Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hmhm
Régit nem szedted még le?
alaplap driver ludas lehet

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

jól!
Azóta van ez mióta lapot meg cput cseréltem.nem azé' mert rajtavan még a régi winfos?

Csõ!

Légyszi ha tudtok, segítsetek!
Nem tudom mitõl de egyik napról a másikra csinál egy olyan hibát a gépem, hogy nem tudok sehova be jelentkezni. Sem fórumokra, sem letöltõs sms oldalakra, sehova!El fogadja jelszavamat és a felhasználó nevemet mindenhol de valahogyan mégsem látja, hogy be vagyok jelentkezve... Például az RTL fórumon mindig újra be kell jelentkeznem minden egyes hozzászóláshoz. Az INDEX-en be sem enged jelentkezni, a wandoo-n meg ki is írja, hogy bent vagyok de mégis kéri, hogy jelentkezzek be amikor a tartalomhoz hozzá akarok férni!
Mi okozhatja ezt?Akinek volt ilyen az írjon légyszi!

Köszi!

me and a monkey
# 9670
De ha lefelé görgetsz és eléred az oldal keresõablakát, végtelen lehetõségek tárháza nyílik meg elõtted.

http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

lck
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet hiteles kulcsot megadni, amit az update is elfogad? van rá valamilyen trükk? mert mostanában nem frissíti magát a rendszer, csak kirakja, hogy frissítések letöltése, de el is tûnik egy idõ után, és nem tölt le semmit, és ha az update oldalon akarom frissíteni, akkor meg azt írja, hogy nem hiteles a termékazonosító kulcs... szóval ez ellen mit lehet tenni?
köszi
Hello!
Egy kis segítség kellene.
Felraktam egy gépre a Windows Xp-t.Már az elsõ indításnál a következõ üzenetet írja ki:
A Windows XP nem indítható, mert az alábbi fájl hibás vagy nem található: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM
A hiba javításához és a gép újraindításához nyomja meg a j betût.
Megnyomom a j betût újraindul a gép, üzenet ugyanez.
Van amikor egybõl elindul a gép, simán feláll a windows, van amikor 2x, 3x, 4x kell j betût nyomni és 5x-re indul el minden hiba, üzenet nélkül, és órákig megy stabilan.
Ez volt elõször.
Újrapartícionáltam a winchit, újraraktam mindent, a hiba ugyanaz. Van amikor elsõre simán elindul, van amikor többször kell indítani, de ha elindul megy stabilan.
Mi lehet a hiba oka?
Hogyan tudnám javítani?
hmhm
memória jólvan?
csökkentettmódban sem indul?

Hió!!
Valaki help!
Ujra akarom rakni a winfos és amikor elkezd bootolni kiírja h nem lehet betölteni vagy nincs meg a setup valami meg h 4-es hiba vagyy valami iesmi 😞(((((((((((((
Miért van ez?_
már kértem kölcsön másik xp-t is és azzalis ugyan ez van 😞(((((((

Mricu
kösz, de már nincs szükségem rá, ugyanis kölcsön kaptam néhány hétre azt a modult a régi gépembe.

Gigabyte EX58-UD3R, Intel Core i7 920, 6GB DDR3-1600, Sapphire HD4890 1GB, Samsung F1 1000GB

scorpeeon
ie-t sose használtam, utálom. nah, ezt a trendmicro-t lefuttattam, kiírtani nem tudta de megadta a pontos helyét, rebootoltam csökk.módban így ki tudtam szedni és azóta nem rinyál, remélhetõleg kitörlõdött 😄

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

units
szép trójai.
Töröld az IE cache-t
tûzfal?
Tegyél be egy hjt.logot

Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com

hmhm
csökkentett mód sem mindig segit!
próbáld meg másik vinyóról indítani, vagy nézd meg a Hiren's boot CD-t, ott van elvileg olyan vírusírtó, ami a cd indulva tudja vizsgálni az ntfs partíciókat is.
Jobb egy olyan randszerrel irtani ami nem fertõzött. Sajnos a mai férgek, képesek rá h csökkentett módba is beszivárogjanak, és védjék magukat.

ha firefoxot hasznalsz akkor itt:

trendmicro firefoxxal

ha mindig a temp ben van, probald meg csokkentet modban kitorolni annak a tempnek a tartalmat.
2. van itt egy online viruskeresok topik abban talalsz para, azokat futtasd le . en a trendmicro hoursecallt ajanlonm elsokent.

http://housecall.trendmicro.com/

Met
mikor volt utóljára win és norton update?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

scorpeeon
vki help!
egy rohadt vírus van a gépemen, és nem birom kiírtani!
az a lényeg, h a norton mindig kiad egy ablakotm h virus alert, a vírus neve: Trojan.ByteVerify, és alatta vagy az van h automatically deleted vagy h unable to repair, de bármit is ad ki, amint rámegyek hogy ok, ugyanez az ablak kijön csak a filenév váltakozik a c:\windows\temp-en belül.
És már lefuttattam a nortont, a nod32-t full részletességgel CSÖKKENTETT módban, eltartott vagy 5 óráig de mind2 keresés után visszajött a vírus 😞(
Íme egy kép róla:

már nagyon kivagyok tõle, plz help!

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

De a memória tesztelõ programok szinte kivétel nélkül dos módban futnak, mivel a windows ha betöltõdik, akkor õ vigyáz a saját memóriaterületére, nem engedi, hogy a folyamatok rendesen hozzáférjenek, és amúgy is, minden memória-elérést csak önmagán keresztül lehet megvalósítani, így ezzel módosulhat az eredmény, vagy lehetetlenné válhat a tesztelés.
Próbáld ki a goldmemory-t, vagy a memtest86-ot, ha tesztelni akarsz.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Mricu
ja hát nekem is lefagyott meg újra is indult. ezért nem tudtam semmi ilyen progit futtatni.

Gigabyte EX58-UD3R, Intel Core i7 920, 6GB DDR3-1600, Sapphire HD4890 1GB, Samsung F1 1000GB

Egyrészt, nálam is hibátlan az összes memória, mivel ha bármelyiket kiveszem, a memtesztek tökéletesek lesznek. Tehát, ha a 3 modulból bármely kettõt berakva mindig hibátlan, akkor nem hibásak a memóriák. Amúgy, semmit nem ér az, hogy a self testnél nem ír ki memória hibát. Alapvetõen két probléma szokott elõfordulni. Vagy képet sem ad a gép, vagy lefagy, resetel.
Mivel szervizben dolgozom, így naponta vagy tucatnyi memóriát kell letesztelnem, így tudom jól, hogy, bár a 3 legismertebb memória tesztelõ progit használjuk, azokat is többször végigfuttatva minden ramon, mégis, így is átcsúszik pár hibás. A self teszt nem fog neked semmi hibát sem jelezni, akár hibás, akár nem.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Mricu
a memória hivatalosan nem volt hibás nálam sem, hiszen másik gépben 1 db 128-as mellett kiválóan mûködött (2 slot). de nekem 3 slotom volt, aztán a két egyforma samsung modul mellé beraktam a harmadik (utolsó) slotba a 256-ot, ami nem tom milyen típusú. aztán lényeg az, hogy teljesen megbolondult a gép, de bekapcsoláskor nem írt ki semmi memória hibát a self tesztnél.

hmhm
az auto firrístés ki volt kapcsolva, de így is futott ..
utólag tettem rá, az SP1 tökéletesen bevállt, csak starforce os cucchoz kell az SP2

Nem lehet, hogy hibásnak érzékelte a memóriákat? Pl. az én gépemben is hibásnak jelzi, ha 3 db 512-es van benne, pedig hivatalosan 4 db memóriát támogat, 4 giga összméretben. Most egy chaintech lapom van, de az elõzõ, ami gigabyte volt, ugyanezt csinálta. Igazából, a windows alatt nem is tapasztaltam problémát, ami erre utalt volna, csak a memtesztek mutatták õket hibásnak mindig. Ellenben, ha kettõre csökkentettem a memória modulok számát, akkor már teljesen mindegy volt, mely slotokban vannak, és mely memóriák vannak bent, mindig okés volt, ergo, nem hibás egyik slot és egyik modul sem.

ironmaiden
Az automatikus frissítést illetve a biztonsági központot a szolgáltatásoknál egyszerûbb kikapcsolni mint mindent törölni.

Egyébként integrált sp2-t telepítettél vagy csak rátelepítetted?

hmhm
és?
minden talált helyrõl töröltem, másik vinyóról bootolva.

Mricu
a wuauclt.exe a frissítésért felelõs, de ha letörlöd visszajön. honnan? system32\dllcache

hmhm
SP 2 után nekem is megbolondult a gépem, mintha spyware települt volna fel.
bekapcsolás 2x annyi idõ mint elõtte, proci terhelés alapból 10-20 %, használt swap pedig úgy hogy nem indítottam el semmi prgt 208 MB (!).
elõtte az értékek : proci 0-2%, swap 110 MB
...
letakarítottam pár fájlt így jobb a helyzet:
minden exe és dll ami lk* al kezdõdik ( lktsrv.exe, lkinit.dll ,... )
wuactl.exe

Mricu
nekem meg most az üdvözöljük-öt mutatja sokáig, és az indítást követõ 5 percben nincs tálca, se ikonok. aztán lefeketül a kép, visszajön és lám minden van 😄

Sziasztok!
Tegnap este bekapcsolásnál a gépem megbolondult. A bejelentkezõ képernyõ (ahova a jelszót kéne írni) megjelenésekor folyton ujraindul! Csökkentett módban megy, de a rendszervisszaállítás nem oldotta meg a gondot. XP professional van rajta SP2 vel.
Mit tehetek? Hol keressem a hibát? Segítsetek kérlek!

Mricu
végül az lett, hogy maradtam a 2x128-nál 😊

Mricu
nekem a régi gépemnél csinált ilyet, mikor beraktam a 2 128-as sdr modul mellé egy 256-ost, akkor folyton lefagyott na úgy voltam vele h reinstall az egész, aztán hátha jó lesz. De nem, mert ez a hiba volt (+ hogy nézze meg a lemezt h nem szennyezõdött v benn van e egyáltalán), és minden második fájlt kb nem bírta felmásolni. Ekkor arra gondoltam hogy ha odébb raknám (cserélgetném a memóriák helyét), hátha jobb lesz, de nem...

ffxi
Már nagyon sokszor csinálja ezt:

"A windows nem indítható mert az alábbi fájl hibás vagy nem található: hal.dll Telepíccse újra a fennti fájlt!"

Hiába! Utána már nemtom feltelepíteni ezt a hal.dll-t, mert formázatlannak ismeri fel a meghajtót. És akkor formázás, XP_install stb....

Másik verzió:

"A windows a következõ könyvtárban talál hibát: ......\system32 Rakja be a telepítõt és válassza a 'j' parancsot a hiba javításához!"

Szintén ua!

Lehet, hogy vírus okozza ezt? Három különbözõ winXP-em van két különbözõ drive-on).

Ha vki tud vmit kérem HELP, már nagyon idegesítõ állandóan telepítgetni.

Fákjúal!

dokar
csak mint írtam, 2 héten belül lesz netem és elõre rágyúrok 😊

CPU Tuning Toplista http://cputuning.net

Mricu: azthiszem, nem jelent meg. amúgy, minden hónap második keddjén jelenik meg az aktuális káros szoftvereket eltávolító program, akkor le tudod tesztelni.

Dokar: a frissítések legtöbbje biztonsági frissítés, ami annyit tesz, hogy a windows hibáit javítja, amiken keresztül hálózaton be tudnak törni a gépedre. Mivel te nem vagy neten, ezért nem valószinû, hogy bárki is bejutna a gépedre ezeken a biztonsági réseken át....

Mricu
hi,
az lenne a kérdésem hogy 20 nap óta nem jelen-t e meg vmilyen frissítés, vagy csak az én xp-m nem tölti le? (semmilyen eredetiséggel kapcsolatos hibát vagy egyáltalán hibát nem ír ki)
thx

Spymac: lomtár megjelenítése/eltüntetése a desktopon:
1. A Registry Editorral nyissuk meg a
HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Explorer / Desktop / NameSpace nevû kulcsot.
2. A megjelenítéshez hozzuk létre, az eltüntetéshez töröljük a {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} nevû kulcsot.

Scorpeeon: a szolgálat leállásának oka nem tudom mi lehet, az újra megnyílásának az oka valószinûleg az, hogy úgy van beállítva, hogy hiba esetén ez a szolgálat újrainduljon. Szerintem nem hülye dolog a két vírusölõ, párhuzamosan, nekem nod és kav van fent, ellenben, a nav egy olyan típus, ami totál meg tud (és szokott is) zakkanni, ha másik vírusölõ is van a gépen (nem kell futnia, elég, ha installálva van). Emellett sok erõforrást zabál, és nem is valami túl hatékony. Akár még ez is okozhatja a problémádat. Szerintem próbálkozz más vírusölõvel.

Sanyix
Többi is hulladék 😊 szóval a sok hulladék között váltogatni, és akkor mindent le lehet jáccani, mer egyiken ez nemmegy azmeg megy 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

le kene szokni a hulladek mediaplyerrol 😊

Sanyix
Ez jó: Mediplayer 10 lefagy, szép fehér ablak látszik. Folyamatokból kiirtás, erre exploler.exe hibát okozott, aztán drwtsn32.exe 2x hibát okoz, aztán start menü nuku, amúgy minden fut 😊 drwtsn32.exe bennmaradt a folyamatokban, leállítottam, start menü vissza, és minden rendben <#idiota> miket tud ez a vinfos.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

jobb klikk aszatalon tulajdonsagok asztal , asztal elemeinek testreszabasa. ott vannak mik jelenjenek meg.

azt meg hogy miert van kikapcsolva az active descktopod, nem tom.

ja nagyon szép...

itthon nekem is megtalálható ez a menü de melóhelyen nem
csak annyit szeretnék tudni hogy mi lehet az oka nem új csevegõpartnert keresek

iMac 20\" 2x2GHz 2GB Ram 250GB HDD PowerBook 15.4\" G4 400MHz 640MB Ram 80GB HDD

dokar
Nekem ott van az a menüpont. Nálad nem tudom mi lehet a baj. Sõt, nekem szebb a hátterem! 😉

KÖszi :-), ha lehet a kérdésemre válaszolj nem kell a felesleges vaker

iMac 20\" 2x2GHz 2GB Ram 250GB HDD PowerBook 15.4\" G4 400MHz 640MB Ram 80GB HDD

dokar
Szép nagy képeket tudsz készíteni! 😉

Sziasztok!

Nekem olyan gondom van hogy amint a képen is jól látható az asztalomon két lomtár is található, az egyik parancsikon, a másik normál, a gondom az
hogy a normál(nem parancsikon) lomtárat nem tudom megjeleníteni az asztalon mivel ha jobb gombal kattintok az asztalra akkor hiányzik az a menüm, hogy
Asztal ikonok megjelenítése vagy elrejtése nemtudom pontosan mi a neve.
Mit lehet kezdeni vele?

A win xp leguljabb eljárási elve hogy le kell elenöriztetni hogy legális-e különben ha illegálisnak találja nem engedi a frissitéseket letölteni.
dokar
Otthon nincs Internetem (2 héten belül lesz), így a munkahelyrõl szoktam vinni frissítéseket. De minél többet rakok fel, annál lomhább és kifagyósabb lesz a rendszerem. Ez hogyan lehetséges?

ez nem vírús
simán a vinyód swappol és rakja össze magát
nem ártana egy windows frissítés
ha nem rég volt,akkor azért ha régen akkor azért😊

grizzly21
banntneki