Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

precision
Hello!

Windows XP -t szeretnék pendriveról telepíteni...
van egy 4gb -os pendrive -om, megvan a telepítõ cd (iso -ban is, meg cd -n is)

miféle program(ok) kellenek hozzá? (amúgy win 7 -em van most, szal azon készülne el a dolog)

thx elõre is!

Bazinga!

Üdv!

Nekem a Windows XP telepítéssel van egy kis problémám. Amikor berakom az XP telepítõt a gépbe és bejön a telepítõ egy pár másodperc múlva egy hibaüzenet bukkan fel.

,,A rendszer problémákat talált, és a Windows a számítógép károsodásának
megelõzése érdekében leállt.

Ha elõször látja ezt a hibaképernyõt,
akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik akkor, kövesse az alábbi lépése-
ket:

Végezzen vírusellenõrzést. Távolítsa el az esetleges újonnan telepített
merevlemezeket és merevlemez-vezérlõket. Ellenõrizze, hogy a
merevlemez megfelelõen van-e konfigurálva és lezárva.
Futtassa a CHKDSK /F programot a lemezhibák megkeresésére, majd
indítsa újra a számítógépet.

Technikai információ:

*** STOP: 0x0000007B (0xF78A6524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)"

Megcsináltam mindent de egyik megoldás sem segít ezen a problémán.
Shortstop
én visszavittem ma garanciára hivatkozva mivel adtak rá 3évet. kíváncsi vagyok mi lesz.

köszi a linket
a vinyó pedig elõtte már formatálva volt (hosszú történet)

Walk the Talk.

gergely1991
Hiányzó NTLDR
Töredezettségmentesítés volt elõtte?

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Nem akarlak depissé tenni, de én is most dobtam ki egy 500-as WD-t.
Kb fél éves.

Walk the Talk.

Aztat nem hiszem, mert négy darab van.

Walk the Talk.

Shortstop
Hello!

Feltelepítettem az xp-t majd adtam neki egy SP3 frissítést és az a problémám, hogy lassú minden a gépen. Weestern Digital 1TB HDD van benne, amire én gyanakszom mivel ezzel a márkával már beszoptam egyszer, a kérdés csak az hogy amit a HD Sentinel program ír az mennyire igaz? Teljesítményre 100%-ot ír a kondícióra pedig 46%-ot.. Mennyire hihetek ennek?

Hibás a telepítõ CD.
Segítsetek légyszi.
Adott egy laptop, amilo a, telepíteni akarom az XP-t, és mindig az jön elõ, hogy: Hiányzó NTLDR, Újraindítás
A vinyó üres
Mit tegyek?

Walk the Talk.

Hát ez a Reinstall/Formázás nagy "sláger" lett. Ha kitisztítottad a gépet, de mégsem indul el, akkor is legrosszabb esetben mondjuk egy Windows Repair megoldja a problémát.
gergely1991
egyesek pedig reinstallal/formázással oldják meg de ha gyakori a dolog nem tesz jót a hdd-nek :/

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

A mostani programokkal az XP Reinstall nagyon ritkán jön szóba. Én sok gépet tisztítottam ki különbözõ trójaiaktól, de mindig sikerült úgy beállítani a végén, mintha tiszta új XP lett volna telepítve, csak persze ehhez tapasztalat kell.
Hát az ami visszaállítja mindig 30 napra, az már egyrészt egy vírus, de azért le kell ellenõrizni. Ezeket futtasd le: Click ide!
A Kaspersky Removal Tool biztos vírusnak fogja tekinteni azt a Trial Reset-et és lehet ki is fogja törölni, ami után a Kaspersky kiírja, hogy a licenc lejárt.
és mit lehet tenni?
xp reinstall?
amúgy kasperky van fent próbaverzió! van olyan törés ami mindig visszarakja rá a 30 napot!

de most letöröltem és meg tudtam nézni azt a videás videót ami egybõl kifagyasztja!
Így hogy ilyen részletesen leírtad, ebbõl arra következtetek, hogy nálad sok vírus járt, amik átállították a rendszert és lehet, hogy jelenleg is vírus van a gépedben.
A(z) IMAPI CD-égetõ COM-szolgáltatás szolgáltatás állapota: "leállítva" ... ez bekapcsolva kellene legyen. Az Eseménynaplóban semmilyen hiba nem kell szerepeljen, csak figyelmeztetõk esetleg inkább a TCPIP-rõl úgy ritkán.
igen! az IE nél is csinálja de régi alap verzió! és elõugrott egy ablak hogy telepítsem a flasth! 10.3 as mivel nem jöttek be a videók! lehet az a gagyizik be!
gergely1991
ha másik böngészõt használsz akkor is fennáll a probléma?

csak akkor. ha böngészek semmi! játék közben semmi! filmnézést még nem próbáltam!

ha nemcsak egy pillanatig látnám a képet akkor el is tudnám olvasni!
ez az utolsó három leírás a rendszernél!
A(z) IMAPI CD-égetõ COM-szolgáltatás szolgáltatás állapota: "leállítva".
A rendszer megállapította, hogy a hálózati kártya (\DEVICE\TCPIP_... a hálózathoz volt kapcsolva, így normál mûködést kezdeményezett a hálózati kártyán.A(z) Alkalmazási réteg átjárószolgáltatása szolgáltatás állapota: "fut".

viszont az alkalmazásoknál van egy csomó hiba!
Nem lehet megnyitni a kiszolgáló szolgáltatást. A kiszolgáló teljesítményadatai nem lesznek visszaadva. A visszaadott hibakód a duplaszó 0 adatban van.
mindig csak ezt az egyet írja

A Windows mentette SzocsA felhasználó rendszerleíró adatbázisát, mert azt a kijelentkezés közben egy másik alkalmazás vagy szolgáltatás is használta. A felhasználó rendszerleíró adatbázisa által használt memória nem lett felszabadítva. A rendszerleíró adatbázis akkor lesz eltávolítva, amikor már nincs használatban.

amúgy van egy plugin-container.exe ami alap esetben 20 000 K használ 0-1% CPU-t
ha videót nézek neten akkor megugrik 80 000 k ra 50% Cpuval ha lefagy 100 000 - 150 000 K között!

annyit csináltam hogy feltettem a firefox 4et de nem tettszett, letöröltem majd vissza a régit és utána frissítette magát a flash!

yutubon tudok nézni videót!
az F1 topikban volt egy link videás videóval pár másodperc után lefagyott a gép! újraindult , új munkamenetet választottam majd megint megnéztem de ismét csak fagyi!
Csak videónézéskor történik meg? Másképp akárhogy terheled a gépet, nem jön be kékhalál?
gergely1991
A kékhalálban a hiba leírása mi lenne?
Eseménynapló ír errõl valamit? (start>futtatásba ezt gépeled: eventvwr.msc aztán kattints a rendszer részlegre.)
Videodriver/flash plugin frissítve van?
Csináltál elõtte valamit mielõtt ez a jelenség bekövetkezett volna?

mitõl van az hogy amikor yutuben videót nézek vagy stb egy idõ után lefagy a gép és kékhalál! írt olyat is hogy a flash player, hogy összeomlott aztán fagyi!
kompatibilitási probléma?
sikerült csinálnom egy rendszervisszaállítást egy korábbi idõpontra, és most (úgy néz ki) mûködik.
Azért köszi a tanácsokat!
gergely1991
indítsd el csökkented módban:gép indulásakor nyomogasd a F8-at és válaszd ki a Csökkentett módot(ne a hálózatban,ne a parancssorost)

szerintem nem azzal van a baj.az AVG már régóta megy rajta, és korrektnek tûnik. még megpróbálok egy rendszer visszaállítást korábbi idõpontra, csak be kéne jutnom. tegnap el sem indult...
gergely1991
és ha vírusirtót váltasz(avast,avira stb.)?

Jakuza001
Reinstall, vagy sfc /scannow paranccsal visszaallitani az original dll-ek, hatha ugy megjavul.

sziasztok! néhány napja nagyon nehezen indul el a gépem. betölti az op. rendszert (XP), és azután bármit el akarok indítani nem indul, csak homokozik. ha sikerül lefuttatnom egy víruskeresést, vagy pl. pont elindul az ütemezett vizsgálat (AVG), akkor utána megy minden. legutóbb leirtottam a smart defrg legújabb verzióját, mert arra gyanakodtam, de mégsem megy rendesen azóta sem. van vmi ötletetek?
Kis Csendes
Oké,megpróbálom..köszi!

♥Nokia 5800 Xpress music♥|Tdu:Wolf144|♥♥♥Rebekaa♥♥♥ [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]☺☺☺

gergely1991
Azt még nem próbáltam ki😄D

Nálad megy az exFAT formázás?
Ha csak azokat törlöd, akkor nem kellene gond legyen. XP esetén nincs gond.
gergely1991
ha nem töröltél semmit addig még megnyugodhatsz😊
de ha igen:
akkor telepítõ lemez berak(jelenlegi oprendszeredét) aztán parancsor és ezt begépeled
sfc -scannow
ez újra kicsomagolja a lemezbõl a hibás vagy hiányzó fájlokat

Kis Csendes
Értem,szerintem a törlést fogom választani,de ettõl rendesen fog mûködni a gép tovább h kotorásztam a system32 mappába?:|

♥Nokia 5800 Xpress music♥|Tdu:Wolf144|♥♥♥Rebekaa♥♥♥ [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]☺☺☺

gergely1991
Végülis nem rossz ez a Universal Usb Installer program:elindítja a fat32format.exe-t aztán kimásolja fájlokat aztán(syslinux esetében) lefuttatja a syslinux.exe -maf meghajtó: parancsot.
Az egész folyamatot pedig a Nullsoft Install System futtatja...

Próbáld meg ezzel: Universal Usb Installer
A Windows *.iso fájlot ezzel a programmal ráírod az pendriverre és elvileg bootolható kellene legyen USB-rõl.

A programban a Step1-nél kiválasztod, hogy --- Try to use an Unlisted ISO ---, ezután a Step2-nél ráböngészel a Windows *.iso-ra. Tovább már egyszerû, csak figyelmes kell lenni. Remélem mûködni fog.
Akkor megvan a megoldás. Az a Windows Genuine Advantage Notification program, ami egy Windows frissítéssel telepítõdött fel.

Két megoldásod van: vagy találsz egy legálisnak (ki kell próbálni több kulcsot és amelyik jó, akkor eltûnik az a Windows hamisítási dolog) tûnõ kulcsot az interneten, vagy kitörlöd ezeket a C:\WINDOWS\system32\ mappából: WgaLogon.dll és a WgaTray.exe.
Gondolom Windows 7-ben is itt vannak ezek, mert nálam Windows XP van.
Ezt a WgaTray.exe csak akkor tudod törölni, miután kikapcsoltad a Feladatkezelõvel a futó programok között.
Tudna valaki nekem segíteni a #24296-ban leírtakban?

Az angol nyelvû leírás.

Elõre is köszönöm.

Egy kis kiegészítés még:

Windows 7-es laptopról, egy asztali gépre /egy üres vinyóra/ XP telepíteni.

Próbáltam a TFTPD Boot-ot, amihez találtam egy angol nyelvû leírást is, de a leírt beállítást követõen az asztali gép vagy kiírta hogy nincs DHCP vagy valamilyen (talán) hibás fájlnévre hivatkozva nem reagált.

A két gép egy jól mûködõ keresztkötésû kábellel volt közvetlenül összekötve.
Mind a windowsos 7-es tûzval, mind pedig a NOD32 SmartSecurity-s tûzfal ki volt kapcsolva.

Kis Csendes
Fogalmamsincsen..felraktam a win7-et..egy darabig faszavolt,aztán lejárt a blabla..termék kulcsot vegyem meg: D és kirakok egy hátteret..mikor feljön a kis ablak h szotfvet hamisítás áldozata lettem (szerinte) akkor elistünik,és jobboldal lent folyamatosan írja hogy :A windows ezen példánya nem eredeti..

Keress kódot az interneten. Biztos találni fogsz.

De neked miért tûnik el a háttérképed? Nem a Windows Genuine Advantage program miatt?
Kis Csendes
Valaki?

Peter1
Szia!
Mind a kettõ programot lefuttattam. Szerencsére semilyen vírust és egyebb rosszaságot nem találtak

Ide mit lehet írni?

Igen.
Ha Avast 5 használsz, akkor inkább Internet Security lenne, mert abban van Sand Box és akkor nem fertõzik be a géped, ha Sand Box alatt böngészel. Másképpen még bekerülhet ez vagy az.
Peter1
Víruskeresõre gondolsz?
Avast 5-ös széria

Ide mit lehet írni?

Nálad vírus járt, azért is jelennek meg azok a *.job fájlok a c:\WINDOWS\Tasks\ mappában.
Ha visszakapcsolod a Windows Tûzfalat, akkor nem szabad jelezzen semmit a Biztonsági Központ. Ha jelez, akkor még van valami trójai a gépedben. Ezért még lefuttathatod a következõket: Hitman Pro és a Kaspersky Virus Removal Tool.
Milyen védelmi szoftvert használsz jelenleg?
Peter1
Megmondom õszíntén, hogy újra engedélyeztem a Windows tûzfalat és visszaállítottam az automatikus frissítés tíltását, majd újra lefuttattam a programot. Mostmár csak a tûzfalat jelezte gondnak.

Ide mit lehet írni?

Peter1
Eltávolítottam. Pontosabban egyenlõre karantéba tettem.
De újraindítás után rögtön jelzett egy biztonsági riasztást a Windows. Az automatikus frissítéssel és a tûzfallal volt gondja. Ugyanis a program ott is hibát észlelt. Az automaikus frissítés nem nagyon izgat, mert egyébbként is tíltva van, de hogy a Windows-os tûzfallal mi volt a gondja az nem nagyon értem.

Ide mit lehet írni?

gergely1991
elvileg el kellene távolítania(én is szoktam használni bár nálam nem talált semmi gyanús jelenséget sem)

Peter1
Mi a teendõm?
A fertõzõtt fájlokat eltávolítsam?
Lehet, hogy hülye kérdésnek tûnik, csak azért kérdezem, mert a hibák a Registry adatbázisban vannak, illetve a Windows mappában.

Ide mit lehet írni?