Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
második vinyóra átmásoltam XP partíciót egy az egyben, de arról nem akar bebootolni, hal.dll hibát ír ki
szerkesztettem a boot.ini fájlokat mindkét köteten
# másodikra került ez:
timeout=5
default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Video Retek" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="XP Repa" /fastdetect
# az eredetire ez került
timeout=2
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="XP Repa " /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Video Retek " /fastdetect
{ V Á Á } silkroad: lvl 11
Atinál színház módot állítsd be ( Dual head kártya ? )
abban kene segitseg, hogy hogyan lehet 1 gepen 2 monitoron 1szerre jatszani dx9-es progival es a masik monitoron 1 idoben divx-et nezni. most perpill az van hogy 1 vidkartyan van 2 monitor es ha a filmet inditom el akkor a jatek elsotetul. ue a helyzet forditva is. winxp sp2-m van.
2 monitorkartya megoldja a helyzetet vagy ez a directx miatt van igy?
koszi
iHi
Vernita lvl 60 rogue - ragnaros Vernita lvl 60 priest - arathor
Nagyobbat is ha alaplap is engedi,csak egybe nem (legalábbis nálam 127GB plussz maradék volt a 160-as vinyo).
De ugyse egybe akartam használni.
Valaki tudna-e segíteni abba hogy az XP SP1 hány gigáig ismeri fel az ATA-s vinyót?120 gigást szeretnék venni.Ha SP1-el nem ismeri fel akkor SP 2-el feleismeri-e?csak azt nemigazán szeretném más okból felrakni!
Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,
Le van írva egy halom egyéb tipp mellett a lényeges könyvtárak áthelyezési módja is.
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
Stephen(Sing Chi) Chow forever
Stephen(Sing Chi) Chow forever
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders
Itt vannak az aktuális user(!) szintû bejegyzések, amik átírhatók. Amirõl biztosan tudom, hogy mûködik és nem vágja szét a rendszert: Cookies, My Music/Pictures/Video, Personal. Az itt lévõ Cache megegyezik a Temp. IE cache beállítással, itt is lehet babrálni, de azt jobb a felületrõl intézni. A többivel még nem kísérleteztem, de szvsz azokhoz nem is kell nyúlni.
Mielõtt itt átírnál egy útvonalat, hozd létre az új könyvtárat, másold (ne mozgasd!) bele a régi könyvtár tartalmát, és csak utána végezd el a módosítást. Reboot után a régi könyvtárak elvileg már nem élnek (legalábbis az adott user számára lényegtelenek), de érdemes egy darabig még megõrizni a tartalmukat (pl. elcsomagolva vhová), ha gond lenne. A Cookies áthelyezésénél ne fusson az IE, sem más böngészõ, mert az nem fogja elengedni az index.dat fájlt, és egyes cookie-k elveszthetik az érvényességüket.
(Az All Users-re vonatkozó részek ugyanezen az úton, csak a HKEY_LOCAL_MACHINE-ból kiindulva találhatók.)
Ezeken kívül egyébként van még könyvtár ami hasonlókat tárol?
- A temp kapcsán jó helyen keresgéltél, a környezeti változóknál lehet átállítani, mégpedig alul, a System variables mezõben. Nincs ott, de úgy, mint user szinten, ide is fel lehet venni két változót 'TEMP' és 'TMP' névvel, ezek mutassanak ugyanabba a könyvtárba. Újraindítás után már érvényre jutnak.
- A Temp. Internet Files-t pedig az Internet Option-ban tudod átállítani, a General fülön van egy box neki, ott van egy Settings feliratú gomb, ráböksz, és utána egyértelmû lesz.
Kérdésem lenne! XP-m van, a C:\Windows\ könyvtárban vannak ilyen alkönyvtárak hogy "$NtUninstallKB824105$" stb. hasonlóból van jó pár közel 600Mega...
ezeket használja az XP vagy le lehet törölni?
ill. ha nem jogtiszta az XP akkor van vmi módja hogy le lehessen frissiteni?!
elõre is köfi!
"Documents and Settings is a Windows system folder and is required for Windows to run properly. It cannot be moved or renamed."
Ha vki tudja léci mondja meg h a Documents and Settings könyvtár elérési útvonalát hol vagy hogyan lehetne átírni a Windows-ban pl. egy másik partícióra, mert szeretném átteni külön partícióra az egész könyvtárat.
Köszi!
Arra lenne szükségem, hogy két vinyón egy -egy partíciót raid 0 zon, a többihez ne nyúljon.
a telepités mérföldekkel gyorsabb, márcsak azért is,mert az 511 MB-s telepitõbõl (integrált driverekkel 1ütt) 383 MB-s telepitõt csináltam,és 1x sem irja ki,h hiányozna ez / az a fájl...
na, most jön a probléma
felmegy alig 10-15 perc alatt
aztán jön a kopp
nem szedtem ki semmi gyári drivert, az elsõ inditás után viszont fekete képernyõ fogad
csökkentett modban elindul,ha utána inditom hibakeresõ modban,akkor szintén megy, de csak és kizárolag hibakeresõ modban
a probléma végülis ott lenne,hogy hibakeresõ modban is néha kék halál van,ami a gagyi ASUS alaplapnak köszönhetõ
na most a kérdésem:
miért nem indul el normál módban?
mégcsak nem is a driverek kiszedése miatt csökkent a mérete,hanem pl. a media player + videoszerkesztõ, wordpad, stb mellõzése miatt
ha tudtok,légyszi segitsetek
elõre is thanx
kieg:
MSN 7.5 telepitése után csökkentett modban sem indul el 😊
ui: eredeti XP telepitõbõl csináltam ezt a gépemre optimalizált winFOSt, mielõtt arra gondolnátok,hogy Corporate verziom lenne 😊
8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...
Nagyon köszönöm a segítséged!!!!! A dolog holnap lesz aktuális, akor lesz készen a gép, úgyhogy pont idõben jött a jótanácsod. :-) Köszi még egyszer!
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
Szóval plíz help!
Piktor: Win Xp telepítõ indítása, ha a telepítõ cd nem boot képes: valamirõl elindítani a rendszer dos alatt (pl. rendszer indító floppy, stb, az a lényeg, hogy dos promptod meglegyen). Ekkor nem a setup.exe-t kell indítani, mert az nem fog elindulni, hanem az i386 könyvtárbeli winnt.exe fájlt, és mehet is a telepítés.
....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....
az ariali (italic) helyére bemásoltam a sima arialt. igy ez a része jó, de azért nem az igazi... mert nem tudom miért csinálta ezt...
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
vajon miért lehet az, hogy ahol Arial betûtípust használ bármelyik program, dõlt betûs lesz a szöveg?
pl.: firefox-ban az arialt használó oldalakon, ad-aware felületén, stb.
eléggé zavaró...
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
Ezt érdemes megnézni (és meghallgatni): http://www.bugyimirklityko.hu/
Bootolás után egybõl újra indul a gép (mintha reset-et nyomtam volna).
csökkentett módban az msconfig-bol kizarogattam az elindulo progikat és a DHCP kihagyasaval megy a gep rendesen, persze net nincs:-(.
Ha kihuzom a halokartyabol a kabelt, akkor a dhcp visszarakasaval sem indul ujra bootolas utan. Viszont, ha a kihuzott netkábel ellenére elinditom az azureus-t (kivancsisagbol), ujraindul a gep.
Router-em van és a tobbi gepen minden oké.
Esetleg a halokartya szart be? De attol miert kell ujraindulnia?
válaszokat elore is koszonom!
Segítséget szeretnék kérni. Új, csupasz gépre szeretnék Windows XP-t teleppíteni, de nem tudom hogyan kell. Nem vagyok nagy gépguru és mintha olyat hallottam volna, hogy bootolható telepítõ cd kell. Honnan tudok olyat szerezni (ha nincs gyári cd-m)?
1percrõl indul vissza...help...
www.smart-bus.hu
Beírva a böngészõbe egy egysoros Javascript-kódot, bárki kiiktathatja ezt a funkciót. Miután a felhasználó ezen egyszerû kóddal semlegesítette a regisztrációs szám ellenõrzését, megkapja azt az azonosítót is, amellyel aztán bármikor csatlakozhat a letöltõközpontra.
Errõl tud valaki bõvebbet?
Akt·v kapcsolatok
Protokoll Helyi c·m Idegen c·m µllapot
TCP intelpentium4:1054 localhost:1055 EL©
TCP intelpentium4:1055 localhost:1054 EL©
TCP intelpentium4:1053 baym-cs91.msgr.hotmail.com:1863 EL©
TCP intelpentium4:1228 quakenet.mediatraffic.fi:6668 EL©
TCP intelpentium4:1474 32.107.45.11:http EL©
TCP intelpentium4:1514 a193-108-94-7.deploy.akamaitechnologies.com:http EL©
....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....
www.smart-bus.hu
Marad még a HiJackThis kérdése (elmész idem letöltöd, kibontod valahová (tökmindegy), elindítod, a 'scan & save a logfile' opciót választod, és az elkészült fájlt szintén bemásolod ide). De ezzel én már csak holnap tudok foglalkozni.
www.smart-bus.hu
Akt·v kapcsolatok
Protokoll Helyi c·m Idegen c·m µllapot
TCP smart-cvy7autf2:epmap 62-77-217-57.vnet.hu:1866 EL©
TCP smart-cvy7autf2:epmap 62-77-217-57.vnet.hu:2780 EL©
TCP smart-cvy7autf2:epmap 62-77-217-57.vnet.hu:4244 EL©
TCP smart-cvy7autf2:epmap 62-77-217-141.vnet.hu:1858 EL©
TCP smart-cvy7autf2:epmap 62-77-251-22.vnet.hu:3044 EL©
TCP smart-cvy7autf2:microsoft-ds adsl212057.vnet.hu:1300 EL©
TCP smart-cvy7autf2:1384 ads.adverticum.net:http LEZµRµS
TCP smart-cvy7autf2:1392 ads.adverticum.net:http LEZµRµS
TCP smart-cvy7autf2:1396 mail.vnet.hu:pop3 ID©ZÖTETT_VµRµS
TCP smart-cvy7autf2:1397 mail.vnet.hu:pop3 ID©ZÖTETT_VµRµS
www.smart-bus.hu
az active x objektumot kis téglalap jelzi, de nem jelenik meg.
mi befolyásolhatja még???
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
www.smart-bus.hu