Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
Elõször állítsd be biosban elsõdlegesként majd a lemez meghajtónál (magánál a hardvernél)pedig jumpereld a masterre(meghajtó hátulján van) a többi meg legyen slave.Ha ez sem próbálj meg egy másik lemezt(ha a kipróbálandó nem maga mondjuk a OS telepítõ)
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Gép indulása után nyomkod az F11-et, aztán válaszd ki mirõl induljon a rendszer.
Egy régebbi problémámhoz térnék vissza amit nem sikerült még megoldanom.
Egy külön merevlemezre felraktam a win7-et az xp mellé vagyis nem mellé hanem teljesen másik merevlemezre.
Miután eltávolítottam a win7-et tartalmazó merevlemezt, még mindig kérdezi inditáskor melyik windowst indítsa.
Kaptam több tippet de sajna azok nem segítettek.
A boot.ini-be nincs benne a win7.Onnét nem tudom kiszedni.Szerintem a boot.ini-ig el se jut a rendszer felfutáskor, még elötte el kezd kérdezõsködni.Valahova beírta magát a win7 lehet hogy a bios-ba?
A rendszerinditási beállításoknál az xp van kijelölve,de nincs is más a listába.Az abcdedit a vistához és win7-hez tartozik asszem xp-be nincs.
Elõször is láttam, hogy config bios menü: Shift+F10
Megnyomom kijön az (1. kép) boot menü
aztán a Boot Order-hez kiválasztottam a CD ROM Disable variációt (csak ez az 1 cd-s volt)
utána meg F4
és bejött ez a szar (kép 2)
3.kép pedig egy vmi más ami régebben jött be a (2.kép) helyett, de nem tom hogy ....
Akkor most hogy kell ???

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot
Valamikor én is használtam Windows XP korlátozott felhasználói joggal, de nem volt ilyen probléma, egy kicsit elég furcsa számomra ez a viselkedés.
To open Group Policy
1. Click Start, and then click Run.
2. Type gpedit.msc and then click OK
Itt nézz szét, mert sokféle beállítást lehet csinálni.
Azelõtt mielõtt ez megtörtént volna, már vagy 2-3 órája használtam a gépet és csak egybõl a kékhalál üzenettel fogadott. Mai napig nem tudom mi lehetett a probléma, vagy 2-szer történt meg egyik napról a másikra, de azóta többet nem fordult elõ.
Amit válaszoltál Toto652, lehet videokártya driver probléma is, de az csak akkor lehet, amikor vagy megsérült a szoft (HDD probléma) vagy vírus miatt történt valami átállítás (registry) vagy esetleg érintkezéshiba, de nem nagyon hiszem.
Egy nem ideillõ kérdés, mert a Premiere fórum meg van halva: értesz a Premiere Pro-hoz? Nem találok egy opciót, pedig biztos van benne...
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
igen linux alapú leginkább vírusirtásra használják
Ezek a Rescue System-ek CD-rõl Bootolható oprendszer javító szerûségek?
A videókártyás dologban lehet valami... majd megpróbálom, hogy kiveszem és úgy indítom el nekik.
Mivel a betöltés után történt a kékhalál így valószínû hogy a videókártya driverjének lehet köze...
Tudtommal mikor betölt a win akkor még az alap(OS ba integrált) videódriver megy utána átadja a szerepet a telepített drivernek kikapcsolásnál pedig fordítva...
Check Disc: a merevlemez C partíciójának ellenõrzése (tehát amelyikre van telepítve a Windows), ezt a Windows telepítõ CD-vel meg lehet tenni, a Repair Console, ha nem tévedek.
Ha ekkor sem megy, akkor a Windows telepítõ CD-vel, addig nyomod a gombokat, meddig megjelenik, hogy új Windows telepítése, ott kell legyen egy Repair opció, ami kijavítja a Windows hibákat, de minden más feltelepített program mûködni fog, csak jobb mint egy új Windows telepítés. Ez a módszer csak akkor megy/mehet, ha azt a Windows telepítõ CD teszed be, amelyikrõl telepítve volt a rendszer. Ennek a módszernek csak egy hibája van, hogy Repair, annyi idobe telik, mint egy új Windows telepités és hogy ha be volt kapcsova a Windows telepítés, akkor újból fel kell frissíteni a Windowst.
Most kl24h tanácsát kell megfogadnod.Kiírod lemezre vagy ahogyan írja usb-re.Aszem a kasperskynél levan írva angolul hogy kell usb-rõl bootolni(de csak akkor ha a bios támogatja az usb-rõl való bootolást).
Bár nem csak vírus csinálhatja hanem más is(attól függ hogy mit csináltál vele).
1. Kaspersky Rescue Disc 10
2. AVG Rescue CD
Lehet USB flash (PEN Drive) memóriára is rámásolni, csak el kell olvasni az utasítást, hogy bootolhatóvá tedd.
Van egy kis gáz, egyik ismerõsöm gépével... a BIOS betöltése után, kiírja hogy hiba történt az utolsó futtatáskor meg stb... itt a csökkentett mód lehetõsége meg a többiek... no de tökmindegy mit csinál a paraszt, mert épphogy betölt a Windows, máris kékhalál és indul újra.
Ez valami durva vírus lesz, mert én is kaptam már ilyent...
Az lenne a kérdésem, hogy hogy hívják azt a bizonyos CD-rõl Boot-olható oprendszert, amit direkt ilyesmi problémák kijavítására való?
Az enyém is ezzel lett megjavítva... valami speciális Windows...
Köszi!
(Segíts Gergõ! Mindig te segítesz! <#vigyor2>#vigyor2>)
Ha nincs kikapcsolva ott, akkor tedd újra az alaplapi CD-rõl az USB porthoz a drivert (ha van ilyen).
kéne egy kis segítség van a gépemben 3 usb port ez a mindegyik ugyan azt csinálja semmit de amint látom energiát ad ezt onnan tudom hogy bedugom a 4 portos elosztot és kéken világít mind a járom portnál de semien adatot nem észlel se a billentyüzetet se az egeret se a pendrájvot stb. megprobáltam tübbfajta usb-s egeret és billentyüzetet de egyik sem müködött de biosban müködött a bill. csak mikor felál a gék akor már semmi
megprobáltam csökentett modba rakni de akor sem volt kedve müködni a billentyüzetnek.
ez a bajom két kérdésem van. Miért van ez? Hogy tudom megoldani?
pls help most nem tudom használni a gépem és kéne a tanuláshoz is most ha érdekel valakit egy internet kávézoban vok pls help
| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |
Van egy kis bajom 😊 Vettem egy új moncsit és az xp betöltése után (kb ötször elhalad balról jobbra a giliszta) az asztal helyett csak fekete kép van ... Az elõzõ monitorom 100 herces volt és szerintem úgy felejtettem a beállítást viszont az új moncsi már nem tud száz hercet. Csökkentett módban van kép viszont ott nem tudom állítani a hercet. A felbontást pedig hiába állítom bármire csökkentett módban nem érek vele semmit mert normál módban minden ugyan úgy marad... Nem lehet ezt valahol átírni csökkentett módban hogy normál módban milyen frissítési frekvenciával és milyen felbontáson induljon a rendszer?
| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |
Ellenõrizd a géped például malwarebytes antimalware szoftverrel...
Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.
ms dokumentáció
Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.
valaki tud esetleg valami megoldást, h a gép indulását követõen választani lehessen az op.rendszerek közül, lécci? elõre is nagyon köszii
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
olyan problémám van hogy az alaplai raid driver eltûnt, letörlõdött, és ez miatt nem látja sem a hdd-éket sem a dvd olvasót. alaplap típusa Asrock m3n78d
hogyan tudnám megoldani ezt a problémát??
elõre is kösz