Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Telepítehettem újra a win-t.
Ez mitõl lehetett? Esetleg az volt a baj, hogy egy másik vinyóra mentettem volna az image-et?
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
az svchost.exe 100%-on használja a CPU-t.
a NOD32, panda, agnitum nem talált semmit.
micsináljak, hogy normális legyen.
az az érdekes, hogy van egy másik win is a gépen (mini xp), és az marha jól mûködik.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Van egy 20 gigás vinyóm, rajta egy elég szépen belõtt XP, amit nem nagyon szeretnék megbolygatni. Viszont most vettem egy 80-as HDD-t, és szeretném átpakolni rá a rendszert. A vinyón kívül semmi hardverváltozás nem lesz. Ha csak simán átmásolom a vinyó tartalmát a másikra, menni fog?
ha pioban megy,m tavolitsd el a drivert es inditsd ujra a gepet.
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
3 kattintás után könnyedén megtalálhatod, és 3 helyrõl le is töltheted:
ftp://202.65.194.18/pc/ac97/alc650/WDM_A389.exe
ftp://61.56.86.122/pc/ac97/alc650/WDM_A389.exe
ftp://152.104.238.194/pc/ac97/alc650/WDM_A389.exe
A következõ lenne a problémám:
Adott egy gép melyben 1 db dvd író és 1 db cd író van. Elkezdtem játszani olyan játékokkal amihez le kell tiltani a cd/dvd meghajtókat. Az egyik tiltás-engedés után a cd-író megadta magát, látni látja az XP mint meghajtót, de nem olvass be semmit, nem is próbálkozik. Ez SFNightmare programmal volt letiltva, a DVD meghajtónak semmi baja.
Ugyanez a felálás egy havernál, ugyanez az eredmény is. Annyiba más, hogy õ a rendszereszközökbõl tiltotta le, nem használt SFNightmare-t.
Találkozott-e már valaki ilyennel?
Én valami XP hibára gyanakodnék, de a reinstall sem oldott meg semmit.
elõre is köszi! Hi
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
1-2 hete volt újratelepítve kétszer is...
szóval egy csomó program nem indul, 5 percig bootol, amelyik progi elindul, az is tölt pár percet (firefox pl. 1,5 percig loadol, netscape 2), kikapcsolás is kb. 2-3 perc. ezért volt újratelepítve kétszer is, de nem oldódott meg semmi. norton, ad-aware full system nem talál semmit, minden frissítés felpakolva, szóval tanácstalan vok :S
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
leformázom a gépet, újrarakom a windowst de 1 nap után ugyanolyan rossz lesz, gyorsan lefagynak az ablakok stb?
köszi elõre is a segítséget
leformázom a gépet, újrarakom a windowst de 1 nap után ugyanolyan rossz lesz, gyorsan lefagynak az ablakok stb?
köszi elõre is a segítséget
van 1 problémám, felraktam az xp sp2 és ha felhasználót akarok hozzáadni telepítés után akkor rögtön lefagy, de Explorer is ugyanezt csinálja bejön a kezdõlap és megfagy minden. prûbáltam már sp 1-et is de ugyan azt csinálja.
Egyik XP SP-ben se tudok semmit elíndítani mert minden megyfagy szinte😞😞
plíííz help me
megpróbáltam felrakni az sp2-õt a másolt winxp professionelemre, de telepítés közben kidob egy ablakot, hogy az Sp2 nem telepíthetõ. Kehet, hogy az xp-hez használt azonosítókulcs érvénytelen.
Ha mégis XP-d lenne, akkor talán az is megoldás lehet, hogy lecsökkented azt az idõt, ameddig az XP vár egy leállíthatatlan folyamat leállítására.
Ezt csak bemásolom, nálam mûködik:
A Windows XP leállításának ideje hosszúra nyúlhat, ha a programok kilövése elõtt hosszú a várakozási idõ. Ennek az értékét két kulcs határozza meg a regisztrációs adatbázisban, az egyik a HungAppTimeout, a másik a WaitToKillAppTimeout. Ez a két kulcs a Windowsból való kilépésnél történõ programleállításoknál is szerepet játszik. A start menü futtatás ablakába írjuk be a „regedit” szót, hogy elindítsuk a regisztrációs adatbázis szerkesztõt. Keressük meg a bal oldali fastruktúrában a HKEY_CURRENT_USER/Control panel/Desktop könyvtárat, itt található a két kulcs. Értékük ezredmásodpercben van megadva. A HungAppTimeout alapértéke 5000, vagyis 5 másodperc, a WaitToKillAppTimeout alapértéke 20.000, vagyis 20 másodperc. Szabadon módosíthatjuk az értékeket kisebb számokra, hogy ne legyen akkora a várakozási idõ. Figyeljünk oda, hogy a HungAppTimeout értéke legyen az alacsonyabb szám.
Ehhez még egy másik forrás hozzáfûzi:
Az "AutoEndTasks" értékét 0-ról állítsuk 1-re
Az "AutoEndTasks" a fennakadt programok azonnali kilövését engedélyezi, a "HungAppTimeout" pedig megállapítja a megadott idõ alapján, hogy egy adott program megy-e vagy fennakadt.
Jobb esetben, de az ismerõsömén nincs ott alapból a BOOT.INI. Ezt hogy lehet elõhozni?
Mert mindig egy olyan partícióról akar bootolni, ami már nincs is. A BOOT.ini-ben meg lehet ellenõriztetni, hogy elérhetõek e a partíciók, de boot.ini hiányában nehéz.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Igy lehet egy programot szolgáltatásként futtatni:
http://support.microsoft.com/kb/q137890/
Nem olvastad el rendesen a hozzászólásom... Mezei számítógépszerelõ kisiparosról beszétem - akit nem fog feltétlenûl érdekelni a vinyó tartalma.
1) a gép leállítása elõtt húzd ki a netet/disable valami, mert az alatt a kis idõ (akár 30 sec) alatt is felmászhat valami
2) állítsd le kézzel peerguardian-t 😛P
Sztem ez a biztonságos út, nem a service-ként futtatás (bár én nem ijedek meg egy kis manualitástól, sokan igen)
Azért agyalok a dolgon, mert van ez a PeerGuardian2 progi.
Az a gond vele hogy ha fut, alkalmanként kilépéskor a win jó hosszú ideig vár / mivel gondolom nem tudja leállítani / aztán azért nagynehezen csak leáll.
A dolgot bejegyzi az eseménynaplójána is:
:
A Windows mentette SZAB-MJY3DBETSP\Administrator felhasználó rendszerleíró adatbázisát, mert azt a kijelentkezés közben egy másik alkalmazás vagy szolgáltatás is használta. A felhasználó rendszerleíró adatbázisa által használt memória nem lett felszabadítva. A rendszerleíró adatbázis akkor lesz eltávolítva, amikor már nincs használatban.
Ezt a problémát általában felhasználói fiókként futó szolgáltatások okozzák. Próbálja a szolgáltatásokat úgy konfigurálni, hogy a helyi vagy a hálózatszolgáltatásfiókban fussanak.
:
Na szóval ezért próbálom valahogy beállítani hogy máshogy fusson.
Ezt hogy lehet ?
Illetve van egy progi ami szolgáltatás, ami szolgáltatásként képes programokat futtatni (még nem láttam, szóval foggalmam sincs hogy van megoldva, hogy pölö nyomd meg az OK gombot ...)
Az lenne a kérdésem, hogyan lehet beállítani azt hogy egy program szolgáltalásként fusson.
Tehát, nem a Regdit - Run-nal, vagy Startmenû - indítópulttal.
Jónéhány program telepítés után szolgáltatásként futtat a háttérben ezt-azt. Kézzel is be lehet ilyet állítani ?
Szóval ezt még egy kezdõ is vissza tudja hozni.
Mintha errefele rakot volna ki valaki linket egy olyan programhoz ami leveszi a partíciót, majd >10x felülírja az összes szektort a wincsin.
Nos ezt már tényleg a NASA sem képes visszafejteni 😊
Ha szépen leformázod egyszer a vinyót, majd a Windows XP telepítõlemezérõl bootolva eltávolítod a partíciókat is (egyszeri szemlélõ számára nem lesz semmi a lemezen), a mezei számítógépszerelõ kisiparos nem fog kutakodni a gépeden. Nem éri meg neki a fáradtságot.
A gép indulásánál van egy esemény:
Source: eventlog Event: 6009
Esemény (Op. rendszered):
Microsoft (R) Windows (R) 5.01. 2600 Service Pack 2 ...
Egyébként idõnként (talán naponta?) vagy egy másik esemény ami azt mondja meg, hogy mennyi századmásodperce (talán, most lusta vagyok megnézni a GetTickCount mit ad vissza) fut a géped
Pet
iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5
iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5
Pet
Pet
Ha sem vírusírtó, sem spywareírtó nem talált semmit, akkor hardverprobléma lehet.
Ahogy mrzed001 is mondta: "Ilyen hiba az esetek 50%-ban tápegységre vezethetõ vissza (Codegen, elhasználódott, vagy nem elég erõs), 25%-ban memória hiba (egyik modul kivesz, teszt, másik kivesz, teszt....), 5 %-ban VGA kártya hiba (lehet kontakthiba is, szóval nyomkodd be rendesen a kártyát), 20%-ban meg Mulder sem tudná megmondani az okát ...."
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 3:47:37, on 2006.06.22.
Platform: Windows XP Szervizcsomag 2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Running processes:
D:\WINDOWS\System32\smss.exe
D:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
D:\WINDOWS\system32\services.exe
D:\WINDOWS\system32\lsass.exe
D:\WINDOWS\system32\svchost.exe
D:\WINDOWS\System32\svchost.exe
D:\WINDOWS\Explorer.EXE
D:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
D:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr.exe
D:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe
D:\Program Files\Norton AntiVirus\navapsvc.exe
D:\WINDOWS\system32\rundll32.exe
D:\Program Files\Norton Personal Firewall\NISUM.EXE
D:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
D:\Program Files\Norton AntiVirus\SAVScan.exe
D:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe
D:\Program Files\Norton Personal Firewall\ccPxySvc.exe
D:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\Security Center\SymWSC.exe
D:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
D:\DOCUME~1\Peti\LOCALS~1\Temp\Átmeneti könyvtár (1) - hijackthis.zip\HijackThis.exe
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.startlap.com/
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Hivatkozások
O2 - BHO: NAV Helper - {BDF3E430-B101-42AD-A544-FADC6B084872} - D:\Program Files\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O3 - Toolbar: Norton AntiVirus - {42CDD1BF-3FFB-4238-8AD1-7859DF00B1D6} - D:\Program Files\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O4 - HKLM\..\Run:
O4 - HKLM\..\Run:
O4 - HKLM\..\Run:
O4 - HKLM\..\Run:
O4 - HKLM\..\Run:
O4 - HKCU\..\Run:
O9 - Extra button: Yahoo! Messenger - {E5D12C4E-7B4F-11D3-B5C9-0050045C3C96} - D:\PROGRA~1\Yahoo!\MESSEN~1\YPager.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Yahoo! Messenger - {E5D12C4E-7B4F-11D3-B5C9-0050045C3C96} - D:\PROGRA~1\Yahoo!\MESSEN~1\YPager.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - D:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - D:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/wuweb_site.cab?1150729216515
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{A875CEDA-D062-4B5E-BDDE-DF684C084977}: NameServer = 195.228.240.249 195.228.242.180
O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - "D:\PROGRA~1\MSNMES~1\msgrapp.dll" (file missing)
O23 - Service: Symantec Event Manager (ccEvtMgr) - Symantec Corporation - D:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe
O23 - Service: Symantec Password Validation (ccPwdSvc) - Symantec Corporation - D:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccPwdSvc.exe
O23 - Service: Symantec Proxy Service (ccPxySvc) - Symantec Corporation - D:\Program Files\Norton Personal Firewall\ccPxySvc.exe
O23 - Service: Symantec Settings Manager (ccSetMgr) - Symantec Corporation - D:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr.exe
O23 - Service: A Norton AntiVirus Auto-Protect funkciója (navapsvc) - Symantec Corporation - D:\Program Files\Norton AntiVirus\navapsvc.exe
O23 - Service: Norton Personal Firewall Accounts Manager (NISUM) - Symantec Corporation - D:\Program Files\Norton Personal Firewall\NISUM.EXE
O23 - Service: SAVScan - Symantec Corporation - D:\Program Files\Norton AntiVirus\SAVScan.exe
O23 - Service: ScriptBlocking Service (SBService) - Symantec Corporation - D:\PROGRA~1\COMMON~1\SYMANT~1\SCRIPT~1\SBServ.exe
O23 - Service: Symantec Network Drivers Service (SNDSrvc) - Symantec Corporation - D:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc.exe
O23 - Service: SymWMI Service (SymWSC) - Symantec Corporation - D:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\Security Center\SymWSC.exe
Pet
Lenne egy olyan problémám hogy újra szeretném pakolni a windowst, namost a gépemben 2 vinyó van az egyik sata a másik hagyományos. Mindegyik 3 részre van particionálva. A winows azon a vinyón volt ami nem satás, és most szeretném ha a satáson lenne.
A probléma a következõ, a régi vinyót kihúztam a gépbõl, biosban beállítottam a first boot device-t, és mikor indul a telepítés a satás meghajtómat egészben látja, tehát nem mutatja a particiókat. Így nem tudom kijelölni hogy hova rakja az új op-rendszert.
A satát, a sata1 helyre dugtam be, jumper nincs rajta az alaplapom tipusa pedig asus P4P800S.
köszi a segítséget.
2 teljes gigát letakarított! Újra boldog az életem!