Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Windows XP, NFTS fájlrendszer van, és a System Volume Information mappa kb. így 10 giga körül van, mert annyi hiányzik a vinyómról, teszt bár nem mutatja, nem tom megnézni sehogy se mekora, kitörölni se tom.
Van valami megoldása annak, hogy azt kiürítsem (ez nem a C: meghajtón van amin a win partíció van, hanem a másik vinyóm). A rendszervisszaállítás már csak a C: meghajtóra van engedélyezve, a D: -rõl levettem (8 gigára volt téve), de azóta sem ürítette ki a System volume information mappát.
Újra akarom telepíteni az XP-t amiben, sp1 szervizcsomag van. De azóta én készítettem egy másolatot, amibe az sp2-t belefûztem és kiírtam 1 cd-re.
És, ha telepítem a Windows-t sp2-vel és egybõl online akarom frissíteni a legújabb telepítési fájlokkal nem lesz belõle baj, hogy ez egy másolt op. rendszer?
May the force serve you well!
Ezt érdemes megnézni (és meghallgatni): http://www.bugyimirklityko.hu/
Az automatikus bejelentkezés engedélyezése
A beállítás lehetõvé teszi, hogy a megadott felhasználómévvel és jelszóval a rendszer automatikusan bejelentkezzen bootoláskor.
1. A Registry Editorral nyissuk meg a
HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / Winlogon nevû kulcsot.
2. Hozzuk létre vagy változtassuk meg az AutoAdminLogon nevû, string típusú bejegyzést, értékként 1-et megadva.
3. Hozzuk létre vagy változtassuk meg az DefaultUserName nevû, string típusú bejegyzést, értékként a kívánt felhasználói nevet megadva.
4. Hozzuk létre vagy változtassuk meg az DefaultPassword nevû, string típusú bejegyzést, értékként a kívánt jelszót megadva.
5. Hozzuk létre vagy változtassuk meg az DefaultDomainName nevû, string típusú bejegyzést, értékként a kívánt domaint megadva.
Megjegyzés:
A beállítás használatával a jelszó kódolatlanul tárolódik a Registry-ben, tehát az akár mások számára is hozzáférhetõ.
Az automatikus bejelentkezés a
Windows 2000-et használva a bootolás közbeni esetleges reset elkerülésére engedélyezni kell a ½ForceAutoLogon½-t (Az automatikus bejelentkezés erõltetett végrehajtása <2k/XP>2k/XP>).
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
Más téma. Az mitõl van, hogy a gép nem hajlandó kilépni a windowsból? Akár a gép kikapcsolására nyomok, akár az újraindításra: szépen bezár mindent, kijelentkezik, kiírja, hogy windows leállítása, majd egy rövid idõ múlva már nem dolgozik. Na ilyenkor kellene kikapcsolnia/újraindítania a gépet, de nem csinál semmit. Nekem kell kinyomni. Amikor késõbb újraindul meg nem panaszkodik, hogy helytelenül lett volna leállítva. Nem rég volt xp telepítés, valamint új a memória. Kb. egy héttel utána jelentkezett.
Tweak UI XP vel, (MS es kis prog)
Logon/Autologon paraméternél
de biztos van ennél egyserûbb is.
{ V Á Á } silkroad: lvl 11
Aztan csinaltam egy 2. user ekkor lett, aztan toroltem a 2.usert es meg mindig van login kepernyo :/
pedig csak 1 userem van, hogy tudom kikapcsolni a login kepernyot?
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Amúgy köszi a válaszokat.
nekem is nyomott dll hibát, de rágóglizás után meglett a bûnös, és szépen felment.
Telepítés közben egyik gépnél nálam az elelnõrzéskor nem tudott futtatni egy exet. hiába nyomtam okét mindig elõjött, 60. után újraindítottam, leszedtem az sp2-t, újraindítás után sorra ismerte fel a csatlakoztatott hardvereket és amit kellett azt fel is telepítette.
Lenne egy kérdésem. Felraktam az SP2-õt, de valami gebasz történt telepítés közben. Kiírta, hogy nem sikerült megfelelõen, a rendszer instabillá vált, uninstall, majd rakjam fel újra. Na most a programok telepítésénél simán leszedhetem az SP2-õt anélkül, hogy bármelyik program vagy a windows megszívná? Azaz, ha leszedem ugyanolyan lesz mint elõtte, vagy újra kell raknom bizonyos dolgokat?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
ASUS K8V-X SE; AMD Sempron 2600+; GeForce 6600GT 128Mb GDDR3; 1024Mb KingMax Superram
ASUS K8V-X SE; AMD Sempron 2600+; GeForce 6600GT 128Mb GDDR3; 1024Mb KingMax Superram
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogy kell megosztani a metet 2 gép között?
Addig oké h. kell egy router, meg kéne lennie egy szervernek is(aminek mennie kell, hogy lehessen netezni a másik gépen).
Szóval mit?, és hol? kell beállítani, hogy a megosztás mûködjön?
effe lv6 24254
Ha ki tudnád lõni,akkor az xp is elszállna.
Az lenne a kérdésem,hogy nem szeretném az Explorert megtartani de nem tudom, hogy lehetne kiírtani teljesen a windows Xp-bõl,mert ha nem is az lesz az alapértelmezett böngészõ attól még a fájlkezeléseket az explorer végzi...stb!
Kérlek Segítsetek! Elõre is Köszönöm!
ugysem latja az ntfst 😛
koszi megprobalom
eleg uj gep nem hiszem hogy a 1024 clylinder gond
ha a 2. particiot rakom aktivra akkor siman muxik csak elegge maceras floppyrol bootolni meg fdiskezni
1024 es cylinder alatt van? egyes ( régebbi ) biosoknál porbléma lehet.
hogy kell egy masik oprendszert bootolni ami nem xp?
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
ezt atirtam
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Win 98"
ra de keresi az xp boot filejait :/
köszike!
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
mert én tudok olyan oldalt ahol telepitös van és müködik is de nincs karácsonyi
iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5
A spyware keresõk akárhányat is lefuttatsz, nem fogják visszaállítani a háttér beállítási lehetõséget.
Ha nem mûkszik ami ott le van írva, esetleg próbálj meg egy rendszer-visszaállítást.
iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5
még most sem tom állítani a hátteret!😞😞
remélem jó lesz mert ha nem akkor kinyírom magam!
elõre is köszi!