Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1) ez mutat a C: meghajtóra
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2) ez meg a D: meghajtóra

amit alább írtam ami ezzel kezdõdik "" azt másold be a boot.inibe
és hidd el nem lesz boot menü,és a D particiódon lévõ winfos fog indulni.

--------------------------------
www.izbsystem.hu
-------------------------------
Itt vásárolok,és azon kívül,hogy egy jó bolt,semmi kötödésem sincs hozzá,max az,hogy korrekt a kiszolgálás,és a garanciális ügyintézés,ami manapság ritka mint a fehér holló

Megcsináltam amit írtál! De még mindig beadja a boot menüt és most azt írja ki hogy xp a második sorban pedig alapértelmezett windows!??
Most akkor mi van?
Ha magas,akkor ne kezd neki,mert ennél egyszerübben nem lehet leírni.
Annyit hozzáfûznék,hogy ha a D: meghajtón lévõ winfos kell,akkor igy alakul a boot.ini tartalma.

"
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect /bootlogo"

www.izbsystem.hu

Elindítod azt a windowst, ami kell neked, majd jobb klikk a sajátgép-en, ott tulajdonságok, ott a speciális fül, majd az indítás és helyreállítás részben a beállítások gomb, majd a szerkesztés gomb. Ekkor megnyílik egy boot.ini nevû fájl egy jegyzettömb ablakban. Ott az szekció alatt két multi..... kezdetû sort kell látnod, ez a kettõ tölti be a két windowst.
A multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1) kezdetû sor felelõs a C-n levõ windows betöltéséért, ezt ki kell törölnöd (ha nem vagy teljesen biztos a dolgodban, hogy melyiket töröld, akkor az egyik sorában a Microsoft windows xp... szövegbe írj bele valami más dumát, a lényeg, hogy az aposztrófok közé kerüljön, ekkor a következõ bootoláskor már ezt a szöveget fogja kiírni az egyik windowsnál. Ebbõl már biztosra be tudod tájolni, melyik windows kell neked, a másik sorát pedig töröld ki)
Ha egy újraindítás után is bejön a boot menü, akkor menj vissza a boot.ini-hez és itt default= kezdetû sorban írd át a szöveget, multi(x)disk(x)rdisk(x)partition(x)-re, ahol az x-ek helyett azon számoknak kell, hogy álljanak, ami az -alatt levõ hasonló szövegben van. Ekkor már mindenképp el kell tûnnie a boot menünek, eztán még annyi a dolgod, hogy a nem kellõ windows fájljait letöröld.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Uhhh ez egy kicsit magas ahogy leírtad! Túl nagy kérés lenne ha részletsebb leírást kérnék?nekem a d: meghajtón lévõ winxp kell!
Elõre is köszi!
Bootolj be az alól,amelyik kell,és simán töröld azt a winfost,amelyik nem kell.majd írd át a boot.init a sajátgép-tulajdonságok-speciális fül-ott indítási beállítások-szerkesztés
Ami igy néz ki,alapértelmezetten,ha a windows C: meghajtón van

"
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect /bootlogo"

www.izbsystem.hu

Az a baj hogy a vinyón kétszer van a xp! A vinyó két részre van bontvaés most mindkettõn található az xp de az egyik nem kell nekem és ne tom hogyan lehetne eltüntetni:-(
simán telepítsd a windowst arra a particióra,amin most van.
cserélni fogja a rendszerfiléket,és a többi adatod megmarad.

www.izbsystem.hu

Sziasztok!

Tudna vki segíteni abban, hogy újra szeretném telepíteni a rendszert de vannak bizonyos adatok amiket nem szeretnék elvezsíteni, jelszavak, email címek, adatok, fájlok stb... hogy csináljam hogy ne veszítsem el a számomra fontos adatokat?
Elszállt a rendszerem, de mielõtt meghalt készítettem róla biztonsági mentést az XP beépített progijával. A *.bkf file-ban látom a saját dolgaimat amiket saját használatúvá tettem de hiába mentem ki nem mûködik semmi sem. A C:/DOCUMENTS AND SETTINGS/*USER*/ mappa teljes tartalmát látja de nem tudom használni még a kedvencek URL-jeit sem ha kiveszem.

Esetleg valakinek van ötlete?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Serius
Pedig át irja,ki probáltam.Szintén everestel néztem meg.

\"Légy olyan ,mint a madár,mely alól ha kivágják a fát- nem zuhan le-hanem még magasabbra repül.\" És neszójjábe:DD

Érdekes egyik se jó. és közben frissítettem is.

francois
nekem kellene egy olyan program ami .ebi kiterjesztésbõl word formátumba nyomja a szöveget. valami ebook editorra gondolok.

kösz

igen, nem mûködik nálam,, mint írtam be se jön ez: oobe/msoobe /a

Alaplap: ASUS A8N-E CPU: AMD64 X2 E6 3800+ @10*258(1.3V) VGA: Asus X1950 Pro 2*1Gb DDR 400@430

urbijoe
eddig ugy csinálltam szép és jo volt
a C (rendszer) D(adat) E(adat)
de mikor ujraraktam a C -re az XP-t akkor azt irta a lemezkezelésnél hogy
C (rendszerinditás) D (rendszer) és igy a D-vel semmit nem tudtam csinálni mert azt irta nem törölhetö mert rendszer file-ok vannak rajta holott csak sima adat volt
lehet hogy azért mert mind a három particiot elsödlegesnek csinálltam?
most ugy csinálltam a C elsödleges ,a D,E kiterjesztett logikai

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

Tomicsek
#10831 Olvastad vagy nem????

na megnétem everest-et, és ott nekem azt írja h a termékaktiválás nincs támogatva
sztem ezért nem jön erre semmi: oobe/msoobe /a
pedig jó lenne vhogy átírni a cd-key-emet...
reg-ben nem lehet vhol??

Alaplap: ASUS A8N-E CPU: AMD64 X2 E6 3800+ @10*258(1.3V) VGA: Asus X1950 Pro 2*1Gb DDR 400@430

lck
A CD-s bootoláskor ne foglalkozz a többi partícióval, csak azt hozd létre amire a rendszert rakod. Aztán majd XP alól látrehozod és formázod a többit: Vezérlõpult > Felügyeleti eszközök > Számítógép kezelés > Lemezkezelés
urbijoe
amikor xp cd-röl boot-olok és létrehozok 3 particiot C,D,E, a C-re rakom az XP-t.
a többit hogy tudom ott megformázni anélkül hogy azokra is rárakná az XP-t?
mert csak ugy tudom hogy mikor eléri a 100%-ot a formázás akkor ujrainditom a gépet mert különben arra a particiora is rárakja az XP-t

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

kulcscsere? kerj egy egyetemi kulcsot valamelyik ismerosodtol.

NeoMaN
no, meghalt a winupdate prof.corp.hun-nál
Mit tegyek? eddig ment, de most letilt.. 😞

Serius
Ezek nagyon jók,engedelmeddel,lehúztam öket😊Köszi!!!

\"Légy olyan ,mint a madár,mely alól ha kivágják a fát- nem zuhan le-hanem még magasabbra repül.\" És neszójjábe:DD

Tomicsek
Win Key Finder ez kell hozzá úgy tudom. Innen töltsd le az keywiewert, az kiírja neked. Azt hiszem az Everest is megmutatja.

Met
google

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Sziasztok!
vki meg tudja mondani h hogyan tudom megváltoztatni a win cd-key-t?
regeditben lesz vhol nem? nem találom...

Tomicsek
#10595 hozzászólás itt. Az lesz a megoldás.

arra nem is reagál.nincsen változás

Tomicsek
1. Asztalon jobb klikk-ikonrendezés szempontja-webwes elemek zárolása elõl pipa ki. Ha nem jó mondok mást. (izb megelõzött)<#wink>

az asztal webes elemeinek zárolása elõl vedd ki a pipát.
Asztalon jobb klikk és ikon rendezés menü.

helló Az asztalon minden ikon alatt van szöveg és a szöveg alatti háttér nekem kék lett. nem lehet visszaállítani hogy ne legyen semmi? mert eddig úgy volt

[Jakuza]
Start>Beallitasok>Vezerlopult>felhasznaloi fiokok

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Hogyan Lehet Megváltoztatni a Rendszergazdai Nevet?

Sziasztok! Kéne egy kis segítség.
Windows xp sp2-m van, most raktam fel, eddig sima xp volt csak. A problémám, hogy eddig ment simán a bitspirit és egyéb fáljcserélõ progik, viszont most hogy felraktam az sp2-t nem tölt le sehogy sem + az internet oldalak is vagy lassan vagy sehogy sem töltenek be, csak ha rányomok hogy frissítés. Zonealarmot használok de ott engedélyezve van a bitspirit és így sem tölt le. AVG vírusírtót!
Ja, és az sp2-t nem hozzá telepítettem a windows-hoz, hanem egy sp2-es windows raktam fel!+ A windows tûzfalat nem tudom kikapcsolni, ha rákattintok kiír vmi hülyeséget!

Kérlek segítsetek hogy mûködésbe hozzam a bitspiritet. Fáradozásaitokat elõre is köszönöm szépen!
Extraboy
csokkentett modba is probaltam 1000szer :S nem uszom meg a reinstallt 😄 azert koszi az ossz helpet 😊

A barátom New Yorkban wireless akar csatlakozni a netre, de állítólag ahhoz ki kell kapcsolnia a notbukján az ún. VPN klienst. Ezt hogyan teheti meg? Van valakinek valami gyakorlatban mûködõ ötlete?

Próbáld meg csökkentett módban elindítani, majd, ha úgy elindul (ha még úgy sem, akkor szerintem kevesebb kínlódás újrarakni), akkor az msconfig-ban a hibakeresés módba állítani, majd úgy indítani normálisan a gépet, ha pedig úgy is megy, akkor szép lassan visszakapcsolgatni az egyes programokat, szolgáltatásokat. Elviekben valamelyiknél majd ki fog ugrani a probléma, akkor újra visszaállítod hibakeresés módba, és tudod, melyik progidat kell leszedned. Persze, lehet, hogy vírus okozza, ez esetben csökkentett módban talán van esélyed leírtani.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Extraboy
Igen, ez mar az ujrarakas kategoria 😄 😊 Ezt knoppixal is meg lehet csinalni, csak ha lehet, en megmenteni akarom 😊

bociub
Igen velem is volt ilyen. Mivel vírusra gyanakodtam ezért beraktam az uhu linux 1.1 1es cdjét az abban lévõ particionáló segitségével helyet csináltam neki a vinyón majd az abba található K3B nevö iró progival minden kiirtam és ujra raktam a Windowst.

Mellesleg linux alól a windows fájlai, felhasználói fiókjai elérhetõk. Mivel a linuxot nagyon nem érdekli h mi van levédve jelszóval és mi nem.

Extraboy
Hali, kovetkezo lenne a problemam: Idaig minden rendben volt az XPm-el, es egy szimpla kikapcsolas ota, mindig a boot logo utan egyszeruen ujraindul a gep. Tortent esetleg ilyen massal is? Ha igen, kerem irja le, hogy oldotta meg, mert konnyebb lenne, mint ujraraknom a rendszert 😊
Elore is koszi szepen

Sanyix
Van olyan program, ami a bootparticiót vissza tudja állítani(miután az egész törölve lett?) csak az kell hogy az xp tudjon bootolni, az adatok a particióról nem kellenek.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

lehet, hogy valamelyik driver , vagy hardver utokozik. esetleg probalj meg minden felesleges alkatreszt kiszedni belole ( videokartya , vinyo alaplap 1 db memoriamodul cpu kivetelevel )

vagy ha drotnelkuli eger vagy billentyu van, esetleg ps/2 es drotosra cserelni a proba kedveert. hatha az gargyult meg.

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni!

A barátnõmnél tegnap raktam újra a windows-t. Ma bekapcsolná és az üdvözlõképernyõ kifagyott, az egér, bill. nem reagál, fiókok között sem lehet váltani, színe is más mint eddig, tehát semmi. Nem lehet vele semmit kezdeni. Próbáltam csökkentett módban is de ugyan ez. Mi lehet a probléma? Válaszotokat elõre is köszönöm!

bociub
KÉPZELJÉTEK:
Az én oldalamon is van SG-s fórum. Hát nem fantasztikus?<#beka2>

AdaKiller
láma

Steam Nick: adakiller

Met
köszönjük a reklámot és a "helyesírást"
menj vissza a saját fórumodba

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Hi emberek!
Nyitottam egy fórumot az sg-tõl a saját lapomra, de nemsok a látogatottság, pedig van egy olyan téma is, hogy Linux és Windows. Itt bármit lehet kérdezni ezekkel kepcsban, és válaszolni is. Kell néhány Linux és Windows tudós és felhasználó, aki nemsokat ért hozzá.
Regeljetek és híresztejjétek!
Léccci! Címem: http://www.suckee.tvn.hu
Hát, nem vagyok 100% biztos benne, de szerintem függ attól is, hogy mivel particionálod, mivel van egy igen jó fajta particionáló magukban a linuxokban is általában (már persze függ attól is, milyen típust raksz fel), feltételezem, ez megõrzi már a boot infókat, lévén, ez már a linux telepítõben van benne, bár pontosabb infókért inkább a linux fórumban kellene megkérdezni ezt.

Sanyix
Jó de a c-rõl bootol az xp, de a d-n van. c:-n van a boot.ini meg ntldr, stb. Ha particionálom a c-t ezeket mind legyalulja. Úgy akkor hogy fog elindulni a d-n lévõ xp?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Szerintem nem lesz problémád a linux-al (bár én így még nem próbáltam ki), mivel a linux elég intelligensen felismeri az xp jelenlétét (a microsoft oprendszerek viszont nem törõdnek a linuxxal, még akkor sem, ha már olyan régi, hogy ismerniük kellene az adott verziót), és a boot loaderébe beírja azt is, mint indítható op. rendszert, azzal pedig nem kell törõdnöd, hogy mi lesz, ha az xp számára "eltûnik" a C meghajtó, vagyis, hogy átformázod ext2 vagy 3-asra, és így nem fogja látni, ugyanis nem helyezgeti át a windows a legelsõ szabad particióra a meghajtót, hanem olyan betûjelzésen hagyja, ahogy volt. Ezt ki tudod próbálni, ha pl. egy optikai meghajtó van a gépedben, majd ez után ráraksz még egy vinyót, akkor a vinyó magasabb betûjelzést kap, ellenben, ha kiveszed az optikait, és a vinyót otthagyod, a vinyó megtartja korábbi betûjelét, neked pedig keletkezik egy lyuk az abc rendben.

Egyébként Te a mûködõ XP-det akarnád egy másik gépre tenni?