Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balumann
Nekem olyan volt nagyon sokáig hogy majdnem 1 percig kellet várnom a fekete képernyõn? Most is lelassult (SP2 és minden frissítés fenvan, nem tom mi szarta el...). Sõt, én felraktam egy új windows skinezõ programot, az megváltozatta a boot fájlomat, majdnem 1 napig próbálkoztam vele. Aztán elmentem közbe TV-z nézni, beindítottam, és 12 perc után beindult végre, aztán megoldottam, msconfig-ba 😊
ha bejön a windows a fekete képernyõ után akkor ha kicseréled a boot.ini -t akkor a betöltés megoldódik, legalábbis próbáld meg...

Próbáltál már memória tesztet? Szerintem a hiba kiindulópontja jó eséllyel ez lehetett, és ez omlasztotta össze a windowst. Javaslom a goldmemory és memtest 86+ progikat (együtt)

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

hmhm
win logó csík eltûnik, és fekete képernyõ marad.

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

ír ki valamilyen hibát,vagy csak simán nem bootol be és a windows logónál megáll?

hmhm

Telepítés után újraindulásnál már nem állt fel a windows. Próbáltam helyes konfiguráció visszaállítását, csökkentett módot is, de nem mûködik.
Egy jól mûködõ SP1 re telepíteném föl ( errõl van biztonsági másolat, innen tudok indulni )

Hali! Hátha tudtok segíteni az a problémám hogy megszakad a hang egy idõ után minden program alatt. Integrált hangkártyám van, lehet hogy elromlott? vagy driver probléma?Direct X 9.0 van fent, XP alatt. ha valki tudja please segítsen. köszi
Hi! Van egy óriási problémám. mostanában elõfordul, hogy nem tölt be a windows, hanem egyszerûen lefagy, ezt képes már a bejelentkezõ ablaknál megtenni, ha (és ez a vicc) nem mozgatom az egeret. Persze nem mindig, ez amolyan randomszerû. Meg eddig kétszer csinált olyat, hogy fogta magát és újraindult. Na a második eset kritikus volt. Fõleg hogy utána nem akart elindulni a gép, végül szétszedtem az "egészet" és újra összeraktam, viszont jó pár kikapcsolásomba került. Végre minden ok, jön a bejelentkezõ képernyõ, a felhasználói fióknál írom be a jelszavamat, erre kiírja, hogy nem tudja megnyitni a felhasználói profilt, ennek valami biztonsági okai lehetnek v. nem találja. Ezután beléptetet csak úgy random, olyan kép fogadott mintha most installáltam volna fel az xp-t, még az xp-megismerése ablak is kijött, és term az összes beállításom elveszett: a színek, ikonok, a böngészõk beállításai, minden. Ezeket még csak csak újra csinálnám egy új felh fiók alatt, de ez még nem minden. A gép indításával már korábban lefutott a scandisk. Nos az ún. found.002-es könyvtárba produkált kb 4000db chk kiterjesztésû filet, ezek összesen 1,3GB-ot foglalnak. Van még: mivel állandó netem van, a géppel automatikusan elindul a ZoneAlarm, hát azóta nem. A feladatkezelõben csak fel-felvillanak a fájlai, de nem történik semmi. Nagy nehezen uninstalláltam, már itt is gondok voltak, de megoldottam. Aztán amikor újra felreknám, kiírja, hogy a Windows könyvtárban valamilyen Internet Logs mappán belüli errorlogs nem érhetõ el, mellesleg nincs is ilyen mappa. Szóval képtelen vagyok felrakni a tûzfalat. A Document and... könyvtárban az eddigi Szabó András mappa átíródott Szabó András.Andrew-vá (Andrew a számítógép neve), megjelent egy Temp mappa, azon belül pedig ugyanazok vannak mint a többiben(cookies, Application data, asztal stb.) Elsõ felindulásra csak ennyi gondom volt.😊 Kérdésem, vissza tudom valahogy állítani a régi felhasználói profilomat? Mi legyen egyeltalán azzal az 1,3GB-tal, simán töröljem? Vagy egyeltalán mi történt ill. mit tegyek? FormatC-t nem fogok nyomni, és ha lehet a wininstalltól is meg szeretnék menekülni, bár val nem fogok. Kösz minden segítséget.

Sland
kösz

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

ironmaiden
A video mode legyen direct stream copy a mentésnél.

Sland
Hi!

Lenne egy problémám:

van egy filmem amire rá szeretnék rakni más hangot. szal van egy avi videofájlom meg egy wav hangfájlom. A VirtualDub - bal raknám össze. na most megnyitom a filmet és rámegyek arra hogy audio >> wav audio. akkor okés minden lesz másik hang a filmen. rámegyek hogy save as Avi és elkezdi elmenteni. na már most 30% nál már 30gigás filmet csinált az egyébként 790megásból. a hang 100 megás szal még így is az 900mega max.

Mi a teendõ?

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

Friss windowsra raktad fel??
Mikor fagy le,milyen alkalmazások futtatásánál jön elõ??

Hülyeséget ne írj már.....

Met
az, hogy felraktad😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

hmhm
SP2 tõl szétfagy az egész win em.
mi lehet a baj??

Köszi. Ez mindent megold. Ezzel talán még a jegyzettömb-öt is letudom lõni, hogy ne pattogjon annyit. :-)

LoDMaSt
Próbáld meg úgy, hogy Intézõ->Eszközök->Mappa beállításai->Fájltípusok, ott kiválasztod az avi-t, és rámész, hogy társítás módosítása.

@ Hellomarci

#9833 -->enyém

Úgy látszik a windows xp megint remekel.<#idiota>

Sziasztok!
Olyan oriási problémával kuszködöm hogy,van egy könyvtáram amit már az isten tudja miért letitkosítottam (Tartalom titkosítása az adatvédelem érdekében),azóta nem tudom a könyvtárban lévö dolgaimat megnézni,akármt próbálok semmi sem jó.Beszúrok 2 képet segítségnek

Error 1606.could not access network location%USERPROFILE%\Recent\.

mit jelent ez a hiba üzenet...?

tud nekem valaki segiteni...?

ez akkor jöt be amikor telepiteni akartam a srt2sup nevû kis progimat...!!!

Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

Sziasztok!

Nagy az én problémám. Valami progi már nagyon régen bekavart, ezért ha jobb egérrel rámegyek egy fájlra, és a társítás-ban rámegyek a programok választására, akkor nem az az ablak jön elõ, hogy kiválasszam a progikat, hanem autómatikusan a jegyzettümb nyitja meg. Ez nagyon zavaró.
A kérdés:
Nem tudtok olyan programot, amivel mondjuk meg tudom adni, hogy az irfanview-hez mondjuk az jpg fájlok legyenek társítva, a Win media player-hez meg az avi-k? Ugye értitek.

Üdv:
DJviolin

Fenrir
az én gondomra nincs senkinek semmi ötlete?

A halál csupán a kezdet...

Mutans Zombi
Az egerem sima, közönséges PS/2-s portba csatlakozó, még hagyományos vezetékes egér, golyós egér...

Ennél mi lehet a gond? Szintén aggkori betegség, vagy egyszerûen csak szar az egér alapból?
Akkor mien (márkájú) egeret kell vennem, hogy ez a hiba garantáltan ne jelentkezzen, de ugyanakkor azért ne is kelljen rá nagyon költenem?

.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-

tibor16
Köszi a vlaszt, -sajna nem ez a megoldás. mert 1-en van...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Az optikai egerek bizony szoktak ilyet csinálni, hogy csúszik a kurzor. Én is, mióta eladtam az egeremet, vissza kellett, hogy álljak a régire, és ennél idõnként elindul az egér. Ez ellen leginkább csak egér cserével lehet tenni. Az is jellemzõ, ha ugrál a kurzor, bár, ez utóbbi bizonyos optikák esetén egyes felületeken normális. Mint mondtad, fehér lapon nem csinálja, ezek szerint csak a túl érzékeny optika a ludas. Ha viszont ott is elkezdi, illetõleg, ha csinálja a "csúszást" és még garis, ajánlott visszavinni, csak azt figyeljétek meg, milyen gyakran fordul ez elõ, mert nálunk is többször járt ilyenekkel egér, és volt, hogy visszaadtuk, majd késöbb újra visszahozták, hogy elõzõleg rossz idõ intervallumot mondtak, azért lett nálunk teszt okés. Az ilyeneknek én pl. nagyon nem tudok örülni, mert nem szeretek többször tesztelni valamit, csak mert nem tudják pontosan megmondani a hiba elõfordulási sûrûséget. Nálam mondjuk egy elég olcsó egér van, és az is megvan majd 3 éves, szóval, az már egy "öregkori betegség".

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Fenrir
az alábbi problémám van:

tegnap óta a winlogon.exe nevû windows alkalmazás egyfolytában 50% processzorterhelést ad, eddig ilyet nem csinált

a fájl jó helyen van és jó a neve is, klón kizárva...próbáltam vagy 8 removal-t de nem tudták a problémát megoldani, ha a winlogon-t lekapcsoltam akkor a rendszer összeomlott, ha a netet megszakítottam akkor a probléma továbbra is fennállt

routeren keresztül jövök netre egy alaplap hálókártyával, xp sp2-öm van

kifogytam az 5letekbõl és az xp reinstallt szeretném elkerülni ha lehet

A halál csupán a kezdet...

Ez mit jelent?:
A program szabájtalan mûveletet hajtott végre és le fog állni...
Egyszer-kétszer pedig már elindult a program.Most mit csináljak?
KÖSZ
Met
javításról nem tudok

Sanyix
Nekem nem csúszni szokott lassan a kurzor, hanem egybõl beugrik a sarokban. De más felületen, pl most egy fehér rajzlapon frankón megy, nem ugrik.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Evin
Ez optikai egér, mert azok gyakran csinálnak ilyet win alatt?
És akkor engem is érdekelne egy megoldás, márha tényleg létezik.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Mutans Zombi
Nos mint kiderült hiába viszem az mobiltelefonom 50 m-nél nagyobb távra a gépemtõl, bizony nem számít sz*rt sem.
Tehát a kérdés még mindig adott, hogy miért mozog az egérkurzor, ha az egér maga pihen. Vagy nem is inkább, hogy miért mozog, hanem hogyan javítható ez a probléma?
Jó lenne, ha valaki egy ép-kézláb válasszal szolgálna, ha lehetne.

Elõre is köszönöm!

.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-

stratoman
Esetleg nézd meg ezt a registry kulcsot:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdrom
''AutoRun''

Ha 0 akkor írd át 1-re.

tibor16
bocs, az elõzõt neked szántam...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

tibor16
köszi, már gondoltam rá, de 1x már raktam újra és nem változott semmi...

Met
SP2 miatt van

LoDMaSt
Azt nemtom, mert nem olvastam végig, csak beírtam a fórumkeresõbe, hogy egér. 😄

@ Hellomarci

Mutans Zombi
Köszönöm a segítségnyújtást!

Azonban annyi energia ráfordításával, minthogy beírtad hol volt errõl szó, azt is bepötyöghetted volna, hogy mi a megoldás, de mind1.

LoDMaSt
Volt már ilyen a topikban, nézz szét a #9177, #9532, #9152, #8682, hsz. környékén, nekik volt ilyen gondjuk.

@ Hellomarci

David01
Vegyél új egeret. Valószinu dögledezik 😊

Mutans Zombi
Hellósztok!

Miért ne érne utol engem is a windows átka.
Szal minap feltelepítettem az Sp2-t és egyetlen probléma jelentkezett - eddig - , viszont az roppant zavaró: az egerem kurzorja akkor is mászkál a képernyõn, ha az egérhez hozzá sem nyúlok és így bizony nehéz bármit is normálisan csinálni a gépen. Ezek a mozgások fixen csak függölegesen vagy csak vízszintesen történnek.

Az egerem sima, közönséges PS/2-s portba csatlakozó, még hagyományos vezetékes egér. Tehát nem az elem kezdett benne merülni.

Mit lehetne csinálni, hogy a kecske is jól lakjon, de az Sp2 is megmaradjon?

Fatal: elméletben vissza lehet állítani, ha te telepítetted rá az sp2-t, és nem pedig már alapból sp2-es windowst telepítettél fel. Ugyanis, még ha kikapcsolod a rendszervisszaállítást, akkor is learchiválja a fájljaidat, megnézheted õket a windows könyvtárban, ott azok a $ kezõdésû könyvtárak az egyes biztonsági és egyéb windows frissítések. Egyszerûen csak uninstalláld a vezérlõpult/programok hozzáadása pontban. Ha alapból sp2-es win.-t telepítettél, akkor nem tudod megtenni, mivel akkor a telepítõlemezen is a lecserélt fájlok vannak meg.
tibor16: nekem is volt hasonló problémám egyszer, de nem tudtam mást csinálni, hogy megoldjam, minthogy újratelepítettem a windowst. Újratelepítés után viszont ugyanazzal az eszközzel is normálisan ment.

tibor16
Sziasztok. Van 1 Pioneer DVR 108-as DVD írómn. Amióta használom fordul elõ az az eset, hogy ha beteszek valami sok könyvtárat/fáljt tartalmazó DVD-ét, hiába rakok be utánna másik lemezt, az intézõ még mindig a régi lemezt "látja". Ugyan nem fagy ki a win, de se frissítés se más hétköznapi módszer nem segít. Soxor csak ha újraindítom a gépet, akkor olvassa be az újjabb DVD-ét. - Látszólag apróság, de sokat bosszankodok vele. Nagyon megköszönném, ha vki tudna segíteni....

Sanyix
Dejó tegnap szépen kikapcsolom a gépet, ahogy kell, semmit nem kotorásztam a vinfosban. Ma bekapcsolom a gépet, és a system/config/ valamilyen könytárból hiányzik valami képerjõ fogat, tegyem be a telepítõ cd-t és j javítás. Beraktam, aztán a telepítõ betöltötte azt a nagyon sok szirsz@r drivert amik nagy részben semmi közük a gépemhez, aztán javítás, és 2 másodpercig csinált valamit, és ennyi. Utána ment a vinfos. Asszem kell tényleg egy linux a gépemre, merha ez ilyeneket csinál...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

[HUN]FaTaL
nem tudja valaki hogy az integrált sp2es windowst vissza lehet állítani valahogy SP1esre, sp1es windows újratelepítése nélkül?

http://goo.gl/gd6Zi5

Sajátgép ikonon jobb klikk, ott a menübõl a kezelés, majd a lemezkezelés, ott pedig kiválasztod a szimpatikus meghajtót, és a jobb klikkes menübõl a meghajtó betûjel és elérési út módosítása. Viszont, épp most nézem én is, hogy azt írja, hogy a rendszerkötet betûjelét nem tudja módosítani. Attól tartok, lehet, hogy valami más lesz a megoldás akkor, mondjuk, logikus, hogy nem engedi átszámoztatni önmaga alatt a meghajtót. Most nem állok neki töprengeni a problémán, hogy mi lehet a megoldása, de egyébként, ha a két meghajtó különbözõ méretû, akkor abból egyértelmûen be tudod azonosítani a telepítõben, hogy melyiket kell törölni, és melyiken vannak a fontos adatok. Ha netán úgy hozná a sors, hogy a telepítõben nem az elsõ meghajtóra kell telepítened, akkor egy sikeres telepítés után õ két windowst fog látni, és szólni fog indításkor, hogy melyiket akarod elindítani. Az egyik az új, a másik a réginek az indítórekordja lesz. Mindenesetre, késöbb ki lehet gyomlálni a feleslegeset windows alatt, errõl már írtam itt régebben. Avagy egy másik lehetséges megoldás, ha az fdisk progiban az aktív partíciót átállítod, hogy az legyen az aktív, amelyikre telepíted a windowst, mivel, ha jól emlékszem, akkor mindig az aktív partícióról bootol a rendszer.

aandm
van valaki?

Hafuzi Avni

urbijoe
win alol hogy tudom megoldani mert igy nem tudom ujrarakni mert a C: a 20gigás és a telepitönél a D: -t látja annak?

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

Windows alatt meg lehet oldani azt, hogy nekünk megfelelõ sorrendbe rendezze a meghajtókat. Elképzelhetõ, hogy anno, a d-re lett telepítve neked a windows (mivel dos alatt nincs ilyen rendezés, így a tényleges fizikai sorrendben vannak a vinyók), így a c-re létrehozta a rendszerindítót, a d-re meg a windowst, majd valamikor a telepítés után pedig fel lett cserélve windowsban a sorrendjük, hogy az általánosan megszokottként láthasd õket...

urbijoe
mért van az hogy 3 részre van osztva a vinyom a C: -n van az xp de mikor ujra akrom rakni a telepitésnél azt irja hogy a D -n van?
a lemezkezelésnél azt irja hogy a C: a rendszerindito a D: meg a rendszer
pedig a D:-n csak adat van

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

Jó, persze, így meg lehet oldani, de akkor már akár egy ntfs4dos, és ott megnézni... Úgy értettem a nem lehet megnéznit, hogy ne boruljon ki a csávó, ha netán próbálná, és nem bír belépni. Tuti elkezdene filózni, hogy milyen súlyos gond történhetett.

stratoman
Ki lehet nyitni a sys. vol. inf. könyvtárat is.

Jobbklikk a mappán, tulajdonságok, megosztás fül, majd a mappa megosztása a hálózaton elé pipa majd OK.
Ezután az igen gomb, majd ok a hibaüzenetre. Ezután már megnyitható.
Ezután vissza is lehet zárni:Ugyanott mappa megosztása a hálózaton elé pipa, majd alkalmaz, ezután igen gomb majd a pipát kivenni és OK.