Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az az erdekes hogy nem talok rolla sehol infot a neten, szoval lehet hogy csak ritkan fordul elo, hogy ez a problema elojon. Vagy senki sem nezi hogy mennyi szabad helye marad torles utan :/

May the force serve you well!

dokar
az alap magyar win xp.
sp0 😊
De szerintem úgysem találsz rá jó megoldást. Nekem is csak véletlenül jött össze.

CPU Tuning Toplista http://cputuning.net

milyen windosod volt ? Nekem egy magyar alapbol sp2es
lehet hogy csak bizinyos win verzioval van problema

hat ez nem segit tul sokat en a mostanit szeretnem megjavitni :/

kosszi majd megneznem az nLiteot

dokar
Legegyszerûbb, hogy másik vinyóról bootolsz, vagy elviszed vkihez a vinyódat, hogy lecopyzza neked a cuccod. Próbálkozhatsz még az oprendszer megjavításával is, de a legjobb az amit legelsõnek írtam. Legközelebb ne a Documents & Settings-be ments, az a titkárnõknek van kitalálva! 😉

bekapcsoláskor hiányzó ntldr-t ír ki a gép. Mit lehet tenni, hogy a dokument&setting-ben lévõ adataimat meg tudjam menteni?

Köszi elõre is.
dokar
Nem meglepõ. Korábban én is jeleztem már itt, hogy elvesznek szabad helyeim, azáltal, hogy néha törlés után néha nem szabadul fel a hely, de senki nem állt mellém. Szal szvsz neked sem fog ezügyben itt segíteni senki. Nálam ez a hiba SP2 után keletkezett. Utána csak formattal tudtam visszakapni a szabad helyeimet. Aztán megint jelentkezett a probléma. Elkezdetem ismerkedni az nLite-al, csináltam jól lecsupaszított Win-t, kiszedtem egy rakás komponenst. Nem tudom melyik okozza ezt a 'törlés után nem szabadul fel hely' hibát, de mindenesetre nincs ott, mert a hiba többet nem jelentkezett.

Kösz.A win help-et korábban megnéztem,de én óvatos duhaj vagyok.A tapasztaltabbak tanácsa is érdekel.
chkntfs
Megjeleníti vagy beállítja, hogy a számítógép indításakor be van-e ütemezve az automatikus rendszerellenõrzés a FAT, FAT32 vagy NTFS köteten.

chkdsk
A használt fájlrendszer alapján állapotjelentést hoz létre és jelenít meg a lemezrõl. A Chkdsk felsorolja és ki is javítja a lemezen található hibákat. Paraméterek nélkül a chkdsk parancs az aktuális meghajtóban található lemez állapotát jeleníti meg.

Amugy van egy beepitett help a windowsban csak f1 et kene nyomni

Na nekem meg egy NTFS es kerdesem van. Mostanaban csomoszor eszrevettem hogy ha letorlok nagyobb fileokat neha nem szabaditja fel a helyet. Ujrainditas, chkdsk semmit sem hasznalt, aztan bootoltam egy masik winyorol es vissza kaptam a szabad helyet.
Valoszinuleg nem szamolja ujra minidg hogy mennyi hely szabad hanem tarolja valahol. Lehet hogy a Total commander file torles funciojaval van vami gixer?
Kuka termeszetesen le van tiltva.
Hogy tudnam ravenni hogy szamolja ujra?

valaszolhatsz igent, azert nem tudja ellenorini mert azon van a windows az csak az inditasa elott tudja megtenni, ezert kell bootolni

Sziasztok!A napokban elõfordult,hogy fagyás után csak a reset segített(WinXPprof+SP2)Kérdésem:ha a merevlemezen "maradék"-ok,el nem mentett állományok keletkeznek,hogyan ellenõrizhetem biztonságosan?(pl CHKDSK vagy CHKNTFS?)Ennél a kérdésnél nyugodtan választhatom az I(gent)?:"A Chkdsk nem futtatható, mert a kötetet egy másik folyamat használja. Kívánja, hogy a kötet vizsgálatára a rendszer legközelebbi újraindításakor sor kerüljön? (I/N)"Mi a különbség a CHKDSK és a CHKNTFS között?Kösz elõre is.

microsoft office 10 és mindegyiknél kiirja ugyan azt/Access,Excel,Word,Powerpoint/igen redszergaz.jogs.van

hmhm
Milyen verzióju office van telepítve?
A többi elindul rendesen ? Word, PowerPoint, Access,.. ?
A felhasználónak van rendszergazdai jogosultsága?

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

Sziasztok!segítséget szeretnék kérni.A gondom az,hogy amikor az excelt elinditom azt irja ki:"az op.rendszer jelenleg nincs konfigurálva ennek az alkalmazás inditásához".Mit kell tennem,WindXP prof. van a gépen.Egy kezdõ 12 éves lány kéri a segítséget.Elöre is köszönöm

Amíg nem kattintottam a fájlokra, addig az ikon csöndben volt, amikor rákattintottam, és homokórásott, akkor viszont villogott.
Sanyix
Sztem a kapcsolat villogásnak semmi köze ehhez amit írtál. Ha van netkapcsolat szokott villogni mindíg, mivel néha a szolgáltatód szervere kommunikál a gépeddel, nameg a támadások is a netrõl 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers és ezen belül lehetett valami nem létezõ progi bejegyzése, ami a * miatt minden fájltípusra vonatkozik, és emiatt valamiért mindig az interneten keresgélt valamit. Aztán innen a WinRAR kivételével mindent kitöröltem és jó lett.
Melyik érték volt mit állítottál át??

Megoldottam. Egy registry érték okozta.
Sima csökkentett módban nem csinálja, de csökkentett mód hálózatban-ban csinálja, szóval ahányszor akarok valamit csinálni egy fájl-al, a windows ha tudja, hogy van internet, akkor valamit internetezget.
Pár napja utánanéztem, hogy hogy lehet msi-telepítõket csinálni, és láttam, hogy van ez a windows installer 3.1, és gondoltam, lehet, hogy ezzel nem csak futtatni, hanem csinálni is lehet msi fájlokat. A letöltéshez azonban kellett ez az eredetiségvizsgálat, és véletlenül elindítottam. Kb azóta csinálja, de remélem nincs köze ahhoz az eredetiségvizsgálathoz.

Szóval a lényeg, hogy a windows amikor tudja, hogy van internet, akkor valamit csinál, ahányszor hozzáférek egy fájlhoz, de vajon miért???
Még csökkentett módban is csinálja
Van egy nagy bajom:
Ha meg akarok nyitni egy fájlt két kattintással, vagy jobb gombbal kattintok rá, akkor másodpercekig homokórát mutat, közben látszik, hogy az interneten csinál valamit a gép, mert villog a kapcsolat ikonja. Szóval ha valamit akarok csinálni egy fájlal, akkor 5-10 másodpercet kell várnom, és ez nagyon idegesítõ. Ha ZoneAlarmmal teljesen blokkolom az internetet, akkor addig homokórázik, amíg fel nem oldom a blokkolást, szóval valamit csinálni akar a gép amikor egy fájlhoz akarok hozzáférni. Exe fájloknál, parancsikonoknál, és mappáknál nem csinál ilyet.
Van fent vírusirtó(NOD32), vírust nem talál, Ad-aware se talál semmit.

Mi a fene lehet ez?
Balumann
Ja akkor értem, sajna ntfs van. Na most az a baj hogy valami vagy valaki (esetleg én még valamikor 😄) felrakódott 10 GB-re... és most elvileg a system volume informationba ottvan 10 GB. Na de az a rossz hogy ez nem a C: vinyó, hanem a D:, és a C-re van alapban álíltva 2 GB hogy ezeket a visszaállítási pontokat elmentse, nem tom minek a D-re... :S
Megpróbálom leveszem 1 GB-re a méretet, hátha lecsökkenti 😞

Balu: A system volume könyvtárakat a windows védi, azért nem lehet belépni. Én nem alapból mindig kikapcsolom, de szerintem, ha lecsökkenteni akarod a méretét, inkább próbáld meg bekapcsolni, és minden meghajtón a lehetõ legkissebbre állítani a méretet. Amúgy, nem kell kifejezetten norton commander hozzá, hogy letöröld, az a lényeg, hogy dos alatt tudod törölni, az már teljesen mindegy, hogy valamilyen fájl managerbõl, vagy közvetlenül parancssorból. Viszont, csak fat32 alatt mûködik, mivel, ha ntfs a partíció (amit az xp alapértelmezettként favorizál, tehát nagy eséllyel neked is ez), akkor nem is fogod látni, így felesleges ekkor törekedni a dos alá jutással. (létezik ntfs for dos is, de ez leginkább csak olvasásra jó)

Sland: ha mpg video fájlod van, akkor a legegyszerûbb total commanderben összefûzni õket. Avi esetében bonyolultabb, mert, bár összefûzi, ott meg kell változtatni az indexelését is, hogy ne olyan hosszúnak higyje, amilyen az elsõ fájl. Ehhez szerintem virtualdub vagy nandub tökéletesen megteszi. Ott van az append valami pont, amivel egy fájl mögé tudsz fûzni egy másodikat.

Cserre: valószinûleg szerintem is vagy proci, vagy video kari túlmelegedés lehet. Tapasztalataim alapján meg kell kérdeznem, mikor pucoltad ki a ventijeit? Az emberek jó részes cseszik rá, és rengetegszer már úgy jött be valami, hogy nem mûködik, viszont a venti döglõdik, vagy sokszor teljesen be is állt, egy esetben annyira, hogy még kézzel is alig lehetett megforgatni. Szóval, szerintem olyan 2 havonta ajánlott kifújni (sûrített levegõ, de megteszi a porszívó fújó állása is), idõnként pedig a csapágyakat megolajozni. Igazából herótom is van a sok **** embertõl, akik visszahozzák totál koszosan, hogy zörög a venti, vagy fagy (túlmelegedés miatt), és persze takarítást soha sem látott a gép, pedig pont azért nincs lezárva, valamitn benne van a jótállási feltételekben is, hogy nem garanciális a megfelelõ karbantartás hiányából eredõ hiba (amúgy, nagykerben vagyok, tehát nem is a végfelhasználótól kerül vissza a cucc). Viszont, vannak olyan esetek, amikor elég gyatra a hûtés alapból, és a tesztpadunkon nem fagy, de gépbe beszerelve már nem elég jó a szellõzése. Épp ezért, ha pl. a videokarid tûzforró, akkor javallott egy házhûtõ ventit venni, azt mûanyag távtartó bakokra állítani, és rárakni a videokarira, úgy, hogy az fujja felülrõl a chipet. Sokat tud segíteni.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Sland
thx

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

Szerintem látogass el IDE, itt részletes leírást találsz!

Mostanában annyit dolgozom, hogy kezd az ivás rovására menni!

Sland
van 15 videófájlom azokat egybe szeretném rakni. pontosan hogy kell gyorsan és egyszerûen? mondták már hogy virtualDubbal de ott nem tom hogy hol kell. megmondaná valaki hogy mit tegyek?

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

cserre
Cserre Dokarnak: nagyon szépen köszönöm

Nem törődöm az adósságommal. Elég nagy már ahhoz, hogy tudjon magára vigyázni!!!

billblues
Sziasztok!Egz olyan kerdesem lenne,hogy tud e nekem valaki ajanlani 1 progit,amivel tobb ip cimet is egyszerre at lehet irni?

dokar
Amiket leírtál, azokból tipikusan videokari túlmelegedésre lehet következtetni. Ellenõrizd a hûtést és/vagy használj Powerstrip-et!

Balumann
Na valamivel többre jutottam. 10 GB volt beállítva a rendszervisszaállító fájloknak xD
Na azt kivettem mostmár csak arra kéne rájönnöm hogy miért nem engedi sehogyse. Állítólag Norton Commander-bõl kilehet (ezzel csak az a baj hogy nincs indítólemezem amin dos van, és eltudnám indítani a Nortont...

cserre
Sziasztok!

Segitséget szeretnék kérni abban, hogy a gépem kilép a játékból és visszadob az asztalra. Teljesen bezáródik a program, a winXP nem ir ki hibaüzenetet.
Meg ha családi DV kazettáról avi-t akarok .mpg-re átkódolni, akkor szintén az elõbbi variáció lép elõ, plusz néha még kikapcsol és újraindul.
Mi lehet a baj? A gép oldala le van szedve, meg ha meleg van a lakásba, akkor ventillátorozom is, akkor tovább birja egy kicsivel amikor dolgozom rajta. Már kezd az agyamra menni, mikor a kódolással majdnem végzek, és kilép belõle. És kezdhetem újra az egészet. Az oldala kezdetektõl le volt szedve, csak az utóbbi idõben jelentkeztek a problémák.
A gépet kb. 2 éve vásároltam.

Paraméterei:
- AMD 3000+
- ATI Radeon 9600-as videókártya
- ASUS fogalmam sincs alaplap
- 512 MB Ram

Valaki légyszi segitsen, mert már minden bajom van.

Én a tápra és a processzorom hûtésére gyanakodom, de várom az ötleteket.

Nem törődöm az adósságommal. Elég nagy már ahhoz, hogy tudjon magára vigyázni!!!

hmhm
Sp2 sikeresen feltelepült, el is indul a gép, viszont most az alaplapom drivere nem akar települni.
Elindítom az nforce ... exe-t bejön nvidia logó, majd eltûnik és semmit nem tesz fel, ugyanis így mindig újraindításkor ethernet vezérlõt, stb. hez keres drivert. Hiába adom meg neki az elérési útvonalakat, nem jó.

hmhm
találtam egy msdart.dll -t, ami esetletleg probléma lehetett a multkor.
tapasztalatokat majd késõbb.

Balumann
Ha intézõvel próbálom beírni hogy lépjen bele, így felül, akkor írja hogy hozzáférés megtagadva, ugyan ez a 80 gb-s D meghajtómon is, meg a C-n is, a D: meghajtón kéne nekem mert ottt van elveszve valahol jóval több mint 10 GB-om, állítólag ez lehet az oka... :/ cleaner progi sem engedi

Balumann
Segítettek megtalálni a System volume information -s mappát, total commanderbe. De akárhogy próbálom kitörölni, vagy valamit megnézni róla, akármivel, mindig valami hibát ír ki. Ugyan ezt csinálja a C meghajtón is. Bele se tudok meni (total comm) mert csak pittyen egyet, törölni sem enged mert hibát ír ki. Csökkentett módba is próbáltam, ott se. méretét se engedi megnézni. Tud valaki esetleg valamit errõl, hogy lehetséges-e hogy levan-e tiltva valahol,v agy vmit bekell álíltani ehhez?

Balumann
Már vagy 5 tisztító programot futtattam, hogy felszabadítson helyet, de hiába... (Az easy cleanerben mit indítsak el?)

ez szerintetek mitõl van?
tegnap elstétült a kép és azóta már nem lehetett átállítani XP stílusra..😞

Igazad van mit iszunk?:-))
gyorsabb, ha kioprobalod, mint ha varod a valaszt , ami sose fog jonni.

Sziasztok.Telepitettem az XP-t a gépre és amikor fájlokat másolt akkor 17%nál megált és kiirta hogy a driver.cab nem telepithetö.(probáljam meg ujbol-vagy kihagy).megprobáltam ujbol de semmi.Kihagytam de azt irta hogy nem fog megfelelöen müködni a Windows.Ez mi?szerintem sérült a lemez mert régebb nem csinálta.Most szereztem egy másikat azt csak a Nod32-essel megvizsgáltam(nehogy vir.legyen)mielött telepitem az meg kiirta hogy i386\FRAMD.TT_>>TAR sérült.Ez is gubis lessz ha felrakom???Kössz a válaszokat.
10Gb valszeg a sok bejegyzésbõl és egyéb felesleges filékbõl jöhetett össze.
2 év hosszú idõ.
Futtasd az Easy Cleaner progit,és tisztisd meg a windowsodat.

Elviekben nem.
A törezedetségmentesítõ csak a filék optimális eléréséhez szükséges.
Vagyis ezt alakítja ki.

Sziasztok

Nekem 2 problémám van a laptopommal.

1: kb 2 hónapja rossz lett, azaz nem töltötte be a Win Xp-t, hanem bejött már betöltéskor az a kék ablakon a szöveg. Újratelepítettem a Win-t, mûködött is rendesen, de kb két hétre rá, megint a kék ablak jött be indításkor. megint újra... Telepítés után mûködik rendesen kb két hétig. Miért csinálja ezt?

2: Rádugok egy pandrive-t vagy egy mp3 lejátszót azt felismeri, ki is írja, h telepíítve és mûködik rendesen, de nem teszi ki a sajátgépbe egy új meghajtónak. Pedig eleinte régen kitette. Ez úgy kell beállítani? Ha nem, akkor miért nem teszi ki?

Várom válaszaitokat. Elõre is köszönöm

Ricky

Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem...

Balumann

<#idiota><#wilting><#wow1>

Balumann
soha nem futtattam még, a másik vinyóm már nagyon régóta van, már vagy 2 éve és se formázva, sem lemeztöredezettség mentesítve. Ez okozhatja hogy kb. 10 gigával több helynek kéne lennie és nincs? mert lemezkarbantartót viszont futtattam...

Balumann
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a Lemeztöredezettség mentesítõ szabadíthat-e fel helyet a gépen?

Balumann
Persze ez csak tipp, saját hibámon tapasztaltam