Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kornan
Hellosztok!
Van egy apró anomália a rendszeremben.Mikor dvd-rõl másolok a gépre valamit,elõfordul,hogy nem igazán mûködik rendesen file.Pontosítok.Mikor lenyomom az egér jobb gombját hiányoznak menüpontok az elõugró menübõl,pl másolás,törlés,átnevezés...És billenytyûzetgombinációval sem mûködnek,azonban mikor a mappán csinálom ezeket a parancsokat mûküdik,tehát gond nélkül törlõdik a file ha a mappát törlöm.Nemtom megynyitni sem,de a dvd-n gond nélkül mûködik.Mikor felmásoltam pendrive-ra egy másik géprõl és onnan raktam fel akkor mûködött.Valaki találkozott ezzel a problémával vagy tudja valaki mi lehet a probléma. Én arra gyanakszom,hogy a dvd-rom nem mûködik rendesen,meg ez most jutott eszembe:talán mert elég hosszú neve van a fileknak.Még próbálgatom hátha megtudok valamit.
Addig is elõre kössz a válaszokat!
takraj
De eddig mûködött rendesen. Mellesleg a legfrissebb driver van/volt fent.

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

AdaKiller
driver update?

Steam Nick: adakiller

takraj
Na közben kipróbáltam egy csomó másik lejátszóval is, és mindenhol ez van. Ha a hangerõt akarom szabályozni akkor csak és kizárólag az elsõ két hangfalat tudom! (Pl.: Winamp, WinMediaPlayer, MediaPlayerClassic, PowerDVD)

Viszont zenéknél simán tudom szabályozni... + 1-2 videónál is...

Jelenleg a K-Lite Codec Pack van fent nálam... (Ha uninstallálom akkor is ez van)

Mi lehet a gond? Hogyan oldható meg ez reinstall nélkül?

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

takraj
Van egy kis problémám:

Ha Windows Media Player 10-ben zenét hallgatok akkor tudom rendesen szabályozni a hangerõt, viszont ha bármilyen filmet akkor csak az elülsõ két hangfalat. Mit lehet ez ellen tenni? (Azon kívül, hogy használjak Winamp-ot, vagy telepítsem újra az XP-t például!)

Kodek probléma szerintem nem lehet, mert ha uninstallálom õket akkor is ugyanez van.

SP2-es XP-m van, konfig: lásd alább.

Tudtommal még nincs hivatalos ms sp3 xp-hez, bár hallottam olyat, hogy a ms jövõbeni terveiben szerepel az sp3 kiadása, ám ez az elõzõektõl eltérõen egyszerûen csak az azóta megjelent javítások egy csomagba integrált változata lenne. Megjelenési idõt nem írtak rá sehol, mondjuk, érthetõ, hiszen most a cél a vista, mivel az xp 5 éves támogatás ciklusa még idén lejár, míg a microsoft azt tartja, hogy legalább 5 évenete ajánlott lecserélni az op. rendszerüket az embereknek, pont ezért is van, hogy a megjelenést követõ 5. év után már csak biztonsági javítások jelennek meg rá, az egyéb támogatása megszûnik, ezzel együtt a forgalomból is kivonják. Szóval, ha nem jelenik meg idén a vista, akkor kénytelenek lesznek eddigi rendszerüket felborítani, ami nekik is nagy kiesést jelent, valamint presztízs veszteséget.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Horza ha tud jöjjön fel MSN-re lenne pár kérdésem! RIKKEL
zsoleszq
1 kérdés

Miért van az hogy kb5 perc mire betöltõdik a windows xp? egy hete van ez a jelenségem

Opsz - az elõbbi hozzászólás alapán, úgy látszik mintha a MS adta volna ki (Sp3), holott épp ez nem igaz...
SP3: nem hivatalos (Microsoft által kiadott javítócsomag)
Tul.képpen egy frissítésgyûjtemény - a magyar XP-re nem használható (amit néztem angol volt)
Ennyit tudok róla
Tokeletesen ertektelen teszt. Ameddig le tudtak menni, azon meg elindult a win. Also indulasi hatar nincs kideritve. Rajottek, hogy 8-20?mhz-es gepen szarul fut a win, ezt megmondtam volna nekik elore is. De szerintem az se kizart hogy egy 1 hz-es processzorral is elindulna parszaz ev alatt.
Sarapetike
szevasztok létezik az hogy van már sp 3 ????vagy kamu az egész?

Origi COD 4 :) + Origi cod 5 +MW2 is XD COD 4 Szeró 84.2.39.228:28971 (idönként Cod 5 ben üzemel XD)

geri15
A teszt lényege az volt, hogy milyen gépen indul még el a windows. Nem úgy akarták használni, ez csak 1 teszt.

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

es probaltad is akijatszast? ha igen legyszi adj mar tippet sp2 es xp pro admin jelszo kijatszasara.

Milyen progit ajánlotok, hogy senki se tudja elindítani a gépet?

Xp rendszergazda jelszónkívül, azt sokféleképpen ki lehet játszani, elég ha csak a csökkentett módra gondolunk.

Köszi!

Na hellosztok!! Meg tudja nekem valaki mondani hogy hova is kell bemásolni a bootskin fájlt! Már mint töltöttem le újat! És tudom hogy a windows mappába kell csak azon belül hova léci segítsetek!
Sanyix
Jó nem kell bemásolni az egész cikket, de nem minden dolog igaz ami le van írva 😉 nincs 8 mhz-s pentium akkor sem, és sztem downclockolni se lehetne egyet ilyen lassúra, de ennek amúgy sincs semmi értelme, mert használhatatlan a vindóz ilyen gépen. Kit érdekel hogy indul, ha egyszer nem jó semmire? 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Az elmúlt napokban Európa több országát is megbénító sarkvidéki hideg érdekes ötlet megvalósítására sarkallt néhány vállalkozó szellemû fiatalembert. Legalábbis elgondolkodtatók azok az eredmények, amelyeket a Winhistory.de csapata ért el. A szakemberek elõször egy Pentium 100-as processzorra épülõ rendszerrel próbálkoztak, ami még viszonylag szépen dolgozott a Windows XP. Ezután fokozatosan egyre lassabb alkatrészeket építettek a számítógépbe és mindig újratelepítve az operációs rendszert igyekeztek rájönni, hogy melyik az a minimum konfiguráció, amin még használható a Windows XP.

Nos, a "nyertes számítógép" 8 MHz-en üzemelõ Pentium Overdrive processzorból és 20 MB memóriából állt. A bootolás nem kevesebb mint 30 percig tartott, a könyvtárak vagy a böngészõ megnyitása pedig 10 percet vett igénybe. Mivel az operációs rendszer 64 MB memória alatt nem hajlandó feltelepülni, a csoport tagjai trükkhöz folyamodtak: 64 MB RAM-mal telepítették a Windows XP-t, de aztán kivettek három 16 MB-os modult és betettek egy 4 MB-osat. Még egy érdekesség: a telepítés csak és kizárólag Pentium Overdrive CPU esetében mûködött, hagyományos 486-os processzor esetében nem.Miután az operációsrendszer felkerült a gépre kicsit könnyebb lett az urak dolga. Nem kellett mást tenniük, mint lecsökkenteni a memória mennyiségét és visszavenni a processzor órajelét.

Sanyix
Igen ez az, hogy 20 mhz-s, se 7 mhz-s pentium sincs, a pentiumok 75 mhz-tõl indultak, 7 mhz-sek 286-osok korában voltak a processzorok. Amúgy nagyon sok minden elinsul nagyon régi gépeken, csak használhatatlanok, így semmit nem jelent, hogy elindul.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

geri15
Nem fake. Kipróbálták milyen lassú gépen indul még el a Windows XP.
7 MHz-esen még elindult.

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

LoDMaSt
Xp skin, átalakítja az xp ikonjait, szebb, jobb lesz.

@ Hellomarci

dark prince 14
MAGYARUL?

Prince of Persia The Sands of Time Prince of Persia Warrior Within Prince of Persia The Two Thrones

A legegyszerûbb: %windows%\system32\drivers\etc mappában lévõ hosts fájl végére odailleszted a következõ sort:
127.0.0.1 oldal.címe.tld
Windows File protection
Mi ez? Mire jó? Minek van, mi a funkciója?

"The most important differnce between the origial version and this "Gold Reloaded version"
is that the Windows File protection has been disabled; the annoying Windows file protection error message has been disabled."

Egyébként vki használja ezt a verziót, van vkinek véleménye róla?
Mennyivel lehet jobb mint a többi?
LoDMaSt
Erre:
"XPize is a resources transformation pack for Windows. It replaces most of the non-XP icons, avis and bmps that Microsoft has always overlooked. The installer simply automates the process of replacing resources in critical system files, making your XP's look better."

@ Hellomarci

dark prince 14

Prince of Persia The Sands of Time Prince of Persia Warrior Within Prince of Persia The Two Thrones

12346
szííp napot!

hogy tudnám azt összehozni, hogy egy olyan gépen letiltsam egy adott oldal elérését, ami hálón keresztül kapja a netet? mmc-ben kukkolásztam, de elvesztem...^^
elõre is kösszenet😊

Mighty
Nekem két sata és egy ide (ez a rack-es) hdd-m van. Kutakodok még ezügyben mi a franc lehet.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Blufox
Itt az új Internet Explórer 7 beta 2 ,lelehet tõlteni

http://www.microsoft.com/windows/IE/ie7/ie7betaredirect.mspx

apu
Ugyanez a helyzet nálam. Én még újra is telepítettem, de a frissítések után újra lelassult. Most kihúzom, a rekket vagy kikapcsolom és bebootoltatom. Ha bedugom az a bizonyos PlugendPlay nem indul el. ha kell a vinyóról valami akkor manuálisan , varázsló stb... és utánna nincs gondom. Újra indításnál újra elõrõl. 😊 Már nagyon unom, valamit ki kell találni. Nálam én arra gondoltam, hogy a rekkes vinyón nincs jumper, (nincs rajt kábel selekt), de eddig a frissítésig nem volt gondom. Lehet, hogy szét kell szednem és át jumpere elni az összes meghajtót ? 2 vinyó 2 optikai.

http://kromek.hu/blog/ -apu-

CheAteR88
THX de tényleg NAGYON KEVÉS

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

CheAteR88
szerintem a videokártya drájverjén
Nekem ott van😊

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

AdaKiller
olyan szinten oldódott meg, hogy new XP, semmi frissítést nem tettem fel. nav 2003 helyett F-Prot 3.16, Zone Alarmot nem tettem fel, netlimiter 2 pro helyett vissza az 1.3ast. úgyhogy most még eddig nem volt fagyás. csak vidkari+hangkari drivert tettem fel, tvtunerét nem. de a tcpip.sys fájl most más méretû, dátumú, és sztem ez is lehetett a baj forrása. majd pár nap-hét alatt kiderül, hogy mi lesz az eredmény.

hali
1 olyan kerdesem lenne hogy a trapéz korrekciót azt lehet allitani softweresen vhogy? termeszetesen windowsban <#hamm>

van egy ilyen projektorom es ez sajnos nem tudja ezt a funkciot. paran mondtak hogy esetleg nezzem meg a driver cd-jet de olyat nem kaptam hozza, es a neten sem talalok (szerintem ehhez meg nem adtak) a videokartyam az radeon 9800-as...

ha vki tud vmi jo otletet az kerem segitsen
koff

Tomicsek
AdaKiller- megoldódott a probléma? #10513

AdaKiller
én még nem

Mighty
Gondom van: A legutóbbi Windows Update óta (kb 2 hete), teljes shutdown után a windows nagyon lassan indul el, ha benne van a gépben a rackes HDD-m. Ha kihúzom, elindul normális tempóban.

Jelenleg kiküszöböltem a lassú indulást azzal, hogy egyszer kivártam mire ténylegesen elindult betolt rackkel a win (volt vagy 10 perc) és hibernálom, mikor ki akarom kapcsolni.

Tapasztalt már más is ilyet, vagy egyedi lehet az esetem?

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

AdaKiller
köszi

Tomicsek
Nézd talán segít, de nem biztos ezen az oldalon legalul van egy olyan, hogy WinSockFix. Hálózati kapcsolat helyreállító. Nézd meg.

AdaKiller
BugCheck 1000007E, {c0000005, aaf9ed07, f6e34b04, f6e34800}

***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.

Unable to load image tcpip.sys, Win32 error 2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for tcpip.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for tcpip.sys

ez mit jelent?

AdaKiller
SYMTDI.SYS

lekaptam a nav-ot, és eltûnt ez a fájl. na de megint erre a fájlra hivatkotva kékhalál. de hogy tud erre hivatkozni ha már nincs is meg ez a fájl?

AdaKiller
*** WARNING: Unable to verify timestamp for SYMTDI.SYS
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for SYMTDI.SYS
*** WARNING: Unable to verify timestamp for nltdi.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nltdi.sys
Probably caused by : SYMTDI.SYS ( SYMTDI+27fe4 )

na most ezzel van a probléma 😞😞😞😞

Tomicsek
http://winxp.rb-338.com/ ezekhez a skinekhez nem kell buherálni semmit, igaz elég kevés. Ajánlom nézz szét itt.

CheAteR88
Windows xp-he tud valaki ajánlani skineket?
Ha lehet akkor a style xp-t ne!
KÖSZI

Tomicsek
Kerio Ez is egy jó tûzfal, egyszerûbb mint a ZA.

AdaKiller
viszont itthon másik gépen is fent van a netlimiter 2 pro, az a gép se megy kevesebbet mint ez, és egy reboot sem volt, ja és azon a gépen nincs Zone Alarm. úgyhogy sztem nagyobb esélye van a ZA-nak. bár a 3. gépen meg mûxik rendesen a ZA. legyek okos:S:S:S:S:S.

AdaKiller
http://www.revconnect.com/forum/viewtopic.php?p=2625&sid=b0734fbdbb75ac361a2d6343deae5ed0

sztetek is lehet okozója a netlimiter 2 pro? ugyanis nálam is fent van

AdaKiller
sziasztok!

ismét én egy újabb típusú hibaüzivel. megjelent ma este egy "kékhalál":

STOP:0x0000007E

tcpip.sys - ADDRESS AAF76D07 Base at AAF2D000 DATESTAMP 4294cc20

www.dunainfo.net/~adakiller/Mini013106-01.dmp

végén ez a rész:

*** WARNING: Unable to verify timestamp for vsdatant.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for vsdatant.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for SYMTDI.SYS
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for SYMTDI.SYS
*** WARNING: Unable to verify timestamp for nltdi.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nltdi.sys
Probably caused by : vsdatant.sys ( vsdatant+3e6e1 )

na most sztetek megint a zone alarmos fájlba köt bele? van egy olyan érzésem, hogy ZA felejtõs lesz ezekután. tudtok vmi jó tûzfalat mondani, amit nem nehéz konfigolni, és megbízhatóan mûxik is?

Javaslom a peer guardian telepítését is. Abban igen sokféle, sûrûn bõvülõ blokkolólista van. A módszer lényege, hogy van egy több tízezer fõbõl álló embercsoport, akik állandóan gyûjtik a statikus ip címeket, amik valamilyen veszély forrásai lehetnek. Sokféle lista létezik, ismert trójait terjesztõ oldalak, jogvédõk, kellemetlen reklámokkal elárasztók....). Szóval, olyan, mint egy tûzfal ip szûrõje, csak éppen sokmillió címmel. A jó a dologban, hogy mivel kernel szinten megy, így egy 400 Mhz-es procin is elfut 1-2% processzor használattal, és nem kell neki 10 mega memória sem. Ellenben, bármely tûzfal lerobbanna ennyi szûrõszabálytól. A mûködés lényege, hogy tilt bármilyen kapcsolatot a tiltólistán lévõ ipkkel, oda és vissza is, bármely protokollon.
Egyébként, én mostanság a következõket használom: kaspersky és nod32 antivirusok, kerio tûzfal, peer guardian 2 ip blokkoló, spyware blaster és spy sweeper a kémprogramok blokkolására, valamint ie helyett firefox, és azóta lényegében megszûntek a mindenféle kém, vírus és egyéb problémák. Bármivel is szoktam keresni, nem találok sosem olyan írtandó problémát, ami a gépemre férkõzött volna, pedig régebben tömegével jöttek.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

A most bemutatásra kerülõ terv célja, hogy megállapítható legyen mi a legalsó hardver követelménye a Windows XP futtatásának.

A leírás szerint az igazi problémát a telepítés jelenti. A project kivitelezõi egy 100 MHz-re tuningolt 75 MHz-es Pentium processzoros gépre telepítették az XP-t, melyben 64 MB memória volt. A 64 MB a telepítésnél követelmény, ha ennél kevesebb van a telepítés leáll.Miután az operációsrendszer felkerült a gépre kicsit könnyebb lett az urak dolga. Nem kellett mást tenniük, mint lecsökkenteni a memória mennyiségét és visszavenni a processzor órajelét.Teszt itt