Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

alapból nincs benne a windows-ban, csak ha feltelepítetted. ha nem emlékszel ilyenre, akkor gondolom nem kell.

Bonjour, also known as zero-configuration networking, enables automatic discovery of computers, devices, and services on IP networks. Bonjour uses industry standard IP protocols to allow devices to automatically discover each other without the need to enter IP addresses or configure DNS servers.
SMGBAS
A bonjour mappa kell a program filesból?

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

gergely1991
bár az is lehet hogy a vírusirtó lassítja a gépet...mondjuk egy nagy tömörített vagy képfájl ellenõrzésekor ugyebár kicsomagolja majd ellenõrzi õket ilyenkor mindkettõ mint a cpu mint a hdd felpörög tõle)

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

rendben, kiváncsi vagyok az eredményre
SMGBAS
Hát hallod... Nem akarom elkiabálni, de mintha jobb lenne. Biztosat csak hétvégén tudok, akkor meg szoktam rendesen dolgoztatni a gépet.

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

esetleg utolsó ötletként lehet, hogy a vírusírtód keresi a frissítéseket magának. nekem pl mikor felraktam NOD32-t, be volt állítva az automatikus frissítés keresés ÓRÁNKÉNT-ra... ki is lõttem a ..ba 😄
SMGBAS
ki van kapcsolva :/

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdesek__609324-mi-hasznalja-a-procimat-windows-feladatkezelorendszer-uresjaratban99-40-fol
próbáld ki az automatikus frissítés kikapcsolását, lehet azt nem jelzi a feladatkezelõ
SMGBAS
van egy svchostos fixálóm mert régebben volt hasonló gondom, de az megoldotta. Az a legjobb, hogy a feladatkezelõ (és process explorer) se mutatja azt ami felpörgeti csak annyit, hogy 100-as a használata

vagy esetleg próbáld meg a NOD32-t, volt egy pár szar a gépemen, amit ezen kívül semmi más nem szedett le
amivel én találkoztam eddig, és ugyanezt csinálta, hogy a film elkezdett szaggatni, az a feladatkezelõben egy svchost.exe nevû cucc volt, valamiért néha 100%-on pörgette a procit, de egy 20 másodperc múlva abba is hagyta, elinduláskor ezért mindig ezt az exe-t le is állítottam, így már nem okozott bajt, csak rá kellett jönni, hogy melyik svchost.exe a sok közül, mert több is van, és abból ha véletlen rosszat zársz be, akkor indíthatod is újra a gépet.
http://afterfix.net/svchost-exe-100-cpu-hasznalat-problema-megoldas
(én ebbõl anno azt valósítottam meg, hogy kikapcsoltam az automatikus frissítéseket, felraktam windows installer 4.1-et, és nem volt gond többé, pár havonta pedig manuálisan frissítek, hogy azért naprakész legyen, de legalább nem lassítja a gépet meghatározatlan idõpontokban és napi rendszerességgel)
a másik pedig a mozilla firefox 2.0-ás változata volt, ami egy idõ után megmagyarázhatatlanul 100%-osan ette a procit, egész addig, míg be nem zártam és újraindítottam, de persze egy idõ után újból ezt csinálta. azóta google chrome-t használok és nincs gond.
http://pcforum.hu/tudastar/57963/Firefox+100+CPU+terheles.html
remélem megoldást szül valamelyik 😊
SMGBAS
Avastom van az nem talált semmit

ha vannak telepítõ fájljaid a D-n, akkor azokat érdemes átnézni valami vírusírtóval, mert lehet hogy azzal rakod mindig újra esetleg a vírust, ami ezt okozza, hiába az új windows.
ezt a lehetõséget lehet kl24h már írta, ha igen akkor sorry
HDD-t ellenõrizheted:
1. HD Tune (szektorhibákat ha vannak, megmutatja, hogy hol helyezkednek el, ahány felé van osztva HDD, vissza lehet számolni, hogy kb. melyik partíción van gond)
2. Hard Disk Sentinel (Teljesítmény, Kondukciót mutat %-ba) (ha vannak szektorhibák, kiírja db. ... áthelyezi tartalék helyre ...) (Várható élet tartalmat kiír kb.)

Ha ellenõrizni akarod HDD, sorba 1 - 2!
SMGBAS
Por nincs benne. Szerintem ha valami gond van akkor az a D partíción amin az adatok vannak, de azt meg nem tudom formázni, mert sok cucc van rajta és kiírni meg nem tudom, dvd hiányában...
De az is lehet, hogy a vinyó öreg már, kb. 4-5 éves lehet.

Azért az INTEL kellene bírja a port. Persze jó tisztítani a gépet portól és nemcsak portól, hanem egy kissé szétszedni és összerakni (kivenni a RAM-ot az csatlakozókat kihúzni és összenyomni hogy esetleg ha keletkezett volna valami oxidáció, akkor ezzel a mozgatással rendes érintkezésbe jön). Egyik ismerõsömnek elég poros volt a gépe (vagy 4 éves volt a gépje), de nem tapasztalt felmelegedést, pedig olyan játékokat futtatott, ami már nem nagyon felelt meg a gépjének. Kifúttam a portól, de nem volt különbség.

Én a portalanítást kompresszorral végeztem olyan 2-3 atm nyomással egy kis fúvókával. Arra kell vigyázni, hogy a ventilátorok ne induljanak be fúváskor, mert feszültséget indukálhat az alaplapnak. Ezt azoknak mondom, akik esetleg nem tudják.
találkoztam már hasonlóval, hogy haverom laptopjában nagyobb alkalmazások alatt (játék pl) ugyanúgy felpörgött a hûtõ, majd beszaggatott, szarakodott, lefagyott, leállt.
elvitte egy portalanításra, és a probléma megoldódott, szal nem biztos hogy mindenképp szoftveres kell keresned a hibát.
SMGBAS
Alaplap 2 hónapos sincs, ram is új.

gergely1991
Milyen vírusirtót használsz?

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Elég ritka dolog, hogyha meghibásodott volna az alaplapod annál a bemenetnél, ahol volt a RAM. Ha helyrejön és többet nem történik ez a beszaggatás, akkor lehet az alaplapodon annél bemenettel történt valami.
Azért akkor ajánlatos lefuttatni egy Memtest86-ot.
SMGBAS
Nem mindig pörög 100-on. Van, hogy nincs semmi gond és olyan is, hogy ha nem megy semmi és megnéznék egy filmet akkor az is beszaggat :/
Elõször PS közben jött elõ... Most átraktam a ramot egy másik helyre, azóta oké minden, igaz csak bóvli játékkal játszottam szóval majd kiderül.

Az eddigi tapasztalatom szerint egy ilyen kártevõ programot ismerek, ami 100%-ra használja a processzort: Skaama.exe
Az is lehet, hogy az XP újratelepítése után feltetted a többi programokat, amik között van egy olyan, amirõl úgy tudod, hogy tiszta, de közben nem.
Az XP újratetted a probléma meg kellett volna oldódjon, de mivel csak ugyanaz a probléma, lehetséges hogy egy speci vírusod van, ami "átélte" az XP újratelepítést.
Melyik program használja jelenleg 100%-on?
SMGBAS
Már néztem és semmi komolyat nem találtam. Volt pár amit nem ismertem, de neten utánalestem és elvileg okésak. Néha nem is jelez programot ami húzná és mégis 100-on van a használat. xp telepítése is rendben volt, de már elõtte is megvolt ez a gond, azért raktam újra.
Na amiket nem ismertem (ha kilõttem õket akkor se javult a helyzet, max egy hangyapöcsnyit):
alg.exe
BCU.exe
igfxpers.exe
igfxsrvc.exe
igfxtray.exe
smss.exe

Nézd meg a Feladatkezelõben (Task Manager), hogy nincs-e olyan gyanús program, ami már startból 100%-ra használja a processzort.
Az XP telepítés sikeres volt? A driverek telepítése is?
SMGBAS
Egy ideje nagyon felpörög a vinyó vagy a proci hûtõje és eléggé beszaggat olyan programoknál is amelyiknél eddig semmi baja nem volt. Nemrég újraraktam emiatt, szóval valószínûleg nem az os hibája (két partíció egyiken programok + xp másikon adatok, az xp-set formáztam és újratettem, a másikkal nem csináltam semmit)
Valami ötlet?

annak, hogy nem jelentkezik be msn-re, több (köztük tényleg abszurd) oka is lehet. ezeket próbáld ki, eddig ilyen problémákkal találkoztam, és megoldódott tõlük a gond:
1. pontosan be kell állítani a dátumot, és idõt (vicces, de volt hogy napokig nem tudtam bejelentkezni, és ez volt a baja...😊)
2. bejelentkezés elõtt ALT - Eszközök - Beállítások - Kapcsolat - Speciális beállítások, és a SOCKS-nál töröld ki az 1080-at.
ha ezek közül egyik sem eredményes, akkor mikor kiírja hogy nem tudott bejelentkezni, menj rá a további információra és a hibakódot másold be google-be, biztos találsz olyan fórumot, ahol vannak megoldások.
iwiw-re, chat.hu-ra pedig lövésem sincs.
megtaláltam, karaj
Valamikor használtam ESET Smart Security-t, van ott az Advanced Setup ... és az Exclusion valami, nem emlékszem pontosan, inkább írj a Nod32 topikba.
nod32-ben hogy lehet valamit a kivételekhez adni? :/
Jagumo
Hello

Mitõl lehet az hogy nem enged fel a facebook-ra , chat.hu-ra , iwiw-ra se de Origora meg youtube-ra felenged csak erre a 3 oldalra nem. Sõt még MSN-re se tudok bejelentkezni, már újraraktam a gépet 3x is és nem engedi. A myvip az bejön. Egyik böngészõvel sem engedi, és egyik napról a másikra egyszer csak nem engedte. Az érdekes hogy a másik gépen meg engedi pedig egy hálózaton vagyunk. Amikor MSN-re be akarok jelentkezni valami "proxy" nem tudom micsodát ír ki.

Egyik ismerõsöm panaszai, de én nem tudtam neki semmi okosat mondani annyit hogy resetelje a routher-t hátha. Valaki valami tipp WIndows XP-je van.

Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money

Ahogy gergely1991 #24119 írta már:
- Rendszer visszaállítást próbáld csökkentett módba!
Pl.: Start gomb/Programok/Kellékek/Rendszereszközök/Rendszer-visszaállítás és itt az utolsó mentési pont dátumot kiválasztani amikor jó volt
Ez segíthet, ha nincs kikapcsolva!
Vagy
- (csökkentett módba) Videokártya Driver eltávolítás, "profil" törlésével!
- Pl.: Xp Sajátgép / Tulajdonságok / Hardver fül / Eszközkezelõ gomb / Videokártya lista alján / + jel katt kinyitod / Saját videokártyádra katt kétszer / Illesztõprogram fül / Eltávolítás gomb!
Gép újraindítás! videokártya Drivert feltenni!
Ki kell próbálni más gépen is az egeret. Lehet az egér hibásodott meg.
A földelés be van szerelve a konnektorba? Ha be van szerelve, akkor mûködik is?
minden USB-n ugyanaz a helyzet, van egy USB-SATA-E kombó bemenet is, de azon is ezt csinálja.
gergely1991
ha más megoldás már nem tud segíteni esetleg egy rendszer-visszaállítást vagy ha újra telepíted a drivert

advanced system caret lefuttattam de semmi változás még mindig csak vga módban tudok lenni
az a baj h csökkentett mód sem indul el kiírja hogy out of range egyedül vga módban indul és ott nem indul el az nvidia programja
szeretnem megkerdezni ,valaki ha tudna segitenni, mert en ebben nagyon benanak latszom ,hogy talalom meg a gepemre a tuzfalnak a Port number szamat,mert valamit elrontottam gondolom en, es nem tudok torrentrol letolteni nem tudom mi okbol ha valaki tudna segitenni nekem nagyon megkoszonem s ha nem akkor elnezest kerek mindenkitol a zavarasert egy szep delutant mindenkinek
Az USB driver benne van a Windows-ban.
Az egérhez adtak valami CD?
Én azt mondom, hogy próbáld meg az összes USB-n, nehogy valami gond lenne azzal az USB kimenettel (ez lehet szoftver probléma is).
USB driver esetleg segíthet? bár elvileg ennek benne kéne már lennie bõven az SP3-ban
MSI GX-620 laptopom van, Intel (R) 5 chipset driver kellene neki az alaplaphoz, namármost ami nekem fenn van, az a v9.1.1.1027-es verzió, és ennél nem találtam frissebbet neten :/
és igen, multimédiás egér
Logitech MX-518
http://www.coolshop.hu/galeria/image/products/8746_Logitech_MX_518_Optical.jpg
épp az, hogy nem jó, csak azt hittem, se driver nem segített, se a két cucli lefuttatása Zsolt01 #24104 kommentjében.
alaplapfrissítést még nem csináltam 😊
kipróbálom
Egérnek driver? Nem volt alkalmam ilyennel találkozni, esetleg valami multimédiás egér, akkor igen, mint ahogy van a billentyûzettel.
gergely1991
"szal akkor valószínû egér driver frissítés kellett neki,"

És akkor most hogyhogy megy? Frissítetted az alaplapot?
advanced systemcare lefuttatása után sem
hát, mégsem oldódott meg 😊
amúgy a malwarebyte-os dolgot már kb két hete lefuttattam, és letöröltem amiket kiírt, szal az se lehet gond. max még az advanced systemcare-t tudom megnézni
Evin
Csökkentett módban próbáld kisebb felbontásra állítani, vagy kisebb frissítési frekvenciára.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.