Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sumi
hány db cdd van??

HF
Hi mindenki. Remélem jó helyre írok.
Nah szóval lenne egy problémám a telepítéssel. Pontosabban a bootolással xp cd-rõl. Hiába állítom be biosban a bootolás helyét, nem akarja behozni cdrõl. Ha beállítom hgy csak cdröl bootolhat, nem hozza be. Nem tudom újrarakni a gépem<#shakehead>
Fddnek meg sajna nincs a gépemben, úgyhogy csak xp-t tudok felrakni...
Valami ötlet esetleg??

m66
A BIOS-t azért nézd meg újból. Ha az elsõdleges boot CD-re van állítva, akkor annak úgy is kell elindulnia. Az XP a FAT 32-t felismeri, csak fordítva nem megy a dolog. De nem is írtad, milyen op.rendszered van most?

Ha lehet a kezdeti méret illetve a maximális méret ugyanakkora legyen, ez megakadályozza, hogy a lapozófájl töredezetté váljon.

http://www.winportal.net

a kezdõn ne változtass mert annak csak lassulás lesz a vége, a végét írd át 4092 -re
Tippem szerint valamilyen okból átment a 100 gigás partíció hide-ba. Valamilyen partíció kezelõ progival, (pl. partiton magic) nézd meg, és ott van az unhide opció.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

daxan
© Norby86!
Nálam szinte mindig ez a gond van. Én ezt úgy oldom meg hogy letíltom a HDD-rõl való bootolást és csak a Cd-bootolás van engedélyezve. Mikor már felmásolt mindent a telepítõ és újraindul akkor állítom vissza a boot-ot a HDD-re. Ha nem megy akkor reset-eld a biost! Alaplapból ki az elemet és kapcsold be aztán ki és rakd bele az elemet.

Daxan &#8222;nekem a veszély lételemem, gyári default.&#8221;

marsu
Segitsééég!!!

Újratelepítettem a windowst, és a 120-as vinyóból, csak 20gb látszik, a többi eltûnt!! A winyó kétfelé volt particionálva egy 20gb és egy 100gb.
Dos-ban látszik a két partíció, csak a windows-on belûl nem!

Elõre is kösz.
Sziasztok!
Eddig még soha nem tapasztalt dologgal szembesültem az elöbb és szeretném valahogy megoldani. A problémám az hogy normál esetben a windows mikor berakom a telepítõ CD-t a gépbe akkor a számítógép ujraindítása után bejön az üzenet,nyomjon meg egy gombot... Namost eddig pl. tegnap is simán bejött ez az üzenet,azóta nem nyultam bioshoz sem és ott amugyis ugy van beállítva a bios hogy a CD meghajtórol bootoljon elösször. Namost gyári windows xp telepítõ CD-t ha berakom és ujraindítom a gépet nincs ilyen üzenet hogy nyomjhon meg egy gombot... Semmilyen üzenet sincs,egyszerüen fogja magát és egyböla windowsba lép. Mi lehet a probléma? Mert igy azéletbe nemtudom fölrakni az uj windows-t a gépemre. Format c megoldás lehetne,de igy ntfs meghajtón hogyan lehet format c-t használni esetleg floppyrol? Milyen program kellhozzá? Mert ha joltudom a régi win98-as floppy amiröl lehetett format c-t használni az NTFS meghajtókat nem tudja kezelni. Jelenleg amugy a windows xp blade edition 6-os verziója van fenn a gépen,ezt akarom legyalulni gépröl.

köcce

biomage
ja ott ahol beirod a kodot

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Nortai
hali!
valoszinüleg felraktad a netframework valamelyik verzioját!
itt visszaállithatod:
Start-vezérlõpult-felhasználo fiokoknál itt:
A felhasználók be- és kijelentkezési módjának megváltoztatása
itt pipáld be a üdvüzlöképernyös megoldást vagy amit akarsz!😊

"Ember küzdj és bízva bízzál! De ha nem megy, legalább engem hagyjál!"

szevasztok

lenne egy olyas fajta kérdésem h hogyan tudom azt vissza csinálni h az xp indulásánál ne kelljen rákattintanom a felhasználora mert vmelyik progi áátcsinálta kattolos bejelentkezésre :S

Serpa
virtuális memóriát szeretném növelni.

most 768-1536on van.
vinyón 8giga free van.

1152-2304re felvihetem?

urbijoe
nekem nincs bejelentkezés mert automatára van rakva ,mert nincs jelszo

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

Balumann
ezt én se tudtam mondjuk. De akkor kell megnyomni a ctrl alt delete-t, mikor a bejelentkezés képernyõ van (ahol éppen nincs ott a rendszergazda), ugye?

urbijoe
nekem a feladatkezelö jön be <#conf>

Balumann
Találtam egy oldalt, itt van szó ilyenekrõl, lehet hogy itt van megoldás erre is.
(nekem fogalmam sincs mi az a lpt :S)

biomage
normal modban is el lehet érni párszor az alt+ctrl+del nyomsz bejönn a irásos bejelentkezés és beirod a rendszergazda t

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Balumann
õõ ezt nem nagyon értem.
Nyomd meg a windows gombot hogy nyiljon meg a start menü, és akkor feljön a tálca is sztem. És akkor ott jobbgomb, tulajdonságok, és akkor ott vedd ki a tálca elrejtését. :/

Balumann
Rendszergazdának csökkentett módba lehet bejelentkezni ha csináltál. Ha 1 felhasználót csináltál, akkor természetes hogy rendszergazda jogokat kap a gépen. Ezt nem tudom hogyha csak 1 felhasználó van, akkor meglehet-e változtatni, hogy legyenek-e rendszergazdai jogai, mindenesetre sztem nincs értelme. A fõ rendszergazdába csak csökkentettbe lehet mindenesetre belenyulni, ez annyiból jó hogyha elállítasz valamit a saját fiokodba teljesen, akkor legyen az :| (meg még más biztonsági okai is vannak!) tehát kell! De ha csinálni akarsz egy korlátozott felhasnzálót akkor vezérlõpult -> felhasználói fiókok és itt beállíthatod amit akarsz a fiokokkal!

REALista
Kösz a segítséget!Kipróbálom õket!<#eljen>

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

Balumann
Shut Down Expert, Shutdown Monster
ezeket találtam így, de sztem sok program képes leállítani így a gépet.

REALista
Szasztok!Létezik olyan program amelyel be lehet állítani hogy a számítógép mikor kapcsoljon ki???

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

urbijoe
a telepitésnél megadott 1 felhasználonak mért van rendszergazda jogosultsága?
és hol lehet belépni azzal a rendszergazdával aminek a telepités elején a jelszot kéri?

Sziasztok! XP alatt, hogyan lehet nyomtatót installálni úgy, hogy
az LPT1-hez legyen rendelve (hálózati nyomtatóról van szó).
Ez fontos lenne, mivel olyan programot használok, amely
szövegdobozokkal megoldott ".rtf" formátumot hoz létre, és
nyomtatásnál a szövegdoboz méreteit nem megfelelõen állítja be,
így egymásra nyomtatódnak sorok, szavak. Próbálkoztam több
megoldással, mire rá jöttem, hogy 98 esetén JetDirect progival
megoldott nyomtatáskor nincs probléma. Win98 esetén felkínálja,
hogy melyik porthoz legyen rendelve a Jetdirect, viszont XP-n
telepítve létrehoz egy új JetDirect portot függetlenül
az LPT1-tõl.

Ha valaki tud segítsen már legyen szíves,
többen küszködünk ezzel problémával megköszönnénk!!
Azt hogy lehet beállítani hogy ha végez a win egy letöltéssel ("save as" ablak), akkor utána mikor átmásolja a tmp-bõl a végleges helyre, ne váltson át erre az ablakra egy másikról, amit épp használok. K. idegesítõ mikor játék közben kilépked, pláne ha épp esc-t nyomom, és azt már a letöltésre értelmezi.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Hali mindenkinek! Elveszett a tálcám az asztal alol a rendszergazdai fiokomban és csak bill.kóddal müxik. Van tippje valakinek mi lehet ez és mi a megoldás?
A tálca elrejtése c. fejezetet kapásból ejthetjük.
Köszi
de ismerem! ÁÁÁÁ hagyjuk nem vitatkozok veled!
de kösz!

Ha mindenki ismerné a googlet nem lenne fórum!! Nem igaz!?

David01
Googlet nemismered??????

David01
pl:

WallMaster Pro
Wallpaper Master
Wallpaper Sequencer
Adolix Wallpaper Changer

és tudsz valami nevet is mondani! Hogy le tudjam tölteni!

David01
Ezt csak egy külön program segítségével tudod megcsinálni.

Hellósztok!<#wave><#help> Az xp-n be lehet valahol állítani hogy a hátteret egy bizonyos idõszakonként valamilyen megadott mappából véletlenszerûen cserélgesse??? Vagy marad a régi jól bevállt manuális kezelés?!
Na köszike!!

Gépem
ADM Athlon 64 2,2GHz k8n alaplap biosában hogy kõ?
Mit keressek mert nem találom hogy mit kell
tipp?

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Biosban lõdd ki...

http://www.winportal.net

petipetya
En erre egy igen hatasos modszert talaltam: kihuztam a vezeteket a pcspeakerbol. 😊

urbijoe
azt hogy lehetne beállitani,hogy mondjuk 1 óra mulva kikapcsoljon a gép magától?

Hy.
A windowsba letudom tiltani a pc speakert, hogy ha a billentyûzeten 4 gombot megnyomok ne szirénzzon?

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

mikor lehet telepiteni a windows uj verzióját<#mf1>
Saddalim
mi az a tsgek?
hálózati szám.gépnévnek ajánlja fel mindig a saddalim felhasználó után saddalim-tsgek1 nek a nevet. de nem csak egyszer, mindig ezt ajánlja fel. ez valami rövidítés, vagy mi?

RelakS
hogyan kell egy programot más területi beállításokkal futtatni?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Mhosah Myth
Hali! Lenne egy problmám de sehogyse tudom megoldani... :S A lényeg, hogy beraktam egy hálókártyát egy gépbe. Windows reinstall volt. A windows kiírja, hogy új hardver található a gépben de amikor elindítom a telepítõt az meg azt írja ki, hogy nem található hálókártya a gépben lépjen ki és gyõzõdjön meg róla, hogy beraktam-e a hálókártyát. Kipróbáltam már 7 fajta telepítõt de egyik sem jó pedig pontosan olyan típusú hálókártyatelepítõt szedtem le a netrõl... Mi lehet a baja? Nem tudok elõrébb haladni sehogy. Megpróbáltam másik PCI-slotba de ott is ugyanez. A windows felismeri de a driver telepítõnél meg azt írja, hogy nincs hálókártya... 😞

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

No hát itt is nézz körül:DrolanSite

<#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>

TDU: [HUN]TCXTOMI Intel Core i3 2.93GHz , Geforce 250gts, Gigabyte GA-P55-US3L , 2gb Ram www.risefm.hu

Még mindig senki?

TDU: [HUN]TCXTOMI Intel Core i3 2.93GHz , Geforce 250gts, Gigabyte GA-P55-US3L , 2gb Ram www.risefm.hu

Valaki?

msconfig