Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Meg lehet oldani.Kikapcsolod a lapozofáljt.Ekkor a windows mindent a memoriába tölt be.De csak akkor,ha jó sok memoria van a gépedben.Én a Norton Antivirusra tippelek.Szerintem az lassitja a fáljmüveleteket.De az is lehet hogy fut valami a háttérben,pl egy virus,vagy spyiware.

cicai
Sziasztok!
Segítsetek!
Az lenne a gondom, hogy a gépem iszonyúan lelassul, amikor egyik particiorol a másikra másolok, vagy lemezírás közben, vagy tmpgnc dvd auther-rel dolgozok és olvassa be az adatokat. Szinte lassúbb lesz, mint mikor convertálok. Nekem most úgy tünik mintha a vinyórol-ra dolgozna csak a gép és a memóriát, gyakorlatilag nem használja. Ezt onnan gondolom, hogy ilyenkor nagyon dolgozik a vinyó. Meg lehet azt oldani, hogy ne a vinyora dolgozzon, hanem a memóriába és onnan a vinyóra? Vagy hülyeséget kérdeztem? Na mindegy erre a lassulási dologra kellene valami ellenszer, ha van, valakinek egy használható ötlete nagyon meg köszönném. Még valami sokat convertálok és azt nem tudom, hogy bármilyen változtatás lelasitaná-e a convertálást. Jó lenne, ha nem.
A gépem adatai, amit össze tudtam szedni.
Alaplap:, Asus P4PE
Proci :, Intel Pentium 4A, 2400 MHz (4.5 x 533)
Memória foglalatok 1. DRAM foglalat 1024 MB (DDR SDRAM)
2. DRAM foglalat 512 MB (DDR SDRAM)
Vinyó :, 120Gb
Videó kártya:, Abit r 9600XT
Író olvasó:, PLEXTOR DVDR PX-755A, PHILIPS VAD8031 + DVD iró olvasó,
Nyomtató :, HP PSC 1100 serius
Háló kártya:, Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet
Bill :, Szabványos 101/102 gombos
Hang :, SB audigy

Xp Pro hun,
Agnitium outpost firevall pro 2.0.25
Norton antivirus 2006
KB ennyit tudok a gépemrõl. Tudomásom szerint a hátérbe is csak a tûzfal és a vírusfigyelõ megy. Meg az internet meg annak a mérõje. (Ez nem azt jelenti, hogy más nem megy. Nem nagyon értek hozzá)

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

Basic
Köszi szépen! Akkor ezek szerint 32 bites van nekem. A proci 64 bites. Az Windows verziója 5.1, és nem találom aSysWOW64 könyvtárat sem.

Dj Faustus
winver ablak 64 bites Windosnál:

Rendszertulajdonságok ablak 64 bites Windowsnál:

winver ablak 32 bites Windowsnál SP2-vel:

Dj Faustus
Ja és 3. Az XP 64 bites változata (Version 5.2.xxxx) nem az XP 32 bites változatán (5.1.xxxx) alapszik, hanem a Windows 2003-on (5.2.xxxx).

Dj Faustus
"Azt honnan tudhatom meg, hogy fennt van-e az SP2?"
Start menü futtatásba írd be: winver
Ha szerepel ott, hogy Szervízcsomag 2 vagy xpsp_xp2 akkor fel van rakva az SP2.

"És azt, hogy hány bites verzió van fennt? "
1. Ha 32 bites proci van benne, akkor valószínûleg nincs fent 64 bites változat (Start menü/Minden program/Kellékek/Rendszereszközök/Rendszerinformáció-val tudod ellenõrizni a proci típusát).
2.
Program Files (x86) könyvtár megjelenése SysWOW64 könyvtár a Windows könyvtárán belül.

Basic
Köszi, akkor már csak azt nem tudom, hogy hány bites verzióm van.

PetruZ
Sajátgép - jobbklikk - Tulajdonságok
Basic
Sziasztok!
Azt honnan tudhatom meg, hogy fennt van-e az SP2? És azt, hogy hány bites verzió van fennt?

Dj Faustus
http://jox.hu/cikkek/138/8
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1068057020
1. A "szerver" gépen: Start/Vezérlõpult/Rendszer/Távoli használat fül/Távoli asztal/Távolról is kapcsolódhatnak felhasználók ehhez a számítógéphez legyen bejelölve.
A Távoli felhasználók kijelölése gombra kattintva a Hozzáad gombbal hozzáadsz egy felhasználót, aki távolról is használhatja a gépet (Felhasználó létrehozásához: Vezérlõpult/Felhasználói fiókok/Új fiók létrehozása).
Továbbá engedélyezni kell a tûzfalon az RDP protokollt (3389-es TCP port), a kliensgépnek (csak neki), az svchost.exe számára.
2. "Kliens" gépen: Start menü/Minden program/Kommunikáció/Távoli asztali kapcsolat. Számítógép nevét beírod, és egy felhasználónév+jelszó megadása után már is használatba tudod venni a "szerver"-t.

panther112
most rögtön lejött nekem is, nem tudom mi lehetett.

panther112
azzal próbáltam természetesen

rage
Start menü - futtatás
Írd be : control userpasswords2

Klikkelj az admin jogkörû felhasználónevedre, s vedd ki a pipát a 'jelszó szükséges a bejelentkezéshez' sor elõl.

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

hispan2
Hol kell egy gépen engedélyezni ezt a távoli asztal dolgot? Csak mert belementem ebbe a távoli asztal témába és ott van mindenféle dolog, de hogy hol is kell engedélyezni, az nem. (mert nincse engedélyezve a másik gépen, azt írja, mikor csatalkzni próbálok rá, sõt a munkacsoport tartományban sem jelzi ki, pedig abban van, hisz amúgy meg érzékeli a gépem)

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

Ahhoz képest, hogy nincs fent épp most szedtem le...
Cél mentése másként-et próbáltad?
panther112
Valaki linkelje be újra, mert sjanos itt már nincs fent. elõre is köszönöm.

hispan2
Köszönöm, megnézem.

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

Dj Faustus
"A jelszavak birtokában, de megosztott mappa nélkül lehetséges ez?"
Lehet. Nézz utána a Távoli asztal (Remote desktop) szolgáltatásnak - ha az engedélyezve van, elérheted a kérdéses gépet.

hispan2
#13232 ?

aszizoli
Kösz, de ez az alap, az én esetemben már régóta nem mûködik.

Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!

urbijoe
ne adj meg jelszot és ezt állitsd be

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

hispan2
Sajnos a legkevésbés sem.

aszizoli
A gép bekapcsolásánál valóban be kell jelentkezni, de ennek a kikapcsolására még nem jöttem rá, pedig pár tippet már kipróbáltam, csak sajnos egyik sem müködött. Magam részérõl, már úgy vagyok vele, hogy ezt az egy fölösleges klikkelést kibírom.

Ha valakinek van használható ötlete erre, megköszönnénk.

Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!

hispan2
Üdv!

Van két gép, Switch van közöttük. Mindkettõ Munkacsoport tagja, ennek megfelelõen látják egymást. Tudom az egyik gép rendszergazdai jelszavát és az egyetlen felhasználói fiókjának a jelszavát is. Megosztott mappa ezen a gépen nincs, mégis szeretnék rá belépni. A jelszavak birtokában, de megosztott mappa nélkül lehetséges ez?

PíszLávJuniti
64 bites win ellátottsága már 100% os?

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

scorpeeon
hmm, mégsem oldódott meg teljesen a probléma... A képernyõkímélõnél van egy olyan h on resume, display Welcome screen. Ez elõl kiszedtem a pipát de bekapcsolásnál továbbra is rá kell kattintani a felhasználónevemre...

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Hi, egy kis segítség kellene Windows XP Home ra, valahogy föl lehet tenni a távoli asztalt, mármint hogy csatlakozni is tudjak hozzá vagy ilyen csak a professionalban van és külön nem telepíthetõ.

\"Nem tudtam, hogy lehetelen, ezért megcsináltam!\"

torrente111
ezért nem kell az win update!!!!

scorpeeon
amúgy vszínûleg a keretrendszer volt az oka, abból tettem fel nemrég a 2.0-t.

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

scorpeeon
ok, köszi!

Sziasztok.Elkéne egy kis segitség.XP SP2 Home verziom van, és szeretné ha aktiválnám én meg nem szeretném. Erre kéne valami crack vagy bármi ami megoldaná a problémám.Elöre is köszi a segitséget.
aszizoli
Elfelejtettem a lényeget leírni.
Képernyõkimélõ beállításánál az "Üdvözlõképernyõ" elöl vedd ki a pipát!

aszizoli
Nem csak egy felhasználó van a gépeden! A Rendszergazda fiókot (amit csökkentett módú indításnál látsz) elfelejtetted, továbbá valószínûleg a vendég fiókot sem vetted számításba (ha nem tiltottad le).

Régebben azért nem volt a bejelentkezési procedurád, mert a "Net keretrendszer 1.1" nem volt a gépeden. Most vagy te raktad fel (pl. Windows Update oldalról), vagy valamelyik, mostanában telepített proginak volt rá szüksége.

A kijelentkezés megakadályozására: a képernyõkimélõ béállításánál találod az energiaellátást. Ott álítsd "soha"-ra a "Merevlemezek kikapcsolása; Készenléti üzemmód; Rendszer hibernálása" opciókat. Kb ennyi.

biomage
hi all
van egy nagy problémám, ma kezdödöt reggel elinditotam az ie-t és kis idövel késöbb kaptam egy táblázatot hogy leál a windows hasonlit a blast virus ablakra az error kód 203
mi baj van a windowsal?

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

scorpeeon
Hali! Lenne 1 kérdésem. Mostanában azt csinálta a gép h othagytam letölteni 10 óráig pl, majd utána ránéztem, és ki volt jelentkezve (eleve 1 felhasználó van: mit jelentkezik ez ki??) és a háttérben nem is futott semmilyen progi így a letöltés sem ment. Amikor fél órára otthagytam akkor is már kijelentkezett de ilyenkor legalább még a progik futottak a háttérben... Ráadásul minden bejelentkezésnél ré kell kattintanom a felhasználónevemre, pedig összesen egy db van. Régebben mindig csak simán kiírta h Welcome és nem kellet kattintgatni semmire és nem jelentkezett ki magától... Mindez egyik napról a másikra... Mi lett elállítva?

Hali ! Segitsetek please!!!! Ujratettem a rendszert és elõtte két rendszer volt a gépemen. Már csak az Xp-maradt. Formáztam mindkét vinyót és még is kéri hogy kattincsak az inditani kivánt oprendszerre mikor bekapcsolom a gépet. Van valakinek ötlete ezt hogyan lehet eltüntetni hogy automatikusan az elsõt inditsa el? <#help>
Brankley
köszi szépen!

Légy jó, légy hű Magyar!

Danecay
Ok, már feltámadt.

Danecay
Sziasztok! Olyan gondom lenne, hogy a tegnapi napon a számítógép kikapcsolásakor frissítette magát az XP, ami eddig is mûködött rendesen, ma pedig bekapcsoláskor már nem jön fel a rendszer, pontosabban jöne az csak kifagy vagy az üdvözlõképernyõnél, vagy hamarabb. Nem emlékszem, hogy csináltam volna vele más olyan jellegû dolgot ami újraindítás után aktiválódik. Valóban okozhatják ezt az újonan feltelepített frissítések? Más nem futott bele ebbe a problémába?

[HUN]FaTaL
Start menü->Beállítások->Vezérlõpult->Hangok és audióeszközök->Hangok fül

http://goo.gl/gd6Zi5

Brankley
Remélem jó helyen kérdezem... Valaki megutdná mondani, hogy amikor a WIndows XP-be bejelentkezek, és jön az az üdvözlõ hang, azt hol tudom kicserélni?

Légy jó, légy hű Magyar!

aszizoli
Csak azok a telepítéseid fognak eltünní, amiket a visszaállítandó jó rendszer dátuma óta raktál fel.

oké, de minden elvesz amit feltettem?

GERAPPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

nem indul betöltés után az xp. kiírja, hogy az explorer valamilyen dll. fájl hiánya miatt nem indul. csak a feladatkezelõbõl tudok megnyitni alkalmazásokat. mit tegyek? rendszervisszaálítás? de hogyan?
Sanyix
Hi. Van egy játék warez seriallal, és nemsokára meglesz az eredeti, és nem szeretném újratelepíteni csak a serial csere miatt. Most megkerestem a registrybe a warez keyt, de hexában van. Namost nemtudom hogy milyen karakterkódolásban vannak a dolgok a vindóz registrryben, így nem tudom visszafejteni, így azt sem tudom hogy hogy kell majd szövegbõl hexába alakítani. Tud valaki segíteni? 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

aszizoli
Pl. Everest Ultimate Edition
Igaz, hogy nem az asztalra, hanem az értesítési területre teszi ki.
Ezen kívül, tulajdonképp az egész gépedrõl nyújt, mindenféle infókat, és van amibe bele is tudsz nyulni vele.

aszizoli
Start menü - Programok - Kellékek - Rendszereszközök - Rendszer visszaállítás

torrente111
sziasztok.hogyan,mivel lehet kitenni az asztalra a cpu,memória,hõmérsékletet az asztalra???

azt hogyan tudom?

GERAPPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

aszizoli
Rendszer-visszaállítás?