Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem lehet elmenteni az aktivacios filet? valahol egyszer olvastam ilyesmit

Shongi
Hát jó. Amúgy a kérdésemre nem tudtok esetleg válaszolni, vagy valami tanácsot adni?

TDU:Shongi Cars: A:Koenigsegg CCR, B:Noble M400, C:Ferrari 612, D:Jaguar XKR Coupe, E:Nissan Skyline, G:Ferrari 250GTO Ferrari F40>everything else...nuff said!!!

szaki
SHONGI: köszi a tanácsod, csak érdekesen néz ki, amikor kérik a cd-t és futtatják a programot, aztán kijelzi, hogy ejnye+bejnye tán nem kéne itt ezeket a dolgokat csinálni. nyilván ezzel az aktíválás kikerüléssel szintén vétek, de talán mégse kerül tovább az ügy. Mostanában ellenõrzések vannak a cégeknél és éppen e miatt nem igazán akarnék illegális dolgokkal foglalkozni, legalábbis amibõl élünk.

szaki
MET - VIP: dehogy, csak egy formázás után van gond. Természetesen megadják, csak abban az esetben ha a hd-t, a procot, az alaplapot és a házat (utóbbira a matrica felragasztása miatt), kicseréldõik az egész gép, akkor hivatalból már nem adják ki. De hallottam, hogy telefonon az automata többször is kiadja az új kódot. Na mármost ha a gép fõrészei meghibásodás után teljesen kicserélõdne, akkor az a helyzet, hogy már nem használhatod hivatalból az xp-de hiába vetted meg. Persze a boltok olykor egy egyszerû alkatrésszel árusítják, ez pedig nem helyes szerintük. Mindegy, azért köszi a segítséget, majd kialakulnak a dolgok.

Shongi
telepíst egy illegális windows-t, azt simán updatelheted és nincs vele gond

TDU:Shongi Cars: A:Koenigsegg CCR, B:Noble M400, C:Ferrari 612, D:Jaguar XKR Coupe, E:Nissan Skyline, G:Ferrari 250GTO Ferrari F40>everything else...nuff said!!!

Shongi
HI, lenne egy kérdésem.
Van egy laptopom és behalt rajta a winfos, namost lekezdtem telepíteni de a cd olvasójánál szarabb olvasó nem létezik és egyszerûen nem rakja fel, nincs rá lehetõség hogy valahogy hálózaton keresztül telepítsem rá a WinXP-t?

Met
Elromlik valami a gépben akkor meg kell várnod a jövõévet, hogy megint kérhess kódot? Azért ezt nemhiszem, ha felhívod õket akkor kötelesek kódot adni.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

nemcsakfeel
jóhogy.
értelmes programmal próbáldmeg, mert az XP a saját fájljait védi..
nézd meg ezt az oldalt dos os boot floppy image-t szedjél le, azt kiírod floppyra, és onnan formázol.
másik lehetõség, csinálsz XP bõl bootfloppyt, majd felmásolszrá partícionáló programot.

*hihi ** *

ricsi1
xP cd - rõl reboot után ,de próbáltam azt is,hogy jobb klik sajátgép - kezelés - lemezkezelés - C formázás- nem engedi

nemcsakfeel
honnan próbáltál meg formázni?

*hihi ** *

ricsi1
#7184 -re még mindig senki semmi?

szaki
MET - VIP: fel is hívtam õket érthetõ módon, elmagyarázták, hogy hiába vettem meg az xp-t ennek ellenére aktíválni kell és akkor amikor fõ elemet cserélek rajta, mert ezek figyelésébõl állítja össze az aktívációs kódot, pont ez a gondom, hogy egy év alatt eljátszom egy párszor az egészet, nagyon kedvesek, meg nagyon aranyosak, de szerintük megvettem és amit õk ajánlanak azt azért jó lenne betartani, ha nem, akkor ne vegyem meg, de tök rendesek voltak, csak ennyi gondom volt az egészben.
De ennek ellenére, ha tud valaki megoldást annak örülnék
elõre is köszi

Met
Hívd fel õket.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

szaki
ha winxp pro hu (sp1-bõl sp2) aktívációs kódban tudna valaki segíteni, megköszönném
az xp hivatalos hologrammos, csak a szerencsétlen, amikor másfél havonta formázok, meg közben hd-t cserélek a munkámból kifolyólag, állandóan aktíválni akarja, persze az elõzõ aktíválás a hd csere miatt megint nem érvényes
thanx

ollie
bootvis és tunexp

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani olyan általatok is kipróbált programot(optimalizer,speed up) ,amivel az Xp boot ideje lecsökkenthetõ?

Köszi!

Csak halkan, mert ez illegális...

janos666
Ez teljesen normális, de a processzor valójában nincs leterhelve, ha megnézed nem is melegszik ilyenkor (mármint annyira mint mikor pl. játszol...)
Sziasztok! Nekem a gépem folyamatosan 100%-osan használja a procimat pedig semmi nem megy rajta. Azt írja hogy a rendszer üresjárati folyamata okozza. Ez miért van? Valaki tud segíteni? Kérem segítsen valaki! Elõre is köszönöm. [email protected]
Kozben megoldottam a problemat, de az okat amiert tortent nem tudom...
Kiderult, hogy a "framedyn.dll" file egy csomo helyrol hianyzik, igy pl. hianyzott a c:\windows\system32 konyvtarbol. Oda bemasoltam azt a filet es maris volt System Restore fül!
Vajon miért tûnt el, lehet, hogy az Ad-Aware nevu spykiller program torolte onnan???

>>> system restore <<<

Hol lehet kikapcsolni vagy bekapcsolni vagy az altala hasznalt lemezteruletet allitani!
A system properties-ben (rendszer beallitasai) nincs ilyen fül!!
Hova tûnt, miért tûnt el??? Letöröltem vmilyen filet?
thx.

janos666
Mikor leszedtem a microsoft oldaláról direkt bejelöltem hogy magyar letöltések, de az automatikus windows updte is lefagy vele, az csak jót tölt le...
Csak egy tipp: nem lehet hogy pl magyar xp-d van és a frissítés amit fel akarsz tenni az meg az angol nyelvû csomaghoz van? Ha jól tudom a frissítési kód után /KB867460-X86/ kell lenni egy hu-nak a file nevében, magyar változat esetén.

Boba
Köszönöm😊 Aktív csetelés, és napi min 8 óra gépezés megteszi a hatását...

Wincd-t nemvettem igénybe. Kerestem google-on képet a display properities panelrõl, és az alapján beállítottam a klasszikus Win témát... 25 közül ezt megtalálni... végülis ideoda böködtem, és bejött. 😊

janos666
Ügyesen gépelsz vakon!
Talán ha windows helyreállítási pontod akkor indítsd a gépet a CD-rõl és állítsd vissza.

#7214-re reagálna valaki?<#help>
Boba
Üdv!
Elõször is, elnézést kérek a helyesírási hibákért, vakon gépelek. Olvasni tudok, mivel az nincs kijelölve, bármi ami kivan jelölve fekete.
A probléma. Uninstalláltam a Style XP nevü programot, majd egy bentragadt skin-t aktiváltam, aminek az lett a következménye, hogy a startmenü, az ikonok, betük fekete alapon feketével vannak írva. Így azt sem tudom, hogy pl az asztalon jobb klikkre milyen menü jön be. Nemtudok semmit sem változtatni, próbáltam csökkentett módban indítani, nemokés a dolog. Tud valaki segíteni, hogy vajh ilyenkor mit lehet csinálni? Win reinstall nem a legjobb megoldás.

Elõre is köszönöm ui: remélem pontosan írtam.

fifi
üdv

volt egy kis kavar reinstall miatt. Nemtom mit állítottam el az Explorerben de bizonyos oldalakon pár kép helyét mutatja csak rajta felirat. Erre kattyolva bejön a kép csak kicsit zavaró így. Mit lõttem el?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

a hwelyet a rendszervisszallitasi pontok foglaljak le,ha kikapcsolod a rendszervisszaallitast , felszabadul a helyed

SarkanyfuaRUSH
üdv

az normális, hogy ha egy 5 GB-os winxp particion a könyvtárak helyfoglalását összeadva 2,6 GB az összes helyfoglalás, de valójában 4,5 GB a foglalt terület?

nem a fájlméret és a tényleges helyfoglalásból adódik a dolgoz szerintem, azt ki is írja ugye a windows és ekkora eltérések ott nincsenek...
az autoexec.nt , masold a megfelelo helyre win system32 konyvtaraba. ( a win repair mappaban talalod )

nemcsakfeel
szedd le az sp 2 õt a gépedrõl..

*hihi ** *

Falabu
És nemlehet valahogy megoldani?

&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;&#8226;(-&#8226;Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!&#8226;-)&#8226;&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;

janos666
Talán a Service Pack 2 a baja, valamivelnekem is azután csinálta ezt.
Falabu
Jóestét mindenkinek!
Lenne egy nagy problémám. Felakarok installálni egy játékot(Uplink), de az install el se indul. Ilyen hibát ír ki, hogy 16 bites windows alrendzser : AUTOEXEC:NT nem megfelelõ a futó MS_DOS és Mikrofos Windows alkalmazáshoz. Mi lehet a hiba? HOgy tudnám elréni hogy fusson?

&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;&#8226;(-&#8226;Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!&#8226;-)&#8226;&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;

janos666
Van egy olyan gondom hogy a microsoft oldaláról már 3X is letöltöttem a "NDP1.1sp1-KB867460-X86" nevû filet, a .NET freamwork biztonsági frissítést (1.1-hez service pack 1).
Csakhogy nem hajlandó lefutni. Elindítom, megkérdezi futtathatja-e, mondom igen, erre pár mp múlva bejön egy ablak hogy SL56.tmp - A nyklevfüggetlen futtatórendszer (CLR) hibakeresõ szolgáltatása.
Leírja milyen hibát talált, OK vagy MÉGSE. A mégse a hibakeresés folytatása, csakhogy akkor megint kiírja hogy hiba, nincs hibakeresõ programom, ÚJRA, mégse, a mégsére kilép, okra ugyanez; az elsõ ablakban az OK-val meg egyszerûen kilép.
Mit csináljak vele. Minden egyéb létezõ update fennvan már, hátha, de ez akkorse akar felmenni...
Amennyiben az újraindítást valóban vírus okozza akkor ez vagy Blaster vagy a Sasser féreg lehet. Mind a kettõre adtak ki írtót valamint "foltozót" is ami a rendszer réseket tömi be. Ha jól emlékszem elég lehúzni a géprõl a hálózati csatlakozást és nem fog újraindulni. Ez után szépen futtatni kell az írtókat majd ez után a "foltozókat", majd lehet ismét kapcsolni a hálózatra. Az xp-t ha újból felpakolod ezeket akkor is el kell játszani különben a férgeket megint beszeded.
Blaster írtó: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FixBlast.exe

Blaster foltozó:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=2354406c-c5b6-44ac-9532-3de40f69c074&displaylang=hu

Sasser írtó:
http://download.terminal.hu/dl.php3?id=11293 vagy http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.sasser.removal.tool.html

Sasser foltozó:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=3549ea9e-da3f-43b9-a4f1-af243b6168f3&DisplayLang=hu

Az SP2 feltöltését nem javaslom - /bár most ezért bizti sokan lehurrognak/ más forumokon olvasható hogy sok probléma volt vele: egyes felhasználói- ,játék progik nem indulnak rendesen, cd-dvd írási problémák, film codekekkel összeakad.

Köszönöm!

PetruZ
Futtatás - msconfig
Üdv!

Az lenne a kérdés, hogy xp-ben az indítópult elemeit hol lehet szerkeszteni/törölni?
98-ban a rendszerinfó/rendszerbeállításszerk. vagy mi volt, de itt nem találok ilyet.

PetruZ
Két módszer:
1. Jobbklikk az inf fájlon és telepítés.
2. Vagy Új hardver hozzáadása - Saját lemez - megadod azt a könyvtárat, ahol az inf fájl van.
Hi!!

Leszedtem egy Windows XP javítás : AMD PowerNow! Driver AMD Mobile Athlon 4 és Duron Processorokhoz
nevu frissitest, de nemtom hogy kell hasznalni

a tomoritett allomanyban talaltam egy :

amdk7.sys
k7qfe.cat
k7qfe.inf

file-okat, valamint egy symbols\sys konyvtarat, amiben egy

amdk7.pdb

file van! Mit tegyek, mit hova kell masolni????
lck
shutdown -a
ROTI
Köszi. Majd úgy is format lessz a gépen és teszek fel neki mindenféle földi jót, sp2, írtó, csak arra a pár napra -amíg ezt nincs idöm megtenni- akartam valami ideiglenes megoldást.
Csak arra utaltam, hogy volt valami fél megoldás erre a bibire. A startmenü futtatás-ba kell beírni valami shotdawn-a .
Na mindegy köszi a próbálkozást, addig sem lessz a srác netfüggõ.
Hello

ollie
Tölts le minden javítást az XP-hez, és nyomasd fel. Ha SP2-õt felnyomod, akkor máris nem lesz gond. A tûzfal a minimum, amit kell installálni, még a net elõtt. Ja és legyen vírusírtó is.

Match
msblastra gondolsz sztem...
számol visszafele és kikapcsolja a gépet...
valami tûzfalat tegyél fel!

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

ROTI
Sziasztok. Lenne egy problémám.Tudom régi az ügy de egy barátom tegnap lett bekötve a netre és röktön lett egy olyanja, hogy az XP rendszerhibával vagy valami ilyesmivel újraindul percenként. Úgy emlékszem, hogy vólt-van valami vírus ami ezt okozza.Úgy emlékszem, hogy valami "shotdawn-a" beírással ezt ki lehet küszöbölni.
Errõl tud valaki valamit? Hova mit kell beírni?
Help pls!
Köszi elõre is.

Match
ott simán azt hozza be mintha a my computerbe nyomnék a vinyóra egy jkobb gombot

baratis
Sziasztok!
A következõ a gondom: a napokban fejlesztettem gépet: AMD A64 s939, MSI K8N Neo2 Platinum, 2x512 Kingston DDR3200, Seagate SATA 80G. A többi alkatrészem a régi gépbõl maradt. Van a gépben egy Toshiba DVD olvasó és amennyiben az UDMA beállítást auto-ra rakom a biosban, a gép indulásnál kék képernyõvel elszáll (WinXP Home). A hibaüzenet lényege MACHINE_CHECK_EXCEPTION. Találkozott már valai ilyesmivel? Mi lehet a gond? Az elõzõ gépben semmi gondom nem volt a DVD-vel.

ollie
lemezkezelés, ott asszem jobb gomb a partíciókon

Match
azon belül?

ollie
májkompjúter->jobb gomb->kezelés