget!

Se idõm se lehetõségem rá. Másvalaki?

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

marsu
le kell szedni a professional változatott. az nem kér semmit.
Zsal a kövi a problémám: havernak feltettem xp-m, de az aktiválást szeretném elkerülni, erre keresek megoldást.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Serpa
még annyit, hoy manuálisan változtattam betûjelet.

Serpa
beraktam + 1 winyót, és azóta sokkal tovább tölt az XP, mint elõtte.
ez mitõl lehet ?

lck
Amit írsz és kérdezel szerintem teljesen értelmetlen.

Ugye a PC-k 4 IDE eszközt kezelnek alapból. Azok megjelölése a az általad felsoroltak. De ha mondjuk a pri master vinyót felosztod 2 fele, ott már keletkezik egy plusz meghajtó ami mondjuk D: a többi betüjel már változik emiatt. tehát a betüjel és eszköznév egymástól független. a neve miatt sebességcsökkenés miért lenne ?
Serpa
így érdemes jelölni a meghajtókat:
pri master C:
pri slave D:
sec master E:
sec slave F:

ha sec master D: ként jelölõm, ami egy winyó, akkor lassabban állhat fel az XP ?

Bond 007
Helló mindenki !
Nemrégiben feltettem a Win Xp Media Center Editiont SP2vel
Nagyon szépen mûködik egy kis dolgot leszámítva amikor ugyanis el kelle kezdõdnie a windows betõltésének annyit ír a gép, hogy
"NTLDR missin, press ctrl+alt+delete to restart" Ha úgy indítom a gépet, hogy bennehagyom a telepítõ cdt, akkor ez az üzenet nem jelenik meg és szépen betõlt a Win. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a windows egy olyan SATA-s vinyóra van instalálva ami vezérlõkártyával van rákötve a rendszerre mert nincs SATA vezérlés az alaplapon, bár ez a korábbi win xp-vel nem jelentett problémát !

Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném, mert bár nem jelentõs ez a probléma, hosszútávon biztos idegesítõ lesz!

Elõre is köszönöm mindneki segítségét !

Milyen sok a tennivaló, s milyen rövid az élet!

vigyori14
Kösssz a segitséget csak most értem gépközelbe kipróbálom és majd lesz vhogy.

fifi
oké, de az összes többi cuccot ami klne onnan, sem tudja olvasni...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Köszi talán itt lesz a hiba ugyanis nem találja a Mappa beállításit...

ibrik
A torrent fájlt nem kötelezõ ám a TIE-be menteni...
Létrehozol valahol máshol egy "torrent" nevû mappát és a torrent-eket mindig mentsd oda.
A bittorrent-kliensed beállításaiban pedig megadod ezt a mappát állandóra.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

fifi
Temporary internet files mappával van gondom, bocs ha félreérthetõ voltam...Elég zavaró hogy a torrent filét pl oda tölti, de a kliens már nem tudja megnyitni. Ue. a hlyzet az interneten megnyitandó doksikkal, oda menti de olvasni már nem akarja...
Mit tegyek?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

PetruZ
A "temp" és a "temporary internet files" nem ugyanaz. Ráadásul ez utóbbi elég trükkösen mûködik: bizonyos programok esetén nem tudsz közvetlenül bele hivatkozni, mert a hivatkozott fájl valójában nem ott van, amit te látsz. Vannak ott még mindenféle random nevû alkönyvtárak és más elnevezések is. Oda soha nem érdemes hivatkozni. Ami kell, másold ki onnan és a másolatra hivatkozz. Egyébként a TempIE-ben lévõ fájlokat a rendszer bármikor, figyelmeztetés nélkül törölheti, felülírhatja, már csak ezért sem szerencsés közvetlenül rájuk hivatkozni.
PetruZ
Ehh, pár dolgot elgépeltem, sorry, de remélem, érthetõ. 😊
PetruZ
A WinAmp installkor megkérdezi, hogy akraod-e a CD-k lejátszását is azzal végezni. Jelen esetben szvsz az történt, hogy erre egy igen lett nyomva, majd késõbb a WinAmp törléssel lett eltávolítva és a CD-lejátszó nem lett visszaállítva az alapértelmezettre. Körül kell nézni a Settings - Control Panel - Folder Options ablakon a Filey Types fülön. Lesznek ott olyanok, hogy "Audio CD", "DVD", meg effélék. Ki kell választani sorban õket, alul az Advanced gomb, majd a megjelenõ kis ablakon a listából minden sort eltávolítani és oldalt a "Set To Default"-ra bökni. Ez visszaállítja az alapértelmezéseket.
Telefonos segítségkérés érkezett a következQ problémával:
A gép nem találja a cd meghajtót (a meghajtó nem áll készen) és kéri, hogy instalálja a winamp.exe -t... Szerintetek mi lehet a baj? Köszo a választ!
Azóta próbáltuk azt, hogy kihúztuk a meghajtó zsinórjait, majd újraindítás után vissza, de nem lett javulás...