Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gaba9
arra utalsz h ehez a konfighoz kaki lenne a táp ? v mire ?

Gaba323

nem ismerem, de azt tom, hogy a 300Wos codegen csak 160Wot tud leadni, a 420Wos chieftec meg 400Wot.
szal a kevesbe jo cuccok , nem adjak le a kivant/rairt teljesitmenyt.

Gaba9
mercury .. miért ? roxx ?

Gaba323

400 w os tap mifele?

Gaba9
Helo mki..
Nagyon kellene segitség 😞 a probléma : a gépem eddig játékoknál fagyot 2-3pmre de mostmár sima alap winnél is ujrainditja a gépet 😞 mitöl lehet ez ?? nagyon kéne segitség mert megõrülök 😞((((((((
Alaplap cserélve,videokártya és ram tesztelve..
AsusP4P800GDE,P4 2,6GHz,Ati9550Extreme,1024RAM,2db 160Gigás Maxtor Winyo,2Soundblaster 5.1digit,NEC DVD-iró,LG DVD-rom,400W-s táp>XP SP2
lehet vmi xp-s faxság v vmi ötlet ?? plz

Gaba323

Met
lehet, jobbklikk a tálcán, eszköztárak, gyorsindítás, ezt már húzgálhatod

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ibrik
Ahhoz is kell valamelyik windows vizualizációs kiegészítõ progi.
Meg vannak ilyen lehetõségek az explorer.exe-t helyettesítõ/lecserélõ litestep.exe-ben is - bár ezt nem nagyon ajánlom, mert nagyon lassú tõle a windows betöltõdése.
De ha jól emlékszem, az Office-nak is van ilyen bárhová helyezhetõ és bõvíthetõ plusz tálcája, ha bekapcsolod.
Valamint a régi SB Live! hangkártyámhoz adott szoftverben is volt ilyen.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

DanyyX
Olyat lehet, hogy kipipálod a tálca zárolását a tulajdonságokban, és csak simán áthúzod a tálcát a képernyõ tetejére, de azt hogy alul-felül legyen tálca, nemhiszem hogy meg lehet csinálni.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Balumann
Olyat egyébként lehet hogy felül is, meg alul is van tálca, és felül is lehetnek ilyen tálcára letett ablakok, meg eszköztárak?

Balumann
JEEEE tök állat. Köszi! <#vigyor2>
haha

ibrik
Az önmagában nem fog mûködni, mert kell hozzá a Style XP

Balumann
Ja nem, mégsem <#szomoru1>
Nem .theme fájlom van, hanem .msstyles fájl (azt írja rá hogy Windows képstílusfájl) <#sniffles>
Azzal is lehet vmit csinálni?

Balumann
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ De láma vagyok! <#banplz>
a megjelenés tulajdonságaiban megtaláltam a Témákat, csak a tallózást nem vettem észre <#duma>
Köszi a segítséget.

Tévedtem nem mentek össze, csak "súrolták" egymást.

Szervusztok!

Háát felraktam ezt a "SP2"-t de már leszedtem egy párszor, mert a net annyira belassul, még kikapcsolt tûzfal mellett is, hogy az már botrányos. Mind IE, mind Opera alatt.

Én elsõsorban Operát használok, mert azzal teccés szerint tudok nagyítani, ami az én alig/rövidlátásom mellett nem elhanyagolandó tényezõ.

Szerintetek mi lehet a baj?

IP cím?
DHCP szerver?

Ja, rúteren lógok! Lehet, hogy ez okozza a gondoot?

Kérlek segítsetek!

Köszöet.

ui:

Épp most csattant két hülye a szentendrein. Mi a rákért kell úgy száguldozni!
ibrik
Egyébként mindegy, hogy hová teszed a letöltött témát (meg az is mindegy, hogy SP1 vagy SP2), mert ahogy mondtad a "megjelenés"-nél, vagyis pontosabban a "Megjelenítés tulajdonságai"-nál a "Témák"-nál lenyitod a témalistát, és innen két eset lehetséges:
- ha odamásoltad a témát, ahová mondtam (#8083), akkor az új témát ott találod a listában
- ha máshol van a téma, akkor ugyanebben a lenyíló listában válaszd a "Tallózás..."-t és add meg neki, ahol van.

Megjegyzés: Egy windows téma általában vagy csak egy "*.theme" fájlból áll, vagy a "*.theme" mellett van egy hozzá tartozó mappa is ugyanazon a néven. A lényeg, hogy a témafájlnak a "C:\WINDOWS\Resources\Themes\" mappában a helye és a hozzá tartozó mappa is ebbe a téma mappába kerüljön.

Balumann
Ha bemásoltam a "C:\WINDOWS\Resources\Themes\" -ba, utána mit kell csinálni?
Windows XP SP2-m van

Balumann
Beraktam oda, de nem tudom aktiválni a témát <#zavart2>
Úgykéne nem, hogy az asztalra tulajdonságok, és megjelenés, nem?

ibrik
XP-ben a témák helye: "C:\WINDOWS\Resources\Themes\"

Balumann
Nekem vannak témáim, csak nem tudom hogy kell õket betenni. Tudna vki segíteni?<#falbav>

[HUN]PAStheLoD
valószínûleg mert egy bugos szar , de próbáld meg újrainstallálni a pandát, ha zavar hogy a SecCenter-ben nem mutatja.. szerintem csak tiltsd le a sipákolását, a panda anélkül is tudja a dolgát..

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
deviantart-ról ... vagy http://www.wincustomize.com/ -ról ..

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

honnan lehet jó témákat letölteni a themexp.org-on kívül???

How much can you take,before you snap?

#8073; #8074

Köszönöm a segítséget.

Üdvözlettel: gy?jt?

Gladiator
fent van a gépen a panda antivirus, eddig semmi baj nem volt, most viszont az xp azt írja ki, hogy nincs vírusírtó a gépen, pedig a frissítése napra fontos. mért nem találja?

hi, azt akarom kerdezni, hogy van-e olyan progi, esetleg lehetoseg amivel le tudom torolni azokat a programreszeket, amiket nem uninstalaltam. Mondok egy konkret peldat: felraktam az alchol 120%-ot es nem jelent meg a control panelbe az uninstalalasi lehetoseg, es en csak ugy lazan letoroltem, es utana mikor meglattam az uninstal exe-et a start menube mar nem tudta letorolni. Nem tudom ujra rakni a progit, es ez az, mert nem tudom elinditani nelkule a Byond Divinity-t bar ez vele sem ment, ha esetleg ajanlotok egy mas progit, amivel egy *.mdf file-t imageba be tudok rakni egy virtualis meghajtoba az is megfelelne.

A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit

nemcsakfeel2sch
Mitõl lehet ODBC hibám???
Rámegyek a sajátgépre, vagy a startmenü kikapcsolásra, akkor feldob egy ablakot, odbc error,..
Honnan tudok patchet leszedni???

Undorítóak a galambok, mert halálos betegséget terjesztenek. Vigyázz! A kutyák rühösek vagy sánták.

ironmaiden
Ehhez nem kell közvetlenül a registry-ben buherálni:
Töltsd le ezt a programot
Ingyenes, magyar nyelv is van benne:
http://members.lycos.co.uk/codestuff/StarterSetup.zip

Indítás után van benne egy fül:Indított tételek
Itt mindent ki illetve be lehet kapcsolni illetve akár törölni is pár kattintással.

DanyyX
Nemtudom mennyire értesz a registryhez :

HKLM/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run
HKLM/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/RunOnce
HKLM/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/RunOnceEx
HKCU/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run

Ezekben a kulcsoban lévõ bejegyzések is betöltödnek rendszerinditaskor.
Egy bejegyzés, az egy futtatható fájlra/folyamatra mutat.
A név alapján be lehet azonosítani általában.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Szervusztok!

Azt szeretném, ha a a gép indítása után a memóriába csak a gép mûködése szempontjából lényeges programok töltõdnének be.

A Start>Futtatás(msconfig)>Rendszerkonfigurációs segédprogram ablak>Automatikus indítás fül alatt kijelölhetem az indításnál betöltõdõ programokat.
A Norton SystemWorks System információja szerint a fentieken túl még számos program betöltõdik.
Van-e lehetõségem az indításnál betöltõdõ programok számát a fentieken túl csökkenteni, vagy azok már az operációs rendszerhez tartoznak?

Üdvözlettel: gy?jt?

Serpa
gondolom nem.
mert találtam egy build 3810 -est is.

Serpa
ami itt van az aktuális?

Igy keresd
java virtual machine

Serpa
olyan van, hogy mind2 kelhet?

microsoft.com on nem találom.

nem mindegy , azt a "javat" hasznald, amelyiket az a program koveteli, amit hasznalni akarsz.

nem
de a microsoftét érdemes leszedni

Serpa
mind1 melyik van fenn?

a sun szabadalma a java, de az m$ megoldasa termeszetesen nem kompatibilis vele.

Serpa
a Sun és a Microsoft virtual java machine -je miben különbözik egymástól?

Looserke
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. A versenyek alatt mindig szoktam nézni a www.formula1.com-on a Live Timing-ot, csak ott a szabadedzések alatt nincs élõ komment ezért itt már többen is mondták, hogy õk az eurosport.com-on is nézik, mert ott is van Live timing és még kommentek is. Ezzel csak az a bajom, hogy sehogy sem tudom behozni az eurosport honlapját. Azt írja ki, hogy a kiszolgáló nem található. WinXP SP2-m van Chelló internettel és Internet Explorert használok. Próbáltam már kikapcsolni a tûzfalat meg kisebbre venni az Internet Explorer biztonsági szintjét, de ugyanaz. A netet egy routerrel osztom meg a lakótársammal, de az eurosport honlapja nála sem jön be ezért megpróbáltam a routertõl függetlenül is, úgy hogy csak hozzám dugtam be a kábelmodemet, de az eredmény ugyanaz. Már ötletem sincs ezért kérdezlek titeket hátha...
Szóval akinek WinXP SP2-es gépe van Chello nettel és Internet Explorer 6-ot használ az nézze már meg please, hogy nála bejön-e az Eurosport.com, mert nem tudom mit csináljak. Egyetlen más honlappal sem csinált még ilyet.
Elõre is köszönöm...

U.i: Ezt a hibaüzenetet szoktam kapni:

A lap nem jeleníthetõ meg.
A keresett lap jelenleg nem érhetõ el. Lehet, hogy a webhelyen technikai problémák léptek fel, vagy módosítania kell a böngészõ beállításait.

--------------------------------------------------------------------------------

Tegye a következõt:

Kattintson a Frissítés gombra, vagy próbálja újra késõbb.

Ha a címsorban adta meg a lap címét, ellenõrizze, hogy helyesen írta-e be azt.

A kapcsolat beállításainak ellenõrzéséhez kattintson az Eszközök menü Internetbeállítások parancsára. A Kapcsolatok lapon kattintson a Beállítások gombra. A beállításoknak meg kell egyezniük a helyi hálózat rendszergazdája vagy az internetszolgáltató által megadott beállításokkal.
Ellenõrizze, hogy a rendszer észleli-e az internetkapcsolat beállításait. A Microsoft Windows beállítható a hálózat vizsgálatára és a hálózati beállítások automatikus felderítésére (ha a hálózat rendszergazdája engedélyezte ezt a beállítást).
Kattintson az Eszközök menü Internetbeállítások parancsára.
A Kapcsolatok lapon kattintson a LAN-beállítások gombra.
Jelölje be A beállítások automatikus észlelése jelölõnégyzetet, és kattintson az OK gombra.
Egyes webhelyek megkövetelik a 128 bites titkosítású kapcsolatot. A Súgó menü Névjegy parancsára kattintva állapíthatja meg, milyen titkosítási erõsség van a számítógépre telepítve.
Ha biztonságos webhelyet próbál elérni, ellenõrizze, hogy számítógépe biztonsági beállításai támogatják-e azt. Kattintson az Eszközök menü Internetbeállítások parancsára. A Speciális lap Biztonság csoportjában ellenõrizze az SSL 2.0, SSL 3.0, TLS 1.0, PCT 1.0 protokollok beállításait.
Másik hivatkozás kipróbálásához kattintson a Vissza gombra.

A kiszolgáló nem található vagy DNS-hiba
Internet Explorer

Hali!
Lenne pár kérdésem.
1. Támadt egy kis gondom. Amikor ráklikkelek egy html kiterjesztésü fájlra akkor azt írja ki, hogy hibát észlelt és bezárja az explorer.exe fájlt. De az Internet Explorer jól müködik. Tudok netezni is. Ez mitõl van és mit lehet vele csinálni?
2. Asztalon jobb klikk/ tulajdonságok/asztal -ra rámegyek akkor szintén azt írja ki, hogy hibát észlel és bezárja a rundll32.exe fájlt.
Ezek a problémák csökkentett módban nincsenek. Nincs vírus se a gépen. kb egy hete vannak ezek a problémák. Kérdeztem haverokat, hogy nem e tudnak segíteni, de azt mondták, hogy telepítsem újra a Windows -t.
Légyszi segítsetek. Nincs semmi kedvem újratelepíteni az egész rendszert, meg rámegy egy egész nap.
Elõre is köszi.

Klon
ahha. mélységes köszönetem 😊

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

ibrik
1 másodperc...

Klon
ibrik:

más is segített, de Õ így: shutdown.exe -s -t 00
csak kiváncsiságból: Mi a különbség az általad írt 01 és a <00> között ??

amúgy mind kettõ mûködik!

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Klon
köszi

ibrik
Az ikonnak adandó parancssor:
shutdown.exe -s -t 01
(De elég, ha csak egyszer RÖVIDEN megnyomod a gépen a bekapcsoló nyomógombot...)

Ha esetleg egy újraindító ikont is akarnál létrehozni, akkor a fenti parancssor így módosul:
shutdown.exe -r -t 01

Klon
Hali!
Tudtok segíteni a következõben?

WinXP op.rendszeren szeretnék egy kikapcsolás ikont létrehozni, de nemtudom hogy hogy kell.
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném!

ibrik
Nincs húzva a géped?
Memória(-ák) nem nyiffantak ki?
Az XP biztonsági frissítéseit felraktad?
Tûzfalat telepítettél a gépre?
Rendszervisszaállítási funkció be volt kapcsolva az XP-ben?

Csak így hasraütve néhány fontos dolog ezzel kapcsolatban...

Sziasztok egy kérdésem lenne. Ma nem indult el az xp-m. Azt irta ki hogy a system32\config\system fájl
megsérült, így nem indítható el a windows. Az lenne a kérdésem ,hogy ez ellen mit tudok tenni? Vagy mindig
újra kell telepíteni? (mert ez már másodszor fordult elõ). De a telepítõben megnyomtam a J-t a helyreállításhoz,
de ott nem tudom mit kell csinálni.Vagy esetleg van valamilyen helyreállítási lehetõség?
A másik pedig az ,hogy az xp-t csak valamikor harmadszorra adja be, mert valamiért újraindul. Ez mitõ lehet?
Segítségeteket elõre is köszönöm, Eddy.
Pc cilin felejthetõ.
Próbálj ki valami mást.