Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ping.exe
gondoltad volna?

Serpa
mivel tudom megnézni a pingem ?

Tud vki egy jó hálózat kezelõ programot xp alá???

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

PetruZ
Hoppá, akkor ez tutira valami féreg. Elképzelhetõ, hogy az blokkolja a Tálcát is. Az AdAware/SAV ezek szerint nem volt neki elég. Javaslom, hogy sürgõsen nézd át a "Segítséget kérek" és "Vírus" topikokat és a megfelelõ helyre illessz be egy HiJackThis log-ot, hogy át tudjuk nézni.
A tálca nincs zárolva. Ha már így benne vagyunk: Az internet böngészõ kezdõablaka makcsul ugyanaz a lap. Hiába írom át a kezdõlapot az internetbeállításokban, minden újraindítás ugyanaz a lapot adja. gondolom, a registryben lehet állítani.
PetruZ
Még valami: ha jobbklikket nyomsz a Tálcán, feljön egy menü. Ott be van kapcsolva a "Lock the Taskbar", vagy nincs?
PetruZ
Javítónál nem kell újratelepíteni semmit, megmarad minden. Néhány alapbeállítás fog csak elmászni, ezekt majd át kell nézni, de egyébként a javítás nem jelent tiszta lapot.
Nos, a start mellett nem látok semmit. A gyorsindító eszköztár megvan. Jobb oldalon a nyelvi eszköztár és a többi megvan. Az elõbb felsoroltakon kívül nem jelenik meg középütt alkalmazásgomb, hiába nyitok bármit. Így ablakot ill. alkalmazást váltani kicsit nehézkes. Vagy lépcsõzetes elrendezésre kell tennem, ami több nyitott expl. ablaknál is gáz, vagy alt+tab bill. vagy feladatkezelõ😊
Húzgálni meg próbáltam már mindenfelé, meg a tálca beállítás összes pipáját végigzongoráztam. Valamelyik win. rendszersérülés lehet.
Mivel a napokban a rendszervisszaálltás is elszállt - nem lehetett sikeresen visszaálítani sehova - azt újra teleptettem, már egy XP javító telepítést fontolgatok. Kérdés: újra kell telepíteni az összes drivert, alaplapot? Mert akor inkább egy tiszta telepíxtés...
PetruZ
A Tálca bal oldalán, a Start menü mellett látszik egy függõleges szürke csík? Egyáltalán a Gyorsindító sem látszik? Nem lehet, hogy ki van húzva egészen jobbra a széle?
Morphin
Köszke a segítséget de megoldódott(már saját géprõl írok)!!!!!
Mondtam a faternak hogy nézzen már rá a gépemre mer má megint haldoklik.Vissza vittem a Kölcsönzõbe a dvd-ket és mire hazajöttem(15 perc) már ment az XP prímán.Kérdeztem mit csinált vele erre: "legutolso helyes konfigurácio" vagy mi a szösz.DE nekem minden fajta speciális indításnál megfagyotttttt érdekes neki nem aztán egy töri mentesítés és kész. A hiba megoldódott.... Köszi mindenkinek a "gyors" válaszokat.

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Kis feledékeny vagyok, XP prot futtatok.
Hi!
Sok okos tanácsot olvastam tõletek ezen a fórumon. Most nekem is elkellne egypár😊A probléma egyszerû: a tálcán nem jelennek meg a nyitott alkalmazások gombjai. Semmi. Állapotikonok vannak, gyorindító eszköztár ok, de egyébként üres a tálca. Ha minimalizálom a programot, akkor csak újraindítással pattan fel a tálca mögül...Ad-aware volt SAV-ot használok, találtak is némi betolakodót. Inkább csak kellemetlen, mint káros a dolog, de nem így van kitalálva😊 Ha tudtok tippet, segítsetek. Ez persze csak az elsõ nyûgöm volt..
PetruZ
Na tessék, íme, itt a hibajelenséged és a megoldás leírása (angolul): http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;822800
PetruZ
A telepítés elsõ szakasza után kérdezi meg, csak az ember automatikusan elnyomja, mer' minek, ugye... Nekem sincs ilyen, de még floppy drive sincs a gépemben. :]
Az a CD-s boot nekem gyanús, ha a vinyón nincs valami, akkor nem kellene megállnia. Próbáld a BIOS-ban az elsõdleges boot-nak a CD meghajtót megadni, és ugyanitt kapcsold ki a "Try other boot devices", vagy mi a túró nevû opciót. Ha továbbra is azt a hibát adja, akkor jó lenne a popntos szöveg és a hibakód, az M$ KB-ben talán van rá valami megoldás.
ollie
Morphin
Ja és SP2-es win cd-rõl van szó..Bár se eredtei se SP1 és se SP2 vel nem indul a telepítés.

Morphin
Ebben az a legnagyobb pech hogy szombaton raktam ujra az egész gépet...
A windows sugoban egy csomoszor irja hogy kell a "windows automatikus rendszerhelyreállító hajlékonylemez" de sehol nem emliti hogy hol kell ill. hol lehet csinálni olyat. (FUCK WINDOWS<#mf3><#mf3>)

ollie
Le lehet tölteni az MS-tõl bootlemezt Win XP-hez (4 vagy 5 lemez), de szerintem nem azt kér.

Morphin
Hol lehet ilyen lemezt készíteni??

Morphin
Nem lehet elinditani mert kiirja hogy a telepites nem folytathato valami 4. hibakod miatt.A helyreállításnál meg lemezt kér.

ollie
telepítõ cd-rõl bootolj, és válasz egy helyrehozást/javítást (repair)

Morphin
A gond az is hogy az összes particiom NTFS-es.

Morphin
Hi ma nagyon meglepett a gépem.(most másik géprõl irok)
Inditanám de kiírja hogy nem találhato a: c:\windows\system32\drivers\ntfs.sys fájl.Rendszer helyreállítási lemezt (floppy-t) hogy lehet csinálni???
vagy van vmi progi amivel floppyrol át tudnám rakni a winchesterre azt a fájlt anélkül hogy bekéne lépnem a winfosba???

Ackro
ja meg egy autoba két kormányt mi?... hát nem lehet. nem fér el az asztalodon két ikon? 😛

Frank99
sztem meg ne használj Internet Explorert.
Mondhatnám, hogy használj Mozillát, vagy Firefox-ot.
A NAV tényleg rohadtul fogja a gépet.

nekem nincs is fenn viruskeresõm, spyware is csak egy-két cookie-t talal.
Firefoxot használok november óta.

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

ollie
Egyetértek! 😉)

stratoman
A NAV nálam is sok mindent fogott, leginkább a gépet.<#nevetes1>

DanyyX
De nekem mind1, hogy mi figyel, meg mi nem. Az a lényeg hogy nekem ezekkel a progikkal semmi gondom nincsen, meg nincs tele spyware-el a gépem, szal valamit érnek ezek is. Gondolom azért a Kerio + a NAV is fog pár dolgot <#nevetes1>.
Ennyi. Én nem dicsérni/szidni akarok bizonyos szoftvereket, csak elmontam, hogy igy is jó lehet, meg úgy is, ahogy más mondja.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

DanyyX
Windowst azért használok, mert minden programot windowsra írnak.

ollie
A SpywareBlaster nem figyel semmit, csak éppen betesz több ezer weboldalt a tiltott oldalak közé, és így meg se nyílnak.

ironmaiden
Az MS AntiSpyware szinte egyáltalán nem Microsoft megoldás. Az egyik legjobb antispyware céget vásárolták meg. A MS Antispyware szinte csak annyiban különbözik a korábbi Giant Antispyware-tõl, hogy most Microsoft lett a neve.
A program neve a feladatkezelõben még ma is GiantAntispywareMain.exe😊
Ja és ha nem akarsz M$ megoldáshoz folyamodni akkor miért használsz Windows-t?😊
Az inkább M$ megoldás mint az antispyware.😊

DanyyX
Én inkább crakelem adaware-t minthogy M$ megoldáshoz folyamodjak.
Egybként te se olvastad, amit én írtam, mert spybot is tud ilyesmiket meg spyware blaster.

stratoman
Ez így igaz. Csak az ad-aware fizetõs verziója figyel állandóan a personal verzióban ha használni szeretné valaki ezt írja:
The feature requires a licenced version of ad-aware to run.
A spybot szintén figyel állandóan és az ingyenes.
Az MS Antispyware szerintem egy próbát bárkinek megér. Úgy néz ki, hogy elég jól sikerült egy ideig biztosan nem fogom leszedni.

neelix31
Elolvashatnád amit írtam.

Az ad-aware ingyenes verziója nem fut a háttérben, csak a professional. Persze be lehet lõni ad-aware personal verzió esetén is. Úgy, hogy meg kell vásárolni a professionalt vagy szerezni tört verziót pl. torrent segítségével.
Az MS AntiSpyware pedig az ad-aware pro-val ellentétben ingyenes (még). Ja és az MS többek között automatikusan frissíti az adatbázist.

nem tudja senki, hogy lehet-e 1 parancsikonhoz valahogy két célt rendelni??

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

ironmaiden
Lényeg, hogy ne M$ legyen😊

DanyyX
A Spyware blaster is állandóan figyel, ha jól tudom, meg ad-awarenál is be lehet lõni, meg Spybotnál is.

ironmaiden
Jah. Én is addig használtam ad-aware-t amíg rá nem beszéltek a Giant-ra. Azóta megvette a Microsoft, de eddig úgy néz ki, hogy csak a név változott, a progi most is olyan jó mint régen😊

neelix31
Vagy esetleg frissíteni az Ad-aware-t egy olyan spyware keresõre ami állandóan figyel.😊

Mint pl. a lentebb említett Microsoft AntiSpyware.
Az Ad-aware ingyenes verziója ugyanis nem ilyen, csak a professional.

Tetézi a problémát, hogy ez nem a legfrissebb verzió.

ollie
Gõzöm sincs. Szerintem látogass el a corel.com-ra. Egyébként meg azon sem csodálkoznék, ha már nem lenne külön CE, és elvileg mûködnie kéne. Talákoztam már olyan szoftverrel is, ami magyarra állított regionális beállításokkal (angol xp alatt) csak valami kínai nyelven akart kommunikálni.

Tudod ez egy cég megrendelésére leszállított program, aminek tökéletesen kéne mûködnie.

Nem lehet valahogy közép európaiasítani?😊)

Az a gyanún hogy az bizony nem CE verziós csomag. 😞
De valahogy meglehet ezt oldani nem?

ollie
Ja a CE a közép-európai verzió, és ha nem az van meg, akkor szerintem lehetnek ilyen gondok a fontkezeléssel.

A CE verzió alatt a Central Europeot érted?
Amúgy megmondom õszintén, hogy fogalmam sincs. A munkahelyemen kell majd használnom, és most nem tudom megnézni.
Az hogy a program CE verziós azt jelenti, hogy alapból közép európai karaktereket kezel?
És hogyha nem CE, hanem WE, akkor ez valahogy nem oldható meg?

ollie
Akkor passz...

igen minden magyarra van állítva

ollie
A windowsban a regionális beállítások magyarra vannak beállítva? A CE verziós Corel van meg?

ollie
Nem ártana frissíteni az Adaware adatbázisát.