Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Looserke
letöltöttem, de itt hol tudom elmenteni az aktivációs fájlt?

windozkutyulo cucc
http://www.winxp-manager.com/xpmanager/

Looserke
mi az a winXP manager?

elvileg xp is tudja, tavoli hozzaferes , vagy mi.
en a tightvnc nevu vnct hasznalom.
de van pl ultravnc is, keress rajuk.

Tomicsek
norbre
Légyszi segÍtsetek!<#shakehead>

A munkahelyemen pár gép van hálózatban, routeren keresztül
mindegyiken WinXp(Sp2) van.
Azt szeretnénk megoldani hogy láthassuk a másik képernyõtartalmát, vagy adott progi képét. Xp tudja ezt alapból, vagy miklyen progi képes erre?

thx

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

lck
Amint felraktad az új rendszert, és aktiváltad, Ghost programmal elmented a rendszerpartíciót. Ez egy kb. 800 megás image fájl lesz amit kiírhatsz lemezre. Utána mindíg ezt állítod helyre.
winxp managerben le lehet menteni az aktivacios filet, ha csak ujratelepited hw elem nem valtozik, akkor azt visszarakva aktivalodik a windozod.

Looserke
Sziasztok! Van arra valami mód, hogy ne kelljen állandóan újraaktiválni a win-t, ha újrarakom a rendszert? Nálam ez 3-4 havonta szokott elõfordulni és múltkor már nem engedte sem neten sem telefonon aktiválni magát, csak az ügyfélközpontos csajszinál tudtam. És õ is pampogott, hogy biztos 2 gépre raktam fel, pedig csak a sajátomon van.

Hali!

Lenne 1 érdekes probléma.
Pár napja újra telepítettem az XP-t (HUN, SP2). Ez után rendre felpakoltam a korábbi progikat. A probléma az explorer körül van. Ha egy weblapon lévõ linkre kattintok (ami egy másik, nem azon a site-on lévõ lapra mutat) akkor csak vár, vár, vár a végtelenségig. A bal felsõ sarokban meg csak leng a vacak zászló, de alul nincs folyamatjelzõ zöld csík. Ha ekkor leállítom majd nyomok egy frissítést, szinte berobban a tartalom az ablakba.
Mi a bánatom okozza ezt?
Nem akarom mégeccer telepíteni a rendszert, és nem akarok másik böngészõt használni.

A virtuális memóriát nem sikerül beállítani! Már próbáltam ugyis hogy kikapcsoltam majd chkdsk /f majd beállítottam és ugyanugy hibaüzit dob!

PSN ID: Foxxika - BattleTag: Yogsara#21730 - Nintendo: Foxxika Origin: Foxxyka

Csak azt nem értem hogy eddig (1éve) nem jött ilyen hiba elõ..most meg elkezdte. Nemtudom mire vélni...le memtestelem

samuray
ja és mi lenne a mentésed után egy víszaállítási pontot hoznál létre?

samuray
bocs bele duma! mem opti nem segít! lehet nem is ott az igazi hiba hanem a fizikai memonál csak nem ott jelentkezik a hiba hanem a virtuális memó felhasználása közben!
nem tom érted e?

Sajna ugy van megcsinálva és semmit nem csinál. Mintha az lenne beállítva de mégse az van. Még bese jelentkezik a rendszerbe már kidobja a hibaüzenetet! 😞

Foggalmam sincs mi lehet..de valszeg e miatt dobál ki a játékok alol is 😞

Tomicsek
Jól rémlik. SP2 eltávolítása.

SP2-st el lehet távolitani ha külön telepitettem fel?Nekem ugy rémlik igen...de a gép nincs elöttem.

A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!

a beallit gombot kell megnyomni, az ok nem eleg neki.
nem nezlek lamanak, de mindenki hibazhat.
esetleg a tobbi meghajtorol/particiorol torold a virtualis memoriat. szinten beallit gombbal.

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy a windows inditásánál mielõtt még belépne a rendszerbe jön egy hibaüzenet hogy a virtuális memória mérete túl kicsi ezért probléma lehet! Beállítom kézire a virtuális memóriát 512-1024-re és mentem, majd restart. Ezekután ugyanugy elõjön a hibaüzenet és a virtuális memória mérete 256mega marad 😞

Erre mi lehet a megoldás?

samuray
köszi!
na látod ez a lustaság! nekem eszembesenem jutott!
ha az ember kicsi ideges emiatt a "csodálatos" rendszer miatt, a gõztöl nem lát egy szemernyitsem! köszi! megkukkolom! remélem segít! ha nem asszem a tumort mi ily mértékben zabálja a hátértáram véglegesen kivágom! lehet az ablakon hardverestõl!
na mindegy! nem dühöng! csak kicsit teszi azt!
még egyszer köszi mindenkinek a segítséget!

Tomicsek
Egy leírás. Hátha segít valamit.

samuray
bevan kapcsolva!
erestem nagyobb file-ot de semmi ami indokolná! sem maradvány sem semmi!
agyamra megy már!
olyan mint a rák! ez terjed!

lck
Rendszervisszaállítás be van kapcsolva ?
Sanyix
lemezkarbantartó, régen használt fájlok tömörítése pipa. 1 giga törlése kb fél háromnegyedórás mûvelet...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

samuray
skacok! nagyon nõ a win xp.m! zabálja a tárterületet! valakinek valami ötlete?
mit írtsak ki és hol! már tippemsincs! lazán 5 gigásmár! és két hete nyomtam újra!
behalás! ez azt hiszi területfoglaló játék?
ja sp 2 a kicsike! akarom mondani nagyocska!

lck
C:\windows\system32\shutdown.exe
chaostoki
Mükszik a boot.ini átírása. kösz

Ezt nem tudom, de ha a célod a számítógép leállítása, akkor a shutdown parancs megfelelõen paraméterezett alakjaival próbálkozz.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Sziasztok!

Megtudná valaki mondani nekem, hogy az XP melyik exe/com fájlt inditja amikor beadja a "számítógép kikapcsolása" ablakot?

Enermax Fulmo GT ECA1092AG, Corsair HX620W, ASUS X99 Deluxe/3.1, Core i7 6800K@4,3Ghz, Corsair Dom. 4x4GB, ASUS GTX1070, WD 2+4TB, Lite-On iHES112, Samsung T27D590, ASUS Horus GK2000, Sharkoon M50

gamerman01
THX!

1. (Start -> futtatás) net localgroup Users /add
2. Telepítés
3. (Start -> futtatás) net localgroup Users /delete
gamerman01
Segítség!!!!!
Valaki please fordítsa le!!
Ez megoldás a Windows Defender telepítésére!

To resolve this problem, follow these steps:
1. Create a new local group named "Users." To do this, click Start, click Run, type net localgroup Users /add, and then click OK.
2. Add the non-English language local Users group to the new Users group that you created in step 1. To do this, follow these steps:
a. Click Start, right-click My Computer, and then click Manage.
b. Expand Local Users and Groups.
c. Click Groups.
d. Right-click the Users group that you created in step 1, and then click Add to Group.
e. Click Add, type the object name of the non-English language local Users group, and then click OK two times.
3. Try to install Windows Defender Beta 2 again.

szoltan
Köszi a gyors választ!

Hala Madrid!

Met
ha sp1-es xp-re feltelepíted az sp2-t akkor nem

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

szoltan
Sziasztok! Ha SP1es xp-re SP2-eset rakok, akkor a drivereket újra fel kell telepítenem?

Hala Madrid!

Met
nevetséges

Köszi!
Kattints az ikonjára.

Lesz egy tûzfal, egy automatikus frissítések illetve egy víusvédelem pont.
Kell lennie egy javaslat gombnak, kattints rá és jelöld be a rendelkezem t
tûzfalprogrammal illetve vírusvédelemmel részt.

Vagy:Erõforrások fül, itt a biztonsági központ riasztási módjának megváltotatása. Vegyél ki minden pipát.

Vagy a szolgáltatásoknál a biztonsági központ letiltása.
Sziasztok!

Valaki mondja el légyszives hogy hogyan kell kikapcsolni az XP.sp2 nek azt a figyelmeztetõjét ami minden bekapcsoláskor megjelenik: Veszélyben van a gép mert nincs tûzfal,frissítés. Mindig ott van a tálcán.
Azért azt még elmesélhetnék, hogyan is gondolják megkülönböztetni a garanciális meghibásodás miatti cserét, és a sima upgrade miatti cserét. Mivel én számtech nagykerben dolgozom, gyakran találkozok azzal a problémával, hogy nem tudunk olyan alaplapot adni vissza, amilyet leadtak, így más típusra kell elcserélni. Tehát, nem tud azzal érvelni a microsoft, hogy cserénél ugyanolyan típusú marad a lap, csak az azonosítója változik... Azt meg nem várhatja el, hogy az ügyfél beslattyogjon a microsoft magyarországhoz a garanciális csere papírjával (ami ráadásul teljesen magán jellegû info, a microsoftnak jogilag semmi köze sincs, hogy ki mikor milyen alaplapot kapott).
Emellett, mostanság minden eddiginél jobban fellángolt az új processzorhoz új alaplapot láz, az amd idén 3 új foglalatot hoz ki, amikre a régi lapokat cserélni kell, az intel még nem tudni, hogy új foglalatot is tervez-e az új processzormaghoz, de az biztos, hogy legoptimálisabb esetben is csak a mai csúcs alaplapjaik fogják kezelni a procikat, bios friss. után, bár sokkal valószinûbb, hogy alaplapot is kell cserélni. Tehát, ha valaki új procit akar, ahhoz vehet új alaplapot, és új windowst is (vagy a méregdrága dobozos verziót, ami lényegében semmi plusszt nem ad). Ha ez nem segíti elõ a windows kalóz verziók terjedését, akkor semmi....

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!

Sasboy: hát, pedig mindenképp valamelyik eszköztárad van lehúzva a második sorba, és azért nem engedi kisebbre csukni. Próbáld meg bezárogatni az eszköztárakat, úgy beállítani a tálcaméretet, és újra megnyitni a kellõ eszköztárakat.

Chaostoki: vezérlõpult/rendszereszközök/indítás és helyreállítás/szerkesztés.
a default= kezdetû sor tartalmazza, hogy melyik legyen az alapértelmezetten kiválasztott oprendszer. A default utáni rész megegyezik valamelyik sorral, amelyik az operating systems részben van, az, amelyikkel megegyezik, esetedben pont a "hibás" op. rendszer. Itt a default utáni részt írd át úgy, hogy az adatai ne azzal, hanem az operating systemsben levõ másik bejegyzéssel egyezzenek meg. Ekkor, ha újraindítod, már a megfelelõ op. rendszernek kell kiválasztva lennie, és az töltõdik automatán. Ha a menüt is el akarod tüntetni, akkor töröld ki az operating systems alól azt a sort, amelyiken régebben állt, amikor mindig a hibásat töltötte be, így több bejegyzés híján nem fogja feltüntetni a menüt többé.

SASboy
így próbáltam természetesen és nem engedte 😊 Az volt a baj, hogy túl sok ikon volt a gyorsindításnál...

nice legs. what time to open?

Tomicsek
Próbáld meg csökkentett módban indítani, úgy tudom akkor megjelenik XP Home-nál. Bocs ha mégse.

Nem tudja valaki, hogy hol lehet bekapcsolni azt, hogy a mappáknál megjelenjen a biztonság fül is? Kéne egy gépre több korlátozott jogu felhasználót beállítanom egy már feltelepített Home xp-n (NTFS)és nincs olyan állítási lehetõség a mappa beállításánál hogy "Egyszerû fájlmegosztás használta".

Ezt érdemes megnézni (és meghallgatni): http://www.bugyimirklityko.hu/

Tomicsek
Bebootolsz a telepítõCD-rõl, és a fixmbr és utána a fixboot parancsokkal kijavíthatod a bootszektort. A BIOS látja a másik meghajtót?

Sanyix
Hát hülye a vindóz, ennyi. Amúgy a c meghajtón lévõ boot.ini-ben átírhatod a választásokat (rejtett fájl!). De sajnos a hülye vindóz akkor is átírja a meghajtó betûjeleket ha nem ismeri fel a particiót. Nekem volt egyszer egy NTFS C:, és gy fat32 d:, de D lett belõle, miután a D-re ami C-lett, win98-at telepítettem 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Met
Kaptál egy vinyót amire felrakál egy xp-t és vissza adtad a vinyót? Az úgy nem nagyon fog mûködni.
A dupla windows eltüntetéséhez meg a bootiniben kell kavarni. Én sose találtam meg😊

chaostoki
Hy!

Egy haverom megkért rakjak xp a winyójára és ideadta. Én meg is csináltam de most a gépem azt hiszi hogy két windózom van. És persze hogy azt tekinti elsõdlegesnek amit nem lehet futtatni mert nincs benn a winyó.
Mit csináljak hogy visszaálljon a régi rend és kérdés nélkül belépjen abba az egy oprendszerbe ami a gépen van?

Elõre is kösz

Tomicsek
Az egérrel keress elválasztó vonalat a tálcán, kettõs nyílnál bal gomb lenyom, és elhúzod valamerre, próbálkozz.