Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Windows XP SP2 operációs rendszert használok.
Egy program telepítést követõen a Windows biztonsági központja (ikon,lent a jobb sarokban) jelezte, hogy a Windows tûzfal nincs bekapcsolva.A központ javaslata a tûzfal engedélyezése volt, amit nem sikerült érvényesítenem.
A Start menü > Beállítások > Vezérlõpult > Windows tûzfal párbeszéd panelt nem tudtam megnyitni. A hibaüzenet:a panel nem nyitható meg, mert a társított szolgáltatás (Windows tûzfal/internet kapcsolat megosztása (ICS)) nem fut.
Innen nem is tudtam a futást elindítani.
A Start menü > Futtatás (msconfig)> Rendszerkonfigurációs segédprogram panel > Szolgéltatások fül jelzi, hogy a Windows tûzfal/internet kapcsolat megosztása szolgáltatás nem fut.
Megjegyzem, hogy a legkézenfekvõbbnek látszó Widows frissítést elvégeztem, de nem segített. Sajnos az eredeti telepítésrõl - bûnös könnyelmûséggel - nem készítettem helyreállító lemezt.
Kérdésem: be lehet-e állítani futásra ezt a szolgáltatást és hogyan?
Még annyival komplikálom a probléma ismertetését, hogy a Felügyeleti eszközök > Rendszer menüpontban a Windows bejelentkezése után a "Service Control Manager leállt" hibajelzést találom.
Ha a fentieket kiegészítem a hijackthis.log fájllal, akkor talán valami látszik a leírtakból:
Logfile of HijackThis v1.99.0
Scan saved at 15:54:33, on 2005.05.05.
Platform: Windows XP Szervizcsomag 2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\PROGRA~1\NORTON~1\NORTON~1\navapw32.exe
C:\WINDOWS\system32\carpserv.exe
C:\Program Files\Creative\Shared Files\CAMTRAY.EXE
C:\PROGRA~1\A4Tech\Mouse\Amoumain.exe
D:\PROGRAMOK\Kémprogramellenõrzõ\MicrosoftAntiSpyware\gcasServ.exe
D:\PROGRAMOK\Java\bin\jusched.exe
C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe
C:\Program Files\Common Files\Canopus Shared\ProCoder 2\Kernel\PNXSERVR.exe
D:\PROGRAMOK\Segédprogramok\Digital Day v5.50\digday.exe
D:\PROGRAMOK\Internettelefon\Phone\Skype.exe
C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr.Exe
C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
D:\PROGRAMOK\Segédprogramok\TipTop\TipTop.exe
D:\PROGRAMOK\Kémprogramellenõrzõ\MicrosoftAntiSpyware\gcasDtServ.exe
C:\WINDOWS\System32\spool\DRIVERS\W32X86\3\E_S10IC2.EXE
C:\WINDOWS\system32\cisvc.exe
C:\Program Files\Common Files\EPSON\EBAPI\SAgent2.exe
C:\WINDOWS\system32\E_S00RP2.EXE
C:\WINDOWS\system32\inetsrv\inetinfo.exe
C:\Program Files\Norton SystemWorks\Norton AntiVirus\navapsvc.exe
C:\Program Files\Norton SystemWorks\Norton Utilities\NPROTECT.EXE
C:\WINDOWS\System32\snmp.exe
C:\PROGRA~1\NORTON~1\SPEEDD~1\nopdb.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\mqsvc.exe
C:\WINDOWS\system32\mqtgsvc.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
C:\WINDOWS\system32\cidaemon.exe
C:\WINDOWS\system32\cidaemon.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
D:\PROGRAMOK\Segédprogramok\HijackThis_1.99.0.0\HijackThis.exe
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://g.msn.com/0SEENUS/SAOS01
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.hirstart.hu/
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://g.msn.com/0SEENUS/SAOS01
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Hivatkozások
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - D:\PROGRAMOK\Adobe Reader\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: (no name) - {206E52E0-D52E-11D4-AD54-0000E86C26F6} - D:\PROGRA~1\FRESHP~1\FRESHD~2\fdcatch.dll
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - D:\PROGRAMOK\Kémprogramellenõrzõ\Spybot - Search & Destroy\SDHelper.dll
O2 - BHO: CNavExtBho Class - {BDF3E430-B101-42AD-A544-FADC6B084872} - C:\Program Files\Norton SystemWorks\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O3 - Toolbar: Norton AntiVirus - {42CDD1BF-3FFB-4238-8AD1-7859DF00B1D6} - C:\Program Files\Norton SystemWorks\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O4 - HKLM\..\Run:
O4 - HKLM\..\Run: C:\PROGRA~1\NORTON~1\NORTON~1\navapw32.exe
O4 - HKLM\..\Run:
O4 - HKLM\..\Run:
O4 - HKLM\..\Run:
O4 - HKLM\..\Run:
O4 - HKLM\..\Run:
O4 - HKLM\..\Run:
O4 - HKLM\..\Run:
O4 - HKLM\..\Run:
O4 - HKLM\..\Run:
O4 - HKLM\..\Run:
O4 - HKLM\..\Run:
O4 - HKCU\..\Run:
O4 - HKCU\..\Run:
O4 - HKCU\..\Run:
O4 - HKCU\..\Run:
O4 - HKCU\..\Run:
O4 - Global Startup: EPSON Status Monitor 3 Environment Check 2.lnk = C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\w32x86\3\E_SRCV02.EXE
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9.EXE
O4 - Global Startup: Symantec Fax Starter Edition Port.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\1038\OLFSNT40.EXE
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - D:\PROGRAMOK\Java\bin\npjpi150_02.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - D:\PROGRAMOK\Java\bin\npjpi150_02.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O10 - Broken Internet access because of LSP provider 'c:\program files\newdotnet\newdotnet6_38.dll' missing
O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://v5.windowsupdate.microsoft.com/v5consumer/V5Controls/en/x86/client/wuweb_site.cab?1114969178780
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{E8B0D83D-BFFA-4614-8668-A77CD591A34F}: NameServer = 195.228.240.249 195.228.242.180
O23 - Service: Logikai lemezkezelõ felügyeleti szolgáltatás - Unknown - C:\WINDOWS\System32\dmadmin.exe
O23 - Service: EPSON Printer Status Agent2 - SEIKO EPSON CORPORATION - C:\Program Files\Common Files\EPSON\EBAPI\SAgent2.exe
O23 - Service: EPSON V3 Service2(02) - SEIKO EPSON CORPORATION - C:\WINDOWS\system32\E_S00RP2.EXE
O23 - Service: Eseménynapló - Unknown - C:\WINDOWS\system32\services.exe
O23 - Service: Fax - Unknown - C:\WINDOWS\system32\fxssvc.exe
O23 - Service: IIS felügyeleti szolgáltatás - Unknown - C:\WINDOWS\system32\inetsrv\inetinfo.exe
O23 - Service: IMAPI CD-égetõ COM-szolgáltatás - Unknown - C:\WINDOWS\system32\imapi.exe
O23 - Service: NetMeeting távoli asztalmegosztás - Unknown - C:\WINDOWS\system32\mnmsrvc.exe
O23 - Service: Norton AntiVirus Auto Protect Service - Symantec Corporation - C:\Program Files\Norton SystemWorks\Norton AntiVirus\navapsvc.exe
O23 - Service: Norton Unerase Protection - Symantec Corporation - C:\Program Files\Norton SystemWorks\Norton Utilities\NPROTECT.EXE
O23 - Service: Plug and Play - Unknown - C:\WINDOWS\system32\services.exe
O23 - Service: Távoli asztal súgó-munkamenetének kezelõje - Unknown - C:\WINDOWS\system32\sessmgr.exe
O23 - Service: ScriptBlocking Service - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\COMMON~1\SYMANT~1\SCRIPT~1\SBServ.exe
O23 - Service: Intelligens kártya - Unknown - C:\WINDOWS\System32\SCardSvr.exe
O23 - Service: Simple Mail Transport Protocol (SMTP) - Unknown - C:\WINDOWS\system32\inetsrv\inetinfo.exe
O23 - Service: Symantec Network Drivers Service - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc.exe
O23 - Service: SNMP szolgáltatás - Unknown - C:\WINDOWS\System32\snmp.exe
O23 - Service: Speed Disk service - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\NORTON~1\SPEEDD~1\nopdb.exe
O23 - Service: Teljesítménynaplók és riasztások - Unknown - C:\WINDOWS\system32\smlogsvc.exe
O23 - Service: Kötet árnyékmásolata - Unknown - C:\WINDOWS\System32\vssvc.exe
O23 - Service: Webes közzététel - Unknown - C:\WINDOWS\system32\inetsrv\inetinfo.exe
O23 - Service: WMI teljesítményadapter - Unknown - C:\WINDOWS\system32\wbem\wmiapsrv.exe
Köszönöm a türelmet és a remélt segítséget.
Üdvözlettel: gy?jt?
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
Egy kedves cimboramnak vetodott fel egy kerdese, de nincs internet-kozelben, ezert megigertem neki, megkerdezem itt.
Tehat: minkahelyi gepre jatekot installalna, amit szeretne, hogy ne lasson "akarki". Az oke, hogy ikonokat, start menuben a dolgokat eltunteti, de megteheti-e pl azt, hogy a Programok jozzaadasa es torleseben is kipucolja valahogy? Azt hiszem, nem rendszergazda elol, hanem masik user szint elol kellene "elrejtegetni".
Megoldhato ez?
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
Aztán add ki ezt a parancsot: fdisk /mbr
Lenne egy kérdésem:
Van e vkinek olyan progija, maivel a boot szektor 0. szektorát felül tudom írni?
Boot vírus + XP alkottak kicsit, és most szükségem lenne egy ilyen progira.
Vkinek ötlet?
audio decoders -en belül az "LFE" mit aktivál?
PCM16/24/32bit és IEEE float --> melyiket érdemes bejelölni?
Nálam a Nis2005 megy, minden probléma nélkül.
Metnek van igaza. Meg kell tanulni használni. (Ez az Avastra is igaz)
Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com
A Norton egy rendszerzabáló program.Ez a nagy problémám vele.És nem a vírus írtási képességeit kritizáltam,de mondjuk az is elég gány.Vannak sokkal jobbak nála,mint mondjuk az avast.Hosszabb távon ez jobb megoldás szerintem.
Hogy ne mond azt, hogy elfoult vagyok felraktam az Avastot és nem talált semmit.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
veszelyes helyen lakhatsz ha ilyen sok virussal talalkozol.
Az viszont igaz, hogy az állandó figyelése rendesen terheli a rendszert.
Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com
De most már megvan, hála Culramnak.
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
Azóta megoldódott, mert a Norton antivirus 2k4-et leszedtem, és megoldódott. Az a gyík program ugy belassította az xp-t mint az állat.
Mégegyszer köszi!
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
ezt írja:
"layered hidden window"
amit ollie tanácsolt #8244, nem segített.
Egyszerüen töröld õket az Indítópultból (jobbkattintás - "Törlés") - mint ahogyan bármit törölhetsz a Start menübõl, de attól még a program fentmarad a gépeden, csak az indítóikonját szedted ki a menübõl...
NAV nem talált semmit.
ad-aware MRU list -eken kivü semmit nem talált.
legfrissebb adatbázissal.
A gépen csak egy felület van.
A nők olyanok mint a parkolóhely: ami jó az foglalt, ami szabad az vagy rokkant, vagy fizetős
A nők olyanok mint a parkolóhely: ami jó az foglalt, ami szabad az vagy rokkant, vagy fizetős
Az lenne a kérdésem, hogy ha kivesz valaki a gépból memóriát, azt utólag kimutatható-e valamelyik naplóból? (az Eseménynapló törölve lett)
A gépben 1Gb van, 2x512 Mb megosztásban, valaki kivette az egyiket, és szeretném megtudni, hogy mikor történt az esemény...
Elvileg a Bios is jelezte, hogy rendszer változás van.
A gépen Xp van.
Nem vagyok rendszergazda, ezért kérem, hogy hülyegyerek szinten adjatok ötletet arra, hogy hol lehet rögzítve a beavatkozás.
Megpróbáltam csökkentett módba indítani a gépet, akkor minden megjavult. Na most szerintetek mi okozhatja? Olyan program, ami az inditópultból indul el, vagy valami olyan, ami még a windows elõtt indul el (autoexec.bat, config.sys, win.ini?)?
És az indítópultból hogyan tudok bármit is letörölni?
Mert a kellékekek->rendszerezközök->rendszerinformációban meg lehet nézni az indítópultos dolgokat, de szerkeszteni, törölni nem lehet benne.
Létszi ha valaki tud segítsen, mert elég szar így használni a gépet. Elõre is köszi.
Szerintetek az mitõl lehet a következõ eset?
Eredetileg be volt állítva 2 felhasználói fiók az xp-ben.Mindkettõ rendszergazdi jogokkal.Minden szép és jó volt mostanáig.Az tûnt fel ,hogy egybõl beléptet a rendszer bejelntkezõ képernyõ nincs.Megnéztem a felhasználói fiókokat az xp-ben és lám csak az egyik van ott.(az kizárt hogy törölve lett volna)Viszont a felügyeleti eszközök--számítógép-kezelés--helyi felh és csop-ban ott van mindkét user.(nincs letiltva sem a fiók).A dokumentum and settings könyvtárban is megvan minden ami erre a hiányzó user-re vonatkozik.
Ha létre akarok hozni egy ugyanilyen nevût akkor természetesen nem engedi mivel ilyen már létezik...
elõre is köszi az ötleteket.
Szeretnék kérni egy kis helpet. Valami baja van az xpimnek, két gép van itthon hálózatba kötve, de ha mindkettõ be van kapcsolva, akkor kibaszottul belassul az xp. Egy totalcommander, vagy egy acdsee megnyitás másfél percig eltart. Telepíteni szinte semmit sem lehet, olyan lassú. De mondjuk az ie, media player, vagy winamp teljesen normálisan mûködik. És még azt vettem észre, hogy ctrl+alt+del, feladatkezelõnél, a system, vagy a rendszer üresjárati folyamata folyamat cpu-használata fent van 90% felett. De ha az egyik gépet kikapcsolom, akkor a másikon egybõl megjavul a helyzet. Ezt mitõl lehet? Találkozott már vki ilyennel?
Márk
Fõleg a 6600-as kártyáknál ha nincs (tökéletes) tápellátás a plusz csatlakozón (vagy elfelejted bedugni), akkor még a 3D-vel is gondok vannak.
BOOT-olás a biosznál nem javult de ezis több mint a semmi😛
Télleg ezeket a 3DMark-ot zavarhatja ha valami megy a háttérben?
pl: virusirto
CPU tesztnél kidobott ( a másodiknál),elötte a rossz cpu beállitásnál még szüz gépen meg lement, igaz gyatrán de lement.
De a BIOStesznél még mindig marhalassan megy tovább, áll egy darabig és annyi.
Azt nem értem felment minden rendesen (igaz a CPU-t nem figyeltem, nem is gondoltam ilyenre, restart után nem tökölt betöltötte a XP-t, most meg olyan mintha cseppet hazavágta volna a VGA a alaplapot.