Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Met
a piros ikon nem azt írja, hogy veszélynek vagy kitéve mert nincs bekapcsolva tûzfal?
mert az az SP2 miatt van

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Kontrakcio
Vazz! sikerült! köszi! még ujrainditom a gépet és remélem ugy is jó lesz! de az a piros ikon még mindig nem akar eltakarodni!! bár lehet h ujraind al altünik!!

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Kontrakcio
basszus! nem tom de nem vágom.... 1 kicsit részletesebben leirnád?? kicsit lehet h suta vagyok!

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

ironmaiden
Asztalon jobbklikk - Tulajdonságok
Asztal fül - Asztali elemek testreszabása - web fül

Ne legyen bejelölve a jelenlegi saját honlap.

SpySherrif eltávolítása

Ezenkívül futtass le valamilyen spyware (pl. Microsoft Antispyware, Counterspy) írtót csökkentett módban.

Csinálj a hijacktis progival egy ellenõrzést és a logot másold ide.

Spyware-t, vírust tartalmazó honlapok blokkolása:

Hosts fájl

Met
már nem azért de a Spy Sheriff nem biztonsági eszköz, pont attól lesz még rosszabb a helyzet
Tedd fel a Spy Sweepert és a Spybot-ot, ezek arra vannak, hogy leszedjék a férgeket.
És nem ártana ha felraknál valami víruskergetõt és tûzfalat.

Kontrakcio
sziasztk! köszi dester a segitséget! viszont itt van még 1 utcsó probléma... amikor elindult a bonyodalom láncolata ( 50 vírus került a gépemre 10 min alatt) akkor a Win-em automatikusan feltelapítette a SpySheriff-et és a hátteremen +jelent egy felirat+kék háttér!! Én azt letöröltem a csába mert van jobb de a háttér nem tünt el még most is itt van a szemét + a tálcán 1 piros jel h a gépem fertõzött(az sem lehet leszedni)!! A lényeg: nem tom változtatni a hátteremet mert ha a tuljadonságoknál +nézem az asztalt nem lehet választani semmit a tapéták közül vazz... be sem lehet jelölni, vhogy inaktiv!!
Segitsetek lécci vhogy mert mindent csináltam de nem jött be! Átrúgni a monitotan meg nem fogok,hogy nézne ki akkor!
elõre is köszi!

hmhm
Keresnék olyan progit, ami kicsit /hibás szintaktikájú XML-t is meg tud jeleníteni!

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

dester
Innen letöltheted:

Link

Ja és a neve msvcp71.dll és a system32-be kell másolni.

Kontrakcio
Sziasztok! Lenne 1 kérésem!! majdnem +halt a gépem a ki****ott virusok miatt... most már tiszta de 1 dll hiányzik! a neve: mscpv71.dll
Ha vki elküldené nekem email-ben azt nagyon +köszönném XP-m van ! Jah és az utvonalnak is nagyon ürülnék hogy hova helyezzem be! Gondolom a System 32-be kell de azért jó ha te is elmondod!
Légyszives segitsetek! Elég szarul indult a karácsonyom!!!
sziasztok

Bubbencs
Sziaztok.
Nem tudtok egy olyan programot amivel megtudom változtati a XP témáját és mondjuk az asztalon rákantintok egy helyre akkor onnan jön elõ a Sajátgép.
Próbálkoztam már néhány ilyen programmal de nem voltak igazán jók....
Meg persze ingyenes volt és magyar így 30 napig használhattam.
Léci segítcsetek ha tuttok.
Boldog Karácsonyt mindenkinek.

Ez meg mi?

Rage47
indítópultot kitisztítottam. a programot letöröltem. majd még beekukkantok az msconfigba is... amúgy thx
es ha a ket jomadarnak nincs sp2 je?
szerintem meg ebbol is latszik mennyire klyukas a windoz tuzfala, ha egyaltalan be van kapcsolva.

Az egyértelmû volt nekem is, hogy vagy egy még keményebb spyware-t vagy egyéb kártékony progit akarnak a gépre juttatni, vagy ezzel akarnak a reklámozott oldalra küldeni embereket. Úgy képzeltem, hogy valami, a gépen levõ progi küldi az üzenetet loopback-re. Mellesleg, a munkahelyemen is használjuk a net send-et, és tudom, hogy alapértelmezésben a telepítés után le van tiltva (sp2-nél) a szolgáltatás, tehát, vagy valaki bekapcsolta a lentebb említett gépeken, vagy egy spyware nyúlt bele a rendszerbe, ez esetben pedig már a gépen van valami....

Rage: szerintem az említett program indít valamit, ami a system32 könyvtárat megnyitja sajátgépben. Nézd meg a start menü-programok-indítópult -ban, mik vannak, nagy eséllyel itt lesz valami, ami ezt elindítja. Kisebb az esélye, de az msconfig-automatikus indítás -ban is megnézheted, hátha ott van valami...

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

dester
Mellesleg megjegyzem, hogy ezt nem a gépen lévõ spyware csinálja, hanem az üzenetkezelõ (netsend) használatával küldik a netrõl az adott ip-címre ezeket az üzeneteket.
Épp azt akarják elérni, hogy az adott címrõl letölthetõ progit felrakják.
Ha addig nem volt spyware a gépen majd azután lesz...

Mellesleg megjegyzem, hogy vegas és bakvarnyú problémájára az üzenetkezelõ letiltása csak tüneti kezelés, mivel ezt valami spyware csinálja, és fene tudja, hogy ezen a reklámon kívül még mit csinál a gépen, akár lophatja is a magán jellegû adatokat. Javasolt lenne egy spybots / ad-aware lefuttatása, hogy kiirtsa ezt.

djukel: próbáld meg az eszközkezelõben az ide vezérlõknél a transfer mode-ot állítani a vinyóknál/optikaiaknál. Ha netán az optikai pio módban van, akkor mindeképp állítsd át, mert az konkrétan az a mód, ami lefogja a procit, mivel minden adat rajta kereszül megy, nem pedig a dma vezérlõ intézi.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Rage47
Hi!
Felraktam az Advanced Startup Manager nevü progit. Pár programot ki akartam lõni, ami úgy gondoltam felesleges a memóriában... Aztán mikor újraindítom a gépet, mindig beugrikez az ablak. Mitõl lehet? Nem akarok egybõl rendszer-visszaállítást...
oké vakegér <#wow3>

hmhm
hangtulajdonságok / felvétel / mikrofon alatti rublika bepipálása

hi ! az lenne a hibam h van egy mikrofonom es ezzel ha fel akarok venni hangot a startmenu>kellekek>hangrogzitovel akkor beszelek bele semmit nem rogzit,viszoint ha megy egy szam a gepemen akkor azt erzekele , t e h a t azt veszi fel a hangrogzito amit en hallok a hangfalbol . ez miert van ? hogyan tudnam rendesem megcsinalni h azt vegye fel amit en mondok bele a mikrofonba !?

köszi szépen, és így még az a hülye kiírás is eltûnt a hálókártya mellõl, hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott.. amúgy ezt minek írta ki a windows? mert csak az után jelentkezett h. feltettem az sp2-t.

effe lv6 24254

#10025 #10026. vakegér

Sanyix
Csak pár hozzászólást kéne visszaolvasni.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

http://sgtagok.srv.hu/pictures/pix_1135186742.jpg
ez ellen valami proit javasolnátok? kicsit szar ha game közben jön elõ.. :S

Start Menü - Vezérlõpult -> Hangok és audioeszközök - Hangok - Windows Indítása

ASUS A8N-E nForce4 Ultra, AMD Athlon64 3700+, CoolerMaster rézmagos hűtő, Coolink 500W táp (védelmekkel), Club3D GeForce 7900GT 256MB, 2X1GB TwinMOS RAM, 160GB és 120GB Seagate Barracuda 7200RPM.

Azt szeretnem kerdezni hogyan lehet megvaltoztatni a winxp belejelntkezo hangjat amikor belepunk az xpbe , es ha lehet akkor milyen progival vagy hogy ?
elore is koszi

bakvarnyu
szuper,kosz

a futtatasba ird be services.msc

aztan a szolgaltatasok kozt az "Üzenetkezelõ" szolgalaltast tiltsd le.
jobb klikk rajt tulajdonsagok , inditas tipusa letiltva.

bakvarnyu

Ezt naponta tizszer kiirja az xp, lelehet valahogy tiltani, hogy hagyjon mar beken?

Lama kerdes: Amikor ki-be teszek cd/dvd-t, az eger kurzoron egy cd ikon is megjelenik, ezalatt raadasul alig akar mast csinalni az XP (lelassul?). Lehet ezen valtoztatni? (legalabb az cd ikon tunne el)
Met
telepítõ cd-rõl bootolsz és úgy akarod?

Met
menj máshova

windows ozás közben tölts! http://www.gameslap.atw.hu

báttyó02

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

báttyó02
hi
az lenne a problémám,hogy ujra akarom tenni a windozt,de a telepitö azt irja ki,hogy "a telepitö nemtudta lekérdezni,vagy menteni a lemezmeghajtók információit,hozzáférés megtagadva"

és leáll...vmi tipp hogy mitkéne cisnálnom?:S

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

Állítsd át a a hálókártyád tcp/ipcímét egy fix értékre. (Pl. 192.168.2.1)
Ez elvileg megoldja a problémát.

HAli!

azt szertném kérdezni, hogy az mitõl van, hogy a net egyszer csak megáll, mintha megszûnne minden adatforgalom, de a kapcsolat megmarad.ilyenkor megáll minden letöltés, a mozilla se jön be, az msn szintúgy kijelentkezik, csak az újrakapcsolódás nyújt megoldást.vírust nem találtam nod-dal, az Ad-Aware talált ugyan egy kémprogit, de azt eltávolítottam... lehet hogy jöhetne az XP install vagy nemtom mi, de idegesít a net szórakozása.😞

effe lv6 24254

Hali!

XP-t kéne feltenni egy 120gigás WD-re, de úgy hogy megmaradjon a 20 gigáson lévõ ME is, és azt is használni lehessen.
A bios látja a 120 gigásat, de a WinME nem, és mindkét oprendszer kéne hoyg fusson, mivel tom ezt elérni?
/Azt tom,hogyha ME alól tenném fel az XP-t akko nem lenn esemmi baj, dehát nemlátj a az ME a 120Gigás wincsit./
dronkZero
Helló!

Az normális dolog, hogy a Sygate PFP minden XP indításkor "NT kernel és rendszer megváltozott, és használni szeretné a netet. Akarom-e?" üzenettel fogad? Eddig ilyet nem csinált, bár ez az elsõ SP2-es XP-m.
Mitõl lehet ez?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

hmhm
LBA címzéssel kapcsolatban: okoz hibát ha, nekem egy másik partíciót tett teljesen tönkre az, hogy a 137> területre próbált meg írni. Vigyázni kell vele, mert az egész vinyó tartalma elveszhet..

A 120 giga tökéletesen használható me alatt, a 137 giga az ténylegesen az lba mód címzési határa ("kicsit" csalnak a vinyó gyártók, mivel náluk 1 kbyte = 1000 byte, és nem pedig 1024). Nem vagyok bizots benne, de azt hiszem a big lba 48 bitet használ a címzéshez, ehhez kell, mint hmm is leírta legalább xp sp1, vagy 2000 sp4, mivel nem is tudja megcímezni a feljebb levõ területet sima xp esetén, ez okozhat akár kék halált, vagy stb-t, ha ilyen területre akarna írni. Sõt, olyan cikket is olvastam (microsoft oldalán), ami szerint akár a vinyó is bánhatja.

Roll: nem tudom, mennyi memóriád van, de ha 4 órát ment, akkor már biztos több kör lefutott. Mivel munkaköri ártalomként naponta rengeteg memóriát kell letesztelnem, én is (többek közt) memtest 86+ 1.65-öt használom. Az alap beállítások jók, ellenben végtelenítve van, így sosem fogja befejezni. Ha van lefutott kör, akkor onnét már nagyjából elég (bár volt már olyan is, hogy otthagytam, és amikor visszamentem a gép elé, a 10. kör táján dobott hibát). Egy kör lemegy egy 512-es ramnál durván negyed óra alatt. Emellett még javasolnám a gold memory 6.64-et is lefuttatni, mivel nagyon sokszor van, hogy az egyik dob hibát, a másik nem (ez oda-vissza alapon megy), sõt, mint tapasztaltam, még ez sem jelent biztos eredményt, van, hogy hibátlannak nyilvánítja mindkettõ, mégis fagyogat a memória. Meglehet, hogy a táppal van a probléma, de ezen kívül még egy vinyó tesztet is javasolnék nagyon erõsen. A partition magic természetesen nem dob hibát, mivel az alapbeállítások alapján õ nem írja felül az egész vinyóterületet, csak gyorsformázást csinál, ami annyit tesz, hogy azt a területet írja csak felül, ahol az általános infók vannak (pl. fat32nél a fat táblák, boot sector). Minden egyes vinyógyártónak megvan a maga teszt programja, a weblapjáról letöltheted. Szinte mind dos alatt megy, azok megnézik a smart-ját, illetve egyéb teszteket végeznek. Mindenképp javallott egy surface test, illetve legalább egy burnin test. Na meg persze, mint írták elöttem is, a kábel cserét is ki kell próbálni. Én is beszívtam múlt hónapban pár kék halált az itthoni gépemen egy hibás ide kábel miatt.

Esetleg a Biosban állítsd át kisebbre (vagy tedd Auto-ra) a memóriák órajelét. Egyszer állítgattam, feltettem maxra, aztán nem akarta többé betölteni a wint. De úgy, hogy még a biosban vissza sem tudtam állítani egy jó ideig, mert ott is lefagyott... Aztán nagy nehezen visszatettem autora, és a gép megint mûködött.
Egyébként ilyen hibát okozhat a haldokló tápegység (lehet, hogy a gyenge táp miatt nem bírta a nagyobb memóriaórajelet nekem, nem tudom, azóta nem mertem hozzányúlni) is. Nálam is mindenféle memóriahibákra hivatkozott régebben az xp, aztán placcs, úgy megfagyott, hogy csak na, de amint kicseréltem a tápot egy újra, megszûntek a fagyások. Semmi memóriahiba nem volt, hanem a gyenge táp volt a bibi.

hmhm
XPhez SP1 kell ( vagy újabb, tehát pl. SP2 is tudja),
2K hoz SP4 + big LBA

http://www.tldp.org/HOWTO/Large-Disk-HOWTO-4.html
az a pecs SP2ben benne van?
hmhm
az nem az ntfs korlátja, hanem a windows IDE címzésének. ami ugye patchel javítható.
a korlátait egyhamar nem tudod elérni 😛
terrabyte os korlátok vannak benne..

THX.

NTFS-nél mik a határok? Max fáljméret, stb..

Mert az Xp is baxkódott 137gigánál.
A 124.55GB partíció méret korláta a FAT32-nek a Microsoft SCANDISK segédprogramjának korlátja. Más DOS verziók, melyek támogatják a FAT32 fájlrendszert, jobban megközelítik a ~2TB elméleti határt, amit a FAT32 specifikáció nevez meg. (Wikipédia)

Aztán van még egy korlát, ez pedig a max fájméret korlát ami: 4 GB (video fájlok editálásánal hamar elérhetõ ez a határ is.
120 gigés HDD-t tud kezelni a Winfo$ ME?
Eszközök>internet beállítások>biztonság>egyéni szint
Ötletek:
- ide kábel csere
- csak 1 HD legyen bekötve (amire a Wint teszed)
- másik ide vezérlõre pakolás, legeny egyedül a HD, a DVD a másikon
- vedd a bios-ban lassabra a UDMA-t, esetleg tedd PIO4-re (de ez már nagyon lassú lesz)
A fentiek persze csak IDE HD esetén

lehet hogy az alaplapi ide vezérlõd krepált be.😊
(én továbbra is memre tippelek (nekem ez volt))