Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
May the force serve you well!
sp0 😊
De szerintem úgysem találsz rá jó megoldást. Nekem is csak véletlenül jött össze.
CPU Tuning Toplista http://cputuning.net
lehet hogy csak bizinyos win verzioval van problema
Köszi elõre is.
Megjeleníti vagy beállítja, hogy a számítógép indításakor be van-e ütemezve az automatikus rendszerellenõrzés a FAT, FAT32 vagy NTFS köteten.
chkdsk
A használt fájlrendszer alapján állapotjelentést hoz létre és jelenít meg a lemezrõl. A Chkdsk felsorolja és ki is javítja a lemezen található hibákat. Paraméterek nélkül a chkdsk parancs az aktuális meghajtóban található lemez állapotát jeleníti meg.
Amugy van egy beepitett help a windowsban csak f1 et kene nyomni
Valoszinuleg nem szamolja ujra minidg hogy mennyi hely szabad hanem tarolja valahol. Lehet hogy a Total commander file torles funciojaval van vami gixer?
Kuka termeszetesen le van tiltva.
Hogy tudnam ravenni hogy szamolja ujra?
A többi elindul rendesen ? Word, PowerPoint, Access,.. ?
A felhasználónak van rendszergazdai jogosultsága?
{ V Á Á } silkroad: lvl 11
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Pár napja utánanéztem, hogy hogy lehet msi-telepítõket csinálni, és láttam, hogy van ez a windows installer 3.1, és gondoltam, lehet, hogy ezzel nem csak futtatni, hanem csinálni is lehet msi fájlokat. A letöltéshez azonban kellett ez az eredetiségvizsgálat, és véletlenül elindítottam. Kb azóta csinálja, de remélem nincs köze ahhoz az eredetiségvizsgálathoz.
Szóval a lényeg, hogy a windows amikor tudja, hogy van internet, akkor valamit csinál, ahányszor hozzáférek egy fájlhoz, de vajon miért???
Ha meg akarok nyitni egy fájlt két kattintással, vagy jobb gombbal kattintok rá, akkor másodpercekig homokórát mutat, közben látszik, hogy az interneten csinál valamit a gép, mert villog a kapcsolat ikonja. Szóval ha valamit akarok csinálni egy fájlal, akkor 5-10 másodpercet kell várnom, és ez nagyon idegesítõ. Ha ZoneAlarmmal teljesen blokkolom az internetet, akkor addig homokórázik, amíg fel nem oldom a blokkolást, szóval valamit csinálni akar a gép amikor egy fájlhoz akarok hozzáférni. Exe fájloknál, parancsikonoknál, és mappáknál nem csinál ilyet.
Van fent vírusirtó(NOD32), vírust nem talál, Ad-aware se talál semmit.
Mi a fene lehet ez?
Megpróbálom leveszem 1 GB-re a méretet, hátha lecsökkenti 😞
Sland: ha mpg video fájlod van, akkor a legegyszerûbb total commanderben összefûzni õket. Avi esetében bonyolultabb, mert, bár összefûzi, ott meg kell változtatni az indexelését is, hogy ne olyan hosszúnak higyje, amilyen az elsõ fájl. Ehhez szerintem virtualdub vagy nandub tökéletesen megteszi. Ott van az append valami pont, amivel egy fájl mögé tudsz fûzni egy másodikat.
Cserre: valószinûleg szerintem is vagy proci, vagy video kari túlmelegedés lehet. Tapasztalataim alapján meg kell kérdeznem, mikor pucoltad ki a ventijeit? Az emberek jó részes cseszik rá, és rengetegszer már úgy jött be valami, hogy nem mûködik, viszont a venti döglõdik, vagy sokszor teljesen be is állt, egy esetben annyira, hogy még kézzel is alig lehetett megforgatni. Szóval, szerintem olyan 2 havonta ajánlott kifújni (sûrített levegõ, de megteszi a porszívó fújó állása is), idõnként pedig a csapágyakat megolajozni. Igazából herótom is van a sok **** embertõl, akik visszahozzák totál koszosan, hogy zörög a venti, vagy fagy (túlmelegedés miatt), és persze takarítást soha sem látott a gép, pedig pont azért nincs lezárva, valamitn benne van a jótállási feltételekben is, hogy nem garanciális a megfelelõ karbantartás hiányából eredõ hiba (amúgy, nagykerben vagyok, tehát nem is a végfelhasználótól kerül vissza a cucc). Viszont, vannak olyan esetek, amikor elég gyatra a hûtés alapból, és a tesztpadunkon nem fagy, de gépbe beszerelve már nem elég jó a szellõzése. Épp ezért, ha pl. a videokarid tûzforró, akkor javallott egy házhûtõ ventit venni, azt mûanyag távtartó bakokra állítani, és rárakni a videokarira, úgy, hogy az fujja felülrõl a chipet. Sokat tud segíteni.
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
Mostanában annyit dolgozom, hogy kezd az ivás rovására menni!
Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!
Nem törődöm az adósságommal. Elég nagy már ahhoz, hogy tudjon magára vigyázni!!!
Na azt kivettem mostmár csak arra kéne rájönnöm hogy miért nem engedi sehogyse. Állítólag Norton Commander-bõl kilehet (ezzel csak az a baj hogy nincs indítólemezem amin dos van, és eltudnám indítani a Nortont...
Segitséget szeretnék kérni abban, hogy a gépem kilép a játékból és visszadob az asztalra. Teljesen bezáródik a program, a winXP nem ir ki hibaüzenetet.
Meg ha családi DV kazettáról avi-t akarok .mpg-re átkódolni, akkor szintén az elõbbi variáció lép elõ, plusz néha még kikapcsol és újraindul.
Mi lehet a baj? A gép oldala le van szedve, meg ha meleg van a lakásba, akkor ventillátorozom is, akkor tovább birja egy kicsivel amikor dolgozom rajta. Már kezd az agyamra menni, mikor a kódolással majdnem végzek, és kilép belõle. És kezdhetem újra az egészet. Az oldala kezdetektõl le volt szedve, csak az utóbbi idõben jelentkeztek a problémák.
A gépet kb. 2 éve vásároltam.
Paraméterei:
- AMD 3000+
- ATI Radeon 9600-as videókártya
- ASUS fogalmam sincs alaplap
- 512 MB Ram
Valaki légyszi segitsen, mert már minden bajom van.
Én a tápra és a processzorom hûtésére gyanakodom, de várom az ötleteket.
Nem törődöm az adósságommal. Elég nagy már ahhoz, hogy tudjon magára vigyázni!!!
Elindítom az nforce ... exe-t bejön nvidia logó, majd eltûnik és semmit nem tesz fel, ugyanis így mindig újraindításkor ethernet vezérlõt, stb. hez keres drivert. Hiába adom meg neki az elérési útvonalakat, nem jó.
tapasztalatokat majd késõbb.
tegnap elstétült a kép és azóta már nem lehetett átállítani XP stílusra..😞
2 év hosszú idõ.
Futtasd az Easy Cleaner progit,és tisztisd meg a windowsodat.
A törezedetségmentesítõ csak a filék optimális eléréséhez szükséges.
Vagyis ezt alakítja ki.
Nekem 2 problémám van a laptopommal.
1: kb 2 hónapja rossz lett, azaz nem töltötte be a Win Xp-t, hanem bejött már betöltéskor az a kék ablakon a szöveg. Újratelepítettem a Win-t, mûködött is rendesen, de kb két hétre rá, megint a kék ablak jött be indításkor. megint újra... Telepítés után mûködik rendesen kb két hétig. Miért csinálja ezt?
2: Rádugok egy pandrive-t vagy egy mp3 lejátszót azt felismeri, ki is írja, h telepíítve és mûködik rendesen, de nem teszi ki a sajátgépbe egy új meghajtónak. Pedig eleinte régen kitette. Ez úgy kell beállítani? Ha nem, akkor miért nem teszi ki?
Várom válaszaitokat. Elõre is köszönöm
Ricky
Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem...