25353
Whistler - Windows XP
-
#15633 "Hogyan tudom UTF-8-as kódfolásra állítani az alapból ANSI-s notepadot?"
Használj olyan helyettesítő alkalmazást, ami ezt alapból kezeli - vagyis beállítható benne. Például a PsPad.
"Az, hogy azt a Linux más nyelven írt(C), ingyenes, alternatív, Windows. De látom nagyon tévedtem."
1. Az alapjuk nem más nyelven írt.
2. Nem feltétlenül ingyenes. Vannak fizetős Linuxok is.
3. Nem a Windows alternatívája - a Linux nem Windows. -
#15632 Hogyan tudom UTF-8-as kódfolásra állítani az alapból ANSI-s notepadot? Mert mindig "másként" kell mentenem, hogy átállítsam. -
Vardar #15631 a hittem kimaradt -
Vardar #15630 Az, hogy azt a Linux más nyelven írt(C), ingyenes, alternatív, Windows. De látom nagyon tévedtem. -
kollektor #15629
Felhasználói engedélyek hozzárendelése a helyi számítógépen
Nyissa meg a Helyi biztonsági beállítások segédprogramot.
Kattintson a konzolfa Felhasználói jogok kiosztása elemére.
Helye:
Biztonsági beállítások
Helyi házirendek
Felhasználói jogok kiosztása
A részletek ablaktáblán kattintson duplán a módosítani kívánt felhasználói engedélyre.
A Bizontsági_engedély tulajdonságai párbeszédpanelen kattintson a Hozzáadás gombra.
Adja hozzá a listához felhasználót vagy csoportot, majd kattintson az OK gombra.
-
#15628 Mi van ??? -
Vardar #15627 Mindjárt behalok, és én még azt hittem a Linux más nyelven írt, ingyenes, alternatív, Windows -
#15626 Nem de, egy csomó dolgot csak terminálba irogatással lehetett megoldani. Ez itt már egyre minimálisabb. -
#15625 Ja, és NTFS partíciót alapból írja - olvassa. -
Vardar #15624 Miért eddig parancssoros volt a Linux? -
#15623 Kattogtatós.
Parancssorba irogatást már szinte teljesen el lehet felejteni.
Pár napja szórakozok vele, de eddig csak az ATI driver 3D-s konfigurálásához kellett terminál, és mégis minden működik (TV kártya, webkamera, nyomtató, scanner ) Ideális rendszer windowsról áttérőknek.
( A végleges megjelenése október 4. ) -
#15622 Ilyen. -
Vardar #15621 OFF
Majdnem, miért milyen?
-
#15620 Pedig az új Suse 10.3 beta már majdnem Windows :) -
mcsaba #15619 Sajnos a fiók törlése és új létrehozása nem segített, a probléma továbra is ugyanaz, windowsba nincs valami olyasmi mint Linuxba, hogy a programokhoz jogokat lehet rendelni? a másik gondhogy maga a Program Files könyvtár módosítása is le van tiltva ha nem rendszergazdaként vagyok bejelentkezve, és windowsba sok progi ott tárolja a személyes beállításokat. Sajnos Linuxot több ok miatt nem használhatok, muszáj volna Windosba megoldani a dolgot. -
madmanic #15618 Valaki segítsen pliz!
Frissítettem az xp-met, azóta nem tudok e-mailt küldeni, csak kikapcsolt tűzfallal... fogadni tudok.. Visszajönnek, hogy kézbesíthetetlen.
Járt így más is?
-
kollektor #15617 töröld a fiókját és hozzd létre újra korlátozottként -
#15616 Rendben köszönöm a hsz-eket. -
#15615 Legegyszerübb a Windows Update oldal. A használata elött, eredetiség vizsgálatot végez, de állítolag ha nem eredeti az XP, csinál valamit a rendszereden. Nem tudom mit. -
mcsaba #15614 Sziasztok, van egy kis gondom, eddig egyedül használtam a win xp-t de most sajnos többen kell használjuk, és olyan emberkével aki nem is ért hozzá csak most tanulgatja, ezért külön felhasználói fiókot hoztam neki létre, és mivel nem akartam hogy összekutyulja a gépet ezért nem adtam neki rendszergazdai jogot, és itt kezdődtek a gondok, mert voltak progik amik rákérdeztek hogy akarom hogy minden felhasználó használhassa, de voltak progik amik csak feltelepültek de, csak rendszergazda módba mennek, próbáltam úgy is hogy a másik usert beálitom rendszergazda módba, azzal a userrel telepítem a progit, megy is, ekkor visszaállítom mezei userré és megint nem akar menni a progi, és beállítni sem tudom őket, amit beállítok az én useremmel az a beállítás csak nálam marad, de a másik usernél nem engedi, azt irja nem tudja módosítani a registrit, mit lehet ijenkor tenni, hogy a szimpla usernél is menjen minden progi,lehessen álítgatni, de ne legyen rendszergazda módba, ha tudtok kérlk segítsetek, előre is köszönöm
-
#15613 menj fel a winupdate-re -
#15612 Mivel tudom megnézni, hogy eredeti-e az XP-m? Szervízben nem tudom milyet tettek rá, nem említették. -
kollektor #15611 milyen írót hasznász? -
#15610 Úgyérted hogy iso-nak kell lennie, és azt simán felírni a cd-re? -
kollektor #15609 a lemez nem probléma,kérdés,hogy bootolható XP-t írtál-e?
mit értessz az alatt,hogy "beolvas" - mikor - indítás után ? és mit
valószínű a cd-t nem sikerült jól megírni
lemezképfájlként kell a merevlemezre menteni és onnan kell kiírni cd-re -
#15608 Lehet a biosommal van baj de nem tudok telepíteni xp-t.
Kipróbáltam hogy beolvas e egy egyszerű indítólemezt amit neroval csilnáltam, az sikerült.
Nem tudom hogy az e a baj hogy RW-s lemezre írtam?
Amikor beállítom hogy cdről bootoljon akkor azt írja ki hogy nem talált semmit. -
madmanic #15607 Üdv! Valaki segítsen pliz!
Frissítettem az xp-met, azóta nem tudok e-mailt küldeni, csak kikapcsolt tűzfallal... fogadni tudok.. Visszajönnek, hogy kézbesíthetetlen.
Járt így más is?
-
#15606 biost állítsd át, mert sata-s a hdd -
#15605 Help.
Újra akarom rakni laptopon az Xp-t , mert eddig ilyen tákol volt rajta(win reborn, nem rossz csak nem megy fel rá a wlan driver:S)
Bebootol cdről, oké, tölt egy kicsit, majd mikor enterrel megerősitem h telepiteni akarok, kiir egy hibát, hogy nem talál merevlemezt, blabla:S
Mit tévő legyek? -
#15604 nekem csak a sárga béka jött be, azért írtam -
tzsoltika #15603 -
#15602 szép béka:) -
#15601 Ez vmi konzolos játék telepítője, nem? -
#15600 JA:D mert magának felrakja, kérdezősködés kélkül.. max nálam szokott olyat, h gépezek és egyszer csak kiirja, h "felraktam egy frissítést, zárj be midnent mert újrainulok... nem baj?"..:D
-
ricky #15599 Miért van az, hogy az angol nyelvű windowsra sok programot ill. játékot nem enged feltelepíteni?? Azt írja ki, h hiányzik egy dll fájl! A magyar nyelvűre meg simán felment... -
kollektor #15598 ok -
Vardar #15597 Majd priváton megbeszéljük. -
kollektor #15596 a letöltéssel ? -
Vardar #15595 Ja, van egy kis baj a Visual Basicel de meg oldom. -
kollektor #15594 ahonnan a Visual Basic-ot :), vagy nem megy ?