Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A meghajtót amin a windows nekem fönt van megkell formázni mielõtt újratelepíteném?

Hellosztok!
Nem tudna valaki küldeni priviben egy Windows Xp termékkulcsot?
Nagyon megköszönném!
Várom a levelet

ÁÁÁ pont erre nem gondoltam, 😊 jókis progi csak eddig a nem instalálós verziót használtam és az nem produkálta ezt, viszont felvan rakva és ez okozhatta a problemát. Gyorsan megis nézem 😉

Köszike!

Zsolti: Rakd fel az xp antispy-t (www.honositomuhely.hu), abban ki lehet kapcsolni a megjelenítésüket. Én mondjuk nem javasolnám ezt neked, én pont fordítva, windows telepítés után mindig bekapcsolom a megjelenítésüket, hogy tudjam, mire számítsak, ha elindítom, nem-e valami spyware vagy trójai ült be oda, várva az indításra.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Hello!

A programok futnak semmi baj velük csak a kiterjesztések kerültek az ikonnevek mellé.

Nem tudja valaki, hogy miért lehet az, hogy kb. minden 10 indítás után az XP alapban nem látja az egyik vinyót?!
Miután az eszközkezelõben rákeresek megtalálja és onnantól kezdve minden ok.
???

Gigabyte GA-x48-DS5 /C2D E8400 3.0 /OCZ Reaper KIT 2x2GB DDR2 / ZOTAC GTX260 896Mb PCI-E2 16x / Samsung 750Gb /LG DVD H20NS

Ha jól értem akkor az asztalon lévõ parancsikonnal nem tudsz futtatni file-okat?!
Nincs véletlenül több winchester a gépedben?

Gigabyte GA-x48-DS5 /C2D E8400 3.0 /OCZ Reaper KIT 2x2GB DDR2 / ZOTAC GTX260 896Mb PCI-E2 16x / Samsung 750Gb /LG DVD H20NS

Sziasztok!

Lenne egy XP-s kérdésem. Az aztal ikonjaimnak a neve után oda kerültek a kiterjesztések is. pl.: sajátgép.lnk stb.. Nemtudom mitõl.. talán az új nvidia driver miatt, ha valaki tud segítsen pls (engem marhára zavar<#rinya>). thx...

dester
A #9640-es hozzászólásban lévõ linken ez is le van írva.

aandm
csáó
segítsen valaki!!! nemtom h kell formatálni a gépet<#help>

Hafuzi Avni

Thenk you very mach!<#wave>

ironmaiden
Itt részletesen le van írva:

Link

ok! De az a baj, hogy nem tettem még soha fel az Windows-t ezért nem merek belefogni!
Nem írnátok le , hogy naggyából, hogyan kell?
Elõre is kössz!

Evin
Na én ilyenkor szoktam újrarakni a rendszert.
Ha az oprendszer ilyet csinál, ott a legbiztosabb a friss rendszer.
Neked is ezt javaslom.
Lehet, hogy van egyszerûbb megoldás is (amirõl nem tudok), de ez a legbiztosabb!

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Hellosztok!
az a baj,hogy a windows most valami miatt nem ismeri föl a fájljaimat és ha rákattintok egy ikonra ( egyébként az összes ikonom olyan fehér benne egy kis ablakkal és abban színes ikonokkal szóval tudjátok melyikek azok, de ha mégsam , ha rájuk kattintok azt írják ki, hogy "A windows nem tudja megnyitni ezt a fájlt
Mit kíván tenni?
-A webes szolgáltatással megkeresem a megfelelõ programot
-Kiválasztom a listából" )
akkor a windows nem tudja megnyitni!
Most is csak azért tudok írni mert a Mozzilla valamiért jó.
Please, HELP!
<#nemtudom>

hmhm
Köszi, ez volt a megoldás!<#worship><#worship>

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

lck
Akkor próbáld innen. Igy talán nem akar hitelesíteni.
Wizzard: az fdisk /mbr az csak arra jó, hogy a master boot record-ot kitörli. Mivel a linuxok elõszeretettel telepítik bele az indítórekordjukat (általában ez az alapértelmezés a telepítõikben) Ezért van, hogy formázás után is megmarad a linux boot menüje. Az fdisk a microsoft programja, a /mbr annyit csinál, hogy kitörli ezt a boot recordot. Nem kell hozzá nagy elõképzettség, mivel csak szimplán beírod, és ha nem ad semmilyen válaszüzenetet, akkor sikeresen lefutott (a'la linux). A gyakorlati tapasztalataim azt mutatják, hogy egy windows telepítõ a telepítés folyamán teljesen jól felülírja az mbr-t, de anno az oprendszer tanárom erõsen javasolta, hogy adjuk ki ezt a parancsot, mielött telepítünk, mert õ már futott bele olyan esetbe, amikor az elõzõ oprendszer maradványai még ottmaradtak, és teljesen összezavarta a telepítõt.

Vikusz: wizzard már leírta mit is jelentenek az ipconfig parancsok, csak annyit tennék hozzá, hogy nem felújítás, hanem megújítás, mindenesetre, a release-renew párossal új ip címet tudsz magadnak igényenlni, ha dhcp-ben kapod a címet, és nem mondjuk fix van (persze, a szolgáltató dhcp beállításaiban van bérleti idõ is, ami sokszor közbeszól, mivel így valószinûleg ugyanazt a címet fogja visszaosztani a rendszer neked, lévén, felismeri, hogy ezt használtad elõzõleg (feltételezve, hogy közben nem osztotta ki másnak) Ez ugyanúgy mûködik lan esetében is. Lényegében hasonló eredmény, mintha kihúznád egy idõre a netmodembõl a telefonkábelt (nem az utp-t). Az all megmutatja az ip címedet, átjárót, útválasztót, stb, ez csak információszerzésre jó.

Hmhm: a windows installer legújabb verzióját a windows update automatikusan felrakja neked (hacsak nem kapcsoltad ki), de letöltheted a microsoft.hu lapról is, a letöltéseknél, aztihszem a microsoft windows installer 3.1 -re keresve. Ellenben elképzelhetõ, hogy már telepítve van a szolgáltatás, csak le van tíltva. Ezt meg tudod nézni, ha elinditod a services.msc programot (szimplán valahol beírva, pl. a futtatásba). Ott kered meg és indítsd el, ha nem fut (ha letiltottra van állítva, akkor elöbb engedélyezned kell.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Sziasztok!
2 hete újratelepítettem az XP Pro-t- (format c😊 Azóta nem hozott létre rendszervisszaállítási pontot. Mi lehet az oka, vagy hogyan kell beáálítani, hogy 2-3 naponta legyen visszaállítási pont?

hmhm
egyik sem az..
az instmsia.exe és az instmsiw.exe Nem XP re készült, az ms honlapról letöltéshez meg authentikáció kéne.

lck
scorpeeon
#9626 vki helP!

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

hmhm
Honnan szerezzek windows installert ?
Prog telepítésekor mindig ezt dobja:

Sanyix
Nemtalált 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

je mardel az endlessrol.

scorpeeon
bocsi h ezt pont ide írom, de nem találtam alkalmasabb témát neki... a problémám a következõ: egy ideje a másolás-beillesztés (crtl-c, ctrl-v) nem mûködik... vagyis csak addig amíg nem kattintok sehova a ctrl-c után. amint kattintok valahova, eltünik a másolt szöveg, ilyen régen nem volt, és nagyon sok bosszúságot okoz... nem tudja vki mi lehet?

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Sanyix
Tudja valaki hogy lehet azt megcsinálni xp-ben, hogy indításkor egybõl csatlakozzon a netre?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sziasztok!

Új vagyok itt (bár tegnap föltettem ugyanezt a kérdést, de hátha itt inkább olvassa valaki) Nem vagyok számítógépes szaki :-)

A probléma a következõ. Két gépünk van, amiket routerrel kötöttem egy belsõ és az internet hálózatra. Rendben mûködtek addig a szép napig, amíg egyszercsak az egyik gép nem akar lekapcsolódni a hálózatról. A másik le tud. A ki- és bekapcsolás nem segít. Tudtommal semmit sem állítottunk el. Hibaüzenetként a következõt írja ki.

"Jelenleg nem lehet letiltani a kapcsolatot. Valószínûleg a kapcsolat egy vagy több olyan protokollt használ, amely nem támogatja a Plug-and-Play szabványt, illetve azt más felhasználó vagy rendszerfiók inicializálta."

Ha valakinek lenne ötlete, megköszönném.

Üdv,
Brenda
Sziasztok! Gondom van az XP PRO SP2 telepítésekor. A formázás és a fájlok cd-rõl a winchesterre való másolása még rendben van, de mikor telepíti az operációs rendszert, kb 50%-nál megáll a telepítés, és a következõ hibaképernyõ jelenik meg:

A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelõzése érdekében leállt.

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Ha elõször látja ezt a hibaképernyõt, akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket:

Ellenõrizze, hogy minden új hardver és szoftver megfelelõen van telepítve. Ha újonnan telepített rendszerrõl van szó, akkor az esetleg szükséges Windows-frissítések ügyében forduljon a hardver vagy a szoftver gyártójához.

Ha továbbra is problémái vannak, kacsoljon ki vagy távolítson el minden újonnan telepített hardver - és szoftverelemet. Kapcsolja ki a BIOS-ban lévõ memóriabeállításokat, például a gyorsítótárazást és az árnyékozást.

Ha Csökkentett módra van szüksége a komponensek eltávolításához vagy kikapcsolásához, indítsa újra a számítógépet, nyomja meg az F8 billentyût a speciális indítási lehetõségek kiválasztásához, majd válassza a Csökkentett módot.

Technikai információ:

*** STOP: 0x000000D1 (0x00000000, 0x00000002, 0x00000000, 0x00000000)

A fizikai memória listázása...
A fizikai memóriakiíratás kész.
További segítséget rendszergazdájától vagy a technikai tanácsadástól kaphat.

Ezután semmit nem enged csinálni, kivéve persze újraindítani a gépet. De ha újból kezdem az egész telepítést, akár a formázással együttvéve is, ugyanez a képernyõ jelenik meg. A telepítõ CD illetve a CD-meghajtó biztos, hogy jó, és a winchesterrel sincs semmi gond. Ezt onnan tudom, hogy egy régebbi gépen (Intel Celeron 533 MHz, Abit alaplap, 4 GB-os winchester, 256 MB RAM és egy márkátlan CD-meghajtó 😊) ugyanezzel a CD-vel megpróbáltam feltelepíteni, és azon minden gond nélkül feltelepítõdött. Kipróbáltam azt is, hogy kivettem a régi gépbõl a winchestert, és átkötöttem az újhoz (Intel Pentium 4 3000MHz, Asus alaplap, 80 GB-os winchester, 1 GB RAM és egy LG CD-meghajtó), de ugyanaz volt a gond megintcsak, mint a 80 GB-os winchesternél, tehát akkor ha a régi gépen felment a 4 gigás winchesterrel, az újon viszont nem, akkor ez a 4 gigás winchester jó. Fizikailag a gépet nem érte sérülés, tehát azzal sem lehet probléma. Valószínûleg a BIOS-ban kell átállítani bizonyos dolgokat, ahogy a hibaképernyõ is írta, csak nem tudom, hogy pontosan hol kell, és hát nem akarom elrontani a pár hete megvett ASUS alaplapot, illetve a processzort. Halottam már olyan véleményt is, hogy lehet, hogy azért nem telepítõdik fel az xp, mert az új alkatrészek (pl.: alaplap + processzor + memória) nem "szeretik" egymást. Aki jártas és ért az ilyen jellegû problémákhoz, az légyszi segítsen! Elõre is köszi!
dokar
<#vigyor2>

CPU Tuning Toplista http://cputuning.net

Mekkora vakegér vagyok, anyám...

NFO:
Cool túra - Road Trip
hun 5.1
darabolt iso, totalcommander, fájl egyesités.
menü nincs

most vettem észre a lényeget.."darabolt iso"..na szép..

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

dokar
szerintem vmi warez-es darabolós dologról van szó. Mint pl azok a filmek, melyek 19,9 MB-osra vannak szétszaggatva és úgy vannak fenn a neten.
<#nevetes1>

nekem meg gyanus , hogy ha van .nfo file, az valami eredeti riliz, azok pedig winrarral "osszerakhatok" , mig a TC fileegyesitese valami mast csinal veluk.

dokar
(egy:=egyben)

dokar
bár azt nem tudom, hogy a TC fájlegyesítõje egy kicsomagolás is végez -e. <#wilting>

dokar
"ja, es megprobaltad winrar ral kicsomagolni? ">> Sikerült neki összeilleszteni a fájlt, szerintem ha rar-al lett volna szétdarabolva, akkor a CRC nem lett volna okés.

dokar
"És a kiterjesztést mire irjam át??" pl .iso-ra

ja, es megprobaltad winrar ral kicsomagolni?

mi a kiindulasi cucc?
egyaltalan mirol van szo?

A gebasz, hogy nemtom mire jo a .out...
Öszerakni kell,mert az van az nfo-ban

És a kiterjesztést mire irjam át??

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

dokar
lehet, hogy csak a kiterjesztést kell átírni.

esetleg ne osszerakd, hanem tomoritsd ki, totallal, vagy winrar ral.
ezt meg nem ertem >>> Végigment az egyesités és a végén a kiirásban sem volt semmi gebasz.. <<< ha nicns gebasz, akkor mi a gebasz?

Kellene egy kis help..

Total comannderrel összerakom a file-t ,de egy .out kiterjesztésü akármit kapo egy olyan dolog helyett amiböl dvd film lenne..szal ha van valakinek ötlete hogy mit kezdjek vele lécci mondja meg.
Végigment az egyesités és a végén a kiirásban sem volt semmi gebasz..

Elöre is köszi.

dokar
fájlrendszer hiba.
Sokszor kifagyott a gépem és végül rájöttem, h az IDE kábel volt beteg. Azóta már kicseréltem. Spacemongerrel megnéztem a partíciót és felesleges lefoglalások vannak a lemezen. Itt csak format segít már.

hmhm
fájlrendszer hiba?
töröld le a partíciós táblát, majd low level format után szépen kezd elölrõl

sztem verd szét a géped, az jobb modszer, mint itt agyalni, holmi "hianyokon" !

hmhm
akkor nem tudom mit nem értesz :7

dokar
jah, csak akkor miért ott foglal le jóval többet, ahol a kevesebb file van?
Na mindegy, majd megoldom valahogy....

dokar
kösz a tippet, az oprendszereket már megcsináltam A VE-n. 😉

hmhm
nehéz ügy..