Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lally42
hy Lck

ez mind szép és jó ha sikerül.... 😊 jó lenne

lépésekben nem tudnád leírni a windows cd berakásától kezdõdõen.... 😞 Nem tudom hogy kell elõhozni a javító konzolt..😞

köszönettel: lally

lck
Indulj el az XP telepítõ CD-vel és varázsold elõ a helyreállító konzolt aztán adj ki egy fixmbr parancsot - talán segít.
lally42
Hy!

Van egy kis probléma nagybáttyám gépével 😞 Windows XP-je van.... /de hát ha nem az lenne akkor nem írnék ide 😊 / Szal mondom mi a bibi:
-Gép elindít, a gép izzad, elindul
-Majd ezt írja ki fekete háttérrel társítva: "hiányzó NTLDR fájl"
-És ennyi volt a windows megállt.. 😞
A kérdésem az lenne, hogy ennek mi az okozója és, hogy hogyan lehet úgy megoldani hogy ne kelljen újrateni a Winfost. Ha egyáltalán meg lehet oldani így? :S Köszönöm elõre annak is aki elolvassa.... nah az meg egyenesen szuper lenne ha valaki tudná a megoldást is 😊

köszönettel: lally

Saddalim
hát ez az. de ottvan :S

ollie
LE volt formázva elõtte a partíció, tehát teljesen üres volt?

Sziasztok!Seggítségre szorulok.Az op rendszert most telepítettem újra felraktam még nehány kisebb progit(webkam,jojpadstb)és lám a10 Gb-os partíción csak pár Kbyt-ocska maradt.Mi az ige erre????
petipetya
Kiderult hogy a super utilities miatt nem tudtam kikapcsolni. Pedig ezelott is elindult a rendszerrel es ott figyelt a start menu aljan.

Most kiszedtem es a hiba megszunt.

Sanyix
Akkor nem kéne a fájlnak se ottlennie.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Üdv Mindenki! Tudja valaki, hogy az eddig használt eszközöket látszólag minden ok nélkül miért nem kezeli tovább az XP?
Saddalim
ki van kapcsolva... eddig is ki volt

Balumann
Nekem mégm indig van az a gond, mondjuk már megszoktam, de mostmár hagveromnak is ezt csinálja a gépe. Nem tom lekapcsolni a gépet windows-ból, mert újraindítja. Ha csökkentett módból állítom le akkor leáll. De ha windowsból, akkor 90%-ban újraindul. Pedig így kattan egyet, tehát látszik hogy kiakarja kapcsolni, de nem kapcsolja le. Mindig bekell nyomnom a lekapcsolást mikor indul. Már kérdeztem de felvetem megint, hátha van valami egyszerû megoldás. Már mindent próbáltam, bios-ban is állítotam, és nézték is már hozzáértõk is a bios-t ^^

Balumann
ha jól értem akkor az van, hogy ha rámész a kikapcsolásra és nem állítja le agépet?
Nekem ezt egy program okozza, mégpedig a myip kliens. Mikor rádiózok akkor szoktam bekapcsolni, de ha nem lépek ki belõle külön, akkor nem tom leállítani a gépet így :/
Sztem nézzétek meg,hogyha nem áll le, akkor zárjátok be egyenként ap rogramokat és nézzétek meg.

pedestrian
Nem tudom de az enyém is ugyanezt csinálja kb 2 hete. Azt hittem ez csak az én gondom. Így már kezd érdekelni a dolog.

petipetya
Sziasztok! A gondom az, hogy az xp egyik pillanatrol a masikra nem hajlando egyik gombra sem kikapcsolni/ujrainditani a gepet. Mi lehet a megoldas? Koszi.

Futtas le egy töredezettségmentesitést.Az majd helyre hozza.

Telepítsd olyan cd-rõl amibe integrálva van az sp2.

Cd készítés Nlite-al

illetve

HardwareOC leírása

http://www.winportal.net

Sanyix
Integráljad az sp2-t és úgy telepítsél.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

peetig
csak mikor sp 2 megjelent<#wink> azelõtt nem.

Smoking IS allowed.

régebben elõfordult ilyesmi?

ikszdé XD

peetig
Hali mindenkinek. Problémám akadt Gates csodatermékével. xp újratelepítés után minden stimmel. DE: sp2-t felrakom és az egész lelassul.a bootolás, a betöltések, még a taskmgr is. nod32 és zone alarm fut. msconfigból kiszedve minden vacak, csak fontosak maradtak. a gép: 1,7 celeron; 512mb; 40gb matrox vinyó. valami ötlet?

Smoking IS allowed.

<#worship>Köcce!

http://www.winportal.net

Hi!

Nálam fut egy ccproxy.exe, amirõl fogalmam sincs, hogy micsida.
Nem tudja esetleg valaki?

Sanyix
Igen. Kikapcsolod a hibernálást...

Saddalim
az egyik meghajtómon +jelent ezgy hiberfil.sys nevû több mint 500MB-os file. gondolom törölhetem...?

Saddalim
Vezérlõpult->Felh. Fiókok->A felhasználók be- és kijelentkezési módjának megváltoztatása
ott mind a kettõt ikszeld be

grebber
Nekem egy olyan problémám van hogy amióta (tegnapelõtt) felraktam a .NET cuccot megváltozott a startmenüm legalábbis a kikapcsolás résznél.
Mert eddig volt az a szokásos 3 gombos most meg ez a szar jön be :

Hol lehet ezt visszaállítani?

Next PC upgrade: 2022

petipetya
Sziasztok!

Van egy rvmupdatepack2.0.6.cab nevu file a gepemen, ami 52MB es elvileg sp2 frissiteseket tartalmaz. Hogyan tudnam telepiteni?

Koszi.

kössz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
me and a monkey
Sehonan ?Itt kupászkodj...

http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

ollie
sehonnan

Légyszi segítsetek.Honnan tudom letölteni azt a dll filet amivel a Win update úgy érzékeli ,hogy eredeti az Xp-m. Köszi!
DarkSly
És nem lehet hogy a memóriakártya a hibás? Mert két meghajton is kiprobáltam két különbözõ CD-t és nem ment, ugyanugy 94%-nál fagyott le.

Mért kapnak el mindig mikor a falra firk

lehet még cd olvaso hiba. a fej nem bir tovabb menni.
vagy ha egyik cd a masikrol lett masolva, lehet az eredeti hibas. kerj kolcson egyet fuggetlen forrasbol.

DarkSly
Sziasztok!

Egy nagy problémám lenne, remélem meg tudja valaki nekem oldani.
Szal, újra akartam telepíteni a windowst, de a formatálás után, amikor a telepítési mappákba másolta a cuccokat, 94%-nál mindig megállt, és kifagyott a gép. És ezt kétfajta telepítõCDnél megcsinálta, tehát nem CDhiba, és nem is merevlemezhiba, mivel csináltam úgy is, hogy egy lefagyás után egy másik mappába irányítottam a telepítést, és ott is pont 94%nál fagyott ki.
Valaki segítsen pls!

Mért kapnak el mindig mikor a falra firk

Dj Faustus
"De ha telepitem és futtatom ezek közül valamelyiket,akkor a mûvelet végén lesz egy fekete képernyõm és onnan tudom hogy kész a törlés?"
Ki fogja írni ha kész.

"És valóban hatékonyabban töröl,mintha az XP telepitõlemezével végzem a formázást?"
Hatékonyabban.

"És a CD-s változat az mire jó,nem elég ezt a géprõl indítani?"
Mindenképpen floppy-ról/CD-rõl kell indítani - ugyanis a merevlemezt törli.
A Darik's Boot and Nuke CD-s változata csak annyiban különbözik a floppy-stól hogy a CD-s változat CD-re kerül a floppy-s változat floppy-ra.

De vigyázz ezekkel a programokkal, a fontos adataidról készíts mentést!

Dj Faustus
Hát így látatlanban...
-1 Teszt a szervízben. Ha mûködik, gyanakszom a delikvens otthonában levõ hálózati feszültségproblémákra
0 Összekavarodott rendszer (driverhiba, vírus, rendszerfile megsérülése - ennek még adok pár % esélyt): teljes rendszerújratelepítés, legfrissebb driverekkel.
1 Gép fizikai kitakarítása
2 Videókártya: másik videókártya kipróbálása
3 Memóriahiba: memóriateszt futtatása, más memóriamodulok kipróbálása
4 Táp-/házprobléma: másik táp/ház kipróbálása, gombok ellenörzése (zárlatos Reset gomb)
5 Esetleges hûtési gond

Elsõ körben ez lehet. Utána, ha egyik sem vezetett eredményre, megpróbálok minden nem feltétlenül szükséges eszközt (hangkártya, USB vezérlõ, stb) kiiktatni, és az eszközöket egyenként visszakapcsolva használni a rendszert. Ahol megakadok, ott a probléma.

Ha ez sem segít akkor vagyok gondban. Akkor másik tutibiztos alaplapon próbálom ki az adott gép eszközeit - megbizonyosodva az alaplap hibájáról.

baajos
ujabb jelenség: Az Eszközkezelõben a Rendszereszközök elötti kis plusz jelre kattintok hogy lenyiljon akkor 10 bõl 9szer tutira ujraindul a gép. De nem ám ugy hogy beállitások mentése,windows leáll, hanem mintha a reset gombot nyomnám meg lent! Ebbõl mire következtetsz? Ha szerelõ lennél mire gyanakodnál?? A tápom még nincs 1 éves se.

Pet

baajos
köszi az ötletet kiprobálom. De ha telepitem és futtatom ezek közül valamelyiket,akkor a mûvelet végén lesz egy fekete képernyõm és onnan tudom hogy kész a törlés? Ennyi és kész? És valóban hatékonyabban töröl,mintha az XP telepitõlemezével végzem a formázást? És a CD-s változat az mire jó,nem elég ezt a géprõl indítani? bocs ha buta kérdések! 😊

Pet

Dj Faustus
Vagy itt egy másik kereskedelmi termék: Disk Wiper 7.0 Personal

Dj Faustus
Ha már annyira törölni akarsz...
Darik's Boot and Nuke - ingyenes (nyilt forráskódú) lemeztörlõ alkalmazás. Van floppy-s és CD-s változata.

Active@ Kill Disk - ez egy másik hasonló program. Az ingyenes változata egyszerûbb - de hatásos törlésre képes, a Professional változata meg megfelel a DoD 5220.22-M szabványnak.

De vigyázz! Elég komolyan képesek ezek a programok törölni! Figyelj oda mit csinálsz!

A memóriától meg ne félj, abból nem tudnak kiolvasni semmilyen adatot (a RAM elveszti az adatokat a gép kikapcsolása/áramtalanítása után).

ollie
Ezt csak HD image-el lehet megoldani.

baajos
Egy olyan Progi érdekelne amivel a gépem minden tekintetben letörölhetõ és majdnem gyári állapotra állitható vissza. Vagy legalábbis olyanra,mint a bolti megvásárláskor volt.
Szóval,az a rész is nullázva legyen amibõl a profik vissza szokták állitani. És minden egyéb memoria és tároló ami szóba jöhet . Van ilyen progi egyáltalán?

Pet

baajos
Én igazából arra gondoltam,mikor azt írtam, hogy a gépnek azon területében lehet e esetleg a probléma amibõl a profik vissza szokták állitani a leformázott vinyós adatokat is. Csak ennyiben jutottak eszembe. Igazábol nincs semmi titkos a gépemen,ezért nem tartok a gépszerelõtöl,ha esetleg gonoszkodna is.. Címlistáimat meg egyebeket ugyis ezernyi alkalommal leszedhették már és szedték is az tuti amióta neten vagyok. Van egy pont amin túl felesleges viaskodni,mert csak szanaszét állitgatom a saját rendszeremet, õk meg ugyis ügyesebbek..

Pet

baajos
Mi az a hir?

Pet

Saddalim
oh télleg a hiren eszembe se jutott. szerencsére pont van itthon egy, megpróbálom 😛

mrzed001
Bootolj CD-rõl (pölö Hiren's BootCD)
ott dos alatt futtass víruskergetõket (asszem az is van a Hiren-en), merthogy a win esetében már eleve betöltöttek lehetnek és akár le is lõhetik a víruskergetõd meg hasonló szépségek

aztán hogy miért boot-ol lassan nézd meg a BootVis programmal mit is mûvel

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

mrzed001
Új Ghost-oknál én is hallottam fura mûködésrõl, szóval érdemes régi Ghost-ot használni (talán 8-ast használok, de csak talán)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Saddalim
ahogy mondom: lehetetlen :-(
itthagytam estére, reggelre egy "programtalan" xp-t találtam, gondolom újraindult (#11948). van egy másik baja is a gépemnek, nem hiszem ogy köze van a kattõnek egymáshoz, de ha kell, itt van. #597
szóval van még valami más lehetõség? full vincsit nem akarok formázni mert túl sok az olyan adat ami kéne, dvd-kbõl is kéne egypár...

ollie
Nemtom, még nem találkoztam ilyennel. De legközelebb repair windows az xp cd-rõl próbálkozz szerintem.