Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én mielõtt szetcseszem a windozom, megprobalkoznek egy online viruskeresovel. pl
www.housecall.trendmicro.com

öregharcsa
dos-os felületrõl próbáld meg kiírtani....van ilyen a hirens boot cd bármelyik változatán....
más hirtelen nem jut eszembe....nekem ez segített...na meg az újratelepítés ha ez nem ment...

üdv

http://pspfilez.extra.hu/

Mivel az explorer.exe felelõs a tálca, start menü, illetõleg a desktop megjelenítéséért, így az csökkentett módban is fut, lényegében mindig, amikor látod ezeket az elemeket. Ha vírustalanítani akarod, akkor próbáld meg azt, hogy vagy a víruskeresõt indítod el (még ne keresse a vírust, csak legyen a képernyõn az ablaka), vagy ha a tiszta .exe-t akarod használni, akkor egy fájl kezelõt (pl. total commander). A windows feladatkezelõ folyamatok fülén kilövöd az explorer.exe-t és ekkor futtatsz vírusírtást vagy írod felül a vírusmentes fájllal. Ezután pedig feladatkezelõ fájl/új feladat pontjába az explorer.exe -t írva elindíthatod az elméletileg már tiszta explorert.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Dj Faustus
Hát akkor legfeljebb a Windows telepítõ Recovery Consol-ja segíthet. Elindítod a Windows telepítõjét (CD-rõl bootolva), és amikor az "Üdvözli a telepítõ" felírat megjelenik, nyomd meg a J billentyût. Utána megkérdi hova telepítetted a Windows-t (általában egy számot kell neki megadni), illetve az adminisztrációs jelszót (ha adtál meg telepítéskor).
Ott tudod a telepítõ CD-rõl másolni/kitömöríteni az explorer.exe-t a Windows könyvtárba:
expand explorer.ex_ c:\windows\explorer.exe /y

baajos
az lenne a kérdésem,hogy ha ujra akarom telepiteni a windowst D:-re de szeretném,hogy a C: megmaradjon akkor ezt a lehetõséget telepités során fel fogja e ajánlani? vagy nekem kell valamit máshogy csinálni?

Pet

Patesz
Igen!

Dj Faustus
Csökkentett módban (Windows indulása elõtt F8 billentyû lenyomása, majd a menübõl a csökkentett mód kiválasztása) próbáltad már mélyreható vizsgálatot kezdeményezni?

Patesz
Sziasztok!
Kaptam egy király kis vírust ami felül írta a C:\Windows\explorer.EXE fájlom és ha akármilyen mappát megnyitok akkor a nod32 kiírja hogy ez az elkalmazás indított el egy progit amit blokkol! Mit tudok csinálni a format c:-n kívül? én nem tom felülírni a fájlt egy fertõzetlen explorer.exe-vel! A víruskeresõk sem tudják belõle kiírtani! Lécci valaki!

mrzed001
Nézz utána a BootVis programnak (loggolja, hogy mik történnek Boot alkalmával), meg van egy tápik is rá: Gyors bootolás

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Sziasztok!
Mostanában (kb. 1 hete) bekapcsoláskor nem rögtön kezdi el betölteni a windowst, hanem vagy egy fekete képernyõ van olyan 1 percig vagy egy várjon felirat.
Ez az egyik napról a másikra történt úgy hogy semmit sem állítottam át, és nem turkáltam sem a biosban meg semmi ilyen problémásabb helyeken.
Mitõl lehet? És mit lehetne ezzel kezdeni?
Segítségetek elõre is köszönöm.
regebben ez inkabb szerencse kerdese volt. lehet hogy manapsag csinalnak gamer billentyuket, nem tudom.
lehet erdemesebb lenne egy kormanyt vagy egy gamepadot venni, mint egy draga billentyut.
egyszoval nem tom, az enyem birja, es ez egy abszolut noname kinai 1000 forintos bill.

Balumann
bírja a 3 leütött billentyût csak ha ebbõl az egyik a space, vagy alt, akor akad csak ki. :S Kb. mennyi egy olyan billentyûzet ami nem csinál ilyet? :/

ffxi
Ok! THX!!

Fákjúal!

nincs sok ertelme, es ossze is akadhat. meg megneheziti, ha valamyilen programot ki akarsz engedni a netre.
szerintem nyomd le az sp2 tuzfalat.

ffxi
Maradhat bekapcsolva a SP2-es tûzfala, ha ZA-t használok

Fákjúal!

igen adsl hez is ajanlatos a tuzfal.
sp2 tuzfala is jo, ha be van kapcsolva.
de egy ZA még annál is jobb.

ffxi
ADSL-hez kell tûzfalat használni? Mondjuk ZA-t? De SP2 is fenn van, szal feltéve ha van SP2 akkor kell ZA?

Fákjúal!

ja, olyan billentyuzet, ami birja a 3 lenyomott billentyut. annak idejen a mortal combathoz kuln szereztunk ossze nem ütõs billentyut.

Balumann
Hy! Lehet hogy hülye kérdés, már régi probléma de azért megkérdezem. Az minek a hibája, hogyha mondjuk 3 gombot nyomok be, akkor pittyeg a gép és nem veszi be a gombot. Tehát pl. nyomom az elõrét, aztán a space-t, és utána még a kanyart is beszeretném nyomni és csak pittyen, nem veszi be. Erre van valami megoldás?

PetruZ
Ja, 7.10-es volt a verziószáma. 😊
A win 98, ha jól tudom a dos egy 7-es verziójára épül, ami külön már sosem jelent meg, így szigorúan véve akár nevezhetnénk a 98-at egy shell-nek is, bár mivel a kezelõ op. rendszerrel egybeépítették, sõt, az op. rendszert hozzá fejlesztették, ezért nincs értelme megkülönböztetni a 98-at és a dos-t.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

PetruZ
"Meglepõ" módon az M$ oldaláról továbbra is letölthetõk egyesével a frissítések, és nem kell hozzá mûködõ WU sem. Ez tuti, mert én is így csinálom. 😊 A Downloads - Windows Security & Updates aloldalra kell menni, ott tetszés szerint rendezheted, szûrheted az összeset.
Thx!
Akkor itt egy másik.Link

Nekem angol kellene. Bocs ezt nem mondtam.
Probáld meg itt.Link

Tudtok egy olyan oldalt, ahonnan a biztonsági javítások össze vannak gyûjtve? Tehát nem kell a Windows Update-et használni, hanem csak letölthetem õket egyessével.
prezi
minden leállás után az indíto scandisk ezeket a fájlokat hozza ki grízesnek, mindig megcsinálja és minden folytatodik elõrõl... ha meg nem emiatt áll le akkor ezek a fájlok miértt sérülnek meg mindid ? o.O

Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !

akkor az lesz.
egyébként, hogyha kikapcsolod a tûzfalat, akkor le tudod törölni!
de asszem, hogyha elinditod, akkor ujra létrehozza.
'ezen fájlok miatt behal a winyóm egyfolytába és mindig ujra generálja ezeket a fájlokat, egyszerre 3at 4et is'
ezt hogy érted, hogy behal a winyod?

prezi
nah akkor jó nyomon vagyunk mert nekem is Agnitum Outpost Firewall-om van...

aztmondod neked is vannak ilyenek ?? pedig ez nagyonjo tûzfal <#szomoru1>

lehet re-installálom :o

grizzly21
értem, köszi az infót.
mondjuk amibõl tanulok jegyzet az pont a win 95 rõl meg 98rol ir, ugyhogy jol félrenézték..

PetruZ
Az NT vonal már rég nem DOS alapú (nincs is DOS bennük). A 9x/Me pont ezért kétséges. 😊
grizzly21
pont ezért kérdeztem rá ha nem tünt volna fel

grizzly21
kétséges? Ez informatika nem valószínûségszámítás😊
Én ugy tudtam, hogy dos oprendszert használ az összes windoz (mert dos alapu), de önmagában nem oprendszer.

ollie
Hát ha már info érettségire tanulsz tudhatnád, hogy a Windows igenis egy operációs rendszer.

PetruZ
Az NT-vonal (NT, 2K, 2K3, XP, ...) már teljes értékû oprendszernek számít. A 9x/Me-ig bezárólag kétséges inkább.
az én ötletem:
a futó progikat egyesével kapcsold ki, és minden egyes progi kikapcs után probáld meg letörölni!
sztem a tûzfalad csinálja egyébként. nekem leglábbis az Outpost tûzfal van, és az gyártja ezeket.

bociub
hö?

Tomicsek
Akkor mi?

grizzly21
tanulgatok a középszintû informatika érettségimre, melynek anyagában ezt olvasom: legnépszerûbb operációs rendszer: windows. Na most. A windows tudtommal nem operációs rendszer.Akkor hogy van ez?

PetruZ
Esetleg próbálkozz rész-szavakkal (pl. 'jet', vagy '500'). Ha így sem jön elõ, akkor futtatod a HiJackThis-t (lehetõleg reboot után, mikor már jelentkezik a jelenség, de még semmi mást nem csináltál / indítottál el), és a listát bemásolod ide (scan & save log).
prezi
van dll keresõ, beírom hogy jet500.dll és nem talál semmit :|||||||www

PetruZ
Ne a generált fájlokat keresd, hanem a DLL-ek között a jet500.dll-t. Lehet, hogy van keresés is valahol, nem emlékszem már rá (nem XP elõtt ülök), ha nincs, akkor egyenként végig kell nézni a processzeket.
prezi
felraktam a programot, látom a processeket, de a generált fájlokat nem sikerült elõcsalnom :\

PetruZ
Jól van, sejtettem, de semmi gond. Elbattyogsz a sysinternals.com oldalra, ott megkeresed a Process Explorer nevû csodát (Processes & Threads csoportban), letöltöd az XP-s változatot, és futtatod (nem kell telepíteni). Felül ott lesznek a processzek, ha rákattintasz valamelyikre, akkor alul feljönnek a részletei. Ott lesz azon DLL-ek listája (is), amit a processz éppen használ. Innentõl egyértelmû. 😊

Egyébként mindenkinek ajánlom az itt elérhetõ Autoruns eszközt is. Hasonlít a HiJackThis-hez és a Startup Control Panel-hez, csak jobb. Pl. az induláskor betöltõdõ driver-eket is látni és ki lehet kapcsolgatni õket. 😊 Csak óvatosan használni!
prezi
nem lehet átnevezni ugyanis valami folytonosan használja <#boxer>

Shortstop
segítségetek kéne!

start menüre kattintva a bal oldalnál nem írja ki nekem rendesen azt hogy sajátgép meg stb... csak ikon van... mit kéne tennem hogy kiírja rendesen? elõre is köszi

nics semmi alul, nem aktiv az ablak, hogy lehet kideríteni hogy mit keres????<#conf><#conf><#conf>

Ja és a scoll lock mire való, ugyanis azzal tudom bekapcsolni a bill. világítást, mondjuk az elöbbi HID hiba fontos lenne,,,Help!!

PetruZ
Az eseménynaplós bejegyzés részletei között (alul, a description részben, vagy a hexa ablakban) ott kellene lennie annak az útvonalnak / fájlnévnek, amit szeretne elérni, de nem tud.
PetruZ
Az nem baj, ha csak egy van, mivel többféle komponenscsomag formájában is létezik.
Amiket én használok, nagyon speciálisak, nincs értelme felsorolni õket.
Szerintem nevezd át, és ha leakad valami és a tmp-k gyártása megszûnik, akkor megtaláltad. Ha nem, akkor jöhet a hijackthis lista.