Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja és ezért volt nekem méteres toronyházba való kábelem ami szabványon kívüli méret volt? Bár a FDD kábel is ilyesmi volt, lehet, h azon volt csavarás? Nemtom, már rég volt két FDD-m 😊

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Olyannyira párhuzamos, h a két csati közt még csavarás is van benne, nem?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Evin
PATA kábelben 40/80 párhuzamosan futó ér van. Nincs belõle 2 verzió, mint az UTP kábelnál. Minden ér a foglalatok ugyanazon pontjába van bekötve. A kábel hosszát szabvány határozza meg, mert hosszabb esetén nagy lenne a veszteség. Az meg hogy az alaplaptól messzebb van 2 csatlakozó, csak a bekötést segítené, hiszen az alaplaptól messzebb, de egymáshoz képest közelebb lehet minden vinyót vagy optikai meghajtót beszerelni. De ettõl függetlenül bárhogy rádugva mûködõképes a rendszer. (A közelebbi meg azért ajánlott master, mert ott a legkisebb a veszteségi lehetõség.)
Nem akarlak meggyõzni, ha nem akarod elhinni. Én nem kétlem, hogy ott gond van ha nem úgy kötöd be, ahogy ajánlott, de én inkább a kábel hibájára gyanakszom, mintsem hogy a fizika törvényeivel dacolva az erek csak 1 irányba vinné rendesen a feszültséget/áramot.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Ezt én azért úgy képzelem el, h a hálózati cross kábeleknél se mindegy, h melyik a küldõ ér és melyik a fogadó ér. Egy Hub/switch/router megfordítja az ereket, de ha csak két gépet akarsz egy kábellel összekötni, akkor ami az egyiknél küldõ ér, annak a másik oldalon fogadó érre kell kerülnie. Ha olyan nagyon mindegy lenne akkor ugye az alaplapgyártók nem veszõdtek volna a kék-szürke-fekete színkódolással sem vagy a felmatricázással. Még az is meg van határozva (elvileg), hogy a kábel végére a master-nek, a közepére meg a slave-nek kell kerülnie, a távolabb esõ végére meg értelem szerûen az alaplapnak. Amúgy visszateszteltem, fordítva bekötve mindig jelezte a hibás szektorokat.

Evin
Nem hiszem, hogy ott az volt a baj. A kábelben fizikailag mindegy, hogy merre halad benn az adat, csak jól legyen bedugva, mindegy melyik végén mi van.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Ez azért nem egészen így van. Havernak napokon át szivatott a gépe, mire meglett a hiba forrása. Beadta a gépet szervizbe, ahol átrendezték a meghajtókat. Ez addig fel se tûnt. Viszont a PATA kábelt fordítva kötötte be. Azt hitte, h mindegy, h mit hova dug. Aki tudja, annak nem újdonság de a többieknek mondom, h a PATA kábelnél a két egymáshoz közelebb esõ csatlakozó megy a meghajtók felé, míg a távoli az alaplapba. Mûködött az csak épp 136 hibás szektort mutatott a HDD felügyelet. Már lementettünk minden adatot, mire elkezdtem kiszerelni a vinyót. Akkor tûnt fel, h a szervizesnek kényelmesebb volt fordítva bekötni a kábelt, mint a vinyót elérhetõ helyre költöztetni vagy megfelelõ hosszúságú kábelre cserélni. Tehát a BIOS lehet, h felismeri, de van még ott buktató más is 😊

gergely1991
én úgy értettem hogy hogy a lemezt nem olvassa be de a meghajtót felismeri.
ezek szerint félreértettem😞
nem a kábelel van a baj mert a bios felismerte

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Az alaplapi csati és/vagy a kábel rossz vagy ha PATA-s cucc, akkor a felcímzéssel lehet gond.

A BIOS-ban állítottál el valamit, már ha a meghajtót nem látja nem pedig a bele tett dvd-t.

Soundmixerz
Rossz a lemez nem lehet, a víruskeresõ/irtó semmit nem talált. Másik gépben tökéletesen mûködik.

http://www.myspace.com/soundmixerzmusic http://www.youtube.com/user/soundmixerzproject

gergely1991
például lehet hogy rossz a lemez vagy vírus

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Soundmixerz
Lehet, hogy pont nem ide tartozik, de mivel XP-t használok, talán ehhez kötõdik a probléma:

A gond az, hogy a DVD-írómat a BIOS-ban látom, de a Windowsba nem, tehát semmilyen CD-t vagy DVD-t nem olvas be. Mit lehet ez ellen tenni?

http://www.myspace.com/soundmixerzmusic http://www.youtube.com/user/soundmixerzproject

computerguru
Én nem tudom,mi lehet neked olyan sok,de valami nem stimmel,az biztos,nálam 4,15GB a Windows mappa,de van mikor még ez is sok!
Futtasd le a windows doktort,az kiszedi a rengeteg felesleges szemetet,rendbeteszi a regeditet,optimalizálja a gépet! A Ccleaner is jó,de az nem elég alapos!

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Tipp: CCleaner prgi futtatás. Tisztít / Tisztítás futtatása
És ha már .... Rendszerleíró / Hibák keresése - Hibák javítása / mind

Windows mappára írod, hogy ilyen nagy. Letöltõdött Xp frissítési telepítõ fájlok itt vannak benne (rejtve), de ekkora helyet nem foglalhatnának asszem. Amúgy ezek törölhetõek is azt hiszem, legalábbis itt írta valaki régebben.

Én belépnék Windows könyvtár és megkeresném, hogy melyik mappába van ekkora cucc és mi az! Ide be is írhatod ... Kíváncsi lennék.
Framsen
Igen, köszönöm szépen,most jó

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

gergely1991
addig ott még semmit ha a rendszer-visszaállítás nem segít.
nálam is is find-re van beállítva ezért próbáld meg a rendszer-visszaállítást:
start menü>minden program>kellékek>rendszereszközök>rendszer-visszaállítás
visszaállítod szept.23 elõtti dátumra.

gergely1991
Esetleg a lemezkarbantartó futtatásával sok felesleges dolgot(pl.:telepítés során megmaradt ideiglenes fájlokat) törölhetsz 😊

Utálok 2x írni, de ha kijelölök mindent a C meghajtón akkor 63.4 GB-t ír (rejtett fájlokkal együtt).

Üdv!

Windows XP-m van. Egy 80 gigás vinyóval amibõl 74.2-t látni a sajátgépnél.
Helyet csinálni mostmár olyan szinten lehetetlen, hogy már majdnem visszatértem a szuper Ubuntu-hoz, de most vannak dolgaim amit gépen kell intézni, úgyhogy ez felejtõs.
Legfõbb kérdésem : Normális az, hogy a WINDOWS mappám 55 GB-t foglal ?
Documents and Settings kb 5 giga. Program Files 1.8 giga. A rejtett fájlokból is összejön 4-5 giga. Igazából nagyon nehéz gazdálkodni a szabad területtel. (windows frissítéseket mindig letöltöm)
Normális ez, hogy a WINDOWS mappa 55Gbt foglal ? ?

Framsen
Igen megvan - Meghajtó
Speciális : Mûveletek : find

mit kell csinálnom ?

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

littleNorbi
Köszönöm, sikerült!

gergely1991
intézõ>eszközök>mappa beállításai>nézet fül egyszerû fájl megosztás használata ki jelöl.Mappa kikeresése>helyi menü tulakdonságok>biztonság fül.....

littleNorbi
Hello! Hogy bírok más mappát is privát mappává tenni a "Dokumentumok"-on kívül? A többi mappánál nem aktív ez az opció, pedig én vagyok az adminisztrátor...

Na, két nap után végre megoldódott!
Letöltöttem egy ilyen driveres anyagot.
Azután, már nem tudom milyen üzemmódban eltávolítottam az összes USB-s drivert. Kikapcs, újraindít, aztán így talált valami HP kombi drivert, feltette, most minden OK.( a driver frissítésre semmit nem talált!)
Köszi a segítséget!
Ami baromuira érdekes, az illesztõprogram verziója ugyanaz, mint amikor nem látta a vinyókat - 5.1.2600.0., csk van benne valami usb to SATA akármi is, ami eddig nem látszott)

Sajna nincs. Letöltök egyet és megpróbálom.

Nincs véletlenül Alaplap cd (gyári) a gépedhez !?
Ha lenne, betenni
Eszközkelõbe erre a 2 ismeretlen eszközre egyenként illesztõprogram frissítés .... (nem internetrõl).

Nekem vannak Driver lemezeim 25 ezer, 50 ezer, 100 ezer berakom a gépbe és a fent leírtak alapján magától megkeresi.
Pl.: Driver pack

Xp telepítésnél alapba felteszi USB, tehát benne van abba is, de utólag abból kivenni, azt nem tudom.
Köszi a segítséget, a probléma még fennáll.
Másik gép szépen látja a vinyókat. Op. rendszer xp sp2 3-as szervízcsom.
Az eszközkezelõ az USB eszközöknél két ismeretlen eszközt ír (3 van rajta), engedélyezve vannak, azt írja , nincs llesztõprogi az egyik fülön, a másikon, hogy a widowsnak xxxx számú illesztõprogija van rajta. Azt is olvastam, hogy vannak új vírusok, a windows az XP-hez naponta ad ki a rések tömködésére módosításokat.
Milyen drivert tegyek fel? A gép HP (nx 7400), a gép honlapján nincs külön usb driver.
Köszi a segítséget!

gergely1991
sajátgép>eszközök>mappabeállítása>fájltípusok fül meghajtó keresése>speciális
ott mit látsz?:S

Framsen
Sziasztok !

Most kapcsoltam be a gépem.
És sajátgépben amikor meg akarom nyitni az egyik merevlemezt, ahelyett hogy megnyitná bejön a keresés, nem tudok róla h valamit elállítottam volna, légyszi segítsetek !

Köszi!

Az, hogy mikor kapcsolod be a külsõ HDD-t, szerintem mindegy. Én mûködõ rendszernél szoktam bekapcsolni. (USB állandóan összekötve PC nálam)
Gondolom nem úgy csináltad, hogy külsõ HDD áram és utána USB csatlakoztatás. Én nem csinálnám így.

USB az eszközkezelõbe rendben? Mert volt multkór 1 ismerõsnél, hogy valami megsérült és USB eszközkezelõbe sárga felkiáltó jeles lett,újra tettem USB driver-t.

Esetleg még XP sérülés:
- javítás
vagy
- új Xp

És persze elõtte Külsõ HDD-k másik PC-n teszt !!!
Ja és persze XP ballag a gépen!!

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Egy notebook,3 usb porttal. Eddig volt az egyiken egy külsõ WD vinyó, ment rendesen.
Vettem egy másikat (1,5 TB,külsõ, WD, USB, NTFS-re formázva, ajánlott jumper rövidre zárva), két napig látta a gép, minden OK volt.
Most USB prtról semmit nem lát, még pendrivet sem, csak külsõ kártyaolvasót.(egyikrõl sem)
Próbálkoztam rendszervisszaállítással, semmi.
Mit csináljak? Ha egyszer életre kelnének, a nagy, saját tápos vinyót mikor kellene bekapcsolni, hogy minden jó legyen? A gép elõtt, után?
Nyilván nem hagyom állandóan menni.
Köszi a segítséget!

belapeter
Hát elvégeztem mindent amit mondzál,de egyik sem segített :S
Ott sem végezte el a mentesítést és nicsn gond a merevlemezzel...
Köszi mindent 😄

Asus EAH5770 512MB|AMD Athlon 4800 x2 2.5GHz|2GB 800Mhz RAM|7.1-es hangkártya! \"Nagyon jó társaság vagytok\" Ez a Radeon HD Series team...

gergely1991
chkdsk /f =merevlemez ellenõrzés hibás szektorok kijavításának próbáltatása.
nem muszáj😊

belapeter
hogy micsodát? XD

Asus EAH5770 512MB|AMD Athlon 4800 x2 2.5GHz|2GB 800Mhz RAM|7.1-es hangkártya! \"Nagyon jó társaság vagytok\" Ez a Radeon HD Series team...

gergely1991
jaja jól gondolod😊
meg néhány olyan folyamatot se indít-el amely egy fájlt dolgozna fel.
Rendszerindításkor nyomogatod a F8-at majd kiválasztod a csökkentet módot (ne a parancssorost vagy a hálózatost)
esetleg a parancssorban egy chkdsk/f -et is futtathatsz

belapeter
nah akkor itt vagyok 😊
ööö azért írok most,hogy mivel kell elõhozni azt a képernyõt a rendszerindításnál,ahol ki kell választani hogy Csökkentett mód...
Csökkentett mód hálózattal és a Windows normál módú indítása..
F9 jól emléxem? vagy F12? XD

belapeter
ööööö<#fejvakaras>

nem 😄
De most van melóm kint,szóval majd pár óra múlva megpróbálom 😄
Köszi szépen az ötletet..
ÉS még kicsit bõvebben elmagyaráznád hogy mi is a csökkentett módnak a lényege?
Én csak annyit tudok róla,hogy ott csak azokat a programokat indítja el a rendszer,amik szükségesek a rendszer futtatásához..
Hali 😊

gergely1991
próbáltad már csökkentett módban defragolni?

belapeter
Amennyire én értek az Xp-hez(mármint semennyire),ez maga az XP ergó rendszer...

belapeter
Hát ha ti ennyire prók vagytok az XP-hez,akkor dok nektek egy kis melót..
Defraggler programról lenne szó..
A C meghajtón van egy olyan adat vagy fájl,amit sehogy a büdös pics.ba nem tudok töredezettség mentesíteni..
E fájl elérési útvonala ez : C:\$Extend\
A fáj neve azt hiszem ez: $UsnJml:$J
Jah és a mérete : 5 789 885 KB
Ki tud hozzászólni? <#zavart1>

gergely1991
ilyen esetben én csak kikapcsolós rebootos ink-et tudok alkotni😄

belapeter
Húú 😄
Ez érdekes dolog 😊
Még ilyet is lehet csinálni? 😄

Helo

Olyan kérdésem lenne, hogy milyen paraméterrel lehet készenléti állapot parancsikont létrehozni XP-ben?

elõre is köszi!

Köszi szépen, tökéletesen mûködik.

gergely1991
talán még ezt meg próbálhatod:
sajátgép>mappa beállításai>nézet>egyszerû fájl megosztása(ideiglenes kipipálása)

2.Megkeresed a törölendõ mappákat jombgomb>biztonság> kiválasztod a saját profilodat és bepipálsz mindent

gergely1991
egyáltalán mondjuk a win7-rõl törölgeted õket?
ha benne vagy a operációs rendszerben (amit épp törölni akarsz) nem fogja engedni törölgetni😄
akkor inkább a formázást ajánlanám.
(csak van elegendõ helyed arra hogy a fontos adataidat át másolod a másik meghajtóra😄)

Toto652
Youtube letöltõ szoftverek:
Youtube letöltés, Youtube-ból MP3 stb... sok minden van itt, én ezeket használom, nem bugosak 😊

DvDVideSoft
Szia! Próbáltam letörölgetni az E meghajtóról a Win XP nyomait. A legnagyobb részét le tudtam szedni, de néhány fájlt nem engedett letörölni a program files, a windows és system 32 mappákból (total commanderrel próbáltam). Formázás nélkül nem megy? Üdv
Sziasztok!
Egy apró kérdés: Tudna ajánlani valaki egy normális progit amivel ténylegesen le lehet tölteni a Youtube (:dzsátubé😊 videókat?
Elõre is köszi.