Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tosatt: az nagyban függ attól, hogy eredeti vagy sem a progi. A nem eredetit sajna nem tudom leírni, mert bár láttam, de nekem nincs ilyenem.
Kardél: szerintem ez nem ide tartozó kérdés, inkább valami webszerkesztéssel, vagy netán a konkrét programmal kapcsolatos topicban keresd a választ, nem hinném, hogy itt kapsz érdemi tájékoztatást.
Balumann: feltételezem, és ahogy látom a vinyó nevét, 80 gigás vinyód van. Azért látja õ csak 76-nak, mert a vinyó gyártók csalnak, ugyanis a normál számítás szerint 1 megabyte=1024*1024 byte, ellenben a vinyó gyártók szerint 1000*1000 byte.
A többi eltûnt hely: egy része a nem teljesen foglalt clusterekre megy el. A legtöbbször (ha csak el nem lett állítva a formázáskor, 4 kbyte-os cluster méret használnak). Egy cluster csak egyetlen fájlhoz tartozhat, tehát ha 1 byte a fájlod, akkor is 1 teljes clustert foglal le, a többi elpazarlódik. Ez persze csak a fájlok által használt utolsó clusterre jellemzõ, mivel a többit feltölti a fájl adataival. Itt egy engedményt is kell tenni, ugyanis ezeket a clustereket nyilván is kell tartani. Tehát, ha nagy a cluster méret, kicsi lesz a nyilvántartás, de nagy lesz a kihasználatlanságból eredõ terület-vesztés. Fordított esetben pedig a nyilvántartása lesz igen nagy, arra megy el a hely. Durván fájlonként egy fél clusternyi veszteséggel kell számolni. Persze, ezek még mindig messze nem teszik ki a hiányt. A többit szerintem ajánlott a kukában keresni, illetve a system volume information-ben. Elöbbi azthiszem egyértelmû, utóbbi pedig arra használatos, hogy szükség esetén a rendszer egy korábbi állapotába vissza tudd állítani a gépedet. Én ez utóbbit ki szoktam kapcsolni, inkább egy ghost image-t készítettem magamnak, és ha valami olyan súlyos probléma áll fel, akkor abból vissza tudom állítani a lényeges adataimat. Mellesleg, a sys. vol. inf. könyvtárat a windows védi, így nem fogod tudni megnézni a tartalmát, méretét.
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
Nekem az lenne a problémám hogy elvileg a 76 GB-s lemezemen még legalább 10 GB-nek kéne lennie. Kiszámoltam a fõ mappáktól számítva. (illetve még van 2-3 mappa amibe van hogy 10-20 mega)
Lemezkarbantartót már futtattam elõtte, az is felszabadított úgy 4 gigát, de még mindig van 10 giga amit hiányolok :/
Tudtok valami jó programot amit esetleg nehezebb megtalálni, és nagyon hatásos a pucolásra, vagy ezen már csak format segíthet? 😞
Abban kérnék segítséget hogy ha weblapot szerkesztek (Namo 6-al) és zenét akarok betenni alá akkor azt hogyan tudom megoldani hogy ne csak szóljon hanem pl egy az oldalom elhelyezett gombbal, képpel ki is lehessen kapcsolni, majd újra be.
THX.
<#confused>#confused><#confused>#confused><#help>#help>
Az iconcache engem is érdekelni. A miniatûrök gyorsítótárazását kikapcsoltam ugyan, mert idegesítõ volt mindenhol a thumbs.db jelenléte, de ha egy fájlban tárolná egy könyvtárban a sûrûbben használt ikonokat, az jól jönne, fõleg az asztal ikonok gyorsítótárának.
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
Ezt érdemes megnézni (és meghallgatni): http://www.bugyimirklityko.hu/
atomot neki😊
Valószínûleg - ha azt mondod ott van, csak nem tudod elérni - a tálca mérete le van csökkentve nullára. Ez akkor van, ha a tálca fõlé mész a kurzorral és amikor megjelenik a kis kettõs nyíl, akkor lehúzod a szélénél fogva, hogy ne látsszon.
Javaslat: Menj a kurzorral a képernyõ aljára, vagy oda, ahol a te tálcád van, és ha megjelenik a kis kettõsnyíl, kattints rá, tartsd lenyomva és húzd a képernyõ aljától egy kicsit feljebb és akkor látni fogod.
Nem biztos, hogy válaszom kielégítõ volt, mert nem látom az asztalodat.
Ha lehet tegyél fel ide egy képet róla!
SP1 kell és slusz.
Ahogy kihámoztam win 2k hoz kéne az az lba-s bejegyzés, de nekem int sp4 essel simán ment..
{ V Á Á } silkroad: lvl 11
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Van egy kis problémám. Szóval újra szeretném telepíteni a gépet,ezt úgy oldanám meg,hogy Winxp-sp2-es telepitõjében(dos-os) törlöm a "C" rendszerparticiót,majd utána arra raknám fel,csakhogy nem engedi törölni,mert azt mondja,hogy ezzel elveszíteném a másik dinamikus particiómat a "D",nah de én ezt nem akarom,szóval segítsetek,hogyan csinálhatnám már meg,mert a windows-om már szar. Az alcohol-t sem tom felrakni,mert 99%-nál azt írja ki Internal error 25001...és kész. Ezzel a hülye GTR-buherálással csesztem a legjobban szét. Szóval szerintetek mit csináljak???
AMD Athlon XP 1800+, Aopen AK79D-400VN (nForce2 Ultra 400), 256MB DDR RAM, NVIDIA GeForce4 MX 440, LG StudioWorks/HiSync 700S, Maxtor 4D04H2, Intel 536EP V.92 Modem, LG GSA-4081B, SONY DDU1611,
egyébként ennyi infóból a jóisten sem tud segíteni, ez kb ugyanaz, mintha elmennék az orvoshoz mert fáj!
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
http://www.sg.hu/forumkepek/2005_11/2.JPG
én nem ezt akartam feltölteni
az imgage készítésnél gondolom cd re dvd re gondolsz.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Egy kis segítség kellene.
Felraktam egy gépre a Windows Xp-t.Már az elsõ indításnál a következõ üzenetet írja ki:
A Windows XP nem indítható, mert az alábbi fájl hibás vagy nem található: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM
A hiba javításához és a gép újraindításához nyomja meg a j betût.
Megnyomom a j betût újraindul a gép, üzenet ugyanez.
Van amikor egybõl elindul a gép, simán feláll a windows, van amikor 2x, 3x, 4x kell j betût nyomni és 5x-re indul el minden hiba, üzenet nélkül, és órákig megy stabilan.
Ez volt elõször.
Újrapartícionáltam a winchit, újraraktam mindent, a hiba ugyanaz. Van amikor elsõre simán elindul, van amikor többször kell indítani, de ha elindul megy stabilan.
Mi lehet a hiba oka?
Hogyan tudnám javítani?
olyan érzésem van, mintha az lenne kikapcsolva a vinyómra és attól lassult volna be.. hogyha pár program használja, akkor érezhetõen belassul, egér néha megbotlik..
pl. egy winamp + torrentnél már elõjön...
Ha felrakom nem megy a net!
Bár azt jelzem, hogy használok egy internetes tömörítõt a kapcsolathoz, és ezt tilthatja valszeg.
Csak nem tudom miért? Hol lehet az egyes progikat engedélyezni?
E-mail:[email protected]
Ahhoz, hogy megpróbáljak konkrétumot írni, kellene a pontos típusa az alaplapodnak, vagy ha azt meg tudod mondani, akkor a bios-od típusa. Ha jól sejtem, akkor a 4-es hibakódot az alaplapi kijelzõ írja ki, nem a monitoron jelenik meg, ugyebár?
Buscemi: mindenhova beírtad a kérdésedet, vagy csak aztán jöttél ide, hoggy a dc topicban kihajítottak? Amúgy, megpróbálhatnád törölni az internet cache-t és a cookie-kat, hátha az segít (végülis, a cookiek jelen formájukban nálad hatástalanok, hiszen azoknak pont az ilyenek megjegyzése lenne a céljuk). Emellett még spyware írtást is kipróbálhatnál, hátha az okozza. Javasolt ingyenes progik az ad-aware és a spybots.
Neoman: általában a WINDOWS\SoftwareDistribution\ -ön belülre szokta letölteni a frissítéseket, ha jól emlékszem, a download könyvtárba, és aztán ott is szokta hagyni õket, így valószinûleg ott megtalálod. Amúgy, a letöltéskor le is futtatta. Ha nincs tûzfalad program modul indítás ellenõrzéssel, szerintem észre sem veszed a lefutását optimális esetben. Ez csak arra van, hogy megnézi az ismertebb férgeket, hogy van-e a gépeden. Mellesleg, minden hónap második keddjén jelenik meg az aktuális kiadása ennek.
A winfos frissítés ugyebár feltesz egy rosszindulatú szoftvereket eltávolító eszközt (gyk. antispyware-t). Na most ez hol van, hogy lehet elindítani? Gondoltam megnézemmá milyen, de nem találom sehol...
:Ð
winsux