Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dienesoft
köszi szépen keeper2!

A fájl használatban van, azért nem engedi törölni, tehát vagy éppen fut, vagy valelyik más programnak az egyik használt fájlja (végülis hasonló effektus, mintha futna sajna) Leírtani megpróbálhatod a windows csökkentett módjának indításával, mivel ott valószínûleg nem fog az adott program futni, amiben a vírus leledzik.
Hatékony progik szerintem: tûzfalnak sunbelt kerio personal firewall (ingyenes, pár modult leszámítva), vírusírtónak nod32 vagy kaspersky (a legjobb együtt a kettõ, jól megférnek). Spyware írtónak spybots, ad-aware, spyware blokkolásra: spyware blaster, peer guardian (ez utóbbi ugyan nem kifejezetten erre van, hanem ip blokkolásra, de elég jól végzi a spy oldalak blokkolását is, megfelelõ blokkolólistával).
Antispam-re passz, mivel én web felületrõl levelezek, így ehhez nincs tippem.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

dienesoft
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: a gépemen fent van a BitDefender Plus 9 nevû progi, 4 az 1-ben program: tûzfal,antispam,antyspyware,vírusírtó.Naponta 4-szer, 5-ször frissít stb...eddig a gépemmel midne ok volt. Most scanneltem le a gépet, és egy vírust találtam a temp mappában. Személyesen kikerestem a mappát, de mikor szeretném kitörölni, azt irja, a forrásfájlt vagy lemezt nem lehet olvasni. Nos, a bitdefender is félperenként értesít, hogy 'the virus are blocked, NOT infected'. De akkor se tudom kitörlöni, és félek, hogy mutálódni fog. Egyelõre tökre jól mûködtek a dolgok, de ajánlhatnátok egy jobb programot, mert mostanába hetente tettem ujra a windowst, mert állandóan lassú...Thx elõre is!!!!!

LSC: valószinû, hogy a tömörítõprogi átmeneti táron keresztül dolgozik, ami rendszerint az op. rendszer meghajtója szokott lenni, és ezért van, hogy nyavajog a fájl méretre, mivel a fat32 tényleges korlátja 4 giga 1 fájlra. Nem tudom, mi értelme van ennek a módszernek, ha egyszer vinyóról vinyóra tömörít, de mást nem tudok elképzelni, mivel tuti a fat32 keze van a dologban. Többek közt a telepítõk is ezt szokták csinálni, hogy a cd-rõl on-the-fly kibontják a telepítendõt a vinyóra és onnét telepítik. Próbáld meg a tömörítõprogid beállításait megnézni, van-e benne ilyen ideiglenes könyvtár beállítva.

ffxi: usb vezérlõbõl nem csak egyféle létezik, ugyanis, elképzelhetõ, hogy a 2.0-ás vezérlõben mûködik 1.0-ásként az eszköz, tökéletesen, csak lassabban. Viszont látva a felkiáltójeles eszközöket, 95% esélyt adok rá, hogy a géped messzirõl elkerülte az alaplapi chipset driver telepítését. Ezt nagyon javasolnám neked, mivel sok funkció támogatása van bennük, emellett a gép a teljesítményét sem tudja rendesen kihasználni e nélkül, sõt, egyes alaplaptípusoknál rendszertelen fagyásokkal hálálja meg a gép ennek hiányát (igazából a win telepítése után ennek kellett volna az elsõnek lennie a telepítési listán). Ezt le tudod tölteni a gyártótól, de akár az alaplahoz adott driver cd-n is rajta van (egy valószinûleg régebbi verzió)

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

nesto
sima ikonok, egy pack-ba találtam õket és nagyon jól néznek ki, szépen megvannak szinálva, ha gondoljátok közzéteszem és a tárhyelemre felrakom õket, de sajnos továbbra sem tudtam õket elhelyezni a windowsban, úgy hogy minden egyes gomb ikonja ki legyen cserélve a toolbar-tól kezdve a folder ikonok, minden. szóval tudtok segíteni?

ffxi
Anno én Partion Magic-el csináltam DOS-osan.

Fákjúal!

LSC
Helló mindenki. Lenne egy kérdésem amire remélem itt kapok választ. 3 partícióm van C(win) Fat32 lényegtelen miért fat32 a másik 2 NTFS ki szeretnék tömöríteni egy darabolt rar-t ami 4g-nél nagyobb és azt mongya 100%-nál hogy csak ntfs kezel 4g< fájlokat. Amin a fájl dolgozik az ntfs csak a rendszer nem. Van esetleg valami mód win reinstall nélkül vagy program erre a megoldásra? Köszi.

ffxi
Mi a francok azok?? Van pendrájvom és USB-s nyomtatom, gondtalanul használom, akkor mért kérdi? A másik meg nemtom mi.

Fákjúal!

😊 bocs tényleg nem .
Valszeg félrenyomtam .
Papisa: a rendszervisszaállítási pontok képzõdnek idõnként, de nem csak egy van, hanem jópárat tart meg a rendszer. Ha vissza akarod állítani, akkor egy naptárban választhatsz, hogy melyik napra akarsz visszalépni, és az akkori állapotot rakja vissza. Persze, csak azokat a napokat engedi kiválasztani, amelyiken készült ilyen visszaállítási pont.

Blasta: pl. többek közt, ha a windows update-re felmész, és õ ellenõrzi a konfigodat, akkor ott megjelenik, ha jól emlékszem a szoftver, választható között jelenik meg (a .net 1.1 is mindig ott jelenik meg, ha nincs a gépedre telepítve), de elképzelhetõ, hogy javítás jellege miatt a sürgõsek közt jelenik meg. Mondjuk, szerintem egyszerûbb a microsoft honlapján rákeresni a .net 2.0-ra, mivel azzal kimarad ez a sok macera, ahhoz nincsenek (még) ilyen javítgatások. A legérdekesebb, hogy nálam a 2.0 fent van, de valamiért a windows mindig javasolgatja az 1.1 felrakás. Mondjuk, feleslegesen. Ja, és ha felraktad az 1.1 sp1-et, majd újraindítás, a poén, hogy már ehhez is van egy javítás, így, ha gondolod, a javítócsomag javítását is feltepítheted ugyaninnen.

Tomicsek
Met
Style Icon?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

nesto
Hogy lehet átállítani a windowsban található ikonokat? Nem csak a tálcán elhelyezkedõkre gondolok, hanem minden gombot egytõl egyig. Pl a style xp-ben volt ilyen opció, hogy minden ikont kilehetett cserélni, de az nem kifejezetten az ikonok cseréjére szakosult program volt, inkább a stílusra ment. Szóval program nélkül meglehet oldani ezt a dolgot?

Blasta
Gondolkozom marhaerõsen, de semmi :-DDDDDDDDd

(HTXVM!!!)

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

PetruZ
Gondolkozz. Erõsen. Nagyon erõsen. Vajon hol?
(Na jó, most az egyszer: itt)
Blasta
Szia!

"Ha netán .net framework 1.1 telepítve van a gépedre, akkor mindenképp telepítve kell lennie a hozzá való sp1 javítócsomagjának (nem ugyanaz, mint az xp sp1!!!), mert különben bejelentkeztetést kér mindig. Ha nemrég ezt telepítetted, akkor elég az említett javítócsomagját felrakni, és a bejelelentkezés újra automata lesz."

Valszeg ez lesz a ludas, mert ezt fel kellett telepítenem (a Sony vegas kérte) és egybõl az xp (amúgy sp2) felrakása után raktam fel, majd ezután változott meg a bejelentkezés.
Már csak azt nem tudom, hogy a .net sp1-es javítócsomagját hol lelem meg :-)))

Blasta
Gondolom ez nem nekem jött :-)

A rendszervisszaállítási állományt azt nem frissíti indításkor az XP ?
Mert ha igen akkor már ez a szar config jönne vissza nem ?
Egyébként már biztos hogy az USB driver az oka mert a BIOSban letiltottam és akkor simán le lehetett kapcsolni a gépet ahogy kell .
CSökkentett módban is simán lekapcsol .
Máshol azt javasolták hogy próbáljan felülírni 1.1-es driverrel .
Szted mûködhet ?
No hát ez a hiba nállam is elöfordult egy párszor én megpróbáltam mindent, és sajnos azt kell hogy mondjam hogy ez bizony hardver hiba nem a jó öreg windows a hibás: elöször is futtatnék egy memtestet hát vagy 4órán keresztül, de nálam a kisfloppy volt a hibás pedig 3hetes volt és én ugy kidobtam, de ugy, vagy<#nezze> nézd át a bios beállításokat is, hogy a firstboot a harddisc legyen, a second és a többi bootot tilsd le(disable), és próba!De szerintem floppy vagy dvdiró lesz::::::<#heureka><#felkialtas><#heureka>

Blasta
Köszönöm a segítséget mindenkinek, otthon próbálkozom majd estefelé!

Mortel: sajnos vannak olyan alaplapok, ahol vacakul jár az óra, siet vagy késik, akár igen extrém mértékben is (teljesen szinte egyik sem szokott pontos lenni, de a legtöbbnél bõven benne a tûrésben). Ezt általában még garis ügyintézési oknak sem szokták bevenni, mindenesetre, megpróbálkozhatsz azzal, hogy lecseréled az alaplapi elemet, a sietést is okozhatja a gyengülõ elem, nem csak a késést (vagy legalább rámérsz multiméterrel). Esetleg a legegyszerûbb megoldás: windows óra szinkronizáció. Alapból ezt hetente egyszer csinálja meg, de lehet sûrûbbre venni, a registry HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Services / W32Time / TimeProviders / NtpClient elérési úton levõ SpecialPollInterval változó értékét írd át, másodpercben van tárolva az érték, viszont hexa (16-os) számrendszerben (pl. a naponkénti frissítés 15180-as érték)

79Alba: jobb klikk a sajátgépen, ott tulajdonságok, speciális fül, teljesítménynél a beállítások, itt is speciális fül, virtuális memóriánál a módosítás: itt megadhatod az egyéni méretet, vagy ha sok memóriád van, akár ki is kapcsolhatod. Ha kikapcsolod, az nagyon jól meggyorsítja a gépet, én is így használom, de ajánlott hozzá min 1-1.5 giga memória (ha a progik hirtelen hülye okokkal kiszállnak, akkor valószínûleg kevesli a memóriát, csak ki van kapcsolva a lapozófájl). Lényeges, hogy bármit változtatsz, mindenképp nyomj rá a mellette lévõ beállítás gomba, NE csak az ok-ra, mert különben elveti a változtatást. A memória kipucolásához, optimalizálásához különféle segédprogikat használhatsz, pl. cachemanxp elég jó hozzá, rengeteg hasznos beállítással.

Indestructible: ha rendszeresen netet használsz, akkor mindenképp ajánlott az sp2, ugyanis rengeteget javítottak benne a netes biztonságon, viszont, ha már egy régóta mûködõ gépre akarod felrakni, akkor csak úgy ajánlott, ahogy írták mások, hogy elötte elmented az egész partíciót pl. ghost-al, mivel ilyen esetekben fura hibákat tud produkálni néha a gép. A saját gépemen anno nem volt hajlandó többé elindulni a windows media player (pedig az saját microsoft fejlesztés), ellenben más progik mentek okésan. Másoktól másféle hibákról hallottam. Ellenben, ha egy frissen telepített windowsra telepítem rá az sp2-t, és csak eztán a többi progit, akkor jól mûködik.

Bakvarnyú: elképzelhetõ, hogy haldoklóban van az egered. Speciálisabb esetekben, ha megszakad a kapcsolat az egér és a windows között, akkor "eltûnhet" a kurzor, és amikor visszajön a kapcsolat, akkor sem fog már visszajönni, amíg újra nem inicializálja az eszközt a win. Próbáld meg egy kölcsönegérrel, hogy úgy is eltûnik-e. Ha nem, akkor cserélj egeret.

Blasta: a registry HKEY_LOCAL_MACHINE/ SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / Currentversion / Winlogon elérési útján az Autoadminlogon kulcsot 1 értékûre változtasd, ha nincs ilyen, akkor elöbb hozz létre egy ilyen nevû, karakterlánc típusú változót. Ha így sem megy, akkor ugyanitt egy DefaultUserName karakterlánc típusú változóban add meg a bejelentkezõ felhasználó nevét, DefaultPassword karakterlánc-ban a kódot (ha van). Ha netán .net framework 1.1 telepítve van a gépedre, akkor mindenképp telepítve kell lennie a hozzá való sp1 javítócsomagjának (nem ugyanaz, mint az xp sp1!!!), mert különben bejelentkeztetést kér mindig. Ha nemrég ezt telepítetted, akkor elég az említett javítócsomagját felrakni, és a bejelelentkezés újra automata lesz.

mostmár igen😊
Ilyen volt néha nálunk is,Adsl modem hiba volt a drága.

PetruZ
Az MSDN mindig a Te barátod lesz: katt ide. <#smile> Az alsó részt olvasd át alaposabban (szimpla otthoni gép, nincs tartományban), nálam évek óta így megy.
Ment egy privi üzi....megkaptad?

Nemrég írtam asszem, hogy minden indításnál leellenõrzi a meghajtók állapotát az XP Prof. Nem mindegyikét csak mikor melyiket. Azóta eltûnedezik a dvd olvasóm is. Hol betölti hol nem. Leellenõriztem biosban, ott is hol látja hol nem. Létezhet, hogy kontaktos a tápkábel? Okozhatja ez a folyamatos hibakeresést is?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Nem de neki alváll-ja......

UPC?

szerintem ha hardverhiba lenne,akkor az indítások 60-70%-nál elöjönne ez a hiba.
Ez a 3 hónap 4 hiba probléma az nagyon kielégítõ.
Ha ez a hibasürüség megnövekedik,na akkor már gondolhatsz hardverhibára,ha a win újrarakása sem lesz megoldás.

Sziasztok!
Következõ problémával fordulok Hozzátok. Adott egy kábel net elõfizu. Mindenjó. Adunk hozzá egy lelkes szomszédot routerrel felszerelve. Még mindig jó.....kb 1/2 év.....nagyon jó...majd jön az üzi: " The page can not be displayed" vagy valami hasonló furcsa marhaság. OK. Másik site...loading....majd az elõzõ marhaság. Hopp: winfos újra....de jó legalább rendbe lesz téve....hát rend van, helyzet ua. Check router. Minden OK, ahogy eddig is volt 1/2 évig. Call szolgáltató===>Minden OK, állítólag.... Röviden a story....Ja és Wireless az egyik gép, a másik kábellel rúterbe, és egyiken sem mennek oldalak. Hogy mik? :-) muzeum.lap.hu (ja:az összes lap.hu), allas.pannongsm.hu , beholder.hu , stb.
Na erre tudtok valamit? Mi az amit meg kellene nézni? Hol lehet a problematika?
Szolgáltató sz.....ik?

reménytelen
Nem, és az alaplapot januárban cseréltettem, a winchester is januári (Western Digital 7200rpm S-ATA), a videókari decemberi, a proci meg egy éves. (A RAM-ok meg úgy 7 hónaposak talán), úgyhogy remélem, hogy nem hardverhiba, és csak a Windows miatt van...
ha nem guberáltat,hanem sima xp proffot használsz,akkor nagy a valószínüsége,hogy benne lesz.Ha nem gubizott a win,akkor alapból be van kapcsolva ez a szolgáltatás.

Blasta
#10962? Valaki?

Csak remélem hogy be volt állítva ez az opció az XP-men .
nem húzod a procidat,vagy más hardveres perifériádat?

Használd az utolsó helyes konfiguráció újratöltését

Sanyix
Hát ez elõfordul, ilyen a vinfos, vagy tûröd, vagy letörlöd az egészet 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Hello !

Feltelepítettem a gépre a USB 2.0 filter driver SP28085.exe-t .
Elõtte persze nem néztem meg hogy az alaplapom nem támogatja-e az USB2-t 😞
Utánna rögtön azt tapasztaltam hogy nem tudom a gépem lekapcsolni mert a végén csak egy világoskék képernyõvel beragad a leállítási parancs .
CSak hosszú resettel tudom kikapcsolni .
Ugyanez a helyzet újraindításkor .
Más hiba nincs.Az ad-aware-t már lefuttattam ,de nem hozott eredményt .
Uninstallálni nem tudom a drivert mert nem jelenik meg sehol .
Mit lehet-tenni újratelepítés nélkül ?
Vagy egyáltalán ez okozhatja a gondot ?
ffxi
Sztem hardver hiba :-\

Fákjúal!

reménytelen
Eredeti Windows XP Home Editionom van, SP2-vel, frissítéseket rendszeresen letöltöm. Eddig 3 hónap alatt 4-szer fordult elõ következõ dolog:
Bejön az "Üdvözöljük" képernyõ, meg az egér, és ott megáll. Nem fagy le, az egeret lehet mozgatni, csak egyszerûen nem megy tovább, nincs induló hang sem, nem is dolgozik a vinyó. Ez mitõl lehet / Mi a megoldás?
nekem is volt hasonló.
Nem az íród hibája,hanem egyszerûen a sima dvd lemez adat archiválásra gyenguska alapanyag. Ez nem zárja ki,hogy eggyes esetekben a kiírás problémamentes.

Sziasztok, lenne egy kérdésem, letöltöttem egy játékot, winrar-al kicsomagoltam, és feltelepítettem, a játékot image formában(adatként) kiirtam egy DVD lemezre, a gépen levö játékot uninstalláltam, most ujból felakartam tenni és a telepítés vége felé, CRC hibával leállt a telepítés, DVD-rõl telepítettem, daemontools-al. MIÉRT lehet ez,a vinyóról még feltelepült, de a kiirt leállt ilyen hibával, rossz lenne az iróm vagy a lemez😛IO110D Fuji DVD8X. Esetleg volt már valakinek ilyen hibája????<#kerdes>

Blasta
Sziasztok!

Adott egy frisen húzott xp sp2. Egyetlen userrel lett telepítve, nem is lesz több. A kérdés: miért adja ki minden elõjelzés nélkül a bejelentkezõ képernyõt az xp, holott eddig nem volt. (ugye minek usert kiválasztani ha csak egy van).
Hogy tudom ezt kikapcsolni?
Ha a bejelentkezés módját átállítom, akkor is lesz bejelentkezés, csak nem az XP-féle, hanem a win2k féle, tehát ez nem megoldás asszem.

A segítséget elõre is köszönöm!

Mortel
😊 2 hét két perc teljesen elfogadható ,de 2 nap félóra? ... na ez már zavar

79Alba
Itt vagy

&#9619;&#9608;&#9608;&#9619;&#9618;&#9617;LaLiKám Csak OkOSAn&#9617;&#9618;&#9619;&#9608;&#9608;&#9619;

bakvarnyu
Nem tudjátok mi okozhatja: Játék közben egyszercsak megszûnik mûködni az egér.
Utána kilépek Windowsba és ott sincs kurzor, újra kell indítani. Mi lehet?

Kontrakcio
Hali! ha elolvastad majd irj nekem privibe... sztem tok segiteni!

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Szerintem meg ne tett fel régi rendszerre. Csinálj egy olyan telepítõ lemezt amin már alapból az sp2 telepítõfájljait teszi fel. ---> így
(bocs de csak itt találtam linket)

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Met
hát, az SP2-rõl megoszlanak a vélemények, van akinek mûködik van akinek a telepítés után rejtélyes hibajelenségeket produkál a win😊
szerintem csinálj egy visszaállítási pontot vagy ghostold le és próbáld ki, ha nem jó akkor vissza tudod állítani
nekem mindenesetre nincs fent😉

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Sanyix
Nekem is siet valamiért, 2 hét alatt 2 percet, pedig semmi izét nem raktam fel :\

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Indestructible
Win XP-m most egy hete ajánlgatja nekem a az sp2 szerviz packot, feltelepítsem? van hátránya? nem fog tõlem mindenféle ujraregisztrálást kérni stb? azt se tom mikor telepítettem fel, melyik cd-rol, milyen koddal, több mint egy éve.