25353
Whistler - Windows XP
  • Sundii
    Üdv!

Nekem a Windows XP telepítéssel van egy kis problémám. Amikor berakom az XP telepítőt a gépbe és bejön a telepítő egy pár másodperc múlva egy hibaüzenet bukkan fel.

,,A rendszer problémákat talált, és a Windows a számítógép károsodásának
    megelőzése érdekében leállt.

Ha először látja ezt a hibaképernyőt,
    akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik akkor, kövesse az alábbi lépése-
    ket:

Végezzen vírusellenőrzést. Távolítsa el az esetleges újonnan telepített
    merevlemezeket és merevlemez-vezérlőket. Ellenőrizze, hogy a
    merevlemez megfelelően van-e konfigurálva és lezárva.
    Futtassa a CHKDSK /F programot a lemezhibák megkeresésére, majd
    indítsa újra a számítógépet.

Technikai információ:

*** STOP: 0x0000007B (0xF78A6524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)"

Megcsináltam mindent de egyik megoldás sem segít ezen a problémán.
  • Shortstop
    én visszavittem ma garanciára hivatkozva mivel adtak rá 3évet. kíváncsi vagyok mi lesz.
  • patiang
    köszi a linket
    a vinyó pedig előtte már formatálva volt (hosszú történet)
  • gergely1991
    Hiányzó NTLDR
    Töredezettségmentesítés volt előtte?
  • patiang
    Nem akarlak depissé tenni, de én is most dobtam ki egy 500-as WD-t.
    Kb fél éves.
  • patiang
    Aztat nem hiszem, mert négy darab van.
  • Shortstop
    Hello!

Feltelepítettem az xp-t majd adtam neki egy SP3 frissítést és az a problémám, hogy lassú minden a gépen. Weestern Digital 1TB HDD van benne, amire én gyanakszom mivel ezzel a márkával már beszoptam egyszer, a kérdés csak az hogy amit a HD Sentinel program ír az mennyire igaz? Teljesítményre 100%-ot ír a kondícióra pedig 46%-ot.. Mennyire hihetek ennek?
  • kl24h
    Hibás a telepítő CD.
  • patiang
    Segítsetek légyszi.
    Adott egy laptop, amilo a, telepíteni akarom az XP-t, és mindig az jön elő, hogy: Hiányzó NTLDR, Újraindítás
    A vinyó üres
    Mit tegyek?
  • kl24h
    Hát ez a Reinstall/Formázás nagy "sláger" lett. Ha kitisztítottad a gépet, de mégsem indul el, akkor is legrosszabb esetben mondjuk egy Windows Repair megoldja a problémát.
  • gergely1991
    egyesek pedig reinstallal/formázással oldják meg de ha gyakori a dolog nem tesz jót a hdd-nek :/
  • kl24h
    A mostani programokkal az XP Reinstall nagyon ritkán jön szóba. Én sok gépet tisztítottam ki különböző trójaiaktól, de mindig sikerült úgy beállítani a végén, mintha tiszta új XP lett volna telepítve, csak persze ehhez tapasztalat kell.
  • kl24h
    Hát az ami visszaállítja mindig 30 napra, az már egyrészt egy vírus, de azért le kell ellenőrizni. Ezeket futtasd le: Click ide!
    A Kaspersky Removal Tool biztos vírusnak fogja tekinteni azt a Trial Reset-et és lehet ki is fogja törölni, ami után a Kaspersky kiírja, hogy a licenc lejárt.
  • SzocsA
    és mit lehet tenni?
    xp reinstall?
    amúgy kasperky van fent próbaverzió! van olyan törés ami mindig visszarakja rá a 30 napot!

de most letöröltem és meg tudtam nézni azt a videás videót ami egyből kifagyasztja!
  • kl24h
    Így hogy ilyen részletesen leírtad, ebből arra következtetek, hogy nálad sok vírus járt, amik átállították a rendszert és lehet, hogy jelenleg is vírus van a gépedben.
    A(z) IMAPI CD-égető COM-szolgáltatás szolgáltatás állapota: "leállítva" ... ez bekapcsolva kellene legyen. Az Eseménynaplóban semmilyen hiba nem kell szerepeljen, csak figyelmeztetők esetleg inkább a TCPIP-ről úgy ritkán.
  • SzocsA
    igen! az IE nél is csinálja de régi alap verzió! és előugrott egy ablak hogy telepítsem a flasth! 10.3 as mivel nem jöttek be a videók! lehet az a gagyizik be!
  • gergely1991
    ha másik böngészőt használsz akkor is fennáll a probléma?
  • SzocsA
    csak akkor. ha böngészek semmi! játék közben semmi! filmnézést még nem próbáltam!

ha nemcsak egy pillanatig látnám a képet akkor el is tudnám olvasni!
    ez az utolsó három leírás a rendszernél!
    A(z) IMAPI CD-égető COM-szolgáltatás szolgáltatás állapota: "leállítva".
    A rendszer megállapította, hogy a hálózati kártya (\DEVICE\TCPIP_... a hálózathoz volt kapcsolva, így normál működést kezdeményezett a hálózati kártyán.A(z) Alkalmazási réteg átjárószolgáltatása szolgáltatás állapota: "fut".

viszont az alkalmazásoknál van egy csomó hiba!
    Nem lehet megnyitni a kiszolgáló szolgáltatást. A kiszolgáló teljesítményadatai nem lesznek visszaadva. A visszaadott hibakód a duplaszó 0 adatban van.
    mindig csak ezt az egyet írja

A Windows mentette SzocsA felhasználó rendszerleíró adatbázisát, mert azt a kijelentkezés közben egy másik alkalmazás vagy szolgáltatás is használta. A felhasználó rendszerleíró adatbázisa által használt memória nem lett felszabadítva. A rendszerleíró adatbázis akkor lesz eltávolítva, amikor már nincs használatban.

amúgy van egy plugin-container.exe ami alap esetben 20 000 K használ 0-1% CPU-t
    ha videót nézek neten akkor megugrik 80 000 k ra 50% Cpuval ha lefagy 100 000 - 150 000 K között!

annyit csináltam hogy feltettem a firefox 4et de nem tettszett, letöröltem majd vissza a régit és utána frissítette magát a flash!

yutubon tudok nézni videót!
    az F1 topikban volt egy link videás videóval pár másodperc után lefagyott a gép! újraindult , új munkamenetet választottam majd megint megnéztem de ismét csak fagyi!
  • kl24h
    Csak videónézéskor történik meg? Másképp akárhogy terheled a gépet, nem jön be kékhalál?
  • gergely1991
    A kékhalálban a hiba leírása mi lenne?
    Eseménynapló ír erről valamit? (start>futtatásba ezt gépeled: eventvwr.msc aztán kattints a rendszer részlegre.)
    Videodriver/flash plugin frissítve van?
    Csináltál előtte valamit mielőtt ez a jelenség bekövetkezett volna?
  • SzocsA
    mitől van az hogy amikor yutuben videót nézek vagy stb egy idő után lefagy a gép és kékhalál! írt olyat is hogy a flash player, hogy összeomlott aztán fagyi!
    kompatibilitási probléma?
  • cvsnl
    sikerült csinálnom egy rendszervisszaállítást egy korábbi időpontra, és most (úgy néz ki) működik.
    Azért köszi a tanácsokat!
  • gergely1991
    indítsd el csökkented módban:gép indulásakor nyomogasd a F8-at és válaszd ki a Csökkentett módot(ne a hálózatban,ne a parancssorost)
  • cvsnl
    szerintem nem azzal van a baj.az AVG már régóta megy rajta, és korrektnek tűnik. még megpróbálok egy rendszer visszaállítást korábbi időpontra, csak be kéne jutnom. tegnap el sem indult...
  • mukika36
    Esetleg valaki?
  • gergely1991
    és ha vírusirtót váltasz(avast,avira stb.)?
  • Jakuza001
    Reinstall, vagy sfc /scannow paranccsal visszaallitani az original dll-ek, hatha ugy megjavul.
  • cvsnl
    sziasztok! néhány napja nagyon nehezen indul el a gépem. betölti az op. rendszert (XP), és azután bármit el akarok indítani nem indul, csak homokozik. ha sikerül lefuttatnom egy víruskeresést, vagy pl. pont elindul az ütemezett vizsgálat (AVG), akkor utána megy minden. legutóbb leirtottam a smart defrg legújabb verzióját, mert arra gyanakodtam, de mégsem megy rendesen azóta sem. van vmi ötletetek?
  • Kis Csendes
    Oké,megpróbálom..köszi!
  • gergely1991
    Azt még nem próbáltam ki:DD
  • kl24h
    Nálad megy az exFAT formázás?
  • kl24h
    Ha csak azokat törlöd, akkor nem kellene gond legyen. XP esetén nincs gond.
  • gergely1991
    ha nem töröltél semmit addig még megnyugodhatsz:)
    de ha igen:
    akkor telepítő lemez berak(jelenlegi oprendszeredét) aztán parancsor és ezt begépeled
    sfc -scannow
    ez újra kicsomagolja a lemezből a hibás vagy hiányzó fájlokat
  • Kis Csendes
    Értem,szerintem a törlést fogom választani,de ettől rendesen fog működni a gép tovább h kotorásztam a system32 mappába?:|
  • gergely1991
    Végülis nem rossz ez a Universal Usb Installer program:elindítja a fat32format.exe-t aztán kimásolja fájlokat aztán(syslinux esetében) lefuttatja a syslinux.exe -maf meghajtó: parancsot.
    Az egész folyamatot pedig a Nullsoft Install System futtatja...
  • kl24h
    Próbáld meg ezzel: Universal Usb Installer
    A Windows *.iso fájlot ezzel a programmal ráírod az pendriverre és elvileg bootolható kellene legyen USB-ről.

A programban a Step1-nél kiválasztod, hogy --- Try to use an Unlisted ISO ---, ezután a Step2-nél ráböngészel a Windows *.iso-ra. Tovább már egyszerű, csak figyelmes kell lenni. Remélem működni fog.
  • kl24h
    Akkor megvan a megoldás. Az a Windows Genuine Advantage Notification program, ami egy Windows frissítéssel telepítődött fel.

Két megoldásod van: vagy találsz egy legálisnak (ki kell próbálni több kulcsot és amelyik jó, akkor eltűnik az a Windows hamisítási dolog) tűnő kulcsot az interneten, vagy kitörlöd ezeket a C:\WINDOWS\system32\ mappából: WgaLogon.dll és a WgaTray.exe.
    Gondolom Windows 7-ben is itt vannak ezek, mert nálam Windows XP van.
    Ezt a WgaTray.exe csak akkor tudod törölni, miután kikapcsoltad a Feladatkezelővel a futó programok között.
  • mukika36
    Tudna valaki nekem segíteni a [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=964622373&no=24296]#24296[/URL]-ban leírtakban?

Az angol nyelvű leírás.

Előre is köszönöm.

Egy kis kiegészítés még:

Windows 7-es laptopról, egy asztali gépre /egy üres vinyóra/ XP telepíteni.

Próbáltam a TFTPD Boot-ot, amihez találtam egy angol nyelvű leírást is, de a leírt beállítást követően az asztali gép vagy kiírta hogy nincs DHCP vagy valamilyen (talán) hibás fájlnévre hivatkozva nem reagált.

A két gép egy jól működő keresztkötésű kábellel volt közvetlenül összekötve.
    Mind a windowsos 7-es tűzval, mind pedig a NOD32 SmartSecurity-s tűzfal ki volt kapcsolva.
  • Kis Csendes
    Fogalmamsincsen..felraktam a win7-et..egy darabig faszavolt,aztán lejárt a blabla..termék kulcsot vegyem meg: D és kirakok egy hátteret..mikor feljön a kis ablak h szotfvet hamisítás áldozata lettem (szerinte) akkor elistünik,és jobboldal lent folyamatosan írja hogy :A windows ezen példánya nem eredeti..
  • kl24h
    Keress kódot az interneten. Biztos találni fogsz.

De neked miért tűnik el a háttérképed? Nem a Windows Genuine Advantage program miatt?