Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hi!
Tudok javasolni egy vírusirtót, ami nekem bevált, és ráadásul ingyenes is saját felhasználásra. Töltsd le a www.freeav.hu oldalról az AntiVir nevezetû programocskát. Nem rak fel 20 Mb-nál többet, nem is fogja annyira gépet, mint általában a viruslök. Viszont mindent megtalál, s takarít. Szerintem egy próbát megér.

Jó írtogatást!

By!
radmin
hi milyen virusolot hasznaljak? mar volt avast, nod 32, norton anti virus 2005 de egyik sem valt igazan be, talan a legjobb az avast volt. Egy linket kernek es ha lehet egy serial nr.-t.

A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit

Azt javasolnám annak az illetönek, akinek a rendszere nagy feketeségben szenved, hogy próbálja meg megnézni, hogy nem a memóriával van -e probléma. Futtason le egy memtesztet. Ha a hiba itt sem mutatkozik, akkor, viszont javasolt a videokártyát megnézni.
Ez a két hardverelem esélyes a probléma okozására.
By!
radmin
admi
A vezérlõpultos kérédsedre a válasz:

jobb klikk a tálcán-> Tulajdonságok-> Start Menü fül-> Testreszabás-> Speciális fül-> a Start Menü elemei listában keresd meg a Vezérlõpult sort, és alatta pöttyözd be a Megjelenítés menüként opciót.

Szerintem érdemes a Sajátgép menüvel is megcsinálni ezt.

Ki evett a nadrágomból? Ki ivott a cipőcskémből? Kialudt a villany!

Titan
Nem tudjátok véletlenûl, hogy ha van több felhasználói fiók a gépen, akkor hogyan lehet azt megcsinálni, h a gyors felhasználó váltás ikonaji megjelenjenek a Start menü "A számítógép kikapcsolás..." felett??
Továbbá hogyan lehet azt megcsinálni, hogy pl. a Start menü-->Beállítások-->Vezérlõpúlt egy olyan formában jelenjen meg, mint a programoknál, szal ne 1 ablak ugórjon ki, hanem mutassa a listát, a tartalmát...<#fejvakaras>

units
milyen lemez van a meghajtóban?

Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com

Hali
lenne egy olyan problémám hogy amikor bekapcsolom a gépet elkezdi tölteni a windowst. De amikor eltûnik akkor nem jön be semmi (nagy feketeség, nem tölte semmit). Már nagyon idegesít, mert most telepítettem újra a gépe, új vinyóra és ugyanaz a probléma ami a másik vinyóval. Ja és csak akkor indul el minden, ha van lemez a meghajtóban (eggid ezt az egyetlen megoldást találtam)
ha valaki tudna segíteni ebben nagyon megköszönném

Balumann
kivéve a daemon tools 4 <#szomoru1>. mind1 majd megoldom, ha ezt megcsináltam <#rolleyes><#nemtudom>

Met
<#eljen>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Balumann
na Bios frissítés sikerült, rendszer meg elszaródott, újratelepítettem (de nem formázta, úgyhogy minden megmaradt csak 1 óra alatt így rárakta ez egészet újra)
És nem írta ki a hibákat. Lefuttatm a flopppy-t memória ellenõrzõt mostmár úgy sem ír hibát ha egybe bennevan mind2 😊)))))
És mostmár azok is mûködnek, azok a programok is amik nem mûködtek 😛

Balumann
ja, most letöltötem a matsonic.com -ról az alaplapomhoz ott kicsit más fájlnevü bin fájl van meg azt az exe-t, na akkor most megpróbálom <#wow3>

na igen az awd830.exe vagy .com filet nem artana ramasolni a floppyra.

Balumann
na letöltötem ezt a bin fájlt. Beraktam egy floppy-t, rámentem hogy ms-dos rendszerindító létrehozása... Leformázta. Aztán ráraktam a sok szar mellé ezt a .bin fájlt. Utána elindult, bootolt a lemzrõl. Megjelent az a dos, A:.
Beírtam amit kell elvileg:
awd830 020419.bin
és azt írta hogy unkown command or filename 😞

Met
igen

Balumann
úgy csinálok boot lemezt hogy formázásnál ms-dos rendszerindítólemez létrehozása?

Balumann
na megpróbálom

Balumann
jaa

Balumann
# STEP1. Download the appropriate BIOS file and AMI/Award Flash BIOS Utility
On the web page These files are normally in compressed format (eg.
ZIP).
# STEP2. Prepare a bootable floppy diskette. You may made bootable disk from windows 98/me or windows XP (you may choice to make it bootable when format diskette)
# STEP3. Unzip and copy the files to boot diskette.
Decompress the file to get the BIOS files (xxxxxx.rom for AMI or xxxxxx.bin for Award) and the Flash upgrade tool (aminf340.exe for AMI or awd830.exe for Award)
# STEP4. Reboot the system with the diskette made in STEP2 and STEP 3
# STEP5. Running AMI or Award flash utility with BIOS file name (including the
extension).
A:>aminf340 xxxxxx.rom
or
A:>awd830 xxxxxx.bin
# STEP7. Reboot the system.
# STEP8. Enter the CMOS again, setup your system configuration and loading "Optimal Default
# P.S. If you encounter the error message
"The program file's part number does not match with your system"
during flashing Award BIOS, please type extra command "/f" after bin file
A:>awd830 xxxxxx.bin /f

kicsit részletesebben is írhatták volna, odáig hogy jutok el hogy boot floppy-t csinálok ? <#whatever>

Balumann
kitömrítettem, benne volt eg yfeleakkora másik bin fájl amit nem tok kitömöríteni

Met
csináld úgy ahogy le van írva a honlapjukon

Balumann
ez egy bin fájl, ezt valahogy tömörítsem ki?

Balumann
ja az, köszi 😊
Na most akkor a matsonic.com -nak a leírásával próbáljam meg?

Met

Balumann
BIOS tulajdonságai
BIOS típusa Award Modular
Award BIOS típusa Award Modular BIOS v6.00PG
Award BIOS üzenet MS8137C+ 01/18/2003
Rendszer BIOS dátuma 01/18/03
Video BIOS dátuma 04/12/28

BIOS gyártó
Cégnév Phoenix Technologies Ltd.
Termék információ http://www.phoenix.com/en/products/default.htm
BIOS frissítések http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=40

De fizetõs 😞

ironmaiden
Balumann
Matsonic alaplap, néztem a matsonic.com -ot, de ehez az alaplaphoz nem találtam 😞

Alaplap azonosítója 01/18/2003-VT8366-8233-MS8137CC-00
Alaplap neve Matsonic MS8137C(+)

lck
Egyszer konvertáltam NTFS-bõl FAT32-be. Hosszú fájlnevek, magyar karakterek ( õ û í ) elszálltak. Alig maradt használható fájl.
Met
milyen alaplap?
a gyártó oldaláról le lehet tölteni a biost és van leírás is, hogy mit kell csinálni

Met
Partition Magic tud ilyet de elképzelhetõ, hogy adatvesztés lesz belõle
szal mentsél ami menthetõ😊

hi ! Van egy 40 gigas rackem es egy 120 gigas belso winyom , az lenne a kerdesem h melyik progival vagy hogyan tudom atrakni ntsfbol ( mind a 2 az )fat32 a fajlrendszert,mert ugy sajatgep>c:\>Formazas menuben csak ntfs-t lehet hasznalni , nincs erre egy kulon man. progi ? elore is koszi

Balumann
Visszatérve még az én hibámra, még tanácsolták hogy frissítsem a biost (4-5 éve megvan és nem frisítettem...), mert lehet az miatt kezeli hibásan a memóriákat. Egyébként nem tudom hogy a memóriával lenne gond mert a játékok is mennek rendesen, sokkal jobban mint eddig, úgyhogy nem tudom. Viszont még soha nem csináltam ilyet, nehéz egy bios-t frissíteni, és hogy kell? Vagy azt inkább írjam egy hasonló témába, bios frissítésbe? (azért írom ide mert a hibához kapcsolódik😊 )

Balumann
Na hát most megnyugodtam hogy nem csak én hajkurászok elveszett GB-k után 😉

van valami, ami nem stimmel! miutan keresgettem meg megoldasok utan, talaltam is valamit, megcsinaltam, restartot kert... nem lett belole semmi, csak 15MB, de utana a c meghajtot kek betuvel irja.... ez mi az istent jelent?

Sanyix
Azt nem helyette kitörölgettem a frissítések uninstallerjeit <#vigyor1> bár hiányzik az a 700 mega, mer kicsi a vinyóm. De má mindegy, nemsokára veszek egy vinyót, azt szépen be lesz szorítva egy kis egy 4 gigás particióra, ebbõl 2 giga lesz a swapfájl, szóval nemlesz helye nõni 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

hehe... es? sikerult visszahalaszni azt a 700 MB-ot?

ui.: bill gates komat tuzbe kene dobni... <#mf1>

Sanyix
A vinfos a rejtélyek oprendszere, nekem múltkor 700 mega hely tûnt el. Pedig mindenféle ideiglenes tárakat törölgetek.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

hy all!

egy kisebb fajta problemam lenne, es nem nagyon tudom megoldani... a windows mindig kiirja, hogy nincs elegendo hely a c-n... ettol nagyon a falra tudok maszni, mert csak a windows xp, valamint a messenger, es nod32 van a c-n, ami akarhogy is szamolom, nem tolthet ki 5 gigat. (ket particiora osztottam a vinyot. 5giga, vmint 75 giga.) mar eleg sokmindent kiprobaltam, hogy kicsikarjak meg helyet. pl, hibernalas kikapcsolva, temp mappa torolve, lemezkarbantarto fut, de igy is csak 300MB maradt... ami nem lenne gaz, de abbol a 300MB-bol valamiulyen buvos oknal fogva hirtelen csak 30MB marad, aminek nem igazan tudom az okat... ha valakinek lenne valami otlete, azt elore is megkoszonnem

<#violent> <#falbav>

Balumann
illetve mind2-re van garancia, de a másikat most vettem 3 napja, úgyhogy azt még sztem visszacserélik olyanra ami mûködik (max kicsit ráfizetek hogy olyan jobb legyne mint ami bennevan)

Balumann
hát, mivel az elõzõre garancia vanm ezért lehet elvisszük oda és akkor kicserélik és megnézik hogy jó-e talán akkor, remélem, bár most nem tudom, mintha nem lenne gond, még kicsit várok hátha most jó lesz

Met
nem kell semmi más adat
hát ha külön külön lefut hiba nélkül a memtest ha meg mind a kettõ benne van akkor hibázik, nagyon úgy néz ki, hogy nem szeretik egymás, néha az egyszerre vásárolt "teljesen egyforma" modulokkal is gondok vannak
szerintem add el õket és vegyél 2 "egyformát"

Balumann
A 2 memória kártya DDR-es, 512-es, de nem egészen ugyan azok, kis különbség van, akkor lehetséges hogy az a baj hogy nem kedvelik egymást?
Beírjam a 2 memórakártya tulajdonságait (by Everest home) ? (valami txt fájlba gondolom)

Balumann
hopp sry a caps lockért.
Szóval az volt hogy elöször bennevolt mind2, elindult, 4x-nál elkezdett egy csomó ilyne kódot (ittvan 2 kép róla mit ír ki ilyenkor:

Úgy is lefuttatuk hogy csak az egyik ram volt benn, mind a 2-vel megcsináltuk, úgy zöld volt a csík, alul csak azt írta hogy mik vannak a regisztráltba meg a nem regisztráltba, és felül ahol a képen failedet ír, ott akkor azt írta hoyg Quick/passed vagy valami ilyesmi.

Met
akkor nem bírja egymást a 2 modul
meg lehet próbálni bios frissíteni vagy játszadozni a beállításokkal, de nem hiszem, hogy eredményes lenne

Balumann
IGEN 😞

Met
amikor a 2 egyszerre volt benne akkor hibázott és külön külön nem?

Balumann
nem merem megpróbálni újratelepíteni <#szomoru1>

Balumann
Következõ a helyzet.
Megcsináltam a floppy-t hogy bootoljon, és leellenõrizze a hibákat, bár ugyna úgy unregisztered de csinálta normál módon
Bennevolt mind2 memória, elindítottam, és 4x után furán kiírta hogy failed és csomó piros ilyne számkódot vagy mit tudom én mit.
Utána kivettük egyiket és lefuttatuk, aztán a másikat, külön szép lassna végigment, nem talált semmit.
De mostmár jó ideje nem indult újra a gép, de a Windows szerintem még mindig nem stabil, hisz valószínü egy csomó minden hiányzik 😞

Balumann
áá semmi, megvan, install.bat -al kell <#szomoru1>

Balumann
Na most az a gond, hogy nekem a 6.valahány volt meg, az tudodd ilyen floppy boot lemezt csinálni, és akkor win indítás elõtt ellenõrizné. Na most amire adtál linket azt leszedtem, 5.07, crackeltem és megy is, de azt kéri hogy futassam eredeti DOS módba <#pardon1>
Most ezzel mit kel lcsinálni? <#rinya>

Pontosan ahogy mondod...azok a felrakott windows patchek által lecserélt fileok mentései. letörölheted õket, ha kell a hely, de onnantól nem tudod leszedni a patcheket. (ezek a patchek jelennek meg a programok hozzáadsáa/eltávolítása panelen)