25353
Whistler - Windows XP
  • Toto652
    Yo!
    Az történt, hogy újraraktam az XP-t mert az előző túlterhelődött és az összeomlás szélén volt.
    Most egész jó, de... bármilyen hanganyagot vagy videóanyagot megakarok nyitni duplakattintással vagy katt+enter, akkor nem történik semmi, csak a jobbklikk -> társítás -> JetAudio.
    Ez mitől van?
    A másik... az msconfigon belül az auto.inditásoknál kiiktattam már 100x az msnt, de a rohadék csakazértis elindul minden alkalommal...
    Ezzel is mi van?!

Előre is köszönöm!
  • Bennie
    ok köszi megpróbálom úgy
  • gergely1991
    De előtte fogadd el a licencet majd nyomd meg a esc gombot.
  • gergely1991
    Menj rá a telepítés -re és ott felkínálja a particionálást...
  • Bennie
    akkor végül is hogyan tudom formázni? vagy az a legegyszerűbb ha másik gépről formázom a vinyót?
  • gergely1991
    Ha "javítás" funkciót használod(és nem módosított telepítőlemezt) akkor automatikusan történik a helyreállítás, szóval ha végzett akkor elindítja a rendszert(lásd tiszta telepítés),nincs szükség újrabootolásra. De nem jár "tiszta telepítéssel".
  • Bennie
    csak ha jól emlékszem, de mondjuk a mai napon lesz még vele dolgom ha a javításra nyomok akkor elkezdi hogy fájlok másolása, majd újraindul és jön a nem "dosos" módban a win "telepítés", vagy a javitás után megint cdről kellene bootoltatnom?
  • gergely1991
    Uhh, itt már a lemez a ludas.Telepítő berak javítókonzol indítása(J bill emlékem szerint)Majd felkínálja hogy melyik telepítést szeretnéd alkalmazni.Általában ebben az esetben az 1-est kell begépelni(OS darab számától is függhet) Majd chkdsk/f C: parancs begépelése.
  • Bennie
    Hello
    Egy nagyon alap kérdésre keresném a választ és most tuti, hogy sokan idegeskedni fogtok, de szeretném leformázni a winchestert amin egy XP van. Berakom a cdt bootol lemezről minden OK aztán először eljutott odáig, hogy kiválaszthattam hogy melyik particiót akarom törölni, kiválasztom de nem engedte törölni valamiért, a C:-t szeretném formázni de nem emgy, azóta pedig a telepítés résznél már nem dobja fel a partició választást, cak hogy telepíteni vagy javytani akarom-e, ha atelepítre megyek egyből kidobja alicencet hogy elfogadom e meg a termék kulcsot...másik géppel összekötve kellene formáznom a vinyót? Segítsetek pls
  • Zsolt01
    Érdekes módon tapasztaltam 1 gépnél, hogy több órás fertőzés eltávolítási kísérlet után semmi és ekkor mindegy alapon próba, rendszer visszaállítás és indult, ment rendesen a gép és így "takarítás" és azóta jó ismerős gépe!
  • gergely1991
    Ha vírusról van szó akkor inkább érdemes kikapcsolni a rendszer-visszaállítást...
  • Zsolt01
    Egy tipp:
    Rendszer visszaállítás egy olyan dátumra ami a legközelebbi amikor jó volt. (ha nincs kikapcsolva rendszer visszaállítás)
    Ha sikerült, átnézni a gépet:
    - fertőzések pl. Nod, Malwarebytes' Anti-Malware
    +
    - Advanced SystemCare 4 - Mély vizsgálat!

(ezeket megpróbálhatod, ha rendszer visszaállítás nem menne, vagy eredménytelen)

Akár xp javítást is próbálhatsz - xp boot - javítás:
    1 "gomb" -chkdsk /r (ha jelszót kér és nincs beállítva akkor csak enter)
  • gergely1991
    Úgy tűnik vírusgyanú...
    A profilenév se a tiéd?:D
    A startmenü>futtatás>msconfig>automatikus indítás fülön kiír valamit?
  • ffxi
    Sziasztok!
    Mi történt a gépemmel?

Asztal nuku, programok a start menüben eltűntek
  • Zsolt01
    Nem ártana kis gép karbantartás:
    - Advanced SystemCare 4.01
    (ingyenes változatot is akár, ha nem találsz hozzá "okosságot")
    Mély vizsgálat!
    -----------------------------
    "Fertőzések, kártevők keresése":
    - Vírusirtóval átnézés (pl Nod 4.2)
    - Malwarebytes' Anti-Malware
  • Peetboy
    Semmit se változtat, ugyanakkora marad.
  • vendó
    A Windows XP lassúú
  • gergely1991
    De nekem ugyanúgy néz ki, mikor zárva van a tálcám mint ahogyan a tiéd is(lásd 24481 hsz-t).Csak azért gondoltam hogy ezzel a tálca nyitottá válik és rendezhetnéd a tálcán az eszköztárakat, talán egy próbát megér(t)....
  • Peetboy
    Az semmit nem változtat. Csak lezárja a tálcát.
  • gergely1991
    Akkor lehet hogy kiüti a másikat.
    Bár nem tudom hogy szimpla megoldással megéri-e kockáztatni:
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional- magyar" 3GB" /3GB /fastdetect
    A másikat pedig kitörlöd és a default-ot is átírod erre:multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional- magyar" 3GB" /3GB /fastdetect
    Saját felelősségre!
    Fontos!!:Előtte a boot.ini-ből csinálj egy másolatot ugyanoda mielőtt módosítanád: C:\bootfile.inni Szóval a C:\ -re (ahol a boot.ini is van) csinálsz bootfile.inni néven.Ha mégis megpróbálod és esetleg nem indulna el akkor a telepítő lemezt berakod, belépsz a javítókonzolba, alapértelmezettként az 1-est(vagy kettest írd be) aztán a "cd .." paranccsal visszalépsz a C:\windows helyéről a C:\ helyére utána alkalmazod a következő parancsot:
    ren bootfile.inni boot.ini
    vagy: ren C:\bootfile.inni C:\boot.ini
    Ha ren parancs nem működne akkor a rename paranccsal próbálkozz(ugyanaz a parancs csak rövidítve)
    Ez átnevezi a általad létrehozott(biztonsági) fájlt ezzel pedig visszaáll az előzőre.
    Ha van Ubuntu live-cd-d akkor csak csak a "/3GB" részt törlöd és úgy mented el.
  • boomsly
    Ezzel is próbálkoztam, de nem adja be a switchet.
    A partíció 1-re van állítva.
    Csak akkor kínálja fel a 3GB választást ha a 2-es partícióra mutat boot.ini.
  • gergely1991
    Esetleg még a tálcára kattintva jobb gombbal majd tálca zárolása kipipál.
  • Peetboy
    Akkor is ilyen. :D Ehhez szakembert kéne hívni.
  • gergely1991
    Azért lehet mert a partition(2) a D meghajtót jelöli 1 pedig a C-t (utólag megnéztem nálam is így van) és hogy a D:\windows\system32\hal.dll-t kéri neked csak a C-n létezik ez a fájl ezért, nem indul....
  • boomsly
    Köszönöm a válaszod!

Ami nálam kiakasztó volt, hogy a 3GB-os switch indításkor bejelentkezik, de ha azt akarom elindítani, akkor a hal.dll hiányára hivatkozva újraindul.
    És ha alapértelmezett beállítással indítom, akkor minden okés.....
  • gergely1991
    "1 XP SP3 van fent C-n"
    Ilyenkor már olvasni se tudok rendesen.....
  • gergely1991
    Ha két windowsod van akkor:
    Esetleg keresd meg a C:\windows\system32 mappában a hal.dll-t aztán másold (ne helyezd!!) át a másik D:\windows\system32 mappába...és úgy próbáld bebootoltatni....

Ha csak egy van windowsod van akkor:

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional- magyar" 3GB" /3GB /fastdetect

Szóval a partition(2)-nél átírod a 2-ről az 1-re és úgy próbálsz be bootolni(a másikat ne töröld).Ha meghagyod a másik bejegyzését akkor nem hiszem hogy a windowsod tönkre megy,esetleg annyi hogy lesz hogy a "3GB"-os indítás nem működik akkor sem.
  • boomsly
    Köszönöm a válaszokat.

Beállítottam System Managed size-ra, újra lett indítva de még mindig csak 1gigát lát.

1 XP SP3 van fent C-n és amikor próbálom a 3GB-os változatot indítani ez fogad:
    <windows root> <system32> <hal.dll>
    Ezt hiányolja illetve kéri az újratelepítést...
  • gergely1991
    Ha a megjelenítés tulajdonságainál átállítod klasszikusra aztán vissza a windows xp témára akkor is ilyen?:S
  • gergely1991
    2 Windows-od van? Mindkettő windows xp?Melyik fájlt/mappát követeli, a hal.dll-t?
  • gergely1991
    Példa az is ha intel integrált videokártyája van....
  • kl24h
    Ennél nem is kell járni, amit te módosítottál, az maga a boot.ini a C partíción (vagy a D-n, ha oda van telepítve a Windows).
    Ha nálad a gép bekapcsolásakor kiírja a 3 GB RAM-ot, akkor minden OK, vagy meg lehet nézni a BIOS-ban is, ha felismeri a 3 GB-ot.
    Mikor bekapcsoltad a gépet, annyit teszel, hogy felnyitod a Control Panel-ből a System Properties > Advanced > Performance > Settings > Advanced > Virtual memory > Change > bejelölöd a System Managed Size és utána Set... újraindítást fog kérni. Ezt a beállítást arra a partícióra végzed, amelyiken van a WIndows telepítve. Nálam a C-re van telepítve és csak annak van Paging File Size, a D-nek nem szükség.

Másik dolog, hogy nem biztos, hogy neked a Windows XP ki fogja írni a System Properties-ben az összes RAM-ot (nálam csak 1.5 GB van, de kiírja), amennyit kiír, annyit ismer fel... lehet ha SP3 szervizcsomagod van, akkor kiírja... én nem tudom. A Windows 7 már kiírja a 4 GB RAM-ot is, ha annyi van.
  • Peetboy
    Hogy lehet a tálcán levő futó programok nevét meghosszabítani rendesre??
    A Windows téma változtatás miatt lett ilyen.
  • boomsly
    Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a 3GB memóri bekapcsolásához.
    Eddig ezzel próbálkoztam:
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional- magyar" 3GB" /3GB /fastdetect

A választási lehetőségnél azonban egy hiányzó windows root- hd.ll hivatkozva nem futtatja ezt a módosítást....
  • Peetboy
    Sikerült megcsinálnom 1 óra alatt. Kisilabizáltam, hogy tudom vissza állítani a témát.
  • Peetboy
    Sziasztok! Az XP-ben minden fekete lett, még a betük is. Csak a vöngészőt tudom olvasni, de semmi mást. Windows témát változtattam, és azért lett fekete minden. Mit csináljak???
  • computerguru
    Floppy meghajtó???? Nem is kell a telepitéshez! Vagy talán nincs XP telepitőlemezed? A neten már találsz,töltsd le,ird ki lemezre és arról telepithetsz!
  • lck
    Ha jól emléxem utoljára win95 telepítéshez kellett floppy. Talán már a win98 is bootolható CD-ről települt. Ha meg olyan régi géped van ami nem támogatja a cd-bootot akkor inkább cseréld le. Ha esetleg az XP telepítő CD-d nem bootolható, szerezz be másikat.
  • kem001
    Sziasztok. Következő gondom van. Asztali gépemen újra kell telepítenem az XP-t, csak az a baj, hogy nincs benne floppy meghajtó. Hogy oldhatnám meg?
  • kjhun
    Ha nem akarsz kézzel letöltögetni minden update-t, vagy, hogy gép használat közben netán zavarna hogy letölti és telepíti is az xp a frissítéseket, lassítván, akkor próbáld ki ezt: WSUS Offline Update progit. ITT Ezt leszeded, kijelölöd mi kell, aztán letöltöd vele az update-ket, nem kell egyesével letöltögetni őket (ha eddig netán így szedegetted le), és a többi win-hez/office-hoz is jó. Vagy Innen leszeded az SP3 óta kijött updateket hozzá, meg a hfslip nevű progit, és csinálsz egy új frissített telepítőt az eredeti xp cd-ből egy frissített telepítőt a frissítések beintegrálásával, ha netán xp reinstall előtt vagy.