Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Windows XP -t szeretnék pendriveról telepíteni...
van egy 4gb -os pendrive -om, megvan a telepítõ cd (iso -ban is, meg cd -n is)
miféle program(ok) kellenek hozzá? (amúgy win 7 -em van most, szal azon készülne el a dolog)
thx elõre is!
Bazinga!
Nekem a Windows XP telepítéssel van egy kis problémám. Amikor berakom az XP telepítõt a gépbe és bejön a telepítõ egy pár másodperc múlva egy hibaüzenet bukkan fel.
,,A rendszer problémákat talált, és a Windows a számítógép károsodásának
megelõzése érdekében leállt.
Ha elõször látja ezt a hibaképernyõt,
akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik akkor, kövesse az alábbi lépése-
ket:
Végezzen vírusellenõrzést. Távolítsa el az esetleges újonnan telepített
merevlemezeket és merevlemez-vezérlõket. Ellenõrizze, hogy a
merevlemez megfelelõen van-e konfigurálva és lezárva.
Futtassa a CHKDSK /F programot a lemezhibák megkeresésére, majd
indítsa újra a számítógépet.
Technikai információ:
*** STOP: 0x0000007B (0xF78A6524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)"
Megcsináltam mindent de egyik megoldás sem segít ezen a problémán.
a vinyó pedig elõtte már formatálva volt (hosszú történet)
Walk the Talk.
Töredezettségmentesítés volt elõtte?
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Kb fél éves.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Feltelepítettem az xp-t majd adtam neki egy SP3 frissítést és az a problémám, hogy lassú minden a gépen. Weestern Digital 1TB HDD van benne, amire én gyanakszom mivel ezzel a márkával már beszoptam egyszer, a kérdés csak az hogy amit a HD Sentinel program ír az mennyire igaz? Teljesítményre 100%-ot ír a kondícióra pedig 46%-ot.. Mennyire hihetek ennek?
Adott egy laptop, amilo a, telepíteni akarom az XP-t, és mindig az jön elõ, hogy: Hiányzó NTLDR, Újraindítás
A vinyó üres
Mit tegyek?
Walk the Talk.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
A Kaspersky Removal Tool biztos vírusnak fogja tekinteni azt a Trial Reset-et és lehet ki is fogja törölni, ami után a Kaspersky kiírja, hogy a licenc lejárt.
xp reinstall?
amúgy kasperky van fent próbaverzió! van olyan törés ami mindig visszarakja rá a 30 napot!
de most letöröltem és meg tudtam nézni azt a videás videót ami egybõl kifagyasztja!
A(z) IMAPI CD-égetõ COM-szolgáltatás szolgáltatás állapota: "leállítva" ... ez bekapcsolva kellene legyen. Az Eseménynaplóban semmilyen hiba nem kell szerepeljen, csak figyelmeztetõk esetleg inkább a TCPIP-rõl úgy ritkán.
ha nemcsak egy pillanatig látnám a képet akkor el is tudnám olvasni!
ez az utolsó három leírás a rendszernél!
A(z) IMAPI CD-égetõ COM-szolgáltatás szolgáltatás állapota: "leállítva".
A rendszer megállapította, hogy a hálózati kártya (\DEVICE\TCPIP_... a hálózathoz volt kapcsolva, így normál mûködést kezdeményezett a hálózati kártyán.A(z) Alkalmazási réteg átjárószolgáltatása szolgáltatás állapota: "fut".
viszont az alkalmazásoknál van egy csomó hiba!
Nem lehet megnyitni a kiszolgáló szolgáltatást. A kiszolgáló teljesítményadatai nem lesznek visszaadva. A visszaadott hibakód a duplaszó 0 adatban van.
mindig csak ezt az egyet írja
A Windows mentette SzocsA felhasználó rendszerleíró adatbázisát, mert azt a kijelentkezés közben egy másik alkalmazás vagy szolgáltatás is használta. A felhasználó rendszerleíró adatbázisa által használt memória nem lett felszabadítva. A rendszerleíró adatbázis akkor lesz eltávolítva, amikor már nincs használatban.
amúgy van egy plugin-container.exe ami alap esetben 20 000 K használ 0-1% CPU-t
ha videót nézek neten akkor megugrik 80 000 k ra 50% Cpuval ha lefagy 100 000 - 150 000 K között!
annyit csináltam hogy feltettem a firefox 4et de nem tettszett, letöröltem majd vissza a régit és utána frissítette magát a flash!
yutubon tudok nézni videót!
az F1 topikban volt egy link videás videóval pár másodperc után lefagyott a gép! újraindult , új munkamenetet választottam majd megint megnéztem de ismét csak fagyi!
Eseménynapló ír errõl valamit? (start>futtatásba ezt gépeled: eventvwr.msc aztán kattints a rendszer részlegre.)
Videodriver/flash plugin frissítve van?
Csináltál elõtte valamit mielõtt ez a jelenség bekövetkezett volna?
kompatibilitási probléma?
Azért köszi a tanácsokat!
♥Nokia 5800 Xpress music♥|Tdu:Wolf144|♥♥♥Rebekaa♥♥♥ [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]☺☺☺
de ha igen:
akkor telepítõ lemez berak(jelenlegi oprendszeredét) aztán parancsor és ezt begépeled
sfc -scannow
ez újra kicsomagolja a lemezbõl a hibás vagy hiányzó fájlokat
♥Nokia 5800 Xpress music♥|Tdu:Wolf144|♥♥♥Rebekaa♥♥♥ [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]☺☺☺
Az egész folyamatot pedig a Nullsoft Install System futtatja...
A Windows *.iso fájlot ezzel a programmal ráírod az pendriverre és elvileg bootolható kellene legyen USB-rõl.
A programban a Step1-nél kiválasztod, hogy --- Try to use an Unlisted ISO ---, ezután a Step2-nél ráböngészel a Windows *.iso-ra. Tovább már egyszerû, csak figyelmes kell lenni. Remélem mûködni fog.
Két megoldásod van: vagy találsz egy legálisnak (ki kell próbálni több kulcsot és amelyik jó, akkor eltûnik az a Windows hamisítási dolog) tûnõ kulcsot az interneten, vagy kitörlöd ezeket a C:\WINDOWS\system32\ mappából: WgaLogon.dll és a WgaTray.exe.
Gondolom Windows 7-ben is itt vannak ezek, mert nálam Windows XP van.
Ezt a WgaTray.exe csak akkor tudod törölni, miután kikapcsoltad a Feladatkezelõvel a futó programok között.
Az angol nyelvû leírás.
Elõre is köszönöm.
Egy kis kiegészítés még:
Windows 7-es laptopról, egy asztali gépre /egy üres vinyóra/ XP telepíteni.
Próbáltam a TFTPD Boot-ot, amihez találtam egy angol nyelvû leírást is, de a leírt beállítást követõen az asztali gép vagy kiírta hogy nincs DHCP vagy valamilyen (talán) hibás fájlnévre hivatkozva nem reagált.
A két gép egy jól mûködõ keresztkötésû kábellel volt közvetlenül összekötve.
Mind a windowsos 7-es tûzval, mind pedig a NOD32 SmartSecurity-s tûzfal ki volt kapcsolva.
De neked miért tûnik el a háttérképed? Nem a Windows Genuine Advantage program miatt?
Mind a kettõ programot lefuttattam. Szerencsére semilyen vírust és egyebb rosszaságot nem találtak
Ide mit lehet írni?
Ha Avast 5 használsz, akkor inkább Internet Security lenne, mert abban van Sand Box és akkor nem fertõzik be a géped, ha Sand Box alatt böngészel. Másképpen még bekerülhet ez vagy az.
Ha visszakapcsolod a Windows Tûzfalat, akkor nem szabad jelezzen semmit a Biztonsági Központ. Ha jelez, akkor még van valami trójai a gépedben. Ezért még lefuttathatod a következõket: Hitman Pro és a Kaspersky Virus Removal Tool.
Milyen védelmi szoftvert használsz jelenleg?
Ide mit lehet írni?
De újraindítás után rögtön jelzett egy biztonsági riasztást a Windows. Az automatikus frissítéssel és a tûzfallal volt gondja. Ugyanis a program ott is hibát észlelt. Az automaikus frissítés nem nagyon izgat, mert egyébbként is tíltva van, de hogy a Windows-os tûzfallal mi volt a gondja az nem nagyon értem.
Ide mit lehet írni?