Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bocsi igazság szerint nem is neked kellett a válasz, hanem :blackgamer-nek.................................................................
<#worship><#worship><#worship><#taps><#taps>

Dj Faustus
De akár itt is lehet válogatni a különbözõ lemezpucoló programok közül - kinek melyik tetszik (pap, papné, paplan).
Vagy Start/Programok (Minden Program)/Kellékek/Rendszereszközök/Lemezkarbantartó programjával a régen használt fájlokat össze is lehet tömöríteni (amellett, hogy néhány felesleges file-t ki is lehet pucolni, és az egyéb beállítások fülön az utolsó kivételével az összes rendszervisszaállítást törölni is lehet)...

arsene
hali,
törölheted a rendszervisszaállítási pontokat pl., ezek zabálhatják a helyet.aztán vmilyen lemezmatató progival meg tudod kerestetni a hulladék fájlokat. mivel óriási méretrõl van szó, kézzel nem is tudnád elvégezni .
én a TweakNow POwer Pack 2006-ot használom, elég jó kis eszköz, de persze lehet jobb is. <<<--- BlackGamer

\"Találkozni kell Istennel, meg akarok kérdezni tőle egyet-mást\"

A CCleaner-böl is az 1.30-at szed le, de ez sem rossz:
Smart Cleaner

mrzed001
Azon belül is nézd meg, hogy melyik alkönyvtár a nagy.
Ami nagy lehet:
- játék teszi oda a mentését
- Temp alkönyvtár (tartalma törölhetõ)
- Temporally Internet Files alkönyvtár (tartalma törölhetõ)
- Application Data alkönyvtár (pölö levelezés, programok pakolhatnak oda dolgokat) (ne töröld 😊)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Dj Faustus
Másrészt uninstalláld a nem használt programokat és ha találsz olyan könyvtárat a Documents and Settings könyvtárban, ami biztos hogy az a program használt (vagy olyan program, amit már régebben leszedtél), töröld le.

Dj Faustus
Elsõ körben CCleaner?

Documents and Settings könyvtár mérete vagy 2,5 GB és nincs több hely a c:\-men
Ismertek olyan progit ami a fölös cuccokat törli onnan? direkt nem mentek oda semmit szóval nem tudom miért akkora a mérete

szasztok!

van 3 partícióm 2 HDD-n, de sajnos a rendszerlemez egy szerény 8 gb-os partícióra lett rakva (még kb 6 éve).
Az a gondom, hogy a frissítésekkel együtt a WINDOWS mappa csak nõ és nõ, én pedig egyre idegesebb vagyok a 'kevés a hely a lemezen' beszólástól. Jelenleg 3.21 GB a WIN mappám, és tele van kretén fájlokkal stb-vel. Kérdés hogy mely dolgokat törölhetném esetleg kockázat nélkül (TEMP mappán kívûl)??
Meg akarok úszni egy windows reinstallt..

mrzed001
Ilyen hiba az esetek 50%-ban tápegységre vezethetõ vissza (Codegen<#idiota>, elhasználódott, vagy nem elég erõs), 25%-ban memória hiba (egyik modul kivesz, teszt, másik kivesz, teszt....), 5 %-ban VGA kártya hiba (lehet kontakthiba is, szóval nyomkodd be rendesen a kártyát), 20%-ban meg Mulder sem tudná megmondani az okát ....

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Dj Faustus
Innen töltsd le a Hijackthis nevû programot, csomagold ki, indítsd el a szoftvert, és a Do a system scan save a logfile gombra kattints, majd a kicsomagolt .exe mellett létrejövõ hijackthis.log tartalmát (ami egybõl meg is nyílik) másold be ide nekünk.
A listában szereplõ bejegyzésekbõl meg lehet állapítani, hogy tartalmaz-e valamilyen káros alkalmazást a géped.

baajos
kösz Mazsy,de nincs ott a pipa. mindig akkor van ez mikor bonyolultabb monitorigényes dolog fut. GoogleEarth,OpenOfice diavetités, Játék fullscreenre téve, nagyon ritkán máskor is, de ezeknél 10bõl 10szer.

Pet

baajos
szia, lefuttattam a kaspersky online scennert,nem talált semmit, de ezt a hijack this logot nem találom. hol keressem ?

Pet

Balumann
Szerintetek ez a billentyûzet jó lesz, nem akad ki (pittyeg és nem veszi be) hogyha az alt vagy space mellett még 2 gombot lenyomok? :S

Hát nem lett minden a helyén, semmit nem változott a dolog, de ujraraktam, sikerült ezzel a szemét szar pioneer íróval is valahogy, bár nem volt egy egyszerû menet.

Barney Tech
Te vigyázz mi van az áláirásodban mert még valaki meglátja.XÐ

vezérlõpult-nyelvi beállítások-hungarian
ennyi
utána minden a helyén lesz.
angol winfos soha nem lesz magyar.
max a karakterkiosztás.

Barney Tech
Szvsz nem tudsz telepíteni ahhoz a winfos olyan kell legyen.

Szevasztok
Magyar nyelvet hogy telepitek angol windowsra, mer szar a pioneer dvd irom es nem kepes elinditani a magyar telepito cd-mrol az oprendszert. Ezert nem tudok ekezeteket irni + fel van cserelve az y es a z.
Elore is kosz.

Patesz
Köszi az eddigi segítségeket majd holnap próbálokozom!

aszizoli
Köszi.

Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!

pedestrian
Megoldható. Úgy telepítsd az XP-t hogy te választhasd ki a telepítési partíciót. Megadod neki a D meghajtót. Mikor kész van lesz egy boot menü, ahonnan kiválaszthatod hogy melyik induljon.

aszizoli
Sziasztok.
Volna egy kérdésem.
Van egy vinyóm, két particióra osztva, "C"-"D".
Jelenleg a "C"-re van telepítve az XP. Megoldható-e, hogy a "D"-re, ugyanezt az XP-t felrajam. Ha igen, akkor a gép bekapcsolásakor hogyan lehet kiválasztaní, hogy melyik partició induljon?
Köszi.

Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!

Sanyix
Errõl volt szó eddig is...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Peter!

Nem az a baj, hogy egy kék halál szenvedõje vagy, és az XP úgy van beállítva, hogy nem mutatja a kék ablakot a hibaüzenettel, csak símán újraindítja a gépet?
1. Jobb egérgomb a Sajátgép ikonra
2. Katt a "Tulajdonságok"-ra
3. Speciális fülre
4. Az „Indítás és helyreállítás" csoportban "Beállítás"
5.„Rendszerhiba" csoportban pipa ki az "Automatikus újraindítás" elõl

Ha ott van a pipa, akkor nem kaptál hibaüzit. Ha kiveszed, akkor a következõ kék halál-nál egy képernyõ fogad, ami leírja, hogy mi volt a hiba.

baajos
ok köszi, lehet idõben kicsit csuszok a müvelettel,de megcsinálom és felrakom ide azt a logot, hátha valamit látsz benne ami nem odavaló.

Pet

Próbáld még a Kaspersky online scanner-t és csinálj egy Hijackthis logot és másold ide.

Link

http://www.winportal.net

baajos
Defender nem talál
Syamntec termék nem talál
AdAware nem talál
reg cleaner tisztit
tempeket töröltem
direktX letöltve
ujrainditás nincs bepipálva
Akkor mégis mi lehet az amitõl a gépem újraindul, pl.GoogleEarth inditásnál és némely játék fullscreenre állitásakor. Ja meg OpenOffice diavetitésnél is....??????
Már nincs több ötletem az én szintemen sajnos.. Mit tegyek??

Pet

ffxi
THX everibádi!!

Fákjúal!

Blufox
Persze,hogy nem adja microsoft a nevét hozzá. Elkéstek rendesen. Nem beszélve arról.hogy majd az sp3-t jogtiszta winnel tõltheted le.Nem egy emberke müve--windows-teszterek irták-integrálták. Az,hogy a microsoft a VISTA után akarta kiadni azt hivják szivatásnak.Vedd meg a VISTAT ,inkább ez a filózófiájuk. Mondjuk részemröl marhára tojok a VISTA-ra. Kb 10 év kell mire a VISTA feláll rendesen addig lessz itt szivás annak aki azt használja. Mondjuk az XP-nek is 10 év kellet,hogy eljusson ide ahól most tart. Stabilitás.

PetruZ
ADSL-hez (is) bõségesen elég az alaplapi intergált hálókártya. Ha belegondolsz, az ADSL 1-2 megabites, a hálókártyának ez úgy 1-2%-os terhelés (átlagos 100 megabites chipet feltételezve). Tehát bõven-bõven elbírja. Egyéb hiba meg nem szokott vele lenni.
Barney Tech
Nekem nics peidg Asrockom van.

ffxi
Üdv! ADSL-hez mennyire elégséges az alaplapi integrált hálókártya? Pontosabban Nforce2-esem van, akkor kell külön hálókari vagy elég ez? Szokott gond lenni az integrálttal?

Fákjúal!

Láttam én is azt a bizonyos sp3-at, mármint a leírását, hogy mit tartalmaz, és azt kell, hogy mondjam, hogy nem sok köze van a microsofthoz. Ez a javítások gyûjteménye, ráadásul még egy halom más gyártó által készített programot is tartalmaz, ilyet a microsoft nem adna (sõt, szerintem nem is adhatna) ki, tehát ez valami unatkozó emberke mûve. Amúgy, még korábban olvastam Gates egy nyilatkozatát, ami szerint a tényleges sp3-at a vista megjelenése utánra tervezik, viszont az is csak egy hibajavítás-gyûjtemény lesz.
Barney: 64 bites xp felrakása után néhány progi kissé gyorsabb lesz, persze csak azok, amiket felkészítettek a 64 bit kihasználásra, de ha pontosabbakat akarsz megtudni, van windows xp 64 bit topic is az sg-n.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Hali Patesz!

Azért talán azt még érdemes megpróbálni, hogy ténylegesen kitörölni az explorert, ami nem könnyû, mert még akkor sem engedi az XP törölni, ha éppen nem fut, és parancssorból próbálom. Viszont az Unlocker nevû progi (majdnem)minden körülmények közöztt tud törölni olyan fájlokat is, amiket valami használ. Ha azzal ki tudod törölni, akkor parancssorból már telán át tudod másolni az újat.
Ha mégsem, akkor van még egy lehetõség: Létezik egy program, ami több helyen is felkutatja az XP védett fájljait (több is van ugyanabból a fájlból, hogy ha valami történik vele, akkor legyen honnan visszamásolni. Tán az explorer is ilyen?), és mindet kicseréli. Sajna most nem jut eszembe a program neve, de akkor hasznéltam, amikor a Chaninja-t tettem fel a gépre. Délután otthonról meg tudom mondani.

Blufox
Hy! Nemazért mondom,de ez király.Thanks😊

Barney Tech
Áhhh faszom nem teccik neki az email cimem pedig jo lirtam be valaki egy normálisabb linket?

Nálam egybõl elindult a letöltés.

Link

http://www.winportal.net

Barney Tech
HÁt most éppen nem jön be a letöltés :S

Barney Tech
És a Windows Xp 64Bitrol mi a vélemény ha felrakom és hozzá a service packot akkor jobb lessz vagy gyorsabb lessz játékokban is vagy ahhoz olyan játéék kell ami csak 64biten mûködik érdemes e megnézni?

Ugyan nem Sp3, csak az sp2 után megjelent javítások egybegyûjte, magyar xp-hez:

AfterFixProject
Dj Faustus
És ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt.

Dj Faustus
Honnan szerezted be? A Microsoft weboldaláról? Megbízható informatikai portálról? Ha nem onnan (például filemegosztó hálózatról, havertól, stb), akkor semmiképp ne bízz benne - töröld.

Barney Tech
Szerbusztok.
Service Pack 3 tölthetõ már magyarul, mert nekem angolba megvan már.
Vaty ne rakjam fel mert esetleg valami fake szarság lehet?

Feladatkezelõ (ctrl+alt+del) alkalmazások fül, új feladat.

Próbáld innen elindítani az explorer-t, nézd meg, hogy a folyamatok között ott van-e, ha ott van elõtte állítsd le.
Esetleg próbálj egy rendszer-visszaállítást vagy javító telepítést.
Patesz
Köszi a segítséget de szerintem újratelepítés lesz mert megcsináltam hogy explorer -t kilöttem és felülírtam és most még el sem indul semmi! 😄 A hátteret látom és ennyi! semmi mást 😊

A probléma az online keresõvel ugyanaz, mint az alap problémája. Az õ víruskeresõje azért nem tudta kiírtani a vírust az explorer.exe-bõl, mert az éppen fut, így ilyenkor a windows nem engedi módosítani õt, tehát a vírust sem engedi kiszedni belõle. Azt kell elérnie, hogy úgy tudjon vírust írtani, amikor nem fut az exe, erre tettem én is és többen mások is javaslatokat.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Köszi, megnézem.
Tudom hogy van de ide is beillett és ez a topic jobban megy.
Sanyix
Parancssoros csökkentett mód, na azzal, ekkor nincs semmi grafikus felület (csak ha elindítasz egy programot), és gondolom akkor nem is indul az explorer.exe sem.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)