Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ioles
Valaki tudna segítni?

lck
Teljesen felesleges - ha nem Te direkt raktál bele valamit, nyugodtan töröld az egészet.
A biztonság kedvéért esetleg annyit kell tenni hogy egy újraindítás után törlöd, mert akkor már egy esetleges telepítés vagy rendszerfrissítés ide kicsomagolt ideiglenes fájljai már nyugodtan törölhetõk.
Én a C:\Windows\Temp -et is szinte naponta törlöm.
Átraktam másik könyvtárba a biztonság kedvéért, ha nem lesz baja kitörlöm.
Kösz a tippet.😊

aszizoli
Az SP1 automatikus frissítési támogatása már megszünt? Ha még mûködik, akkor avval lejön a gépedre.
Egyébként letölthetõ több oldalról is.

Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!

aszizoli
Nyugodtan töröld ki az egészet. Nem okozol vele semmilyen kárt a gépeden. Hamarosan megint megtelik mindenfélével.

Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!

kopa1
Hi!
Tudna nekem mondani valaki megoldást arra, hogy az SP2 feltelepüljön a gépemre?

,,Linuxot a stabilitásért, Macintosht a produktivitásért, Windowst a pasziánszért\" -.-\" 4ever / A lényeg lényegének lényege lényegében lényegtelen /

Ioles
Sziasztok!

Olyan gondom van hogy ma észrevettem hogy nincs hang a windowsban. Ugyanis amikor felmentem a youtubra és nézni akartam egy videót nem volt hangja, pedig a hangerõ fel volt véve a maximumra.

Volt már egyszer ilyen problémám de nem tudtam megoldani csak ha újratettem a gépet, de most meg nem akarom mert egy hete volt újrarakva. Most már a windowsban sehol sincs hang, kivéve ha videót nézek vagy zenét hallgatok.

Realtek AC97 alaplapra itegrált hangkártyám van, a drivert is újra feltettem már, de semmi. A hang beállításoknál semmi nincs elnémítva, de viszont az alapértelmezett eszköznél eltûnt a Realtek AC97. Ezt beállítom le OK-zom és ugyanúgy visszaáll, szal nemtom mi a baj.

Szerintetek?

Sziasztok!

"C:\Documents and Settings\x\Local Settings\Temp "könyvtáram már 1 gigásra növekedett. Gondolom legnagyobb része feleslegesen foglalja a helyet, de csak úgy kitörölni nem akarom az egészet. Tud erre valaki biztonságos módszert, vagy programot, ami megcsinálja?
Elõre is köszi a segítséget.

Divergencia
gép nem akar lemenni magától készenlétbe, mi lehet az oka?
meg tudom valahol nézni, hogy mi fogja le?

Főoldal IT/Tech Tudomány Játék Mobil Digicam Film Letöltés Apró Fotólabor WebTop Tárhely Szerverhosting Áruház

Persze, hisz valszínû NTFS-en van az XP-d...

GyPeter
a dos megvan és fut is csak nemtom elérni a c t egyik gépen sem...

Intel Core 2 E6600, ASUS P5B, Gigabyte 7600Gt, 512MB+1GB DDR-2 800MHz, 160 GB SATA, táp: Chieftec 450W

GyPeter
egyik jumperbeállítással sem jut tovább a boot képernyõnél...
találtam egy ábrát itt és innen az alsó hasonlít az enyémre
van valami más megoldás vagy marad a dos és az nc?

Intel Core 2 E6600, ASUS P5B, Gigabyte 7600Gt, 512MB+1GB DDR-2 800MHz, 160 GB SATA, táp: Chieftec 450W

Úgy érzem - de mintha valami zavarná az erõmet - szóval nem biztos :-)))
Nincs valami ábra vagy felirat - valami olyami, hogy Master, Slave vagy hasonlóóóóó - én hardvert ritkán látok, de ha Te rám bízod magad - rosszul teszed Í:-)
GyPeter
a slave ugye a középsõ?

Ezt így nem értem :-(((
Winchestert kikap slave-re jumperol, másik gépbe be, valahol A D-n túl siman kellene megjelennie a Te winchesterednek...
GyPeter
igen-igen de ha be se indul gép akkor?

Simán tedd be másodlagosként és aztan nyomj rá egy defrag-ot - a sajátodra...
GyPeter
a másik gépen is extended xp van és annak a betöltõképernyõjénél áll meg és másodlagosként vagy mellékvinyóként csatizzam?
kösz😊 de még nincs dos om

GyPeter, hogy a fenébe látod a betöltõképdet, ha másodlagos winyóként csatlakoztatod a tiédet???? Mert, hogy úgy kellene... Eh...

GyPeter:

Gratulálok :-)))
Ez igen! Gondolom az XP-d NTFS-t használ, de Te DOS-sal varázsolsz :-)))
Grat még egyszer...
GyPeter
odáig jutottam h dosban elindítom és ncvel bemásolom a fájlokat de a dost honnan szerezzem meg?
pls help

...kozben megoldodott
fixboot
fixmbr

Segitseg!

Windows XP es Ubuntu linux volt a gepemen egyszerre, kulon particion...
most eltavolitottam a Linuxot ugy, hogy toroltem a particiojat, es a windos sem indul!
GRUB loading error...
Hogyan allitsam vissza, hogy a windows induljon???

GyPeter
reseteltem a biost és ellenõriztem a bootolási listát
extended xpm van és nincs rajta javítás menüpont
a történet:
hazajöttem indult a gép minden...utána elvittem a haveromhoz a vinyót és ott a bottképernyõnél megállt...biost, jumpereket ellenõriztem, és az õ vinyóján nem volt jumper...próbálgattuk még egy darabig "házi jumperrel" de nem ment, itthon meg azzal az üzenettel indult h hiányzó ntldr...erre gépre rákötöttem h mentsek mert nagyon gyanús volt de itt is megállt a bootképernyõnél
valaki tudna segítni h a sima xp cdjérõl lehet e javítani vagy valami mód h letudjam menteni az adatokat?

aszizoli
Pedig a Google talál.

Csáztok!
Valaki tudna adni egy olyan linket ahol megjelenitéseket lehet leszedni ol olyan hogy a start menû más meg ilyemnek.Kerestem már de nem találtam.
GyPeter
pont a google be írtam be pont ezt és ide jutottam...
hogy másoljam azokat a fájlokat a c: re ha nemtom elérni?

GyPeter Ezt a boot képet nem teljesen értem :-(((
Tommo:
Biztos butaság, amit mondok, csak érdeklõdöm, hogy rádugva próbáltad-e installálni, merthogy általába install indítása után kell csatlakoztatni - bár erre biztos gondoltál, de jobb ötletem nincs :-(
Esetleg driver keresés :-(
Meg pendriv-val ellenrizni az USB-t
Semmi más ötletem...

GyPeter:
Google: "hiányzó NTLDR"
GyPeter
elõjött az a hiba h nem található az NTLDR és amikor rácsatlakoztatom egy másik gépre a betöltõképernyõnél szarozik sokáig és sztem nem csinál semmi
több gépnél is kipróbáltam
mit tegyek?

nem tudjátok mi az az msconfigban az automatikus indítások között a dumprep 0 -k ?

TommoT

Noninnyó
Srácok! Fontos lenne!
Olyan hibával találkoztam egy cégnél, hogy egy XP SP2 Prof HUN rendszer van, és egy usb-n csatlakozó HP nyomtatót akarok feltelepíteni. Namost azt mondja az xp, hogy nem érzékel usb eszközt, és nem megy a telepítés. Itthon az SP1-es xp-vel simán megy. Tehát az SP2 a baj forrása. Próbáltam mindent, újratelepíteni, az eszközkezelõbõl eltávolítani az usb-s sorokat (az xp visszarakja õket utána), sõt, a pesti microsoft ügyfélszolgálattal is beszéltem, akik küldtek egy gyorsjavítást, de az sem mûködik (mondták õk is, hogy nem bizti hogy megy). Tehát csak az USB 2.0 kezelésével van baja az SP2-nek. Szóval ez van, nem találok megoldást, pedig nem ma kezdtem a pc-zést.
Valaki esetleg találkozott hasonló esettel? Sok fórumot olvastam hasonló problémával, de megoldás sehol sem született.
Ha valakinek van még tippje, vagy tud valamit, kérném ossza meg.
Köszönettel:

Norb

Asus P5K Pro | E8200 @ 3.6 GHz | 2 x 1GB Geil Ultra DDR2-800 | Gainward 8800GT GS 512MB | 24\" Samsung T240 | 550W Chieftec | XBOX360 Elite |

Csáztok!
Valaki tudna adni egy olyan linket ahol megjelenitéseket lehet leszedni ol olyan hogy a start menû más meg ilyemnek.Kerestem már de nem találtam.
Pistike 007
Ok, köszi.

lck
Akkor nincs más hátra - telefonálni MS-nak.
Pistike 007
Kizárt.

lck
Egy haversrác lemásolta a kéjedet.
Azzal tette fel otthon.
Pistike 007
Egy év alatt nem tettem fel 4-nél többször, az biztos. Alkatrészeket sem cseréltem a gépben. Semmit. ???

Noninnyó
Reméljük a legjobbakat 😊. Ha nem jön be, emailben szívesen elküldöm a FixItUp-ot, pár kilobájt.

Asus P5K Pro | E8200 @ 3.6 GHz | 2 x 1GB Geil Ultra DDR2-800 | Gainward 8800GT GS 512MB | 24\" Samsung T240 | 550W Chieftec | XBOX360 Elite |

Caby
Nagyon szépen köszi a gyors orvoslást, azt a hosszúnevû cumóst feltettem most jön a feszült várakozás. Ha esetleg nem válik be, rákeresek arra a FixItUp progira 😊
Mégegyszer köszi!

OPEL! Wir leben Autos! RC Offroad, Off The Ground!!! http://www.rcor.hu

Noninnyó
Hali!

Gondolom XP SP2-d van. Nekem is ezt csinálta, hogy tök friss rendszernél is naponta sokszor elõfordult, és ilyenkor levágta a hangkártyát, és csak restart utána volt újra hang. Kiadtak egy frissítést erre a Generic Host Process hibára, google-val keress rá, és töltsd le:

WindowsXP-KB921883-x86-HUN.exe

Én ugyan egy FixItUp nevû kis javítással orvosoltam a problémát, de állítólag ez is mûködik. Hajrá!

Pistike:
WGA
Pistike 007
Üdv! Még régebben vettem egy laptopot, és ugye adtak hozzá gyárilag op. rendszert (XP PROF), és most újra telepítettem az egészet. Installban elfogadta a 25 jegyû termékkulcsot, de mikor aktiválni szeretném azt írja hogy nem kóser a kód. Ötlet?<#conf>

Caby
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a gurukhoz 😊
Szóval tegnap telepítettem friss rendszert, +egy két dolgot (firefox, winamp, nyomtatódriver) és már tegnap jelentkeztt ez a hibaüzenet, mégpedig: A Generic Host Process for Win32 services hibát észlelt ezért leállt. Ez tegnap egyszer fordult elõ viszont ma eddig 5ször ütötte fel a fejét határozatlan idõközönként.
Keresõt használtam már itt a témán belül is és láttam, nem csak nekem csinálja 😊 De megoldás még nem érkezett.
Nagyon megköszönném ha valaki felvilágosítana, mit rontottam el 😊
Elõre is köszi!

OPEL! Wir leben Autos! RC Offroad, Off The Ground!!! http://www.rcor.hu

Max Payne:
Nem lehetne a gugli-t használni, mielõtt kérdezel?
Pl. beírhatnád, hogy "hiányzó NTLDR"

Pár javallatot rögtön lelnél...
megoldódott
leszedtem az office 2003-at és felraktam a 2007-et
és jó lett

MSI K9n neo V3 ,4800+X2 Athlon64 DDR2 4X1GB/800 Kingston, Sapphire HD3850 256mb

#14642 #14645 <#nezze>

&#63743;

lck
A BIOS-ban az a mehajtó van beállítva amin a windows van, hogy arról bootoljon elsõként?
kissadamvikt
találtam itthon egy rendes xp cd-t és be is írtam a két parancsot meg is csinálta de semmi csak azt írja mostmár h missing NTLDR restart....

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

Helyesbítek a fire foxnak nincs köze hozzá.
anélkül is elindul az svchost.exe SYSTEM felhanáló nevü alkalmazás és járatja a procit.
miután bezárom a hang is elmegy
mi lehet a gond?

MSI K9n neo V3 ,4800+X2 Athlon64 DDR2 4X1GB/800 Kingston, Sapphire HD3850 256mb