Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balumann
Ismét megkérdezem, régeben már megkérdeztem de még mindig nem értem, mert nem lett jó 😞
Windows XP, NFTS fájlrendszer van, és a System Volume Information mappa kb. így 10 giga körül van, mert annyi hiányzik a vinyómról, teszt bár nem mutatja, nem tom megnézni sehogy se mekora, kitörölni se tom.
Van valami megoldása annak, hogy azt kiürítsem (ez nem a C: meghajtón van amin a win partíció van, hanem a másik vinyóm). A rendszervisszaállítás már csak a C: meghajtóra van engedélyezve, a D: -rõl levettem (8 gigára volt téve), de azóta sem ürítette ki a System volume information mappát.

Hello
Újra akarom telepíteni az XP-t amiben, sp1 szervizcsomag van. De azóta én készítettem egy másolatot, amibe az sp2-t belefûztem és kiírtam 1 cd-re.
És, ha telepítem a Windows-t sp2-vel és egybõl online akarom frissíteni a legújabb telepítési fájlokkal nem lesz belõle baj, hogy ez egy másolt op. rendszer?
koszi mind a 2 valasz 😊

May the force serve you well!

Nézd meg a vezérlõpult-energiagazdálkodási lehetõségek-speciális fül- itt nézd meg alul, hogy mi van beállítva, ha megnyomod a kikapcsoló gombot.

Ezt érdemes megnézni (és meghallgatni): http://www.bugyimirklityko.hu/

Nem tudom, hogy egyszerûbb-e, mint az elöbbi megoldás, de itt legalább nem kell külön progikat telepíteni (a termilal.hu-n megjelent szöveg):

Az automatikus bejelentkezés engedélyezése

A beállítás lehetõvé teszi, hogy a megadott felhasználómévvel és jelszóval a rendszer automatikusan bejelentkezzen bootoláskor.

1. A Registry Editorral nyissuk meg a
HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / Winlogon nevû kulcsot.

2. Hozzuk létre vagy változtassuk meg az AutoAdminLogon nevû, string típusú bejegyzést, értékként 1-et megadva.

3. Hozzuk létre vagy változtassuk meg az DefaultUserName nevû, string típusú bejegyzést, értékként a kívánt felhasználói nevet megadva.

4. Hozzuk létre vagy változtassuk meg az DefaultPassword nevû, string típusú bejegyzést, értékként a kívánt jelszót megadva.

5. Hozzuk létre vagy változtassuk meg az DefaultDomainName nevû, string típusú bejegyzést, értékként a kívánt domaint megadva.

Megjegyzés:
A beállítás használatával a jelszó kódolatlanul tárolódik a Registry-ben, tehát az akár mások számára is hozzáférhetõ.

Az automatikus bejelentkezés a billentyû bootolás közbeni lenyomva tartásával kiiktatható - ha nincs ez külön tiltva.

Windows 2000-et használva a bootolás közbeni esetleges reset elkerülésére engedélyezni kell a ½ForceAutoLogon½-t (Az automatikus bejelentkezés erõltetett végrehajtása <2k/XP>).

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Köszi mindenkinek, majd próbálkozom.

Más téma. Az mitõl van, hogy a gép nem hajlandó kilépni a windowsból? Akár a gép kikapcsolására nyomok, akár az újraindításra: szépen bezár mindent, kijelentkezik, kiírja, hogy windows leállítása, majd egy rövid idõ múlva már nem dolgozik. Na ilyenkor kellene kikapcsolnia/újraindítania a gépet, de nem csinál semmit. Nekem kell kinyomni. Amikor késõbb újraindul meg nem panaszkodik, hogy helytelenül lett volna leállítva. Nem rég volt xp telepítés, valamint új a memória. Kb. egy héttel utána jelentkezett.

hmhm
auto beléptetést tudsz csinálni:
Tweak UI XP vel, (MS es kis prog)

Logon/Autologon paraméternél
de biztos van ennél egyserûbb is.

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

amikor felraktam az xpt siman elindunt, nem volt login kepernyo.
Aztan csinaltam egy 2. user ekkor lett, aztan toroltem a 2.usert es meg mindig van login kepernyo :/
pedig csak 1 userem van, hogy tudom kikapcsolni a login kepernyot?

hmhm
vagy tölts le kész sp2 es képfájlt >O>

ironmaiden
Ezzel néhány kattintással készíthetsz booolható sp2-es telepítõ cd-t.

Nlite

Egyébként magyar nyelvet is tartalmaz.

Így pedig kézzel lehet készíteni:

Link1 vagy

Link2

Met
A telepítõ fileokat lemásolod a vinyóra, egy progival letöltöd a frissítéseket és az beledolgozza a telepítõ fileokba. A végeredményt kiírva kapsz egy frissítésekkel teli xp lemezt.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Magyarul?😊

hetfield1887
miért nem integrálod a win-be a sp-okat és úgy telepíted ?

power mac g4 733 1Gb ram

Semmit. Már a végsõ stádiumban járt, amikor egyszer csak megállt. Mivel két óra múlva is ugyanott tartott anélkül, hogy dolgozott volna valamit, így nyomtam egy resetet. Amikor újraindítottam meg ezt írta ki: "A Windows szervízcsomag telepítése nem fejezõdött be. A rendszer instabil állapotban van. Jelenítse meg a Vezérlõpult Programok telepítése és törlése segédprogramját, és távolítsa el a Windows szervízcsomagot, vagy forduljon a rendszergazdához." Azóta hihetetlen lassan töltõdik be a win.

Amúgy köszi a válaszokat.

hmhm
telepítés közben milyen hibát írt ki?
nekem is nyomott dll hibát, de rágóglizás után meglett a bûnös, és szépen felment.

Mikor leszeded, a hangkártyát, nyomtatót, stb.-t is leszeded. De készített backupot, visszatelepít mindent, hiszen az illesztõ programokat nem szedi le, csak kiszedi alóla az aktuális windows verziót, az sp2-t.

Telepítés közben egyik gépnél nálam az elelnõrzéskor nem tudott futtatni egy exet. hiába nyomtam okét mindig elõjött, 60. után újraindítottam, leszedtem az sp2-t, újraindítás után sorra ismerte fel a csatlakoztatott hardvereket és amit kellett azt fel is telepítette.
hmhm
elvileg ugyan olyan lesz mint elõtte, mivel csinált uninstall információkat, és learchivál pár fájlt.

Az enyéimet igen.

Lenne egy kérdésem. Felraktam az SP2-õt, de valami gebasz történt telepítés közben. Kiírta, hogy nem sikerült megfelelõen, a rendszer instabillá vált, uninstall, majd rakjam fel újra. Na most a programok telepítésénél simán leszedhetem az SP2-õt anélkül, hogy bármelyik program vagy a windows megszívná? Azaz, ha leszedem ugyanolyan lesz mint elõtte, vagy újra kell raknom bizonyos dolgokat?

Sanyix
Hát az elõugró ablakokat nemis a tûzfal szokta blokkolni...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

robie18
Megtaláltam, uh mind1! 😊

ASUS K8V-X SE; AMD Sempron 2600+; GeForce 6600GT 128Mb GDDR3; 1024Mb KingMax Superram

robie18
Hellosztok! A windows tûzfalam már nem blokkolja az elõugró ablakokat mióta megosztottam az internetet. Biztos kikapcsolta azt az opciót. Nem tudjátok, hogy tudom visszakapcsolni? kösy

ASUS K8V-X SE; AMD Sempron 2600+; GeForce 6600GT 128Mb GDDR3; 1024Mb KingMax Superram

Ha a szerveres megoldást favorizálod, akkor nem kell router, ellenben a szerver gépbe még egy hálókártya kell, és a másodikba a másik gépedet kötöd be. A megosztáshoz pedig vagy bekapcsolod a net megosztást, vagy egy proxy szervert raksz fel. Ha routert használsz, akkor a routerbõl kijövõ kábeleket kötöd a gépekbe (ezek "egyenes" patch kábelek kell, hogy legyenek), a gépekben a router ip címét állítod be, a router kezelõfelületén pedig a net kapcsolathoz szükséges, a szolgáltatótól kapott adatokat.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Elösször is szét kellene választani a fogalmat, hogy explorer.exe és internet explorer. Az utóbbi egyértelmû, az elõbbi pedig a grafikus shell, fájl kezelõ. Elméletben az ie. sem kiírtható a rendszerbõl, mivel rá építették a windowst, de anno erre hivatkoztak már a win98 esetében is, amikor a netscape perelte õket, amiért megpróbálta ellehetetleníteni a konkurenciát (ami a firefoxig elég jól ment is), mégis, független hackercsoportoknak sikerült teljesen kiszedni belõle, úgy, hogy tökéletesen mûködõképes maradt az op. rendszer. Tehát, nem lehetetlen próbálkozás, de nem hinném, hogy sikerülne.

Met
nem kell szerver, a net routerbe be és az osztja szét a 2 vagy több gép között

Helló!

Azt szeretném kérdezni, hogy hogy kell megosztani a metet 2 gép között?
Addig oké h. kell egy router, meg kéne lennie egy szervernek is(aminek mennie kell, hogy lehessen netezni a másik gépen).
Szóval mit?, és hol? kell beállítani, hogy a megosztás mûködjön?

effe lv6 24254

Az xp szerves része az internet explorer.
Ha ki tudnád lõni,akkor az xp is elszállna.

Sziasztok! Utólag is Boldog Karácsonyt!
Az lenne a kérdésem,hogy nem szeretném az Explorert megtartani de nem tudom, hogy lehetne kiírtani teljesen a windows Xp-bõl,mert ha nem is az lesz az alapértelmezett böngészõ attól még a fájlkezeléseket az explorer végzi...stb!
Kérlek Segítsetek! Elõre is Köszönöm!
minek hideolni ?
ugysem latja az ntfst 😛
koszi megprobalom

hmhm
próbálj meg feltenni egy bootmanagert, pl ranish

hmhm
hogy tetted rá a 98 at ? hide oltad az XP-t?

mindenhol csak olyan leirast talatam amiben az van hogy a boot sektort fileba kell tenni es azt megnyitja az elso prticiorol de attol meg honnan tudna hogy a 2. on van a win98 ? ezzel a modszerrel a 1.esen kene lennie

2. particio
eleg uj gep nem hiszem hogy a 1024 clylinder gond
ha a 2. particiot rakom aktivra akkor siman muxik csak elegge maceras floppyrol bootolni meg fdiskezni

hmhm
a win98 hanyadik partíción van?
1024 es cylinder alatt van? egyes ( régebbi ) biosoknál porbléma lehet.

nem tud valaki egy jo leirast a boot.inirol?
hogy kell egy masik oprendszert bootolni ami nem xp?
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
ezt atirtam
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Win 98"
ra de keresi az xp boot filejait :/

Kontrakcio
igen! +próbálkozom még vhogy de ha van ötletetek majd +irjátok?
köszike!

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Kontrakcio
Köszike! +próbálom! Amugy Kellemes Karit mindenkinek ! 😄

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

urbijoe
köszi

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

dester
Vezérlõpult - Betûtipusok
Fájl menü - Új betûkészlet telepítése.

urbijoe
akkor mondj olyan oldalt ahol van karácsonyi és telepitös
mert én tudok olyan oldalt ahol telepitös van és müködik is de nincs karácsonyi

Met
jó, mert telepíteni szokás

urbijoe

pl: ilyen

dester
A #10049-ben be van linkelve, hogyan kell eltávolítani illetve helyreállítani.

A spyware keresõk akárhányat is lefuttatsz, nem fogják visszaállítani a háttér beállítási lehetõséget.

Ha nem mûkszik ami ott le van írva, esetleg próbálj meg egy rendszer-visszaállítást.

urbijoe
bemásolom

Met
bemásolod vagy telepíted?

urbijoe
mért van az hogy berakok uj betüket a windows/fonts könyvtárba és semelyik progi nem látja (ttf formátum)

Met
lefutattad mind a kettõt úgy, hogy frissítetted az adatbázisukat és tettél fel vírusírtót amit szintén frissítettél és lefutattad azt is?

Kontrakcio
befejezte és leszedte! köszi! de még 1 probléma fennáll!!! 😞
még most sem tom állítani a hátteret!😞😞

Kontrakcio
most szedel le és lefuttatom!
remélem jó lesz mert ha nem akkor kinyírom magam!

Met
Lefutattad a Spy Sweepert és a Spybot-ot is és nem szedték le?

Kontrakcio
sajna nem az mert kör alakú a felszólítás és nem "3szög"... ! a fejlemény az h a háttér +változott de igy sem lehet állítani a hátteret! az a piros **** meg még ott van!!! vkinek van msn-je??? elküldenép az aszta képemet!
elõre is köszi!