Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Meglõn a 35-ös is 😊 Tele vele a Net, Driver

Üdv 😊
A Lide 30-ashoz találtam, egy próbát talán megér
Letölthetõ : Driver

Gladiator
van egy scannerem, amit mindig felismert a gép. legutóbbi reinstall óta, viszont nem tudja felismerni, és nem is tudom használni a neten meg nincs driver.

Win Xp Home, SP2
Scanner: Canon LiDE 35

Sanyix
Hi!

Az a bajom, hogy 1,5 hete újraraktam a vindózt, elõzõ telepítésnél alapból sp1-es xp volt sp2-re updatelve, most viszont már alapból sp2-es xp-t raktam fel. Namost az a gond, hogy nem mûködnek normálisan a dosos programok. Ablakban mûxenek, de ha teljes képernyõre rakom, akkor nem reagál sem egérre, sem billenytûzetre, de maga a program fut. Ez mitõl van? Amúgy a tulajdonságoknál is már mindent megpróbáltam, állítgatni, de nem lett jobb 😞

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

hmhm
és a #9394 re ?

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

Azért kipróbálhatnád a microsoft bootvis-t is, az is gyorsít valamicskét a betöltésen.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

hmhm
így talán jobb egy fokkal:

Ati HotKey Poller Ati HotKey Poller
Automatikus frissítések wuauserv
Biztonsági fiókkezelõ SamSs
COM+ eseményrendszer EventSystem
DHCP-ügyfél Dhcp
DNS-ügyfél Dnscache
Elosztott hivatkozáskövetõ ügyfél TrkWks
Eseménynapló Eventlog
Feladatütemezõ Schedule
Feltöltéskezelõ uploadmgr
Hordozható adathordozó sorozatszáma WmdmPmSp
Hálózati helyfigyelés (NLA - Network Location Awareness) Nla
Hálózati kapcsolatok Netman
IPSEC szolgáltatások PolicyAgent
Kiszolgáló lanmanserver
Kompatibilitás a gyors felhasználóváltáshoz FastUserSwitchingCompatibility
Konfigurációmentes vezeték nélküli hálózat WZCSVC
Kriptográfiai szolgáltatások CryptSvc
Logikai lemezkezelõ dmserver
Lookout Citadel Server LkCitadelServer
Lookout Classified Ads LkClassAds
Lookout Time Synchronization LkTimeSync
Machine Debug Manager MDM
Munkaállomás lanmanworkstation
Másodlagos bejelentkezés seclogon
NI Service Locator niSvcLoc
Nyomtatásisor-kezelõ Spooler
Plug and Play PlugPlay
Rendszer-helyreállító szolgáltatás srservice
Rendszeresemény jelzése SENS
Rendszerhéj hardverfigyelése ShellHWDetection
SSDP keresõszolgáltatás SSDPSRV
Számítógép-tallózó Browser
Súgó és támogatás helpsvc
TCP/IP NetBIOS támogató LmHosts
Terminálszolgáltatások TermService
Távoli eljáráshívás (RPC) RpcSs
Távoli rendszerleíró adatbázis RemoteRegistry
Témák Themes
Védett tároló ProtectedStorage
WebClient WebClient
Windows Management Instrumentation winmgmt
Windows audió AudioSrv
niRTProxy niRTProxy
nidevldu nidevldu
nipxirmu nipxirmu
Üzenetkezelõ Messenger

hmhm
szóval.
kéne egy lista arról a 14 dologról amit meg kéne hagyni, és a kérdésem az, hogy lehet e 2 rendszerkonfigurációt létrehozni, az egyik egy gyorsított amiben alig fut vmi, a másik pedig egy rakás cucc, ahol ezek futnak.
Csak mert egypár fejlesztõkörnyezetet ha kell használnom, nem lenne jó õketszétvágni

Met
nem egészen erre gondoltam😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

biomage
<#nevetes1>
ezt olvasa el valaki

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

hmhm
hát hopp, ez átlátható lett :c

hmhm
netsendet szeretem, jó az belsõ hálóra. kívülrõl meg azt éppen nem érik el.

lista:
ASP.NET State Service aspnet_state Leállítva Kérésre Saját folyamat c:\windows\microsoft.net\framework\v1.1.4322\aspnet_state.exe Normál NT AUTHORITY\NetworkService 0
ATI Smart ATI Smart Leállítva Automatikus Saját folyamat c:\windows\system32\ati2sgag.exe Normál LocalSystem 0
Alkalmazási réteg átjárószolgáltatása ALG Leállítva Kérésre Saját folyamat c:\windows\system32\alg.exe Normál NT AUTHORITY\LocalService 0
Alkalmazásvezérlés AppMgmt Leállítva Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Ati HotKey Poller Ati HotKey Poller Fut Automatikus Saját folyamat c:\windows\system32\ati2evxx.exe Normál LocalSystem 0
Automatikus frissítések wuauserv Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Biztonsági fiókkezelõ SamSs Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\lsass.exe Normál LocalSystem 0
COM+ eseményrendszer EventSystem Fut Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
COM+ rendszeralkalmazás COMSysApp Leállítva Kérésre Saját folyamat c:\windows\system32\dllhost.exe /processid:{02d4b3f1-fd88-11d1-960d-00805fc79235} Normál LocalSystem 0
Cserélhetõ tároló NtmsSvc Leállítva Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
DHCP-ügyfél Dhcp Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
DNS-ügyfél Dnscache Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k networkservice Normál NT AUTHORITY\NetworkService 0
Elosztott hivatkozáskövetõ ügyfél TrkWks Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Elosztott tranzakciók koordinátora MSDTC Leállítva Kérésre Saját folyamat c:\windows\system32\msdtc.exe Normál NT AUTHORITY\NetworkService 0
Eseménynapló Eventlog Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\services.exe Normál LocalSystem 0
Feladatütemezõ Schedule Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Feltöltéskezelõ uploadmgr Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Hibajelentési szolgáltatás ERSvc Leállítva Letiltva Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Mellõzés LocalSystem 0
Hordozható adathordozó sorozatszáma WmdmPmSp Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Hálózati DDE NetDDE Leállítva Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\netdde.exe Normál LocalSystem 0
Hálózati DDE DSDM NetDDEdsdm Leállítva Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\netdde.exe Normál LocalSystem 0
Hálózati bejelentkezés Netlogon Leállítva Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\lsass.exe Normál LocalSystem 0
Hálózati helyfigyelés (NLA - Network Location Awareness) Nla Fut Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Hálózati kapcsolatok Netman Fut Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás BITS Leállítva Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
IMAPI CD-égetõ COM-szolgáltatás ImapiService Leállítva Kérésre Saját folyamat c:\windows\system32\imapi.exe Normál LocalSystem 0
IPSEC szolgáltatások PolicyAgent Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\lsass.exe Normál LocalSystem 0
Indexelõ szolgáltatás CiSvc Leállítva Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\cisvc.exe Normál LocalSystem 0
Intelligens kártya SCardSvr Leállítva Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\scardsvr.exe Mellõzés NT AUTHORITY\LocalService 0
Intelligens kártya segítõje SCardDrv Leállítva Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\scardsvr.exe Mellõzés NT AUTHORITY\LocalService 0
Internetkapcsolat tûzfala (ICF) / Internetkapcsolat megosztása (ICS) SharedAccess Leállítva Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Kiszolgáló lanmanserver Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Kompatibilitás a gyors felhasználóváltáshoz FastUserSwitchingCompatibility Fut Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Konfigurációmentes vezeték nélküli hálózat WZCSVC Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Kriptográfiai szolgáltatások CryptSvc Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Kötet árnyékmásolata VSS Leállítva Kérésre Saját folyamat c:\windows\system32\vssvc.exe Normál LocalSystem 0
Külsõ kezelõeszközök hozzáférése HidServ Leállítva Letiltva Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Logikai lemezkezelõ dmserver Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Logikai lemezkezelõ felügyeleti szolgáltatás dmadmin Leállítva Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\dmadmin.exe /com Normál LocalSystem 0
Lookout Citadel Server LkCitadelServer Fut Automatikus Saját folyamat c:\windows\system32\lkcitdl.exe Mellõzés LocalSystem 0
Lookout Classified Ads LkClassAds Fut Automatikus Saját folyamat c:\windows\system32\lkads.exe Mellõzés LocalSystem 0
Lookout Time Synchronization LkTimeSync Fut Automatikus Saját folyamat c:\windows\system32\lktsrv.exe Mellõzés LocalSystem 0
MS Software Shadow Copy Provider SwPrv Leállítva Kérésre Saját folyamat c:\windows\system32\dllhost.exe /processid:{75dfc0c5-bb96-435f-bad5-023e5a96109f} Mellõzés LocalSystem 0
Machine Debug Manager MDM Fut Automatikus Saját folyamat "c:\program files\common files\microsoft shared\vs7debug\mdm.exe" Normál LocalSystem 0
Munkaállomás lanmanworkstation Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Másodlagos bejelentkezés seclogon Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Mellõzés LocalSystem 0
NI Service Locator niSvcLoc Fut Automatikus Saját folyamat c:\windows\system32\nisvcloc.exe -s Normál LocalSystem 0
NILM License manager NILM License manager Leállítva Kérésre Saját folyamat "e:\programok\ni\shared\license manager\bin\lmgrd.exe" Normál LocalSystem 0
NT LM biztonsági támogatás szolgáltatója NtLmSsp Leállítva Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\lsass.exe Normál LocalSystem 0
NetMeeting távoli asztalmegosztás mnmsrvc Leállítva Kérésre Saját folyamat c:\windows\system32\mnmsrvc.exe Normál LocalSystem 0
Nyomtatásisor-kezelõ Spooler Fut Automatikus Saját folyamat c:\windows\system32\spoolsv.exe Normál LocalSystem 0
Plug and Play PlugPlay Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\services.exe Normál LocalSystem 0
QoS RSVP RSVP Leállítva Kérésre Saját folyamat c:\windows\system32\rsvp.exe Normál LocalSystem 0
RadClock RadClock Leállítva Automatikus Saját folyamat c:\windows\system32\radclock.exe Normál LocalSystem 0
Rendszer-helyreállító szolgáltatás srservice Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Rendszeresemény jelzése SENS Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Rendszerhéj hardverfigyelése ShellHWDetection Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Mellõzés LocalSystem 0
Riasztás Alerter Leállítva Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k localservice Normál NT AUTHORITY\LocalService 0
SSDP keresõszolgáltatás SSDPSRV Fut Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k localservice Normál NT AUTHORITY\LocalService 0
Számítógép-tallózó Browser Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Szünetmentes tápegység UPS Leállítva Kérésre Saját folyamat c:\windows\system32\ups.exe Normál LocalSystem 0
Súgó és támogatás helpsvc Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
TCP/IP NetBIOS támogató LmHosts Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k localservice Normál NT AUTHORITY\LocalService 0
Teljesítménynaplók és riasztások SysmonLog Leállítva Kérésre Saját folyamat c:\windows\system32\smlogsvc.exe Normál NT Authority\NetworkService 0
Telnet TlntSvr Leállítva Letiltva Saját folyamat c:\windows\system32\tlntsvr.exe Normál LocalSystem 0
Terminálszolgáltatások TermService Fut Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Tárcsázó TapiSrv Leállítva Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Távelérés - automatikus kapcsolódás kezelõje RasAuto Leállítva Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Távelérési csatlakozáskezelõ RasMan Leállítva Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Távoli asztal súgó-munkamenetének kezelõje RDSessMgr Leállítva Kérésre Saját folyamat c:\windows\system32\sessmgr.exe Normál LocalSystem 0
Távoli eljáráshívás (RPC) RpcSs Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost -k rpcss Normál LocalSystem 0
Távoli eljáráshívás (RPC) lokátor RpcLocator Leállítva Kérésre Saját folyamat c:\windows\system32\locator.exe Normál NT AUTHORITY\NetworkService 0
Távoli rendszerleíró adatbázis RemoteRegistry Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k localservice Normál NT AUTHORITY\LocalService 0
Témák Themes Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Univerzális Plug and Play eszközállomás upnphost Leállítva Letiltva Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k localservice Normál NT AUTHORITY\LocalService 0
Visual Studio Analyzer RPC bridge Visual Studio Analyzer RPC bridge Leállítva Kérésre Saját folyamat e:\programok\peti\visualstudio\tools\vs-ent98\vanalyzr\varpc.exe Normál LocalSystem 0
Vágókönyv ClipSrv Leállítva Kérésre Saját folyamat c:\windows\system32\clipsrv.exe Normál LocalSystem 0
Védett tároló ProtectedStorage Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\lsass.exe Normál LocalSystem 0
WMI teljesítményadapter WmiApSrv Leállítva Kérésre Saját folyamat c:\windows\system32\wbem\wmiapsrv.exe Normál LocalSystem 0
WebClient WebClient Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k localservice Normál NT AUTHORITY\LocalService 0
Windows Image Acquisition (WIA) stisvc Leállítva Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k imgsvc Normál LocalSystem 0
Windows Installer MSIServer Leállítva Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\msiexec.exe /v Normál LocalSystem 0
Windows Management Instrumentation winmgmt Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Mellõzés LocalSystem 0
Windows Management Instrumentation - illesztõbõvítmények Wmi Leállítva Kérésre Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Windows audió AudioSrv Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Windows idõ W32Time Leállítva Letiltva Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
niRTProxy niRTProxy Fut Automatikus Saját folyamat c:\windows\system32\rtproxy.exe -s Normál LocalSystem 0
nidevldu nidevldu Fut Automatikus Saját folyamat system32\nipalsm.exe Normál LocalSystem 0
nipxirmu nipxirmu Fut Automatikus Saját folyamat system32\nipalsm.exe Normál LocalSystem 0
Útválasztás és távelérés RemoteAccess Leállítva Letiltva Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0
Üzenetkezelõ Messenger Fut Automatikus Megosztási folyamat c:\windows\system32\svchost.exe -k netsvcs Normál LocalSystem 0

Met
mondjuk egy listát dobhatnál mik futnak nálad😊

Netsend. Általában nincs rá szükség, és csak a "spyware van a gépeden, töltsd le errõl az oldalról ezt meg azt" típusú hirdetéseket küldözgetik rajta.
hmhm
milyen szolgáltatásokat lehet letiltani, amik általában feleslegesek?
a boot utáni 24 futó folyamatot sokallom kicsit, jó lenne 15 körülire lemenni.
melyiket ?

Az op.rendszer.Megcsináltam,jó lett.Köszi!
biomage
gyorsabban bootoljon mármit a kezdö üzenet hogy válasz oprendszert
ha az akor rendszertulajdonságok/speciális/inditás és helyreálitás.beállitása és ott is vagy

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Sziasztok!
Mit kell tennem ahhoz,hogy az XP-ém gyorsabban bootoljon?Mit kell beállítanom?
köszee remelem h. jó lesz, mert a letöltések ablak is 98-as meg minden...

effe lv6 24254

Na itt egy progi rá, én nem ezt használtam, de azt már nem találtam meg, de szerintem ez is jó lesz: http://www.downloadjunction.com/product/software/43233/
Ez nem tudom mitõl lehet, de van egy megoldás olyan progik windows xp-s kinézetûvé tételére, amik eredetileg hiába van winxp win9x-esen jelennek meg. Egyszer találtam rá egy progit, de csak annyit csinált, létrehozott egy program.exe.manifest fájlt(és irogatott bele valamit), a program.exe mappájába, és attól a program xp-s kinézetû lett.
Talán ez megoldaná a problémádat.
Asszem valami skinxp, vagy valami ilyen volt a neve neki.
valaki segítene nekem, hogy a mozillában, meg az all seeing eye-ban miért win98-as a fejléc?a sajátgépben pl normális.átállítani nem tudom, mert nem lehet, és ez baromira idegesít, mert nagyon csúnya ez a szürke ocsmányság ott fenn...tegnap visszaállt egy kis idõre, (lehetett is állítgatni akkor)de aztán vagy 10 perc után megint visszatért a jó öreg barátocskám...:@

valaki segítsen!!!

effe lv6 24254

hmhm
Megtaláltam a megoldást:!

Vázolom a problémát. Adott két vinyó, az egyikre feltelepített XP, hozzá driverek, beállítgatva, konfigolva.
a cél, hogy ez a feltelepített partíció a másik vinyón is rajta legyen, úgy hogy önállóan indítható legyen.

Partition Magic el átmásoltam egy az egyben a feltelepített XP partíciót, majd átméreteztem, elrejtettem. Ez így ebben a formában még nem indítható!
Ezek után, az elsõ vinyót lehúztam, hogy ne zavarjon be, a másodikra pedig kezdtem egy alap XP telepítéssel. Lényegtelen milyen beállításokkal települ, név ,stb nem kell vele foglalkozni, mert nincs rá szükség.
Telepítés után elsõ lépés törölni az újonnan telepített XP-t ( a második vinyón vagyunk még mindig ), és az elsõrõl átmásoltat a helyére tenni, kikapcsolni az elrejtést és aktívvá tenni. És lám sikeres a bootolás. Ezek után a boot.ini jét tegyük írásvédetté ( pampogni fog hogy nem lehet vmilyen összegzést hozzáírni, okézzuk le, nemérdekes ). Így, ha meglátja a másik XP, akkor nem fog belepiszkálni.
Ezután visszadughatjuk az elsõ vinyót.
Bootolás pedig a Biosban beállított értékek szerint történik. Nekem HDD-0 az alap, ha az újonnan létrehozottról szeretnék, akkor pedig HDD-1.

és kész.

Kieg:
- esetleg praktikus lehet a mûvelet elõtt az elsõ vinyón is írásvédetté tenni a boot.ini -t
- két példányba átmásolni a forrás XP partícitót, az egyiket lerejteni, a másikra meg felül írva telepíteni.

sok szerencsét hozzá

hmhm
átcseszés.
most próbáltam és nem változott semmi, törlés után indítom, és ugyan úgy hal.dll hiba.

Azt én sem <#wilting>
De ahogy olvastam, tul.képpen nem is azt kellene,,,hanem az új winyóra másolt xp Mounted-jét kell törölni,és állitolag minden gond megoldódik,,,legalábbis az "okosok" állitólag kiprobálták és meggyógyult nekik a problémájuk (ami egyben a mi problémánk is).De ha ez valóban igy van,,,,én asszem ezt ugy fogom végrehajtani,ha addig ki nem derül hogy lehet "az egyik alól a másikba piszkálni",hogy müködö Xp alatt mounted devices törlés,,,majd ez után partition magic-el partició copy,, 'oszt rendszer kikapcs,,,régi winyó ki uj winyó a régi helyére(primer master),, 'oszt hajrá,,,,,<#email>
Vagy jó lessz,,,vagy hazavágom a Patent kis rendszeremet<#csodalk> <#falbav> ,,,bár nem ugy tünt mintha valami szivatós fórum lenne ahol olvastam

Corsair Graphite White 600T; X58 Extreme,I7 950/Corsair Hydro H50,HyperX Genesis 3X2Gb 1600Mhz,Gigabyte 5770/1024mb,OCZ Agility3 60GB SSD,SamsungF3 1TB HDD,ChieftecCTG-600-80P,Benq 22\"FullHD

hmhm
Az eredeti vinyón lévõ mountedet miért kell törölni azt nem teljesen értem.<#fejvakaras>

#9374 köszi, nem orig. rendszerrõl van szó. szerencsére ? .

valaki feltugya törni az xp felhasználóját?
Az aktivált rendszer átvitelének meggátolása nem ilyen módon történik, ugyanis, a rendszer indításkor érzékeli a hardverek változását, és ha az egy megadott szintet meghalad (pl. teljesen másik gép, vagy csak túl sokszor volt már hardvercsere a telepítés után), akkor kér újraaktiválást, erre 3 napot ad. Ezt már én magam is megtapasztaltam személyesen, párszor. Ez az eredeti windows hátránya.... Mindenesetre, az aktiválásról az adatokat a \WINDOWS\system32\wpa.dbl fájlban tárolja. Ha a rendszer megváltozása miatt történik, akkor nem ér sokat ennek a visszamásolása, mindenesetre, ha van egy beaktivált windowsod, és mondjuk újra akarod telepíteni, akkor elötte ajánlott ezt a fájlt lementeni, és telepítés után felülíratni a lementettel, így nem kell megint aktiválni.
Ha egy már telepített windowsra rátelepíted újra a windowst, akkor minden adatod megmarad, kivéve a document&settingsben levõket (ezt legalábbis a kollégám már kipróbálta, és õ mondta)
Norton ghost-al át lehet másolni az oprendszereket egy ennyire hasonló vinyóról mûködõképesen, csak ajánlott utána az új oprendszeres vinyót átállítani, hogy ugyanabban a helyzetben legyen (arra gondolok, hogy pl. primary master...). A konfig szerelõ kollégák régebben hasonló módszerrel rakták fel az oprendszereket a vinyókra, tehát, megvolt a ghost mentés, és a hasonló gépekre csak rádobták a ghost-ot.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Bár némileg furcsa lehet,,hiszen elöszõr én kértem segitséget,,,most megprobálok én segiteni,,:
Egy másik forumon találtam a következöket,,tehát más tollával fogok ékeskedni,ráadásul talán még picit off is :
Ami megoldás lehet számunkra:
"1. régi vinyón mûködõ xp alatt 'futtatás: regedit'
2. rákeresni a HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMMountedDevices bejegyzésre és törölni egy az egyben.
A MountedDevices komplett törölhetõ, induláskor újra fog generálódni.
Igen, nagyjából így. Viszont nem feltétlenül kell mégegyszer másolgatni, lehet a mûködõ XP-d Regedit progijával is megbarkácsolni az új vinyón lévõ - csak sajna nem induló - XP regisztrijét. Végül is ez az igazi nagy trükk az e
gészben szvsz, ennek a menetét ott a linkben szintén meg lehet találni. "
Sajnos baromi régi hozzászolások,tehát a link már a levesben,,,,és ez az ami engem megzavar:
hogy hogyan lehet a müködö Xp alól a "másik Xp" MountedDevices-át törölni.
Vagy már csak én kavarok ha bent van mindkét winyó és elvégzem ezt a müveletet,elvileg jo lessz minden?<#wilting>
én még kiprobálni nem tudom mert a másik winyomra még pár napot várnom kell.<#sir>

Corsair Graphite White 600T; X58 Extreme,I7 950/Corsair Hydro H50,HyperX Genesis 3X2Gb 1600Mhz,Gigabyte 5770/1024mb,OCZ Agility3 60GB SSD,SamsungF3 1TB HDD,ChieftecCTG-600-80P,Benq 22\"FullHD

lck
MS így akarja meggátolni hogy egy feltelepített ( aktivált ) rendszert átvigyél máshova. - Gondolom
hmhm
Igen, ezt ki fogom próbálni, és visszajelzek az eredményrõl. ( pár nap )
Csak az zavar, hogy igazából nem tudom mi a baja, mit nem másol át ami kéne hozzá. Az MBR-t is állítgattam már. Próbáltam google-zni megoldást, de nem jutottam vele elõrébb.

lck
Mondjuk nem próbáltam, de ha az ilyen hal.dll-es rendszerre csak simán (törlés nélkül) rátelepítenénk (ráfejelnénk) úja a rendszert nem hozná helyre ? Vagy nem engedi a telepítést ? Elvileg így a beállításoknak meg kell maradni.
hmhm
Helló, pont ez volt a problémám.
Partition Magic-kel átlehet másolni az 1. vinyóról a 2.ra, kompletten ( bitrõl bitre),
viszont a másodikról nem akar bebootolni, ezt írja:
<system32>\hal.dllnem található
és reboot. Elvileg a Boot.ini ben kell átírnod azt h melyik vinyó hanyadik partíciójáról indul, h elérje a rendszerindító fájlokat, kísérletezések után sem tudtam rávenni h ez mûködjön.
Arra viszont mindenképpen jó, hogyha az elsõ vinyón elszáll a winfos, akkor egyszerûen törlöd a partícióját, és PM el visszamásolod a másodikról..

lck
A partition magic-et ilyen célra nem használtam még. A Ghost és pl. még a Drive Image ilyen célra jó. Mindegyik a tartalomtól és az opreációs rendszertõl függetlenül tud másolni partíciót vagy komplett wincsesztert bitrõl bitre. A ghost-ot azért említettem mert az nekem eddig a legbiztonságosabban készített másolatokat. ( lehet hogy a pm is jó erre csak én még nem próbáltam ) Az xp-vel az a gond hogy a MS egy géphez egy oprendszert szán. Az hogy mivel másolod át független az eredménytõl attól még úgy értékelheti hogy ez egy másik hardver és nem akar majd elindulni. Egyszer egy xp-s rendszerpartíciót egy új vinyóra akartam így átrakni, de annak ellenére hogy a komplett partíciót átmásoltam egy az egyben. Az xp indítás után röviddel hibaüzenettel leállt.
Olvasgatom a Symantec honlapját......és lehet csak halmozom a láma kérdéseket,,,de a Partition magic-nél azt irják,,hogy másolható is a partició vele,adatvesztés nélkül.<#confused> Most akkor hogy is van ez? Elvileg A komplett particiomat át tudnám másolni a másik winyóra? Ez két dolog miatt lenne nekem jó,,,partition magic-em van otthon,nem kell "megszerezni". Meg elvileg akkor file-okhoz sem kellene nyulkálnom,,,ergo egyszerübbnek tünik. Jól beszélek? vagy csupa hülyeséget hordok itt össze?

Köszönöm a segitséget,,,
"DE Az XP genyázhat mégis mert érzékeli a winyócserét."
Mekkora az esély erre? Mint mondtam ugyanaz a két winyó,Márkára méretre stb.(Bár tudom az Xp nem csak ennyit néz 😄D )
Akkor esetleg más megoldás.......?

lck
Ja ha nincs meg a ghost, töltsd le a Hiren's boot cd-t ezzel készíthetsz egy bootolható cd-t, ami tartalmazza. a ghostot is. Ezzel indítasz és disk to disk.
lck
Norton Ghost átviszi bitrõl bitre. DE Az XP genyázhat mégis mert érzékeli a winyócserét.
Amit elfelejtettem irni: egybe van particionálva az egész HDD,,tehát particiók,,,vagy ilyesmi nem bonyolitja a dolgot.És ha valakinek nem lenne tiszta a kép,,, a lényeg hogy ugyanazt a tökéletesen mûködö oprendszert kapjam vissza másik meghajtón, az adatokkal együtt.

Sziasztok,,,,nem tom egyáltalán jó helyre irom -e a kérdésemet,,,,,talán :
Adott egy HDD amint van egy pillanatnyilag tökéletesen müködõ oprendszer(XP Sp2)+egyéb adatok.
Szeretném ennek tartalmát oprendszerestõl adatostól "bitre pontosan" átmásolni egy másik ugyanilyen HDD-re.A két HDD között "csupán csak" a Cache(2MB illetve 8M😎 a különbség. Hogyan és mivel tudom én ezt legegyszerübben megtenni,,,,úgy hogy ne kelljen az üres HDD-re oprendszert telepitenem,,,stb.???
Ha nem ide tartozik a kérdés,esetleg volt már róla szó elnézést,,,de riasztó volt itt a hozzászólások száma,,,,épp csak belecsipegettem,,,de nem találtam választ.

Kandurex
Srácok segítsetek. Ma cseréltem hálókártyát a gépbe és ennek hallatára a win Xp SP2 HUN úgy döntött, hogy aktiváljam újra a terméket, hát...õ.... szal, hogy lehet meg crack -elni? Mert töltögettem telepítõ kulcsokat, de egyiket se fogadja el 😞. Van még 3 napom.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Hát, megvallom, fogalmam sincs, mekkora méretig kezeli az sp1-es xp a vinyót, mivel még nem csináltak akkora vinyót, amit ne kezelne. Ellenben, azt meg kell jegyeznem, hogy az sp1 elötti sima xp 137 gigáig kezeli, majd eztán az sp1-ben jött a large lba, vagy hogyan hívják. Az sp2-ben ilyen irányú továbbfejlesztés nincs.

hmhm
hivatalosan is multiuser.

Öszintén írjátok le nekem hogy a windows xp multiuseres-e vagy sem? ha igen pontos magyarázatot kérnék. Szakkönyv szerint a multiuser lényege: 1szerre 1idõben több user tudja használni 1szgépen 1 windows xp-t. (XP-röl van kizárólag szó)

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

nvidia gt 6600-as

Vernita lvl 60 rogue - ragnaros Vernita lvl 60 priest - arathor

köszi 😊
dester
Berakod az indítópultba.

hali
hogyan tudnék egy programot autómatikusan elindítani minen gépbekapcsoláskor?

köszi!
hmhm
<#wilting>

Met
hogy másoltad? ctrl-c ctrl-v?
az úgy nem fog menni