Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Banyapapa
Jól, mégcsak nem is 1 ágon van a DVD/Vinyo együtessel,teljesen különállo a tápnak az a ága felé.
Megnéztem mielött bedugtam, de most megprobálom, visszarakom a régi Radeon 9200-est, remélem megjavul, .. csakhát.......😛

ibrik
Biztos, hogy jól van bedugva a VGA-ba a tápcsatlakozó?
Mivelhogy ugyanolyan aljzat van rajta, mint pl. a merevlemezeken vagy a CD-meghajtókon... Tehát ugyanannyira kell hogy bedugva legyen, mint azokon.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Banyapapa
Vissza még nem rakom, még benézek a BIOS-ba, hátha..........
BIOS frissitéshez abszolut nem értek, sajn :|

Igaz mielött beraktam volna a kislemezmeghajtott kikötöttem,és teljesen nem kapcsoltam ki a bios-ban, meg a másik hogy a kártáyra a tápcsatlakozoját teljesen nem tudtam bedugni, benne van masszivan de nem teljesen.

Met
Ha visszarakod a régi kártyát jól ismeri fel a CPU-t?
Esetleg egy bios frissítés?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Banyapapa
Volna megint egy bibi.
Lecseréltem a VGA-t egy ASUS N6600-ra.
ALAPLAP maradt a chaintech 7VJL5, benne AMD Athlon XP2400+.
XP ujrarak, alalapnak a driverei fel, ASUS vga cuccai is fel, találtam itthon egy 3DMark 03Gamers benchmarks cd-t, felraktam.
Jött a hoppá, CPU ismeretlen.
Everestbe benéztem ott meg ezt irta ki:
CPU típusa AMD Duron XP, 1478 MHz (11 x 134)

Restart BIOS elején a teszt detto rosszat ir ki, és ellenöriz mi primary, stbstb és áll vagy fél percig.
Mig le nem cseréltem a VGA-t addig semmi baja nem volt a CPU-val, mostmeg😞

Hedgehunter
igy van, megy tole mint az allat........<#wave>
ollie
Nem, a RadClock (RadClocker) egy Radeon kártya tuning progi.

ollie
Talán van alami spyware a háttérben. Vírus és spyware írtás a javasolt.

Serpa
néha amikor le akarom állítani vagy restartolni az XP-t, nem tud bezárni egy alkalmazást.

ezt írja:
"layered hidden window"

ja, mert van benne anyag 😊
regi igazsag ez.

Met
a jó táp nehéz 😊

Banyapapa
Kicseréltem.
ami benne volt az: Comador LC-B300ATX.

Érdekes, Chietec mellet pillekönnyü, feleannyi kábelezési lehetöség és a kábelek is jovval rövidebbek.
Remélem ez megoldja a bibit.

Sziasztok
Újra lett telepítve az xp. Ezzel még nem is volna gond, de azóta állandóan kilép a progikból. (elõtte feldobja a hibaüzit: .....exe hibát észlet és leáll, hibajelentés küldése ...)
Van valakinek tippe miért lép ki mindenbõl?
thx

PetruZ
Szemre nincs benne trükkös dolog. Viszont túlságosan is sok egyéb védelem fut (millió Symantec holmi, NAV, ...), illetve van pár scheduler, amit én soha az életben nem használtam még. Ilyen pl. a Java update (jusched.exe), meg az a Sonic (?) Update Manager. Ha frissítés kellett, megnéztem kézzel, van-e új és telepítettem. A MusicMatch Jukebox-nak is millió dolga fut automatikusban, ami teljesen felesleges. Egyáltalán mire használod az MMJ-t? Ott a Messenger Plus is, ami automatikusan indul, de nem hiszem, hogy a nap minden percében használod. A RadClock, ha jól sejtem, vmi internetes óra-szinkron. Minek?

Szóval ilyesmiket kellene átgondolni...
ollie
A Chieftec jó.

Banyapapa
Valami noname, még alaposabban nem néztem, oldalán Magyar infokkal, hátul kapcsolo ohne.
Bluefishböl valo komplett gép gari nincs már sajn.
Samsung vinyot kivettem, kattogása idegesitet már, igaz win elindult rajta.
Betettem probábol az alant irt WD vinyot, beraktam azt a universal boot disc-et (lehet nem ez a neve de tele van floppy-s cuccokal, mert floppy néha megy aztán behal azis, berakok egy kislemezt vinyo beindul nemtom miért és lefagy a renccer szovalazt se használom már)na azzal a disc-el WD progikkal átnéztem a vinyot semmi baja 2 teszt lement rajta semmitse talált, igy most azon megy a winxp.

Samsungon is akartam tesztet egy formázás után a shdiag cuccosával, de lefut (közben kattan egyet a vinyo, kézzel érezni is) és ez az ablak jön be:

hutil-al is akartam a samsung honlap szerint de hiába klikelek rá a diag opciora, valami számot kér, vagymit😛

UI: remélem a chieftech tápok jok, mert vettem egyet 360W, csak még nem raktam be.
Hát ennyi, bocs a zavarásért.

Hedgehunter
there u go.....
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 13:44:00, on 20/04/2005
Platform: Windows XP Szervizcsomag 2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SPBBC\SPBBCSvc.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
C:\WINDOWS\system32\LVCOMSX.EXE
C:\Program Files\MessengerPlus! 3\MsgPlus.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe
C:\Program Files\Java\jre1.5.0_02\bin\jusched.exe
C:\Program Files\Musicmatch\Musicmatch Jukebox\mm_server.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\CursorXP\CursorXP.exe
C:\Program Files\Creative\MediaSource\Detector\CTDetect.exe
C:\Program Files\Musicmatch\Musicmatch Jukebox\MMDiag.exe
C:\Program Files\Musicmatch\Musicmatch Jukebox\mim.exe
C:\WINDOWS\system32\CTsvcCDA.EXE
C:\Program Files\Norton AntiVirus\navapsvc.exe
C:\Program Files\Norton AntiVirus\IWP\NPFMntor.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\CCPD-LC\symlcsvc.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe
C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
F:\Programok\Hijack this\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Hivatkozások
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O2 - BHO: NAV Helper - {BDF3E430-B101-42AD-A544-FADC6B084872} - C:\Program Files\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O3 - Toolbar: Norton AntiVirus - {42CDD1BF-3FFB-4238-8AD1-7859DF00B1D6} - C:\Program Files\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O4 - HKLM\..\Run: SOUNDMAN.EXE
O4 - HKLM\..\Run: "C:\Program Files\Common Files\Sonic\Update Manager\sgtray.exe" /r
O4 - HKLM\..\Run: C:\WINDOWS\system32\LVCOMSX.EXE
O4 - HKLM\..\Run: atiptaxx.exe
O4 - HKLM\..\Run: "C:\Program Files\MessengerPlus! 3\MsgPlus.exe"
O4 - HKLM\..\Run: "C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe"
O4 - HKLM\..\Run: "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\cli.exe" runtime
O4 - HKLM\..\Run: C:\Program Files\Java\jre1.5.0_02\bin\jusched.exe
O4 - HKLM\..\Run: C:\PROGRA~1\SYMNET~1\SNDMon.exe
O4 - HKLM\..\Run: C:\Program Files\Musicmatch\Musicmatch Jukebox\mimboot.exe
O4 - HKLM\..\Run: C:\Program Files\Musicmatch\Musicmatch Jukebox\mm_server.exe
O4 - HKCU\..\Run: C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: C:\Program Files\CursorXP\CursorXP.exe
O4 - HKCU\..\Run: C:\Program Files\Creative\MediaSource\Detector\CTDetect.exe /R
O4 - Global Startup: Adobe Reader Speed Launch.lnk = C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\reader_sl.exe
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
O8 - Extra context menu item: E&xportálás Microsoft Excel formátumba - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_02\bin\npjpi150_02.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_02\bin\npjpi150_02.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O15 - Trusted Zone: *.musicmatch.com
O15 - Trusted Zone: *.musicmatch.com (HKLM)
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: Symantec Event Manager (ccEvtMgr) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe
O23 - Service: Symantec Password Validation (ccPwdSvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccPwdSvc.exe
O23 - Service: Symantec Settings Manager (ccSetMgr) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr.exe
O23 - Service: Creative Service for CDROM Access - Creative Technology Ltd - C:\WINDOWS\system32\CTsvcCDA.EXE
O23 - Service: Norton AntiVirus Auto-Protect Service (navapsvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Norton AntiVirus\navapsvc.exe
O23 - Service: Norton AntiVirus Firewall Monitor Service (NPFMntor) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Norton AntiVirus\IWP\NPFMntor.exe
O23 - Service: RadClock - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\RadClock.exe
O23 - Service: SAVScan - Symantec Corporation - C:\Program Files\Norton AntiVirus\SAVScan.exe
O23 - Service: ScriptBlocking Service (SBService) - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\COMMON~1\SYMANT~1\SCRIPT~1\SBServ.exe
O23 - Service: Symantec Network Drivers Service (SNDSrvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc.exe
O23 - Service: Symantec SPBBCSvc (SPBBCSvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SPBBC\SPBBCSvc.exe
O23 - Service: Symantec Core LC - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\CCPD-LC\symlcsvc.exe

ollie
Telepítsd a videokari, hangkari és chipset drivert. HA már megtetted, akkor mégegyszer.

PetruZ
Vszleg olyan felesleges vackok futnak még a háttérben, amelyek alapértelmezetten automatikusak, de a világon semmi szükség nincs rájuk... Másolj be egy HiJackThis log-ot, aztán meglátjuk, mi van még ott.
PetruZ
Persze, meghajtóként nem is fogja, de formázatlan partícióként igen. Erre van az Ibrik által is említett beépített logikai lemezkezelõ, amellyel bármi ilyesmit megtehetsz, ha már áll az XP (gyakorlatilag egy közepes tudású partíció menedzser, ami az on-the-fly átméretezésen kívül szinte minden mást tud). Sztem hasznos és nagyon könnyen kezelhetõ eszköz, az XP talán egyik legjobb, leghasználhatóbb része.
Hedgehunter
Winxp sp2 vel van felrakva, most fejlesztettem a gepet p4 1.7 celeronrol, p4 2.80 prescottra asus p4p 800 e deluxe alaplap es a jatekok 30-45 masodpercenkent beszaggatnak????? 2 vinyom van a lapozofaljt atraktam a masikra, jobb lett de meg mindig szar.... nincs virusom, se spyware, adware...... Kicsit mar kesz vagyok.......Valaki?
Mert nem mertem. Úgy emlékszem egyszer így csináltam régebben és nem látta a többit.
ollie
DE a többit miért nem formázod windows alól? Akkor nem kell újraindítanod.

Leírom pontossabban: zsír új gép, az xp telepítõ segítségével 4 particióra osztottam a vinyót, ezek nincsenek formázva, ha mondjuk a C-t leformázom, akkor utána rögtön elkezdi felmásolni a telepítõ file-okat a C-re, a többi 3 partició nincs leformázva. És én csak úgy tudom a többit is leformázni, hogy újra inditom a gépet 3-4-szer.
ibrik
Mindek ahhoz külön a CD, ha fut fent az XP?

Vezérlõpult - Felügyeleti eszközök - Számítógép-kezelés - Tárolás - Lemezkezelés - a célpartíción jobbkattintás és a menübõl a "Formázás..."-t választod.

PetruZ
Ezt nem értem. Miért kellene minden partíció formázása után újraindítani a gépet? Emlékeim szerint az XP telepítõnek ilyen szempontból nincs baja, akárhány partíciót megformáz.
Hello! Hogy lehet egy 4 részre osztott 160 GB vinyót formatálni, hogy ne kelljen minden egyes partició formázása után újra indítani? TEhát a 4 particiót újraindítás nélkül formatálni winxp sp2 lemezzel?
ollie
Milyen táp? Lehet hogy az a hunyó.

Met
tedd át a vinyót a tápnak egy másik ágára

Banyapapa
SP1

ibrik
Sima XP vagy SP1-es?

Banyapapa
Ezt irja everest ki, hátha segit, nyitva a gép.

http://iaro.srv.hu/kep/everest1.jpg

Nem tudom, már a dvd meghajtot is lekötöttem mert azt is hol ismeri és megy xp-ben van mikor betölt és BIOS-ban valami idétlen szöveget is mellé ki, persze win alat megse látom már.

Banyapapa
Volna egy gondom,de nem is tudom jo helyre irom be.
Anno volt egy seagate120-as vinyo a gépbe, kattogo hangok jöttek ki egy idö után a házbol, nem indult XP, vettem egy samsungot.
Mint késöbb kiderült semmi baja a seagate-nek 2 honapig ment egy másik gépbe mobil rack-ban ,és most egy harmadik gépben az a egyetlen vincseszter, no gondal.

Namármost, samsung detto kezdi ugyanazt nálam, benem tölti xp, nemrég lefagyott a gép, kiirta fekete képernyöre valami system hiba nyomjak "j" betüt,restartolt bejött xp.
Van amikor meg filerendszerhiba miatt else indul semmise.
Van még1 WD 20GB-s vinyo, mindehol müködik, nálam azis behalt xp még formázni se akarja megfele telepitéskor.
Persze az is megy bárhol máshol.
Már cseréltem 4 IDE kábelt,hátha,de semmi😞
Lefutattam a ultimatedisc-en levö samsungprogit, lemegy kiirja semmi baja a vinyonak,ehh.
Elöbb egy képet akartam másolni, vinyo elindult fagyás.
Vgay egy érdekes még.
Felrakok egy gamet, a hétvégén a GW-t akartam nyomni, elsöre jippii megy szuperül, aztán abbahagytam na majd késöbb.
Ahhaaaaaaaaa hát nem, töltene,töltés közben fagyás, reset,betölt de mennék másik részre ahol tölteni kellene fagyás.
És ez a hiba minden más játéknál.
Elsö inditásnál szupi, utána meghal.
Vgay letettem a tálcára hadd tölcsön,semmi gond fel akarom ugrasztani lefagy:/

És a mostani érdekesség: http://iaro.srv.hu/kep/nemtomiisez1.jpg

Másnak is van ilyen szürke csikja SG-n?
Nekem alul ilyen csikok jönnek be😛

Igaz most leszeretném cserélni a gép 2-3 alkatrészét másra tele let a pupom ezzel a chaintec lapal már.
Nem is huzom a gépet, nem is akarom elég lenne ha simán futna de nem😞

Chaintech7VJL5, AMD 2400+ ,kitakaritva a gép, két noname 256MB 333mhz memo

ALCATELGOD
én már régóta szerettem volna felrakni,csak mindig szarul jött le :-( . De most...

AMD Athlon XP 1800+, Aopen AK79D-400VN (nForce2 Ultra 400), 256MB DDR RAM, NVIDIA GeForce4 MX 440, LG StudioWorks/HiSync 700S, Maxtor 4D04H2, Intel 536EP V.92 Modem, LG GSA-4081B, SONY DDU1611,

lck
Aha. Szerintem elõbb-utóbb majd szinte mindenki fel fogja rakni. - Ha csak nem alternatív oprencert használ.
ALCATELGOD
aham értem,csak tod,most raktam fel és nem nagyon merek állítgatni még semmit

AMD Athlon XP 1800+, Aopen AK79D-400VN (nForce2 Ultra 400), 256MB DDR RAM, NVIDIA GeForce4 MX 440, LG StudioWorks/HiSync 700S, Maxtor 4D04H2, Intel 536EP V.92 Modem, LG GSA-4081B, SONY DDU1611,

lck
Vezérlõpultban van külön tûzfalbeállítás ikon. Ott a biztonsági központtól függetlenül tudod állogatni.
ALCATELGOD
de a tûzfal az jó lenne,ha menne

lck
Van erre külön topic. - Szerintem jó.
ALCATELGOD
Kinek mi a véleménye az SP2-rõl?

lck
Sajátgép > Vezérlõpult > Felügyeleti eszközök > Szolgáltatások > Bizonsági központ : leállít aztán letilt.
Serpa
ok.
megnézem, mi van ha kiszedem a pipát.

ALCATELGOD
SP2,nálam jó mûködök,csak ezt a biztonsági szart kéne kivenni innen a tálcáról,mert állandó csiripel

lck
Ki szoktam kapcsolni. Lehet hogy van valami érdemleges funkciója, de eddig nem vettem észre.
ibrik
Az a hangkártyádhoz tartozó rendszerfájl (plugin manager)

Serpa
CTHELPER.EXE elõl kiszedhetem a pipát ? (automatikus indítás)

Mr Manson
gyere másik topic
amugy igen , van még gond

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

nemcsakfeel
van 64 bites topik 😊
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1094647458

*hihi ** *

csuhi
ÜDV!

Lenne egy problémám.
Van ugye ez a 64bites windows, amit nagyon vártam már végre hogy megjelenjen, és kiaknázhassam a 64bites procimban rejlõ lehetõségeket. Mielõtt felraktam volna olvasgattam róla és kiderült hogy nem igazán mûködik vele az Alcohol 120, meg a Daemon Tools.
Hallot vki errõl vmit, tapasztalatok?

ollie
akkor is azt kell csinálni, ami le van írva azon az oldalon