Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CalebJoe
A minap kikapcsoltam az activex vezérlõt és nem tudom, hogy kell visszaállítani amelyik oldal igényli annál csak egy üres ablakot látok a bal felsõ sarokban egy kis kockával.
Ha valaki tud kérem segítsen!
THANX!!!
Fenrir
gondolom a build 2600 egy késõbbi verzió ami tartalmaz jónéhány frissítést a 2180-hoz képest

A halál csupán a kezdet...

Valaki tudja mi a különbség az XP SP2 build.2180 és a build.2600 között? mindkettõ magyarul van meg,csak nemtudom melyik a jobb? Vagy miben külömbözik a kettõ?

Moyko
Hi! most hallotam, hogy állítolag ingyen lehet "magyarosítani" az angol nyelvû XP prof. errõl tud valaki? és hogy hol?

There is only one Boss!

Blufox
Az ntfs nagy hiba volt,ezt csak új particionálással tudod eltávolitani,nem Partició Magic,nem,az itt nem jó! Valszeg az ntfs filjaid kavarnak be,mitõbb,valószinü.

Blufox
Szia! Kérlexépen,jártam igy én is ,az alábbit tettem miután hótra megdiliztem.

Készits egy Win Milleneum inditó lemezt. Dosban állitsd floppy bootra és inditsd újra,mikor bejön kérd,hogy CD vezérlövel együtt. Majd utána õ betölti az adatokat .Amikor végzet kiad egy meghajtó jelet,jelen esetben A-t Beirod Format C:/q ,ez gyorsabb egyszerübb. Miután kiirta a hogy add megh a könyvtár nevét,add meg. Majd Szintén A: jelentkezik oda meg beirod xy meghajtó setup.
Vagy mind ezek után újra inditod,delete gombon a kezed és mikor bejött a konfig tábla átirod a boot elérhetöségét CD-re a megfelelöen. Ennyi. Nekem igy bejött,annó.

Ha valakinek van még ötlete ne kíméljen, mert én kifogytam belõle.
Már a memóriákat helyét felcseréltem, külön-külön megpróbáltam, de
nem akarja az igazat, FÁJL NEM MÁSOLHATÓ.

Ha rányomok win xp telepítõbe a formázás és ntfs létrehozására, nem a gyorsra, akkor mindig 30 %-on megfagy, viszont partition magic leformázza, mondjuk az villám gyorsan csinálja.

Elõre is köszi!

Valaki segíthetne, hogy melyik tesztek a fontosak a memtest-ben, mert ment vagy 4:30 órát és nem végzett és kikapcsoltam mert húgom ment aludni.

De eddig semmi hibát nem írt ki.

Köszi

Met
telefonálsz a mikrofosnak, hogy jajjajjajj meghalt a géped de nem tudod felrakni a wint az újra mert nem fogadja el a kódot, adjanak másikat
és ha mázlid van nem olvassák ezeket a sorokat😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Na srácok, most futtatom a memtest 1.65-öt kíváncsi vagyok.

Hátha itt van valaki aki tud róla valamit:
Nemtudom jó helyre írok-e, de találtam egy érdekes programot ( EagleEyeOS ).
Érdekessége, hogy olyan naplózásokat tud csinálni, amit már nagyon régóta kerestem, de eddig nemtaláltam rá semmilyen megoldást. Mirõl beszélek: képes arra, hogy naplózzon pl másolást, copy/pastet, stb. Plusz ezeket külön/külön tudja is tíltani. Amin még kifeküdtem az az, hogy tudja intelligensen tíltani a külsõ eszközöket (bluetooth, infra, pendrive). Sõt arra is képes, hogy pl. csak azokat a pendriveokat tíltsa amiket nem ismer. Arról nem is beszélve, hogy eszközöket read-only-vá tud tenni.
Jahh ami még kemény az a Quarantine funkciója. Arra képes, hogy adott egy könyvtár, amibe be tud zárni, ami azon belül van azt onnan nem lehet kimásolni, sem a fájlokat magukat, sem a fájlok tartalmát (pl copy/pastevel).

Van valakinek valamilyen pozitív/negatív tapasztalata ?

Januártól Alcatraz(FOX)!!! - http://bit.ly/tutd3d

DJ Bee18
ugye egy elõzõ géphez kapott eredeti XP-t lehet használni egy másik új gépen is?

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

nem, már megoldodott,vinyo volt szar, Szia

WoT: uvilmos

Jó, de az a helyzet, hogy sikerült már korábban feltenni a nérót is meg az alcoholt is és nagyon megszoktam sztem nagyon jó jó kis programok.Azóta volt egy partíciós meghajtó teljes törlésem, de a z xp a másik partíción megmaradt... Plusz azóta tettem be be egy dvd írót a cd író mellé.

Én úgy gondolom, hogy a meghajtók elnevezésébe keveredett bele az XP , de nem értek a helyre hozatalához.
Véletlenül nem Symantec antivirust tettél fel?, még az szokott ilyent csinálni!
Kicsit pontosítanék nem fagy le csak iszonyatosan leterheli a procit + a kapcsolatot, ami azért van mert alapba a címfeloldás, a port feloldás, a protokol feloldás be van pipálva, és ez a feladat 200 feletti kapcsolat számnál iszonyatosan le tudja terhelni a procit és a inet kapcsolatott is feleslegesen terheli. Javasolt a kikapcsolásuk (persze ha nem vagy kiváncsi), és máris használható.
így van ez nagy valószínûséggel memória, esetleg lehet még ide kábel hiba is (ha az van)
Na akkor holnap kiporszívozom, és futtatok egy memtest-et, aztán majd értekezünk.

Addig is köszi a tippeket!

lck
XP telepítés leáll, mert fájlokat keres - ember azt hinné hogy CD probléma - aztán memória. De processzor hûtés is lehet.
Hûtéssel nincs baj.

Memtest-et majd holnap akkor megcsinálom, ma már semmi kedvem hozzá.
Meg ha emlékeim nem csalnak az nem egy 5 perc.

hmhm
memtest+ t futtass le!
hûtéssel nincs baj?

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

Mit értesz hasonló tüneteken?

lck
Nekem hasonló tüneteket memóriahiba okozott.
Ha valakinek van valami ötlete szóljon:

Tegnap behalt tesóm gépe, kifagyott aztán többet nem állt lábra a windows.
Azt írta megsérültek a windows fájljai.
Letöröltem mindent, a patíciókat is, aztán újra létrehoztam mindent.
Aztán nekiálltam a windowst telepíteni, és a fájlok másolásánál mindig más
fájlnál megállt hogy nem tudja másolni. Azt hittem a lemezzel van gond, hoztam
még másik 3 xp-cdt, de csak nem akarta, aztán kb. 10x-e felment rá, este még jó is volt, aztán másnap újra kezdõdött a mizéria megint behalt a windows.
Ma megint nem másolja fel a fájlokat, cseréltem már cdromot is hátha azzal van a baj, de nem. Partition magic nem ír semmi hibát mikor formázok vagy particiót csinálok.

Valami tipp???

akyyy
ha egy olyan gépet akarnank feltenni, amin linux uhu van, akkor hogyan lehet feltenni réá xp-t? elegendeõ csak a cd-t behelyezni újrainditás elõtt, vagy a biosba is be kel állítnai vmit? és ha igen, hol, mert nehéz picit elmagarázni mert nem nekem kell:S😊

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Stann
A jelszó-megjegyjész hogyan lehet újra beállítani?
Mert már nem kérdezi meg, hogy mentse-e a felhasználónevet és jelszót, pedig jó lenne...

Köszi!

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

Én mindenesetre a keriot már igen régóta használom és egyetlen problémám vele mindössze, hogy ha fut az emule, akkor nem ajánlott a gui-t megnyitni, mert befagy (akkor is mûködik tovább a tûzfal, csak a grafikus felület ablaka fagy le, így editálni lényegében csak akkor lehet a szabályokat, ha nem megy az emule. Ellenben, már több számtech lapban is olvastam az sp2 tûzfaláról cikkeket, és bár írták, hogy javult, még mindig csak másik tûzfal mellett ajánlják a használatát.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Sanyix
Amiket automatikusan engedélyez, azokat is le lehet tiltani, bár akkor is hozzányúl de csak akkor ha azt a programot használod amihez engedélyezni kell. Pl a távoli asztalt letilthatod, és addig nem is nyúl hozzá amíg nem indítod el a távoli asztalt. Amúgy a más tûzfalakkal bizonyos gépeken, konfigokon sok gond lehet. Fagy, hibákat okoz, vagy összevissza állítgatja magát és lexarja hogy a felhasználó mit állít, vagy még azt is letiltja amit nem kéne. Ilyen hibákról elég sokat hallottam, úgyhogy csak saját felelõsségre.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Ha mindenképp az xp tûzfala kell, akkor start menü/beállítások/hálózati kapcsolatok, itt kiválasztod a védeni kívánt nekapcsolatot vagy hálózati csatlakozót, jobb klikk/tulajdonságok/speciális/beállítások és itt bekapcsolhatod. Ellenben, nem javaslom, vagy legalábbis nem javaslom, hogy ez legyen az egyetlen tûzfalad, mivel sok szabály automatikusan van beállítva benne, így sominden van, amire elmondható, hogy "az elleeen neeem vééd", pl: ha egy kapcsolat a gépedrõl indul. Javaslom a kerio-t, jelenleg még ingyenes, nagyon királyul konfigurálható, ráadásul, ha telepítéskor learning mode-ot választasz, akkor minden szabály nélküli kommunikációra rákérdez, hogy mi legyen vele (persze, automatizálható is a szabály a késöbbiekre), így nem kell sok szakértelem hozzá, és sokkal biztonságosabb.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Sanyix
Hát én kikapcsoltam a biztonsági központot, a futtatás, services.msc -ben mivel akkor is hisztizett ha az dsl modemhez kötött lan tûzfalvédelmét letiltottam. Mivel a net kapcsolatot külön is lehet védeni, így akkor meg 2 szer védte volna ugyanazt 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Emberek! 2 problémám van.
Újra kellett telepítsem az XP-t (egyéb gondok miatt). De nem ez a lényeg.
1. Ha le akarok IE-bõl tölteni (bármit - doc, progi, ...) rákattintás után legalább fél percet várakozik, majd egyszer csak felugrik a letöltõablak. Miért várakozik fél perceket (mérettõl függetlenül?? Azelõtt enm csinált ilyet.

2. A gond akkor kezdõdött igazán, miután az SP2 fel lett telepítve.
A biztonsági központban a tûzfalra azt írja ki Û(kezdettõl fogva), hogy "figyelés kikapcsolva". Eddig ezt soha nem is hallottam, nemhogy találkoztam vele. Miért van ez? Hogyn tegyek ellen? Tudom hogy sokan fikázzák az XP-t meg a tûzfalat is, de nálam eddig bevált és szeretném hazsnálni, mer nyelem be a sok vírust. Se be- se kikapcsolni nem tudom.
Segitsetek!!
Nem szoktam használni, így nem tudom pontosan, mi van benne, de tudtommal a helyreállítás a korábban készített fájlok felhasználásával teszi rendbe a gépet. Ha jól értettem, akkor neked nincs ilyen korábban elkészített floppyd, de most hibás a géped, és csodálkozol, hogy milyen floppyt rakj be....

Tud valaki egy olyan linket ahol letölthetném a Microsoft office 2003 Prosesional csomagot a választ elõre is kösz
Berakom az xp telepítõ cd-t és ott van olyan hogy automatikus helyreállítás,
helyezzem be a kis floppyt.

he?

Valaki légyszi segítsen gyorsan. :-D
Windows xp-t kéne telepítenem,de lusta vagyok.
A helyreállíást választanám inkább, de nem tudom, hogy mit kér floppy-ra.

Elõre is köszi

THX

Nem hinném, legalábbis ilyen irányú problémát még sosem tapasztaltam. Ráadásul, ugyanazt a vinyót használtam az elõzõ lapomnál is, mégis csak az újabbra való cserénél jelentkezett. Mindenesetre, ha le akarod tesztelni, minden gyártónak van vinyó teszt progija, az kiolvassa a smart hibákat, illetõleg burnin és felület tesztet is tudnak. Az elöbbi az, amit a gyártók is használnak az ellenõrzéshez.

mert az az egy amit kézalatt vettem 😞

Vinyobaj nem lehet ?

Met
Daemon Tools nem jó?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

eh, de ha kihuzom a hálobol meg letiltom a hálokarit akkor is csinálja 😞((

Nálam is tapasztalható hasonló probléma, bár itt nem ilyen szignifikáns és nem is ugyanott van, de pl. nekem betöltõdik az xp felhasználói felület, valamint kb 3-4 program, majd utána jön egy kb fél perces álló üzemmód, amikor látszólag semmit nem csinál, majd ezek után megint õrült nagy töltögetés következik és betölti a többi progit. Mindenképp a hálózattal van kapcsolatban, valószinûleg címet akar szerezni dinamikusan, mivel eközben pl. nyugodtan lehet progikat indítani, teljesen gyorsan betölti, illetve a bootvis is azt hiszi, hogy eme várakozás idõnél befejezõdött a driverek betöltése, valamint, egészen addin nem jelentkezett ez nálam, amíg elösször rá nem dugtam a hálókábelt a telepítés után. Nálam adsl van, így a dinamikus címkiosztás kell, ellenben a fura, hogy az elõzõ gépemnél nem volt semmi ilyen pedig ugyanazok a programok voltak fent, csak az bartonomat cseréltem a64-re (persze proci, alaplap és memória csere volt, de a többi mind ugyanaz). Ellenben, a haveromnál is én telepítettem a gépét, neki intel alapú gépe van, és ugyanez tapasztalható, mint most nálam.

Sziasztok!
Az Alkohol 120 és A Nero Burning rom XP SP2 -re telepítésekor a következõ hibaüzenetet kaptam.
Internal Error 25001.25021
Sajnos ezzel én nem boldogulok.Pedig jó lenne feltelepíteni az említett progikat, mert a virtuális meghajtóra nagy szükségem lenne.
Ha tud valaki segíteni várom válaszát
nem jo ez se, de azért kösz a segitséget 😞

Kösz meg proszálom

Mikiller
Asj fix IP címet a hálókártyádnak.

ASUS Prime Z270A;i7 7700K;ASUS Dual GTX 1070;2x8Gb Corsair DDR4 3200Mhz;FSP Hyper 600W;Kingmax Zeus 256Gb SSD:WD Red 3Tb:Seagate 3Tb SATAIII;Optiarc DVD-RW AD7241S;LG 24MP59G;Xbox360 controller

Sziasztok, lenne egy kis gubanc és nem tudok rájönni hogy miért lehet ez, bekapcsolás után amikor bejön a windos logo, min 5 percig azt kell néznem 😞, csak tippeket szeretnék, hogy mitõl tart ennyi ideig betölteni az XP-ét. Elõre is kösz a válaszokat.

hmhm
lál
driver probléma vagy ha máshol is elõjön akkor memória hiba

{ V Á Á } silkroad: lvl 11